מישהו זוכר?

• פותח הנושא IC4
  • פורסם בתאריך

drall

New member
תשובות תשובות.

קודם כל אין שום משמעות למילים. סתם קובץ הברות. הבנה , חמלה קרמבואים , אנטנות - הכל אותו הדבר. מה שאני קורא זה את האנרגיות מאחורי המילים והרדידות שלך נושבת אלי משם. לפי ההגדרות שלך מזלם של הזאבים והדובים שאינם עוסקים במדיטציה , אחרת כולם היו גוועים. חיות פרא, נכון , ובכל זאת. עכשיו לשאלות שכן שאלת. האם אני מבקר ספרות? בטח , הייתי עורך תרבותי בעיתון לפני תשע שנים ועסקתי בכתיבת ביקורת על ספרים שנתיים קודם בעוד שלושה עיתונים. האם כתבתי ספר בחיי? א-הא, שלושה למען האמת והרביעי בדרך. אני מקווה לפרסם אחד לפחות עוד השנה , אולי שניים. האם אוכל לנמק מדוע "בדולינה" הוא יצירה ספרותית נאלחת? בקלות. מבחינה ספרותית אין שום טעם להתייחס אפילו לבאדולינה. זה לא ספר , זה מניפיסט. כמו שכתב כבר אנרי אונגר בשפתו המדוייקת "קיר מט לנפול עליו מודבקות כרזות פוליטיות." בכל אופן , הספר הוא יצירת בוסר ספרותית , חסרת טעם ואינפנטילית שניתן היה להשוות אותה לחסמב"ה אלמלא רמת ההיסטריה של הסיסמאות הנבובות המצויות בה , שלעולם לא היו מגיעות למערה החשמלית. השפה המסתחבקת , הדקדוק הסתמי וההמוני , כל אלו אמצעי הסוואה המנסים להסתיר את העובדה שהמחבר הוא על גבול הדיסלקטיות. אבל לא הרמה הספרותית העלובה היא שגרמה לי להביע את זעזועי מבדולינה .אחרי הכל אין מחסור ביצירות שהמגירה מוארת מדי בשבילן. הרקע לטענה שלי כי בדולינה היא יצירה נתעבת אינו קשור לניסיוני כמבקר ספרות אלא לעובדה שאני מתמחה בנפש ובמבנה שלה ובין היתר גם מנהל את פורום מדיטציה בתפוז. בדולינה הוא ספר רע , הוא ספר מסוכן. הוא ספר שמעלה על נס את התכונות הכי מגונות באדם ומציין אותן לשבח. מבחינתי אין הבדל בין בדולינה לספר שמהלל את האונס הקבוצתי , או את רצח החפים מפשע. הראוותנות , ההדוניזם , האקסהיביציוניזם כולם זוכים בספר זה להררי שבחים מפי המחבר. גם התרבות היאפית הגוססת והמנוונת מקבלת בספר זה זריקת חיזוק וכל התופעות הבזויות שהיא כוללת מאומצות על ידי הגיבור בשמחה. מגדיל הסופר ועושה , כאשר הוא מסיים את הספר בתיאור של אסיפה פיקטיבית בסיני , בה הוא כורך את המסוממים ואנשי השוליים של החברה המערבית יחד עם הבדואים רוצחי האחיות ומצהיר עליהם כעל "דור העתיד". בכל הספר , מנסה הסופר לקעקע את הבסיס לחברה המודרנית והיצרנית שהוא גם הבסיס לכל התקדמות רוחנית. נאמנות , מסירות , התמדה ורצינות הם התכונות שמאפשרות למים להגיע לברזים והן גם אלו שבודהא ממליץ עליהן לכל תלמידיו. בשביל המחבר של בדולינה , כל אלו דחויות הן מכל , נחלתם של האנשים הקטנים והפשוטים שאינם מגיעים לרמתו של גיבור הספר ושל ידידיו חובבי המסיבות. אלו בקיצור הסיבות בגללן אני סבור שיש לקחת את כל כרכי בדולינה , לשפוך עליהם דלק טיסנים ולהניח ללהבות העליזות לכלות אותם מהעולם. כמו שכבר אמר הרבי מקוצק "האמת משגשגת ופורחת כל זמן שמעמיקים לקבור את השקרים." דרול

אינקה

New member
../images/Emo20.gif יש כאן "שיעור" חשוב...

