מירק"ם

maya45

New member
מירק"ם

גם אני לא קיבלתי עדין תשובה מירושלים... רציתי לדעת אם הספקתם לסיים את השאלון האישי-ביוגרפי, או שאני היחידה שלא הספקתי... ומה לעזאזל נסגר עם הראיונות האלה? לפני 6 שנים,לפחות בירושלים, זו היתה חותמת גומי בלבד! ואני חייבת לומר, שזה אפילו יותר מכעיס אותי מהרף הגבוה-מדי של הפסיכומטרי! אחרי הכל, אם יש לפסיכומטרי יתרון אחד, (שלא תקבלו את הרושם הלא נכון, הבחינה הזאת התעללה בי לא מעט) הוא שזהו מדד אובייטיבי. שאלון אחיד לכלל הנבחנים, ושיטת ניקוד שאינה נתונה להשפעות שאינן רלוונטיות. בראיון זה כבר אחרת. בבאר-שבע הבוחנים הם כל פעם זוג אחר של אנשים ופורמט הראיון הוא לפי מה שהרגשתי קצת יותר פתוח. אני חושבת שישנה גם השפעה מסויימת למראה חיצוני, לא לגבי יפה-מכוער, אלא לדוגמה במקרה שלי-לעובדה שאני נראית בת 17-18, ובחיתוך הדיבור שלי יש מעט הד של דיבור תינוקי, היתה השפעה, ולעומת זאת לבן שהיה קצין בצבא ויש אינטונציה רצינית ובוגרת כבר יש נקודת התחלה יותר גבוהה, והדבר לאו דוקא הוגן וצודק. כ"כ, עד כמה שהליך הראיון ותוכנו הינם סודיים, הרי ברור לנו שרבים (ולצערי, אני לא נמנית עימם) הגיעו לראיון לאחר שעשו עבודת שטח מקיפה לעומת אלו שלא עשו וברור שהדבר מקנה להם יתרון, ובו-בעת פוגם ברמת מהימנותו של הראיון. לנתונים הלימודיים יש בכדי להוכיח על התמדה ונחישות, התמודדות עם לחצים,הוכחה על פני השטח, ששווה הרבה יותר מאשר קשקשת של שעה בה אתה מעיד על עצמך כבעל התכונות הללו. בסופו של דבר, לפי דעתי, הראיון לא יאבחן את זה שאינו מסוגל להיות רופא ויוציא אותו לחלוטין מהמגרש. אלו שבעקבותיו לא ילמדו רפואה הם אלו שלא ממש רוצים, ולכן אולי מה שהוא מאבחן הוא חוסר מוטיבציה. שכן, מי שבאמת רוצה להיות רופא, ואצל רובינו זה הרי בגדר חלום, יחזור וינסה גם שנה הבאה וכבר ימצא את הפתרונות שלו. הראיון זה פשוט כמו הקלף הזה בטאקי שמוציא אותך מהמשחק לסיבוב אחד. אבל בסיבוב הבא אתה תחזור. תגובות בבקשה...

