אני באמת בחור מקסים
(רוצה לצאת איתי?) אבל אני לא מסכים איתך. אף מקום עבודה לא מגדיר שעות עבודה שמחוץ לשעות העבודה ועם כל הכבוד גם אצל מורים זה צריך להיות ככה. אני עובד היום בשני מקומות עבודה... ברגע שאני יוצא ממקום עבודה אחד, העבודה נשארת מאחוריי כי אין שום סיבה שאני אמשיך לעשות אותה בשעות שאינן משולמות לי ואינני מקבל משכורת עליהן, אותו הדבר גם לגבי העבודה השניה. אצל מורים לעומת זאת אין אפשרות לסיים את מלוא נטל העבודה שלהם בשעות העבודה שלהם ומורה בניגוד ללא מעט מקצועות במשק מוגבל בזמן וצריך להיות מוכתב לפרקי זמן שונים כמו הצורך להעביר כמות חומר מסויימת בפרקי זמן מסויימים ולטפל במטלות הנוספות כמו בדיקות עבודות\מבחנים ובכלל כתיבתם. יש היום מורים שעובדים 6 שעות בבית הספר ועוד 6 שעות בבית בכל יום....למה? עבודה היא לא תמיד בחירה, היא מצב קיים, כשצריך עבודה ומשכורת עושים פשרות, אני אגיד לך את האמת, אני עובד בשתי עבודות כאמור ונמאס לי משתיהן, הכי דוגרי שיש, אבל איזה ברירה יש לי? אני צריך לפרנס את עצמי, יש לי הוצאות שאני צריך לכסות.... נראה לך שאני יכול לשבת בבית ולחכות שהמשרה המושלמת תצוץ לי פתאום בפתח הדלת? לא. אני בטוח שיש הרבה מורים שהיו רוצים למצוא מקצוע אחר אבל להתנתק ממקום עבודה אחד ועל אחת כמה וכמה כשמקבלים קביעות זה לא דבר שכל אחד מוכן להסתכן ולעשות ולחיות בסוג של אי ודאות כלכלית, על אחת כמה וכמה כשיש בית משפחה וילדים.