מישהו זוכר?

• פותח הנושא IC4
  • פורסם בתאריך

IC4

New member
מישהו זוכר?

באדולינה , הדבר הראשון שלפני ההתחלה של הספר: "הפחד העמוק ביותר שלנו הוא לא שמא אנחנו חלשים מדי. הפחד העמוק ביותר שלנו הוא שאנחנו בעלי עוצמה שמעל לכל שיעור. זה האור שבנו - לאהאפלה שבתוכנו - שמפחיד אותנו יותר מכל. אנחנו שואלםי את עצמנו - איזו זכות יש לי להיות מבריק, יפהפה, מוכשר ואהוב? למען האמת - איזה זכות יש לך לא להיות? אין שום דבר נאור בלהצטמק כדי שאחרים לא ירגישו חסרי ביטחון. ככל שניתן לברק שלנו להאיר אנחנו מעניקים, בלי מודע, רשות לאחרים לעשות כמונו. ככל שנשתחרר מהפחדים שלנו, נוכחותנו תשחרר אחרים מהפחד" -- נלסון מאנדלה. (מענין באיזה שלב בחייו הוא חשב על זה) אמונה אנשים ! הבא כולנו נרצה להאמין במשהו שעוזר ותורם לכולנו

drall

New member
קשה להאמין

שיש מישהו שבאמת מצטט מהספר הזה. זו אולי היצירה הספרותית הנאלחת ביותר שקראתי. דרול

rainbow too

New member
קשה להאמין

שאדם שמנהל פורום "מדיטציה" המסמלת עבורי ועבור רבים, את החמלה, את ההבנה, את מציאת האמת הפנימית, מתבטא בצורה שלילית, ומעביר ביקורת. מי אתה? מי שם אותך למבקר? אתה בסך הכל כלי.

נלסון מנדלה כתב את זה בכלא

שבו היה כלוא כ-20 שנה או משהו כזה. מתוך האמונה הזו הוא הביא לשחרור של דרום אפריקה ממשטר האפרטאייד. זהו קטע ענק שהיה טוב אם כולנו היינו חיים על פיו. RAINBOW TOO אני מאוד מסכים עם ההערה שלך...

drall

New member
צר לי

שאתה רואה את המדיטציה כדבר כל כך רדוד ועלוב , אבל עדיין יש לך את הפנאי להחכים וללמוד. בכל מקרה לא קראתי את הציטוט ולא התייחסתי אליו אלא רק רק נגעלתי מחדש כששמעתי שהוא הובא מהספר "באדולינה" שלדעתי הוא ביב סיפרותי מהסוג שצריך להוקיע את קיומו עד כמה שאפשר. בכל אופן אחרי שקראתי את הציטוט ראיתי שאכן הוא לא ברמה יוצאת דופן ממה שניתן לצפות מפוליטיקאי פופוליסט , בעל רקע טרוריסטי כמו נלסון מנדלה. לצערינו אנחנו חיים בשכנות לדיקטטורים כאלו ויש לנו ניסיון במגוון ההתבטאויות שהם פולטים. דרול

time to fly

New member
דרול, עד כה לא הגבתי לך, ניסיתי

לשמור מרחק כי אני שונא לפעול מתוך כעס למה אתה מתנהג כך? למה הדיעות השליליות הללו? לא אמרו לך שמדיטצייה רדודה- אמרו זאת עליך- על דרך התבטאותייך וסגנונך ה"עדין וחביב לסביבה" למה אתה חייב להביע דיעות, ואשתמש במילותיו של חברי הטוב משכבר הימים - IC4, אנטי-קונפורמיסטיות? אתה מנסה להשיג משהו למענך? דימוי עצמי כלשהוא שאתה נהנה לחזק? אז נראה לי שאני יכול לומר לך שלא נעים לי לעיתים לראות את ההודעות שלך, לדוגמא זאת. אני לא מערב את ההודעות היפות שלך, מלאות החמלה והנתינה עם תחושותי מהודעה זאת ודומותיה, אני יודע להביט על כל תמונתך, ומבקש רק שתפסיק עם הודעות אלו. אני שותף לתחושה שהעלה ידידי rainbow too בהודעה הקודמת- לתמיהה על הכיצד אתה מנהל את פורום מדיטצייה אם אתה מציג לפעמים דיעות אלו השליליות כלכך ttf

drall

New member
הבנתי אותך

אתה מתכוון לומר שאתה מצפה מהעולם להתיישר על פי הציפיות שלך. אה הא, לא סיפרו לך כבר שזה לא עובד ככה? טוב אם אני כותב הודעה זה לא על מנת להשיג מטרה כזו או אחרת כך שתחסוך מעצמך ומחבריך את המאמץ להבין את מטרותי. אין לי כאלו. אני כותב מה שאני צריך לכתוב , בנימה בה ההודעה צריכה להכתב. תמיכה והבנה וחירוף וגידוף ושיסוי וריפוי כל דבר במקומו ובזמנו. קוראים לזה טוטאליות דרול

