מישהו היה היום בביג

Im already here

New member
וואו שכנעת אותי לגמרי

המורים ממש מיסכנים. כל ההשקעה הזאת בחינוך התלמידים וזה מה שיוצא? נוער מתנשא וחסר כל כבוד לסובבים אותו... אני שמחה שיש לך דעה בעיניין ושאת נאבקת למען העקרונות שלך וכל שאר הפנינים שבטח למדת בשיעורי ספרות, אבל לא משנה מי צודק ומי לא, או מי קראה למי סתומה קודם, את ההתנשאות שלך תפגיני במקום אחר. (פייי משחק מילים מטורף.. כל הכבוד לי?)

אני מתנשאת כלפי כאלה

שמתנשאים מעליי. שלא תכנה אותי "חמודה", "פלצונת" ו"תלמידה מסכנה בכיתה יב " ואני לא אתנשא. התנשאות שלי היא תוצאה ישירה של דרך ההתנהגות שלה. הרבה אנשים התווכחו איתי היום בצומת, ועם כולם דיברתי בגובה העיניים כי הם לא זילזלו בי או בדיעות שלי. ואת מבינה מה החלק הכי מצחיק בהודעה שלך? "נוער מתנשא וחסר כל כבוד לסובבים אותו". אם הייתי נערה כזו, לא הייתי מתנדבת ונרתמת למאבקים של אחרים שאינם קשורים אלי (אלא בדרך עקיפה) או במסדות שונים כמו צב"ע ובאר שובע. זה סותר את הדרך בה אני פועלת, ועם עובדות קשה להתווכח.

ועל זה נאמר... חוסר חיים ? עדיף שתלך

להתנדב..במקום למחות על שטויות כאלה.. בבאר שובע ישמחו לעזרה..

אפשר גם וגם

אני עושה גם וגם. סלחי לי, purple haZe בת, אבל את נשמעת לי סתם אישה ממורמרת. את לא רוצה לתמוך - אל תתמכי. אבל ההודעות שלך לא במקום.

Reign Of Chaos

New member
ועלייך נאמר- שלילת זכות הבחירה

בגלל אנשים שטחיים כמוך, שכל מילה שיוצאת להם מהפה רק מבזה את עצמם יותר ויותר, אני חושב שועדה לשלילת זכות הבחירה היא באמת רעיון הגיוני לחלוטין. אולי את מדברת ככה בגלל החינוך הגרוע שקיבלת, ולכן את דווקא דוגמא טובה ל"למה צריך לחזק את ידי המורים ולהמשיך בשביתה עד להתקפלות של משרדי הממשלה"

../images/Emo45.gif מה אני אוסיף?

אמרנו כבר הכל. אני לא באמת מאמינה שמישהו ישתכנע ממה שאמרנו. אני רק יכולה לומר שאנחנו העתיד. בלי חינוך - אין עתיד ואם שמים את אנשי העתיד על ידיים של אנשים מסויימים, שיוענקו להם הכבוד והתנאים המתאימים.

נצאב חמודי

אני תלמידה. יש גם נערים שלא אטומים וחושבים שכולם עובדים עליהם. תלושי משכורת לא משקרים.

Burzum111

New member
כל הכבוד על המאבק, אבל...

זה לא ילך אם יהיו "עשבים שוטים". שנה שעברה, אותה מורה שלימדה אותנו אזרחות הייתה גם זו שהפרה שביתה חופשי, אז נכון שזו שנת בגרות אבל זה כל העניין בשביתה, לפגוע איפה שבאמת כואב.

תמיד יהיו עשבים שוטים

וגם יהיו מורות דפוקות, ואנשים מטומטמים. אבל אם הרוב הגדול בסדר, אין סיבה שהמאבק הזה לא ילך. היום היה צלם מעריב, אגב.

sharonas5

New member
היינו גם היום :)

אנשים! גם היוןם היינו בביג, כל התגובות המיותרות האלה של המורים מרוויחים מספיק וכד' אלה תגובות של טמטום, פשוט טמטום. אנשים שחושבים שהמורה עובד רק(!) בבצפר טועה בגדול! מה עם בדיקת מבחנים? ישיבות? טלפונים? ביקורי בית?!?!?!? מה אתם חושבים?! שלהיות מורה בתיכון זה להיות מורה ביסודי?! אבא שלי מורה כבר כמעט 30 שנה וצריך לעבוד ב2 עבודות כדי להרוויח משכורת ראויה כדי לכלכל בית בישראל! מאיפה יש לכם את החוצפה להגיב בכזה זלזול על המורים?! תתנו לי עוד מקצוע אחד שאחראי על המשך הקיום של הדימנה הזו!!! אף מקצוע בעולם לא נוטל את האחריות על הדור הבא חוץ מהמורים! מגיע להם שכר יותר גבוה ממה שהם מקבלים וכל אותם אנשים/תלמידים שחושבים אחרת שיחשבו פעמיים ויתביישו בעצמם מול המקלדת! גם יום ראשון ב10 אנחנו בביג, תבואו ותפסיקו לישון :) מחכים לכם!