leviatam

New member
לmaya45

אני אישית סיימתי את השאלון האישי - ביוגרפי אבל כתבתי ללא הפסקה ובמהירות וגם היה לי מה לכתוב מפני שביצעתי לא מעט שאלונים מהסוג הזה במקומות עבודה וברפוא"ש שנה שעברה. לגבי שיטת המירק"מ - לדעתי הינה הכי הוגנת מפני שלא כמו שציינת שבב"ש יש ראיון בודד עם זוג מראיינים משתנים - במירק"מ מבודדים את המשתנה של המראיינים בכך שיש 8 תחנות שונות. לגבי הרושם בב"ש - אני אישית בן 26 ושירתתי כקצין ביחידה מובחרת במשך 7 וחצי שנים, בראיון בייתי הכי צנוע בעולם, לא דיברתי על השרות פרט לכך שפיקדתי על 60 איש ולמען האמת יכול להיות שהייתי אידיאליסט מידיי ותמים. לא עברתי בראיון הראשון בב"ש ואני בטוח שאנשים עם יכולות אנושיות פחותות ועם תרומה מועטה יותר למדינה אכן עברו - ואת זה אני משייך לסיכוי הקיים שהמראיינים לא אהבו אותך או את דברייך ודבר זה קיים מפני שלכל אחד מראיינים שונים ואין מקום לקביעת סטנדרט כלשהו... ושוב, אני בטוח שיש ילדות שנראות קטנות, עם קול בטון גבוהה שלא עשו 7.5 שנים צבא ביחידה קרבית מובחרת ושכן עברו את הראיון. לגבי הפסיכומטרי - מסכים איתך לחלוטין - כלי מספיק אובייקטיבי. לגבי הבגרות - לדעתי לא כלי מובחר במיוחד מפני שההשקעה בתיכון, המגנים והמורים בתיכון, כמו כן מגזרים מסויימים שנותנים מגנים גבוהים וכיולת להעתיק בבגרויות - כל אלו משתנים בעלי סטיות תקן קשות במיוחד. לי לדוגמא בגרות נמוכה של 10.67 אך פסיכומטרי של 752 שהוא מראה יותר את היכולות הקוגנטיביות שלי ולא את העבודה שעשיתי צרות למורים בתיכון. מה שנותר לומר הוא בהצלחה לכולנו ובתיקווה שתימצא בעתיד שיטת המיונים הכי אובייקטיבית ומתאימה למיון סטודנטים למקצועות הרפואה.

moran f

New member
תראה מה זה

מסתבר שזה כן לגיטימי להכניס עוד שיקולים חוץ מכמה זמן שירתת ובאיזה תפקיד. וטוב שכך.

leviatam

New member
זה שזה נעשה לא אומר שזה בסדר למהדרי

למהדרין. יש המון שיקולים וכל מראיין והשיקולים שלו - לכן לא אני אקבע מה לגיטימי ומה לא. הכי טוב שמרבית השיקולים והקרטריונים נכנסים לשיקלול בראיון - ולדעתי הדבר הכי משמעותי שאדם עד גיל 25 עשה בחיים זה ההתנדבויות שלו, העבודה שלו והשרות הצבאי - אבל תקני אותי אם את חושבת שיש דברים יותר משמעותיים בחיים עד גיל 25 מההתנדבות השרות הצבאי והעבודה. (אני שם בצד תכונות אישיות כי אני מכיר גם תתי אדם מיחידות התנדבות מובחרות)

moran f

New member
מה הקשר למה שאדם עשה?

הלימודים הם הרי בשביל מה שהאדם יעשה. מה הקשר של השירות הצבאי לזה? וגם אם מסתכלים - הנה ציינת שני דברים שהם לא שירות צבאי. מה עם לימודים, למשל? זה פחות רלוונטי משירות צבאי?

leviatam

New member
תיקראי ואולי תסכימי

הקשר של שרות צבאי ארוך ומסוכן : התנדבות,הקרבה עצמית וויתור על נוחות למען אחרים, נחישות, ערכיות ורצון לתרום. מה הקשר בין מה שציינתי לתכונות הרופא??? לא יודע - אולי אין כזה. לימודים - מעניין איזה תכונות ניתן להסיק מלימודים (ואני לא יודע לאיזה לימודים הכוונה ? אקדמי? תיכוני, צבאי?) אם הכוונה ללימודים תיכוניים - לדעתי זה שולי יחסית מפני שקיימים בתי ספר בהן המגנים גבוהים יחסית לממוצע וניתן להעתיק בבגרויות. עובדה לכך שזה נתון שולי יחסית היא שהאוניברסיטאות בב"ש ובי-ם משקללות 30% בלבד מציון הבגרות. אם הכוונה ללימודים אקדמיים - כאן ניתן בהחלט להסיק על יכולת המועמד להתמודד עם לימודי הרפואה - אך לא עם תפקיד הרופא או תכונות אישיות או בין-אישיות. ואם הכוונה למסלול הלימודים - ניתן להסיק רק על אדם הומני / ריאלי וגם זה בהכללה יפה. אבל בא נחזור לשירות הצבאי ככלי לניבוי היכולות האישיות והבין אישיות של המועמד - כי על זה מדובר לא? כבר הרחבתי למעלה - אבל ניתן להסיק המון מהשרות ומההתנדבות על היכולות האישיות והבין אישיות של המועמד וזה אכן רלוונטי. והלימודים? - הפסיכומטרי הוא כלי מצויין. אני הכרתי דרך חבר משנה ג' על איש ממוצא כלשהו עם ציון בגרות 11.6 שהפסיכומטרי שלו 703. מה זה אומר? עובדה שבשנה הנוכחית של שנה א' יש הבדל משמעותי בהישגי הסטודנטים לרפואה בירושלים והכוונה היא על פי חתך פסיכומטרי ולא בגרות, מי שנכנס עם בגרות גבוהה ופסיכו נמוך - בעל הישגים נמוכים יותר - וזאת עובדה בשנה הנוכחית בירושלים! יש מבין? או שלא...

