מישהו היה היום בביג

fireman

New member
הייתי היום בביג ואין לי שמץ של מושג

על מה את מדברת.... כנראה שלא עשיתם מספיק רעש\שרפתם מספיק צמיגים\חסמתם מספיק נתיבים.

דווקא עשינו די הרבה רעש D:

היינו 20 איש ויחסית ל20 איש (בעיקר מורים) עשינו די בלאגן. חילקנו פליירים, החתמנו בערך 150 איש על עצומה שתומכת במאבק המורים (שלוש בנות בשעה. לא היה לנו יותר כח להסתובב בשמש אח"כ), החזקנו שלטים שאמרו "לצפור למען המורים" וכולם עשו עבודה מצויינת
תבואו מחר ב-10-1. יהיה מועיל.

לצפור למען המורים??! פשוט חוצפה

כל המורות החצופות האלה.. לפי חישוב די מסיבי של מספר השעות שאתן עובדות בחודש לעומת המשכורת החודשית..אתן מרוויחות ממש לא רע ! ואפילו יותר מכפול משכר מינימום לשעה! על מה אתן בוכות ? על כך שאתן עובדות שעות נוספות בבית ובודקות מבחנים? בדיחה! על מה ולמה צריכים לשלם לכן שעות נוספות? זה המקצוע בו בחרתן.. אני מכירה כל כך הרבה אנשים שעובדים שעות נוספות וממש לא מקבלים על זה תשלום - מפקידות ועד עורכי דין. שלא נדבר על כך שאתן עובדות רק מ 8 עד אחת , לא עובדות בסופי שבוע , בוודאי שלא בחגים , שלא נדבר על חופש גדול! ועוד מעכבות את שנת הלימודים של מליוני תלמידים שצריכים לגשת לבגרויות ומפגרים בחומר. ח-ו-צ-פ-ה

איתי בל

New member
אוי נו

הן מרוויחות משכורת עלובה ועוד יש להן עבודה מהגהנום את יודעת מה זה להיות מורה בכיתה? ועוד עם תלמידים כמוני אני מרחם על המורה ועוד התלמידים של היום אין להם בעיה לקלל את המורה לשים עליה זין ואפילו להגיב באלימות פעם מורה היה מורה היום מורה היא גננת שוטרת מתאבקת ואם נשאר עוד זמן מלמדת משהו וממתי הן עובדות מ8 עד אחת? אם אני הייתי לומד מ8 עד אחת הייתי חוזר עכשיו ללמוד אז את מדברת על מורות? הן ראשונות להגיע לבית ספר ואחרונות לעזוב אותו ועוד כל העבודה בבית אמא שלי מורה והעבודה שלה אף פעם לא נפסקת הבוס שלי יכול לעבוד מהבית ולקבל על זה כסף העבודה שאמא שלי עושה בבית מזה היא לא רואה שקל את חיה בסרט

fireman

New member
את אומרת את זה כי כנראה את לא מכירה

אף מורה באופן אישי.... אם היה לך מישהו במשפחה שהוא מורה את היית מבינה טוב מאוד על מה המורים מוחים ולא מתבטאת כמו תלמידה ממורמרת.

איתי החמוד , כבאי מקסים וכאוס יקירי...

אני - מורה מחליפה בבתי ספר שונים בבאר שבע..מקבלת 40 שקלים לשעה!!! אכן..לא קל לעמוד מול כיתה רעשנית וצווחנית ולנסות ללמד אותה..אבל מה זה קשור בכלל??! כל כיתה אינדבדואלית לעצמה , מה הקשר בין העברת החומר בתור מורה - מקצוע .. לבין השביתה? תשאל את אמא שלך כמה היא מרוויחה ..ותחשב את שעות העבודה בה היא מעבירה את זמנה בבית הספר! ונכון-לא כולל ישיבות..לא כולל בניית שיעור יום לפני..לא כולל בדיקת מבחנים - כל אלו הן דרישות שמגיעות יחד עם בחירתה בלעבוד כמורה! כמו שהעורך דין המקסים שלי- עובד לילות וימים וימים ולילות..ושבתות וחגים!! ומדפיס וכותב וכולי וכולי..אך מה זה קשור בכלל ? הוא מקבל על זה תשלום נוסף ? לא...זה חלק מהעבודה שלו...חלק מהבחירה שלו בחיים.. וחלק מהמקצוע זה לעבוד בבית. כמו פקידות רבות שממשיכות לעבוד מהבית ולא מקבלות על זה שקל נוסף.(מנסיון) ואני אפילו אקדים אתכם..לא..הן ממש לא פראירות! זה חלק מהעבודה! אז ככה-שאני ממש לא תלמידה ממורמרת..(אידיוט) אני קרובה למורות באופן אישי מאוד.. מתכוונת ללמוד תואר ראשון בהוראה.. ועדיין חושבת שהשביתה הזו היא פשוט חוצפה.