../images/Emo13.gif אני מתה על יכולות ההנהגה שלך

נתקעו לך מקשי ה-! ו-?
(סתם!)

Superdror

New member
אמממ..מורים, בית ספר - ומה שבניהם.

אני לא יודע מה איתכם, אני לא יודע מי אתם ומאין באתם, אבל אני אישית חושב שבית הספר מזמן הפסיק להיות ה"דבר" שמחנך את הדורות הבאים. אולי זו הקידמה שהביאה למצב זה, אולי חינוך בא מהבית, אולי החברה היא המחנכת, אולי זה בגלל שאם מורה יגיד לתלמיד מילה לא במקום יעצרו אותו, אולי זה בגלל שלמורים "אין כוח", אולי זה בגלל שאם מורה יהיה ציני לתלמיד - יגישו עליו תלונה במשטרה, לא יודע למה - אבל דבר אחד בטוח, בית הספר לא ממש מצליח לחנך, הרבה פעמים הוא גם לא מתיימר לעשות זאת. אף אחד לא מגיע לבית ספר כדי לקבל ערכים של "אהבת כרעך כמוך" ולא נעליים. מי שבא מבית "קשה" ,אולי ישאר בבית ספר ויסיים עם בגרות, תלוי במשמעת העצמית שלו - ואולי יגרר מטה, יתחיל לעשן, ללכת מכות, להסתובב בבית ספר ולעשות בלאגן - אבל בטח לא ללמוד . בתי הספר הפכו למטחנת ציונים - ומי שלא בא כדי לזכות בציונים שלו, כנראה שאין לו מה לחפש שם. וכשאני אומר מטחנת ציונים זה אומר שמבזבזים לנו 12 שנות לימוד בבית ספר, כשאת כל הפאקן בגרויות האלו אפשר לסיים בשנתיים ורבע של לימודים, סך הכל. אבל לא , אתה צריך ללמוד את אותה ההיסטוריה במשך 10 שנים - ובסופו של דבר, אתה גם ככה זוכר 25% מזה ומכל מה שלמדת ב9 שנים, אתה נבחן בדיוק על החצי שנה האחרונה שמהווה 7%, אולי. עד כיתה ז מלמדים אותך לחסר ולחבר שברים - ומכיתה ח עד י - אתה משחק באי שוויונים ומשוואות עם נעלמים - כשבסופו של דבר, את כל שאר החומר, אתה לומד בחצי שנה. הבעיה היותר חמורה היא שאתה מגיע לבית ספר - ומגלה, שרחלי יודעת אנגלית יותר טוב מהמורה לאנגלית כי היא גרה 3 שנים בקנדה וכי היא אוהבת לקרוא מאמרים באנגלית באינטרנט, דניאל יודע פסקל ועיצוב תוכנה הרבה יותר טוב מהמורה למחשבים והוא מתקן את המורה כל שיעור שני , דני בכלל כבר מנהל פורטל במשך 3 שנים והוא יכול להסביר למורה על בניית אתרים ודאטאבייס, ויוליה ? יוליה כבר לומדת באוניברסיטה הפתוחה שנתיים וחצי ויכולה להסביר למורה את החומר הנלמד בכיתה. בתי הספר צועדים אחורה, זה מה שקורה. להגיד שאפשר לוותר על בתי הספר - וואל, אי אפשר. אבל צריך לעשות שינוי בתפיסה. להגיד לכם שהמצב כרגע הוא המצב בגלל המשכורות של המורים, קשקוש. אגב, פעם גם אמרו שהצבא מחנך, שהצבא יעשה מאנשים בני אדם. לצערי, בצבא שלי לא ראיתי אף אחד שהגיע בהמה ויצא בן אדם. מי שהגיע בהמה, רק גרם נזקים למערכת - ויצא בהמה. בכל אופן, אני לא יודע מה מורים מרווחים ומה לא, לא נכנס לאף אחד לכיס. נעזוב לרגע את העובדה שיותר מחצי מהמורים שלי בבית ספר נהגו במכוניות חדשות שעולות כ100000+ שקל, לצערי, ממשכורת של 3000 ו4000 וגם 6000 - אתה לא יכול להרשות לעצמך לקנות אוטו כזה,בקושי אם אתה רווק וגם בבית משלך.. אבל שוב, זה לא ענייני. אין ספק שלהתמודד עם 30-40 אנשים בכיתה, כשחצי מהם חוליגנים - זה לא קל. אל תבואו ותשוו מקצוע אחד לאחר, אל תשווה מורה לאיש הייטק ואל תשוו מורה לפועל בניין. תאמינו לי שפועל בניין זוטר מקבל פחות ממורה ועובד יותר קשה ממנו. אני מכיר אנשי הייטק שאומנם, משתכרים יפה - אבל את הבוקר הם מתחילים ב4 וחצי לפנות בוקר כשהם נוהגים מהדרום למרכז - והם מגיעים הביתה חזרה ב8 בערב - מחייכים שעה וחצי אל הבן או הבת , במידה ונותר להם כוח לעשות את זה -ואז נכנסים למיטה . אף אחד לא מגיע להיות מורה בגלל ביש מזל - אלא מבחירה. אל תשכחו את זה. קיצר, למורים -בהצלחה במאבק - אבל בכל זאת, תכנסו לפרופורציות.

