מישהו היה היום בביג

וואו אני ממש לא מסכימה איתך../images/Emo204.gif../images/Emo210.gif

5600 שקל זו משכורת מכובדת?! איפה בדיוק?! אני את רוב החינוך שלי קיבלתי בבית, קיבלתי בתנועת נוער שהייתי בה, אבל את חלקו קיבלתי גם בבי"ס אני באתי בדיוק מאותו בי"ס שדרור הגיע ממנו, ואני חושבת בדיוק ההיפך ממנו אותי בבי"ס לימדו מורים שהיו יושבים ומשקיעים עלינו את הנשמה, אני עד היום יכולה להצביע על מורה שבתור תלמידים קטנים בתיכון בשנה הראשונה תמיד היינו צוחקים עליה ולא מבינים מה היא הייתה רוצה מהחיים שלנו, אבל כשגדלנו פתאום שמנו לב כמה היא מורה שאכפת לה מהתלמידים שלה, והיא הייתה יושבת איתנו בבי"ס שעות אחרי סיום הלימודים ועוזרת לנו עם החומר רק כדי שלא נצטרך ללכת ולשלם 80 שקל לשעה לשיעור פרטי בהסיטוריה, וכלכך הרבה מורות שלימדו בשכבה שלי והיו מביאות אליהן קבוצות של תלמידים הביתה ומלמדות את התלמידים האלו לפני מבחנים חשובים ובגרויות, ובשביל מה? בשביל שנצליח. ואת יודעת מה? אולי לא כולם כאלה, אבל בשביל אלו שכן, השביתה הזו מוצדקת. בואי נדבר רגע על מקיף ח', אין בבי"ס הזה מורה מקצועי בלבד, כל מורה שם הוא מחנך\חונך בשכבה מסוימת, אז תוסיפי לשעות של בדיקת המבחנים, הכנת מבחנים, הכנת שיעורים וכו' את הישיבות של הצוותים של כל שכבה, דברים שמעבר, ביקורי בית וכו' וכו'.. ואני בבי"ס שלי כן קיבלתי קצת מהחינוך שיש בי.. בסופו של דבר אומרים על בנאדם שהחינוך בא מהבית וזה נכון אבל אני חושבת שהבי"ס שאני למדתי בו הוציא אותי בנאדם קצת יותר טוב, והקצת הזה שווה הכל בעיניי.. ואני לא מדברת רק על עצמי אני מדברת על שכבה שלמה של תלמידים שסיימה ללמוד איתי ורובם יסכימו איתי עכשיו.. אולי אני רואה את העניין כשונה כי הבי"ס שאני למדתי בו בהוויה שלו שונה מכל שאר המקומות שהחברים שלי למדו בהם (וכן, לכל יוצאי מקיף ח' למיניהם שצוחקים עכשיו מול המחשב חחח אני באמת מאמינה שהבי"ס הזה עושה הרבה מעבר לסתם ללמד), אבל אני חושבת שמגיע למורים את מלוא ההערכה והגב שהם צריכים אחרת המצב רק ימשיך וידרדר ודרור, למה זה שד"ר הולך ומלמד בבי"ס זה מבזה אותו? פה בדיוק טמונה הבעיה, שאנשים חושבים כמוך, מה כלכך מבזה בלהיות מורה? מה רע בזה שד"ר בוחר לעשות משהו אחר וקצת לא שגרתי עם המקצוע שלו? למה לראות את המקצוע הזה של הוראה ככל כך נחות עד כדי כך שזה שד"ר הולך ועוסק בו? כאן בדיוק הכל מתחיל..

יקיר85

New member
אני חושב שאת חוצפנית!

עם כל הכבוד אצל רוב המורים כיום המשכורת גרועה ואני לא משווה אותם לכל עבודה אחרת כמו מתדלק אלא לעבודה שבנאדם השקיע כמה שנים מהחיים שלו ולמד לתואר ובתמורה הוא מקבל שכר עלוב... אני מכיר כמה מורים עם ותק שמרוויחים סכומים מצחיקים ואפילו אני עובד עם מישהו שהמקצוע שלו הוא מורה אבל יש לו עבודה נוספת, נחשי למה...?!?! וד"א יש הרבה מורים שבחופש הגדול שלהם גם עובדים, אם זה בבדיקת בגרויות או אם זה בהכנת הכיתה שלהם לשנה הבאה תני קצת כבוד לאנשים האלה, שלפי דעתי צריכים לקבל גם תוספת סיכון בנוסף למשכורת המצחיקה שלהם כי בבתי ספר היום, לתלמידים אין פחד לדקור מורה או לנקב את הצמיגים באוטו שלו (ולחבר'ה ממקיף ח' דברים אלו לא נכללים על משה פורטמן, המורה לביולוגיה, בגלל שהוא סתם משוגע...
)

Burzum111

New member
What's the didlli-yo!

רוצה לעשות לי הנחה בצומת ספרים? הסניף בביג נהפך לממש ענקי, אני מרגיש בחו"ל.