איתי בל

New member
מורות לא מרוויחות כמו עורכי דין

העניין פה זה לא להרוויח על כל דקה שאתה עובד עריכת דין זו עבודה יותר מסובכת מהוראה אך יחד עם זאת הרבה יותר קלה בהרבה מובנים וסוף החודש הם יראו משכורתה רבה יותר הגיונית משל ההמורים וזה לא קשור בכלל לשעות זה אחלה שאת מורה מחליפה אני בטוח שאת מאוד טובה בלעשות בייביסיטר לילדים האלה להוציא להם כדור לשחק או הכי הרבה סתם לשבת איתם 45 דקות כי כשאתה מורה מחליף אתה לא באמת מלמד אבל עם כל הכבוד..את עדיין לא מורה ובאמת מתייחסים אליהם חרא... את צודקת שאת אומרת שזו הבחירה שלהם...שהם ידעו טוב מאוד כמה הם יקבלו כשהם נכנסו לעבודה הזו אבל זה לא אומר שאסור להם למחאות על כך ולשאוף לתנאים יותר טובים זה לגיטימי..ואפילו חשוב

Reign Of Chaos

New member
חצופה.

את מורה מחליפה. הדבר היחיד שצריך להחליף זה את השם הזה. את צריכה לכנות את עצמך אולי באמת בייביסיטר. מה כבר עשית בחיים שמגיע לך להקרא "מורה" אפילו שבא תיקון מדייק אחרי זה? זה שאת מתכוונת לעשות תואר ראשון זה יפה. אני מתכוון לעשות קורס אסטרונאוט מתחיל בנאסה בחודש הבא. כשתהיי מורה לכל דבר ועניין, תגיבי.

fireman

New member
אני באמת בחור מקסים

(רוצה לצאת איתי?) אבל אני לא מסכים איתך. אף מקום עבודה לא מגדיר שעות עבודה שמחוץ לשעות העבודה ועם כל הכבוד גם אצל מורים זה צריך להיות ככה. אני עובד היום בשני מקומות עבודה... ברגע שאני יוצא ממקום עבודה אחד, העבודה נשארת מאחוריי כי אין שום סיבה שאני אמשיך לעשות אותה בשעות שאינן משולמות לי ואינני מקבל משכורת עליהן, אותו הדבר גם לגבי העבודה השניה. אצל מורים לעומת זאת אין אפשרות לסיים את מלוא נטל העבודה שלהם בשעות העבודה שלהם ומורה בניגוד ללא מעט מקצועות במשק מוגבל בזמן וצריך להיות מוכתב לפרקי זמן שונים כמו הצורך להעביר כמות חומר מסויימת בפרקי זמן מסויימים ולטפל במטלות הנוספות כמו בדיקות עבודות\מבחנים ובכלל כתיבתם. יש היום מורים שעובדים 6 שעות בבית הספר ועוד 6 שעות בבית בכל יום....למה? עבודה היא לא תמיד בחירה, היא מצב קיים, כשצריך עבודה ומשכורת עושים פשרות, אני אגיד לך את האמת, אני עובד בשתי עבודות כאמור ונמאס לי משתיהן, הכי דוגרי שיש, אבל איזה ברירה יש לי? אני צריך לפרנס את עצמי, יש לי הוצאות שאני צריך לכסות.... נראה לך שאני יכול לשבת בבית ולחכות שהמשרה המושלמת תצוץ לי פתאום בפתח הדלת? לא. אני בטוח שיש הרבה מורים שהיו רוצים למצוא מקצוע אחר אבל להתנתק ממקום עבודה אחד ועל אחת כמה וכמה כשמקבלים קביעות זה לא דבר שכל אחד מוכן להסתכן ולעשות ולחיות בסוג של אי ודאות כלכלית, על אחת כמה וכמה כשיש בית משפחה וילדים.