אבל אנחנו לא אומרים

"המורים מקבלים שכר זעום יחסית לכל השאר". אנחנו עומדים על זה שמורים צריכים לקבל יותר כסף כדי להתאים משכורת לעבודה ולמה שהיא מבקשת. לרגע אנחנו לא אומרים שאין עוד תפקידים בהם אנשים לא מקבלים את השכר שמגיע להם. מרצים ופועלי בניין יכולים להפגין. אבל בטענה הזו אי אפשר להעזר כשנלחמים במורים. אנשי היי טק מקבלים יותר שכר פר שעה ממורה בתיכון עם אותה השכלה (הכוונה לתארים). וחוץ מזה - נורא קשה להשוות בין מורים לאנשי היי טק כי כל דרך העבודה שונה. אני באמת מבינה מאיפה נובעת הפסימיות בהודעה שלך, אבל תרשה לי לומר שהמורים שלי, לפחות, כן חינכו אותי וכן תרמו לי הרבה. זה המקום בו אני מבזבזת כמחצית מהיום. לגבי המורים והמידע שלהם בהשוואה לתלמידים - משכורת טובה יותר תמשוך יותר אנשים טובים. אנשים טובים יותר הופכים להיות מורים טובים. הבעיה היא, שאין שום כבוד למורה. וכבוד מגיע ממעמד ומעמד בסיסו בכסף בחברה קפיטליסטית של היום. כך שמי שהולך להיות מורה הולך לשם בלי שהוא באמת ירצה, בלת ברירה. מי ירצה להיות במקצוע שמקצצים לו את הכנפיים והמשכורת כל הזמן? רק אנשים די מזוכיסטים, או (וזה הרוב הגדול) אנשים שזאת האופציה היחידה שלהם. האיכותיים באמת הולכים למקצועות אחרים.

253Daniel

New member
מסכים עם כל מילה של purple haze...

המורות עובדות מעט שעות יחסית למקצועות אחרים...ומרוויחות הרבה יותר. על זה שמדובר בעבודה קשה ושוחקת אין שאלה בכלל...אבל זאת באמת העבודה בה המורות והמורים בחרו וזאת בעיה שלהם. סטאג'רים בעריכת דין, הנהלת חשבונות, ורפואה..ושלל תארים נחשבים נוספים עובדים עד 20 שעות ביממה ומקבלים פחות משכר מינימום לשעה ע"פי החישוב..לא רואה אותם שובתים...ועם כל הכבוד- התארים שלהם הרבה יותר נחשבים מתואר ב"הוראה" והם עובדים הרבה יותר קשה. ככה זה- תמיד יש איזה אוכלוסיה שמרגישה שדופקים אותה..תמיד זאת האוכלוסיה הכי חלשה בקטגוריה שלה... מורים..לא בשמיים..

אני מקווה שאתה לא מסכים עם כל מילה שלה,

כי היא מתבטאת כמו ילדה בת 12. אני מקווה שקראת את כל הדיון ולא קטעים נבחרים, כי בעצם אמרתי כבר הכל וזה יהיה סתם מטופש לחזור על עצמי. בנקודות: מורים עובדים לא פחות שעות מעורכי דין וההשוואה צריכה להעשות פר שעה. המושג "נחשב" נקשר ישירות גם לשכר. ולסיכום: אם אנשים חושבים ששכר 5,600 לד"ר עם ותק של 20 שנה זה בסדר, אז לאן הגענו? (אחותי שעובדת בשני מקומות עבודה בלי תארים ובלי שטויות של ותק מקבלת 5,600 לחודש)