time to fly

New member
לא, איני מתכוון מהעולם כולו להתיישר

לפי ציפיותיי. אני לא מצםה מכולם לאהוב אותי, אך אני מצפה שיכבדו אותי. הטיעון ה"ניו-אייג´י" הזה- לא לפתח ציפיות- לא לפתח תקוות- יש לי בעיה עם הכלתו על כל מקרה ומקרה, נכון, לדעתי, להשתמש בו רק במקריםן להם הוא נכון- התאכזבויות מציפיות יתר, מציפיות שנבנו על סמך יציאה מפרופורציות, או חוסר בשלות רגשית, או תבניות חברתיות ישנות שלא טוב לנו עימן (קשה לי לחשוב על פישוט רחב יותר של טיעוני זה) אני לא מצפה ממך לכלום, אין ביננו הסכמה כלשהיא שנרקחת עם הזמן בין חברים קרובים או רחוקים, שלקחו על עצמם הסכם כלשהוא של התפשרות או הבנה. אך אני כן מצפה ממך לכבד אותי ואת המקום בו אתה נמצא כמו משפט שמישהי שאני מאוד אוהב אמרה לי : אני לא מצפה ממך שתאהב כל אדם, אני מצפה ממך שתכבד כל אדם ויש פה המון חכמה נתקלתי בעבר באנשים שלקחו את המקום הזה של לא לצפות מהסובבים אותם לכלום למקום אנטי חברתי. מקום סוציומאטי ואנטי-קונפורמיסט-רדיקלי. אני לא אוהב קיצוניות זאת. תקן אותי אם אני טועה, ובטוחני בכך שתעשה כן, אך לי נראה שאתה, ואני מצטט אותך "קוראים לזה טוטאליות", כזה. ואני מניח הנחות, ברור, ואני שופט, ברור, אך גם שואל ודן עימך. אני מבצע שיפוטים ערכיים סובייקטיבים אלו על סמך מילים שהעברת על סמך צורת כתיבה ושיח המושגים שלך ולפי זה אני מגיב ושואל, ולפי בחירת ראיית העולם שלי, ומה נכון ולא נכון ואנו צריכים שיהיו לנו גבולות ברורים של העדפות (אי העדפה היא העדפה. אי קיום מציאות היא מציאות) מצטער, גם אני מגיב, ושולל, אך לא מגדף ומשסע אף אדם. ואני לא צריך את התגובות של מי אני, מה אני, שאין מציאות ואין נכון ולא נכון, יש שלומי, ושי ערכים שהוא בוחר לפיהם לראות את העולם, ובעולם שלי אסור לאדם שמנהל פורום רוחני ונעלה כלכך כמו שלך, להיות במקום המוגדר בעיניי כנמוך בהודעותיו. לומר על באדולינה שהיא כתיבה "זו אולי היצירה הספרותית הנאלחת ביותר שקראתי" ללא הסבר מנומק, ללא טיעונים עמוקים ורחבים המסבירים את דעותיך. כתיבתך ניראית לעתים ככזאת הבאה לחרחר מלחמות או סתם להציק. ואיני אומר את דברי כלאחר יד, צפיתי בכמה וכמה הודעות שלך. במיוחד אני מבסס את תפיסתי אותך על סמך ההודעה של כלפי אינקה, זאת שאינקה פירסם/שירשר אצלנו בפורום. דרול, זה לא אישי, זהו דיון שלי עימך בו אני מבטא את דעותי, ואיני מבצע פעולה זאת לרוב, אולי כי אני חושש ויש לי מחסומים, ואולי כי עד כה, ואני מצטער על המילה, לא הרגיזו אותי כמו שאתה עשית כך בהודעתך. אני פועל כך בחיים שלי, ואני לא מכניס אנשים שאינם כאלה לחיים שלי, אבל אתה כן חלק מחיי- אתה בפורום שלי, ולכן אני יכול לצפות ממך לקצת כבוד לסובבים אותך, ולא רק מנהל פורום זכאי לבקשה מנומסת זאת. אני לא אגיד דבר שיפגע באחרים, ואתה יודע שדבריך פוגעים לעיתים, ובזכות טיעוני רוחניות-מודעות זולים של - אין אמת אחת, אסור לאף אחד להיפגע מאף אחד ושכל האשמה היא על הנפגע, אתה מרשה לך לומר כל דבר, כטוב בעיינייך, לא כך? אולי אני טוען כלפי האדם הלא נכון אולי אני מוציא עליך את כל כעסי שנאגרו כלפי כל הלא מנומסים או כל הסוציומאטים מעברי, ואני מתנצל מראש אם הייתי אגרסיבי מדי, פשוט דברים זרמו ממני. ואולי אין לך ממה לצפות ממני, לא?
ttf