מוצארט

New member
אמא שלי מורה כבר יותר מ-30 שנה

ואני מהמתנגדים לשביתה המטופשת הזו. אני חושב בדיוק מילה מילה כמו זו שהגבת לה.

חה. חה.

א. אני לא מורה. תלמידת כיתה י"ב
ב. אם תבואי מחר אוכל להראות לך דף שמסכם את משכורות המרים (ותק/תואר). לדוגמא: הידעת כי מורה מתחיל עם תואר ראשון מרוויח 2,853 שקלים? מורה שהוא ד"ר בעל ותק של 20 שנה מרוויח 5,610.09. את לא מבינה שזה פשוט מגוחך? מגוחך. המורים מרוויחים משכורת רעב. היא משכורת שניה במשפחות בדרך כלל, והיא לא מצליחה לבדה להחזיק משפחה על הרגליים. הן אקדמאיות שצריכות להתמודד עם לחץ ועומס בכיתה צפופה של 41 תלמידים, שמזלזלים בהם מקללים ולפעמים גם מרביצים. כמה פעמים שמעת על נערים מופרעים ששמו גופה של חתול מול הדלת של המורה או שהשתינו להם על הדלת או ווטאבר.פרצו לאוטו גנבו ארנקים. מה גם שהחברה מזלזלת בהם. מי יעריך מורה עם מעמד כזה? מעמד מתחיל במשכורת טובה, קודם כל. חוץ מזה - את מתעלמת לחלוטין מהעובדה שמשכורת גוררת אנשים. אם המשכורת והתנאים היו טובים, אנשים טובים היו מגיעים ללמוד באוניברסיטה, וחינוך טוב יותר היה עובר לתלמידים. ברגע שיש משכורת תנאים ומעמד נמוך, המורים שלנו נראים בהתאם. ואין לזה מקום יותר כאן. מקצצים בשעות, מעבידים אותם מעבר לשעות השבועיות שלהם (שזה בכלל לא משמונה עד 1, יותר בכיוון של שמונה עד שלוש). ויש מבחנים בע"פ ואסיפות הורים וועדות ובדיקת מבחנים ובחנים ועבודות והכנת שיעורים. זה כל כך הרבה יותר מקופאית או מעורך דין. זה גם לפי דעתי הרבה יותר חשוב. מקצצים למורים את הכנפיים. ולי באופן אישי, למרות שהשביתה פגועת בי בצורה זוועתית, כואב. עוד דוגמא קטנה: אמא של חברה שלי מורה לאומנות ומרכזת שכבה ומחנכת, והבן שלה שהוא שנה ראשונה בקבע מרוויח אותו שכר כמוהה. בלי לעבור אוניברסיטה, בלי הרבה שעות ובלי אחריות כל כך גדולה. את ימי החופש שלהם המורים עוברים בהשתלמויות וכנ"ל שנת שבתון. התגובה "זה המקצוע בו בחרתן.." פשוט בושה. זה כלכ ך מביך שאני פשוט חושבת אם לענות לזה עולה. אז תעיפי מבט שני בהודעה הארוכה שכתבתי לך (אולי לא מנוסחת מספיק טוב, אני עייפה). אם את עדיין לא מבינה את התשובה (המובנת מעליה) אני אכתוב בהמשך.

אז מה אם מורה מחליפה מקבלת 3000 בשנה א?

גם עובדת סוציאלית עם תואר מקבלת את אותו הסכום גם עם ותק גם עורך דין מקבלת משכורת עלובה בהתחלה וגם קצין מקבל משכורת עלובה על השנת קבע שהוא חותם..שאם כבר- אז זה בזיון..אבל שוב..בחירה שלו.. אבל אני לא אפתח על זה שיחה..את הרי עוד תלמידה מסכנה בכיתה יב וגם רפואה משלימה..שלומדים בה 4 שנים כדי לקבל תעודת מטפל..גם הם מתחילים מאפס והולכים להתלמד בבתי מלון ומקבלים תשלום מועט..עד שהם פותחים קליניקה משלהם ככה זה בהתחלה מתחילים בקטן..אחר כך בגדול. 5600 זו משכורת מאוד מכובדת!! המון אנשים לא מגרדים משכורת כזו... ועוד לעומת השעות שהן באמת מבלות בבית הספר.. ותפסיקי לערבב בשר בחלב..מה זה קשור בכלל הצורה בה הן מלמדות או היחס שהן מקבלות לעומת התשלום? מאיפה השטויות האלה?! זה תלוי בתלמידים הברברים שיש לך בבית הספר חמודה.. אני אף פעם!! לא שמעתי על תלמידים שהשתינו על דלתות או שמו גופות חתולים במסדרונות... את החינוך - אל תצפי לקבל בבית הספר חינוך מקבלים בבית..אצל אמא יחד עם ערכים.. מוסר וכולי.. מורה לא אמורה לחנך..מורה אמורה ללמד אותך לבגרות.. מורה אמורה להעביר את החומר בצורה טובה - יש מורות טובות ויש מורות פחות טובות אם הן מצליחות להעביר חומר או לא- שוב..תלוי באותה הכיתה וברצון שלה ללמוד..אין זה בעיה שלה..