יווו גם אני ראיתי

אני ממש אוהבת! :] זה מזכיר לי את צומת ספרים של דיזינגוף סנטר (רק מוקטן)

נצאב

New member
וויזית באמת באמת באמת כמה את מרויחה

כל הזמן אתם אומרים שאתם מרויחים 3000 שקל אם לקחת הלוואה ויורד לך כל חודש תשלום זה לא נחשב

Reign Of Chaos

New member
לך ולPURPLE HAZE

שניכם יכולים להתבייש. לפי חישוב שעשיתי בעצמי, הכולל את כל הנתונים באמת, נוצר מצב שמורה מרוויח 20 שקל לשעה. רבאק, המנקה שלי מרוויחה יותר. וזה בלי תואר שני בספרות עם עבודת תזה על הספרות בראי ההיסטוריה עם התמקדות ביהודי השואה. אז תעשו לי טובה, הרבה מורים בארץ לצערי הם מורים לא טובים שהלכו למקצוע בגלל שלא נשארה להם ברירה במקצוע אותם למדו, וזאת רק התרנגולת- הביצה היא חוסר הכבוד שיש לעם שלנו כלפי המורים, ואם לא הבנתם, פה הביצה באה לפני התרנגולת. הרפורמה הראשונה שאנחנו צריכים לעשות בחינוך היא לתת (או להחזיר, את זה יגידו הותיקים) את הכבוד למורים. שאנשי מקצוע ירצו לצאת להוראה מתוך תחושת שליחות ולא מתוך תחושת חוסר ברירה. אני מחר בהפגנה לעידוד המורים להמשך השביתה והעמידה על עקרונותיהם.

נצאב

New member
מי שמרויח 20 שקל לשעה

אין לו מנקה וגם אם הוא מרויח 30 שקל לשעה

נצאב

New member
מורה מקצועי ממש, צריך להרויח כמו בהייטק שזה

ברוטו 16000 שח לחודש אבל הוא צריך לעבוד 200 שעות בחודש הוא צריך לעבוד כל השנה כולל החופש הגדול רוצה להרויח כמו הייטק אז זה התנאים מוכנים לזה

בדיוק! המורות בוכות שבהייטק על כל פיפס

מקבלים תשלום.. אך עם זאת - א- מורות לא עובדות בהייטק ב-מורות לא משקיעות אפילו חצי מהזמן שאיש הייטק משקיע מזמנו.. אנשי הייטק עובדים 24 שעות ביממה!

נצאב

New member
פרפל הייז

תאמיני לי שהן לא יהיו מוכנות לעבוד תמורת ברוטו 16K אבל לוותר על החופש הגדול דרך אגב אני חולה על גימי הנדריקס יש לו שיר פרפל הייז

היי טק נשמע כל כך זוהר ומכובד

אולי זה בגלל הכבוד שנותנים להם? הכסף שהם מרוויחים? להיות מורה זה חשוב פי כמה מלהיות איש היי טק. מורים הם אלה שמלמדים ומחנכים את אנשי ההיי טק הבאים, את חברי הכנסת הבאים, את המוכרים בפיצוציות את העו"ד את כולם. אתם לא צריכים להסתכל על כמה עובד איש היי טק וכמה עובדת מורה. אתם צריכים לבחון את זה לפי שעה כמה כל אחד מרוויח ולהיוכח שזה מגוחך.

ההודעה הזו פשוט מצחיקה :)

מורות מחנכות את אנשי ההייטק הבאים צאי מזה ילדונת.......... מורות לא מחנכות אף אחד..בוודאי שלא תלמידי תיכון.. מאיפה הגיעה הפלצנות הזו ? מה בדיוק למדת מהמורה שלך מאמי? איך בדיוק השיעורים שלה עשו אותך בן אדם טוב יותר? אשמח לשמוע.. אף אחד לא עשה אף אחד איש הייטק.. כל אחד עבד מאוד קשה בשביל עצמו כדי להיות אותו איש הייטק'עורך דין/רופא/מורה/פקידה/מנהל/פסיכולוג

את יודעת למה זה ככה?

בדיוק בגלל המצב שבו המורות נמצאות היום. זה בזיון (סליחה על מה שאני אומר עכשיו) שאת, מורה מחליפה, שלא באמת עושה משהו, מרוויחה 40 שקלים לשעה. זה אבסורד. מורה, שקורעת את עצמה בין ישיבות, ילדים שיורקים לה בפרצוף, ילדים שצורחים עליה כאילו היא זבל, לעבוד מ-8 עד 4 ולהגיע הבייתה ב-8 הבייתה בגלל ישיבות, הזמנות של הורים, שיחות עם התלמיד שגם ככה לא אכפת לו ממך, כל זה, זה שוחק בנאדם, בנאדם הופך להיות לא בנאדם בגלל זה, דבר שני, השיטה התיכונית עצמה שקיימת היום היא דיי טיפשית, כי כל מה שמכניסים לבנאדם לראש זה שהוא צריך להצליח בבגרויות, תהיה זבל של בנאדם, אבל תצליח בבגרויות, בית הספר עשה את שלו, אז כן, לידיעתך, בית ספר נקרא "מוסד חינוכי", וכדי שהשם הזה יצדיק את מה שבית הספר באמת, צריך רפורמה רצינית מהשורש בכל תפיסת העולם של תיכון ושל בית ספר. בית ספר, עם כל זה שהורים צריכים לחנך את הילד שלהם, צריך להקנות לאדם ערכים בסיסיים, ולדעת ללמד אותו לפעול על פיהם, במיוחד בגילאים הנמוכים (א-ט), זה שמוציאים פרוייקט של "שמיניסטים עם הפנים לקהילה" כדי לצאת ידי חובה זה ממש לא הפתרון, צריך לטפל בעניין מהשורש ולא לטאטא מתחת לשטיח.

אוי נו, את לא רצינית.

תגידי לי מה את בת 12? הכינויים הללו לא במקום. אולי בעידן הדינוזאורים, המורות לא חינכו. יש לי מספר מורות שאנחנו יושבים ומדברים שעות על מבחר סיטואציות ביום יום, על אקטואליה ועל מוסר. שיעורי ספרות, לדוגמא, מבוססים כמה וכמה פעמים על אלה. כמו שכבר אמרתי, אם את לא יכולה לתגבר על הדחפים שלך, להתנהג ולדבר כמו אדם בוגר, אל תדברי אלי אפילו.

למעלה