לא, איני מתכוון מהעולם כולו להתיישר
לפי ציפיותיי. אני לא מצםה מכולם לאהוב אותי, אך אני מצפה שיכבדו אותי. הטיעון ה"ניו-אייג´י" הזה- לא לפתח ציפיות- לא לפתח תקוות- יש לי בעיה עם הכלתו על כל מקרה ומקרה, נכון, לדעתי, להשתמש בו רק במקריםן להם הוא נכון- התאכזבויות מציפיות יתר, מציפיות שנבנו על סמך יציאה מפרופורציות, או חוסר בשלות רגשית, או תבניות חברתיות ישנות שלא טוב לנו עימן (קשה לי לחשוב על פישוט רחב יותר של טיעוני זה) אני לא מצפה ממך לכלום, אין ביננו הסכמה כלשהיא שנרקחת עם הזמן בין חברים קרובים או רחוקים, שלקחו על עצמם הסכם כלשהוא של התפשרות או הבנה. אך אני כן מצפה ממך לכבד אותי ואת המקום בו אתה נמצא כמו משפט שמישהי שאני מאוד אוהב אמרה לי :
אני לא מצפה ממך שתאהב כל אדם, אני מצפה ממך שתכבד כל אדם ויש פה המון חכמה נתקלתי בעבר באנשים שלקחו את המקום הזה של לא לצפות מהסובבים אותם לכלום למקום אנטי חברתי. מקום סוציומאטי ואנטי-קונפורמיסט-רדיקלי. אני לא אוהב קיצוניות זאת. תקן אותי אם אני טועה, ובטוחני בכך שתעשה כן, אך לי נראה שאתה, ואני מצטט אותך "קוראים לזה טוטאליות", כזה. ואני מניח הנחות, ברור, ואני שופט, ברור, אך גם שואל ודן עימך. אני מבצע שיפוטים ערכיים סובייקטיבים אלו על סמך מילים שהעברת על סמך צורת כתיבה ושיח המושגים שלך ולפי זה אני מגיב ושואל, ולפי בחירת ראיית העולם שלי, ומה נכון ולא נכון ואנו צריכים שיהיו לנו גבולות ברורים של העדפות (אי העדפה היא העדפה. אי קיום מציאות היא מציאות) מצטער, גם אני מגיב, ושולל, אך לא מגדף ומשסע אף אדם. ואני לא צריך את התגובות של מי אני, מה אני, שאין מציאות ואין נכון ולא נכון, יש שלומי, ושי ערכים שהוא בוחר לפיהם לראות את העולם, ובעולם שלי אסור לאדם שמנהל פורום רוחני ונעלה כלכך כמו שלך, להיות במקום המוגדר בעיניי כנמוך בהודעותיו. לומר על באדולינה שהיא כתיבה
"זו אולי היצירה הספרותית הנאלחת ביותר שקראתי" ללא הסבר מנומק, ללא טיעונים עמוקים ורחבים המסבירים את דעותיך. כתיבתך ניראית לעתים ככזאת הבאה לחרחר מלחמות או סתם להציק. ואיני אומר את דברי כלאחר יד, צפיתי בכמה וכמה הודעות שלך. במיוחד אני מבסס את תפיסתי אותך על סמך ההודעה של כלפי אינקה, זאת שאינקה פירסם/שירשר אצלנו בפורום. דרול, זה לא אישי, זהו דיון שלי עימך בו אני מבטא את דעותי, ואיני מבצע פעולה זאת לרוב, אולי כי אני חושש ויש לי מחסומים, ואולי כי עד כה, ואני מצטער על המילה, לא הרגיזו אותי כמו שאתה עשית כך בהודעתך. אני פועל כך בחיים שלי, ואני לא מכניס אנשים שאינם כאלה לחיים שלי, אבל אתה כן חלק מחיי- אתה בפורום שלי, ולכן אני יכול לצפות ממך לקצת כבוד לסובבים אותך, ולא רק מנהל פורום זכאי לבקשה מנומסת זאת. אני לא אגיד דבר שיפגע באחרים, ואתה יודע שדבריך פוגעים לעיתים, ובזכות טיעוני רוחניות-מודעות זולים של - אין אמת אחת, אסור לאף אחד להיפגע מאף אחד ושכל האשמה היא על הנפגע, אתה מרשה לך לומר כל דבר, כטוב בעיינייך, לא כך? אולי אני טוען כלפי האדם הלא נכון אולי אני מוציא עליך את כל כעסי שנאגרו כלפי כל הלא מנומסים או כל הסוציומאטים מעברי, ואני מתנצל מראש אם הייתי אגרסיבי מדי, פשוט דברים זרמו ממני. ואולי אין לך ממה לצפות ממני, לא?
ttf