sharonas5

New member
בוא תסתכל רגע מעבר לנתונים יבשים

העובדה האמוד בסיסית היא שלא עו"ד לא סטאז'ר ולא אף אחד אחר נמצא עם ילדים ונוער בממנוצע 6 שעות ביום, אפילו ההורים שלך לא נמצאים איתך כ"כ הרבה ובטח שאף אחד מהם לא אחראי באופן כל כך ישיר על החייל שמתגייס בעוד חצי שנה. אני חושבת שזה קצת חצוף להגיד שמורה עובד רק 8 שעות ביום וכבר אמרתי את זה, מורים עובדים כל היום! כולל ימים חופשיים, ותקרא את התגובה הקודמת שלי כדי לקבל מושג רחב יותר. בקשר למה שזו שמעלייך אמרה: בתי הספר הפכו לבית חרוש לציונים מאז רצח רבין, לפני 12 שנה בדיוק. אנשים הפסיקו להאמין בערכים. אנחי מאוד מאמינה במורה שמלמד מרצון והתלמידים שלו סופגים ממנו ערך מוסף מעבר למקצוע שהוא מלמד. אני בטוח שיש לך מורה אחד שאת יכולה להצביע עליו ולהגיד- זה המורה שממנו קיבלתי X. אני חושבת שברגע שרה"מ וחבריו לכסאות המכובדים יבינו את העניין הפעוט והקטן הזה שהיום כסף מניע את העולם (למרות שזו סוגייה אחרת שאפשר לפתח לגביה דיון אחר וחשוב לא פחות) ויבינו שצריך לתגמל את המורים כראוי ולא כמו עובד משמרת בפלאפון שלא למד חצי מהזמן שהמורים למדו כדי לקבל את העבודה. די לאדישות הזו ולאירוניה שאנשים מייחסים למורים, אתם לא מבינים שכל המורים הטובים וכל האנשים המוכשרים בורחים מהמערכת הזו כי היא לא מתגמלת. תחשבו איזה בתי ספר היו פה. זה כבר לא היה בתי ספר אלא בתי חינוך. שבת שלום.

Superdror

New member
נו באמת.

רצח רבין גרם לאנשים להפסיק להאמין בערכים ? כאילו, רבין ז"ל טרם למדינה רבות, אבל להגיד שמותו הוא זה שזיעזע את החינוך ? אתה מקשיב לעצמך לפעמים ? אני הייתי תלמיד בית ספר בתקופה של רבין וזה השפיע על הערכים והחינוך שלי כקליפת השום. אם אתה באמת בן 17 -אז כשרבין נרצח, כנראה שלא ידעת מי הוא כל כך, חוץ מזה שידעת שהוא ראש הממשלה שלנו. לא ברור לי איך הוא זיעזע את החינוך והערכים. צר לי להגיד לך, אבל זה שילד בן 17 יורה ב2 אנשים למוות בגלל שהתחילו עם מישהי שהוא דלוק עליה - אותי זה זיעזע לא פחות מהרצח של רבין - ולצערי - רבין לא היה הגורם לרצח. אף אחד לא הכריח אדם מסוים להיות מורה- הוא עשה את הבחירה הזו. וזה שהוא לא עובד 6 שעות ומסיים, סבבה. אז הוא עובד 9, 10 שעות. ביג דיל. שכל אחד יעשה לעצמו את החישוביים הכלכלים - ואם מורה חושב שעובד בפלאפון מקבל יותר ועובד פחות קשה - שילך על זה. אם תשאלי לדעתי, אני חושב שנציג שירות לקוחות טלפוני בהוט/אורנג/סלקום עובד הרבה יותר קשה ממורה - והוא מרוויח 20 שקל לשעה , בדר"כ. ובית הספר הוא מטחנה לא יעילה של ציונים ולא תשני את דעתנו. את כל המתמטיקה המסריחה שאתה לומד בבית ספר, אתה לומד באוניברסיטה בדיוק בחודש אחד. בזבוז זמן.

סלח לי,

סבתא שלי הייתה מורה. בזמנו, המשכורת שלה הייתה X והייתה מצויינת. אבל בהתאם למדד המחירים לצרכן מעדכנים את משכורות השכירים, ומשכורת X שאמורה לעלות בהתאם לא עולה, וזה יוצר את המצב שהמשכורת נהיית עלובה ולא מתגמלת. מה גם שמרעים את התנאים כל שנה (אם פעם 25 תלמידים בכיתה היום 40. אם פעם X חומר בחמישה שעות שבועיות היום X חומר בשלוש שעות שבועיות. כן הלאה). אף מורה שהתחיל ללמד לפני שנים לא ידע שזה יהיה המצב. חוץ מזה, תפסיקו להשליך את האחריות על המורים. "הם עשו את הבחירה שלהם" יופי. נורא בוגר. גם זונה בוחרת את הבחירה שלה. זה עדיין לא אומר שלא מנצלים אותה ורומסים את הזכויות שלה.

Superdror

New member
התבכיינות לשמה.

זה מה שיש לי לומר. שכר המינימום במשק הוא 19.95 ובכמה שנים האחרונות הוא השתנה אולי בכ-2 שקלים, רבים הם האנשים שעובדים יותר קשה מהמורים ומקבלים פחות, שיחזרו לעבוד.

למעלה