והוא לא להסתכל על המעטפת אלא על התוכן. יותר נכון - להיות מסוגל להפריד בין העטיפה לתוכן. כי לפעמים היקום שולח לנו חבילות שי בעטיפות הלא נכונות. אז שנוותר עליהן מראש? רק מי שחי לנצח יכול להרשות לעצמו לוקסוס כזה. וזו לא התחנפות כמו שזה עלול להשמע. בסופו של דבר הרי ניתן להשמיע את הדברים הנאלחים ביותר בעולם עם חיוך, והצד השני יאכל אותם בשמחה. אנחנו אוכלים יותר מידי זבל בעטיפות יפות כל הזמן. מידי פעם צריך גם לנסות את זה הפוך. כמובן שלא צריך לאכול את העטיפה, וממש רצוי להחזיר אותה למוכר שיאכל בעצמו את הדיטאה החביבה עליו, אבל לפעמים את הדברים הכי חשובים בעולם יגיד לך הקבצן ברחוב או השודד בבנק... צריך פשוט להקשיב מבלי לשפוט. מאוד יתכן שדרול צודק לגבי באדולינה. מאוד יתכן שיש שם רעיונות מגונים המקדשים את הצורה הפסבדו-רוחנית במקום את המהות הרוחנית. אך גם מאוד יתכן שהספר גם עושה את עבודתו הנכונה על הקהל הנכון - זה שאינו מסוגל לראות מעבר לצורה של הדברים. לא נורא. פחות מזיק מצורות מסויימות של תרגול מדיטציה בכפייה... לא שופט. לא שולל. לא יודע. יאללה - חזרה למדיטציה!

drall

New member
כנראה שפשוט אני גם רוצה

לכתוב זבל אינפנטילי חסר כל ערך ולקבל בשביל זה הרבה כסף , מה אתה אומר? דרול

אתה יכול לזעוק

עד השמיים שמדובר ב"זבל אינפנטילי חסר כל ערך" (וכך גם אתה עושה
) ואני קטונתי מלשפוט את הערך...... ממממממ... אז אני מבין שאתה מקנא בכך שנלסון מנדלה מרויח יותר כסף ממך? האם הבנתי אותך טוב?

drall

New member
תסתכל על התשובה שלי לריינבו

היא מתאימה גם לך דרול

drall

New member
הבנת אותי הפעם

בערך כמו שאתה מבין אותי בד"כ. מה שכן , בהחלט גרמת לי להתייפח כשהזכרת לי את מותו העגום של משטר האפרטהייד שבזכותו כולנו לא חיים תחת הסיוט הקומוניסטי. הייתי מעדיף בהרבה להזיל דמעות תנין על קברם של כל יפי הנפש שמתקיימים רק בזכות מישטרים ואירגונים שהם כל כך אוהבים לשנוא. דרול

rainbow too

New member
אמת או שקר

"האדם רואה צבעים או שומע צלילים והוא בטוח שזה מה שהוא מרגיש, זאת האמת, אבל הוא טועה. העיניים של האדם אינן יכולות לקלוט את כל הצבעים שיש, רק חלק מהם. אותו הדבר לגבי השמיעה, יש יותר צלילים ממה שהאזניים יכולות לקלוט. אם אדם רואה הכל שחור לבן, אז אי אפשר להראות לו יותר צבעים, לחירש אי אפשר להסביר על הצלילים. יש יצורים שיכולים לקלוט יותר צבעים או צלילים יותר ממה שאנו יכולים לקלוט. אתו הדבר לגבי הרגשות. שנאה, פחד, אהבה, יש יותר רגשות ממה שאנו מרגישים. רק אם האדם יכנס לעומקים של עצמו, הוא יוכל להיות עם הצבעים הצלילים, הרגשות ועוד דברים שלא ידועים לנו." מאסטר זן, אדורד וינשטוק. אתה יכול להמשיך לנסות לקרוא אנרגיות, אך אם לא תתעמק בכוונת המשורר, לא תבין את מהותם. אתה טועה. אך גם צודק, שכן זו חצי אמת, חצי האמת שלך.

IC4

New member
אויש אל תהיה אטום בבקשה

אין קשר בין איפה אימרה מסוימת נאמרה לכוח העצמאי של אותה אימרה!!! מי אמר איפה מתי ולמה הם רק הסחות דעת לקלי המחשבה , ואינן מה שבאמת חשוב ועיקרי.

אינקה

New member
../images/Emo20.gif אני דווקא מוצא דמיון

בין הרעיון שבבסיס הפחדים קיימת ציפייה לתחושה טובה, כפי שכתבת כאן בתגובה אחרת - לבין הרעיון של מנדלה שהטוב המוחלט בתוכינו הוא שמפחיד אותנו. מה שכן, מה שמחייב הסבר זה מדוע נפחד להיות מושלמים - להתחבר לאור שבתוכינו. נראה לי כי גם באופן בלתי מודע אנשים מבינים כי מהות האגו היא חוסר שלמות, ולכן שלמות היא אובדנו. כשמזדהים אם האגו, מותו של האגו נראה כמותו של האדם, אכן רעיון כזה יכול להפחיד אנשים פחד מוות. באופן הטרוויאלי ביותר, להיות מושלם משמעותו לא להזדקק עוד לאף אחד, גם לא על דרך השלילה - לכן זה שאינו מושלם מזהה רעיון זה גם כבדידות נוראה שהיא איום קיומי ממש.

wisdom16

New member
מעניין...

שהגעתי לתובנה הזאת בלי לקרוא את הספר או את הדבר הזה
אבל מי שכתב את זה כותב את זה יותר טוב מאלף הסברים שלי

למעלה