אמממ..מורים, בית ספר - ומה שבניהם.
אני לא יודע מה איתכם, אני לא יודע מי אתם ומאין באתם, אבל אני אישית חושב שבית הספר מזמן הפסיק להיות ה"דבר" שמחנך את הדורות הבאים. אולי זו הקידמה שהביאה למצב זה, אולי חינוך בא מהבית, אולי החברה היא המחנכת, אולי זה בגלל שאם מורה יגיד לתלמיד מילה לא במקום יעצרו אותו, אולי זה בגלל שלמורים "אין כוח", אולי זה בגלל שאם מורה יהיה ציני לתלמיד - יגישו עליו תלונה במשטרה, לא יודע למה - אבל דבר אחד בטוח, בית הספר לא ממש מצליח לחנך, הרבה פעמים הוא גם לא מתיימר לעשות זאת. אף אחד לא מגיע לבית ספר כדי לקבל ערכים של "אהבת כרעך כמוך" ולא נעליים. מי שבא מבית "קשה" ,אולי ישאר בבית ספר ויסיים עם בגרות, תלוי במשמעת העצמית שלו - ואולי יגרר מטה, יתחיל לעשן, ללכת מכות, להסתובב בבית ספר ולעשות בלאגן - אבל בטח לא ללמוד . בתי הספר הפכו למטחנת ציונים - ומי שלא בא כדי לזכות בציונים שלו, כנראה שאין לו מה לחפש שם. וכשאני אומר מטחנת ציונים זה אומר שמבזבזים לנו 12 שנות לימוד בבית ספר, כשאת כל הפאקן בגרויות האלו אפשר לסיים בשנתיים ורבע של לימודים, סך הכל. אבל לא , אתה צריך ללמוד את אותה ההיסטוריה במשך 10 שנים - ובסופו של דבר, אתה גם ככה זוכר 25% מזה ומכל מה שלמדת ב9 שנים, אתה נבחן בדיוק על החצי שנה האחרונה שמהווה 7%, אולי. עד כיתה ז מלמדים אותך לחסר ולחבר שברים - ומכיתה ח עד י - אתה משחק באי שוויונים ומשוואות עם נעלמים - כשבסופו של דבר, את כל שאר החומר, אתה לומד בחצי שנה. הבעיה היותר חמורה היא שאתה מגיע לבית ספר - ומגלה, שרחלי יודעת אנגלית יותר טוב מהמורה לאנגלית כי היא גרה 3 שנים בקנדה וכי היא אוהבת לקרוא מאמרים באנגלית באינטרנט, דניאל יודע פסקל ועיצוב תוכנה הרבה יותר טוב מהמורה למחשבים והוא מתקן את המורה כל שיעור שני , דני בכלל כבר מנהל פורטל במשך 3 שנים והוא יכול להסביר למורה על בניית אתרים ודאטאבייס, ויוליה ? יוליה כבר לומדת באוניברסיטה הפתוחה שנתיים וחצי ויכולה להסביר למורה את החומר הנלמד בכיתה. בתי הספר צועדים אחורה, זה מה שקורה. להגיד שאפשר לוותר על בתי הספר - וואל, אי אפשר. אבל צריך לעשות שינוי בתפיסה. להגיד לכם שהמצב כרגע הוא המצב בגלל המשכורות של המורים, קשקוש. אגב, פעם גם אמרו שהצבא מחנך, שהצבא יעשה מאנשים בני אדם. לצערי, בצבא שלי לא ראיתי אף אחד שהגיע בהמה ויצא בן אדם. מי שהגיע בהמה, רק גרם נזקים למערכת - ויצא בהמה. בכל אופן, אני לא יודע מה מורים מרווחים ומה לא, לא נכנס לאף אחד לכיס. נעזוב לרגע את העובדה שיותר מחצי מהמורים שלי בבית ספר נהגו במכוניות חדשות שעולות כ100000+ שקל, לצערי, ממשכורת של 3000 ו4000 וגם 6000 - אתה לא יכול להרשות לעצמך לקנות אוטו כזה,בקושי אם אתה רווק וגם בבית משלך.. אבל שוב, זה לא ענייני. אין ספק שלהתמודד עם 30-40 אנשים בכיתה, כשחצי מהם חוליגנים - זה לא קל. אל תבואו ותשוו מקצוע אחד לאחר, אל תשווה מורה לאיש הייטק ואל תשוו מורה לפועל בניין. תאמינו לי שפועל בניין זוטר מקבל פחות ממורה ועובד יותר קשה ממנו. אני מכיר אנשי הייטק שאומנם, משתכרים יפה - אבל את הבוקר הם מתחילים ב4 וחצי לפנות בוקר כשהם נוהגים מהדרום למרכז - והם מגיעים הביתה חזרה ב8 בערב - מחייכים שעה וחצי אל הבן או הבת , במידה ונותר להם כוח לעשות את זה -ואז נכנסים למיטה . אף אחד לא מגיע להיות מורה בגלל ביש מזל - אלא מבחירה. אל תשכחו את זה. קיצר, למורים -בהצלחה במאבק - אבל בכל זאת, תכנסו לפרופורציות.