B i g B

New member
וואו... וואט אן אטטיוד

עם גישה כזאת, חבל לי על התלמידים שלך לעתיד. וזה רק מוכיח אילו אנשים מגיעים למקצוע ההוראה. בניגוד לאיך שזה אמור להיות, מקצוע שבכל העולם נחשב ברמה של רפואה, עריכת דין ועוד מקצועות חופשיים.

לפי איך שאת מדברת,

זה נראה כאילו את אחד מהילדים שהביאו חתולים מתים למורות שלהן. אעמיד אותך על דיוקך: מורה (לא מחליפה) בעלת תואר ראשון, אחת כזו שצריכה ללמד ולא לשבת בצד ולעשות ציפורניים, מרוויחה 2,853. הייתי שמחה אם ההית גם קוראת ומפנימה ולא ישר כותבת דברים חסרי ביסוס. אם את חושבת שאת תורידי מערכי ומערך הדברים שאני אומרת בכך שתכני אותי "עוד תלמידה מסכנה בכיתה יב ", אז את טועה. כי הדעה שלי והדברים שיש לי לומר הם פי כמה ממה שיש לך לומר. 5600 זו משכורת מאוד מכובדת לד"ר בעל ותק של 20 שנה שחי בעולם השלישי. אם את לא מצליחה לראות את הקשר הישיר שיש בין משכורת לבין כבוד וצורת התנהלות, אז אני מצטערת, אבל הדיון איתך חסר טעם. את ההוכחה המצויינת ל"אין חינוך אין עתיד". אני הייתי מוסיפה "יש רק המון בבונים". בזה תם הדיון איתך. כשתלמדי את תרבות הדיון, וכשהטיעונים של יהיו מספיק מבוססים ושווים יחס, אגיב. בנתיים, לכי תאכלי בננות.

Superdror

New member
שדוקטור בעל ותק של 20 שנה יעזוב את הבית ספר

ויפסיק לבזבז את התואר שלו באם הפרבולה משיקה לציר X, הוא מבייש את התואר שלו. את זה אני יכול ללמד, סביר להניח שלא פחות טוב ממנו. שילך לעבוד במקום שממצה את הידע שלו, אם באמת יש לו כזה. מרוויחה 2853 ? תביאי את התלוש משכורת שלה ונראה כמה היא עובדת. וסליחה , אני לא רואה את הקשר בין משכורת לבין כבוד. אתה יכול להיות בן אדם, לתת יחס של בן אדם ולקבל יחס של בן אדם גם בלי משכורת בכלל.

חלק מהיוקרה של מקצוע בחברה קפיטליסטית

זו בדיוק המשכורת. ברור שאתה זוכה בכבוד בהיותך אדם, אבל מי נחשב ליותר מכובד? מרצה או מורה? ברור שכסף הוא גורם חשוב. לפי הגישה שלך אתה בכלל טוען שלא צריך בית ספר ושמורה שהוא דוקטור לא צריך ללמד. להיות מורה לא סותר להיות דוקטור וזה לא מבייש את התואר. זאת חוצפה לומר דבר כזה. יש לי כמה מורים שהם דוקטור, המורה שלי לספרות. לדוגמא. הטיעון שלך הוא פשוט מגוחך. אתה רק מוריד את רמת המורים במקום להעלות אותה.

זכוכיות

New member
אני נורא מקווה שלא תהי מורה בסוף.

תפקידה של המחנכת הוא לחנך. זה פשוט לא בנפשך.

למעלה