drall

New member
יפה יפה

נהניתי לקרוא . יש לי בעיה מסויימת עם אנשים שכותבים הרבה על הרבה נושאים ביחד. אני קצת לא יודע מה הם רוצים ממני. אני הסברתי למה כתבתי את מה שכתבתי על בדולינה וזה נמצא אי שם למטה יותר בשרשור הזה. אז אני אתייחס ברשותך רק לנקודה אחת מכל מה שכתבת , לא בגלל שכל היתר לא חשוב ,אלא בגלל שזה קצת יותר מדי בשבילי לפעם אחת. יש מצב שאדם לא יפגע מכלום, נכון? אז אם מישהו מצליח לפגוע בך , סימן שאתה לא נמצא במצב הזה. אז אולי כדאי שתעבוד על עצמך , כדי שתגיע למצב הזה? יהיה לך יותר נחמד ככה , נכון? זה לא סותר את העובדה שמותר לך להגיב ואפילו רצוי שבמידה ותוקפים אותך או פוגעים בך תשיב במהלומה תחת מהלומה. ואם אתה אשם בזה שנפגעת , לכאורה , גם הצד המתקיף יהיה אשם בזה שהוא נפגע. ככה תצמצם את המוטיבציה של המנוולים לפעול , ותתרום לעצמך ולסביבה. תחשוב על זה. רוב ברכות דרול

time to fly

New member
אני אכנס בלילה בן אדם, אז אוכל

להגיב נורמלי להודעה
ואני יודע שהייתי עם טון תוקפני בהודעה. אני יכול רק להצטער על כך בפני עצמי שהגעתי למקום הזה, אבל זה מין תהליך, היית מראה בשבילי, כמו כולם לא?
נדבר אח"כ שלומי

drall

New member
אמרתי כבר פעם

שאני לא קורא מילים אלא אנרגיות. הודעות כאלו ממסטלות אותי לגמרי
דרול

rainbow too

New member
צר לי

שאדם המנהל פורום "מדיטצייה", רואה במושגים חמלה, הבנה ומציאת האמת הפנימית, כמושגים רדודים. אבל עדיין יש לך את הפנאי להחכים וללמוד ולתקן. יש לי מספר שאלות. האם אתה מבקר ספרות? האם כתבת ספר בחייך? האם תוכל לנמק מדוע הספר, לדעתך הוא יצירה ספרותית נאלחת?

אינקה

New member
../images/Emo20.gif דרול צודק

לפחות בחלק האומר כי מדיטציה מתעלה מעל כל המושגים, ומשום כך גם מעל המושגים שהעלת. אך אין זאת אומרת כי מי ששרוי במדיטציה תמידית אינו מתנהג באופן אשר יכול להיות מתואר על ידי מושגים אלו של חמלה, הבנה וייצוג האמת הפנימית. כל השאר מכאן ומכאן הוא שיפוט...

rainbow too

New member
מהי מדיטצייה?

אני רואה במדיטצייה כלי להרגעות, להתבוננות פנימית. כלי אשר בעזרתו ניתן להגיע לשלווה פנימית. מתוך המקום הזה של שלווה, לא יכול להיות אחרת מחמלה, הבנה וכו´.. לא הבנתי מה זה אומר שהמדיטציה מתעלה מעל לכל המושגים. אשמח אם תוכל לפרט.

אינקה

New member
../images/Emo20.gif מדיטציה

היא המצב בו התודעה פועלת (נמצאת) בשלמות, ובשלמות אין חלוקה - אין דואליות. מאחר ומושגים מבוססים על חלוקה (דואליות) הרי שאינם יכולים להתקיים במצב זה. לחילופין נאמר בד"כ כי כדי "להגיע" למדיטציה יש להשקיט את המחשבות (מושגים). כשאין חלוקה, אין מושגים, ועל כן אין שיפוט, קיימת הרמוניה, מתקיים אושר מוחלט... מ"בחוץ" נראית חמלה כלפי הסובב... אבל כל אלו הם רק מושגים המיועדים להעניק רמז למצב השלמות הנקרא גם "מדיטציה". אין בהם כדי לתאר את מצב האחדות עצמו שהוא יותר מסך כל חלקיו. כדי להגיע למדיטציה אמיתית, לתפיסה ללא תפיסה, MIND NO MIND, יש לזנוח גם את הדעות והמושגים שלנו על מצב זה ואך להניח לו להתרחש. רק אחרי שהוא מתרחש אנו מבינים את את הקשר, וכך גם חוסר הקשר בין האמת שהוא, לבין המושגים בהם החזקנו לגביו קודם.

אינקה

New member
../images/Emo20.gif הנה קיבלת שיעור חינם...

לשיטתי, הבנת "מצב" המדיטציה היא שלב חשוב בדרך למדיטציה. ההבנה פותחת בפנינו את השערים לתהליך שבמילא צריך להיות ספונטאני. אם תבין באמת כי מצב כזה אפשרי, הוא גם יהפוך נגיש לך. יש טכניקות רבות, אבל מישהו "ניסח" אותן. מישהו שלא ידע שום טכניקה קודם והגיע לאמת בכוחות עצמו. אם ברצונך להגיע למצב זה בכנות ובטוטאליות, אתה יכול להגיע להארה מייד, כאן ועכשיו. זו האמת. אין זמן אחר. החיים הם רק רגע חולף בין אינסוף לאינסוף. הסתכל אל תוך עצמך ונסה להגיע לאמת זו ע כ ש י ו

למעלה