moran f

New member
לא, לא מסכימה

כל הכבוד למי שהחליט להקריב את עצמו בשירות קרבי, אבל מה הקשר בין זה לבין רפואה? יכולים להיות (ואני בטוחה שיש) אנשים שלא רואים בשירות צבאי משהו שחשוב להם והם רוצים להקריב את עצמם בשבילו, והם עדיין רופאים מצויינים. יש גם אנשים שלא היו קרביים ממאה ואחת סיבות אחרות - הם באמת יהיו רופאים פחות טובים לדעתך? זה שבשנה א' השנה (מדגם של כמה... מאה ומשהו אנשים?) יש הבדל משמעותי (מה זה משמעותי? מובהק סטטיסטית?) בין אנשים עם בגרות גבוהה (כמה זה גבוהה?) ופסיכומטרי נמוך (כמה זה נמוך?) ובין אנשים עם ציונים הפוכים - מה זה אומר, לאור כל השאלות בסוגריים? רוצה מחקר? תעשה אותו כמו שצריך. ואמרת בעצמך - זה שעושים את זה לא אומר בהכרח שזה נכון. אז זה שחצי מהשאלון (שלא היה בירושלים בתקופתי למיטב זכרוני. היה משהו, אבל אני לא חושבת שהיתה יותר משאלה וחצי על הצבא) הוא על הצבא, לא אומר שזה מה שנכון לעשות.

moran f

New member
אני לא זו שמתלוננת

בשנה שעברה אנשים התלוננו שיש יותר מדי הסתמכות על ציונים ולא מספיק התייחסות לאישיות. השנה אנשים מתלוננים שהמו"ר והמרק"מ (ושיטת הראיונות של באר שבע, שאני זוכרת שדי הוללה בשנה שעברה) לא טובים כי איך אפשר להספיק להכיר מישהו בזמן כל כך קצר? לא זכור לי שאני התלוננתי. אני כן אומרת שמי שמביא כטיעון את המשפט "זה שנעשה לא אומר שזה בסדר" לא יכול להביא כהוכחה את העובדה ששאלון הקבלה הוא כמו שהוא. המשפט הזה עובד בכל מצב, לא רק במצבים שנוחים למישהו.

Y a n i B

New member
על כל פנים אני מסכים איתך לחלוטין

בעניין הזה. יש רצוי ויש מצוי, ויש כמה וריאציות נחמדות על המשפט הזה. טריוויאלי לחלוטין.

וואלה זאת עובדה?

לא זכור שמילאתי שאלון ששאל אותי מה הפסיכומטרי שלי וכמה קיבלתי בכל מבחן ומבחן. מחקר סטטיסטי משקף בטח ובטח שלא עשו, זה שאתה מכיר אדם אחד כזה (או 2, או 10) לא אומר שזה נכון. אז לא, אין מבין.

leviatam

New member
תיקראי

אז למה לעזאזל יש שאלון אישי ביוגרפי שמחציתו היה על השרות הצבאי ועל התנדבות ופעילות התנדבותית? אולי סתם.... למה בשאלון האישי / קורות חיים שנדרשים למלא / ראיונות וסימולציות לא מוזכר נושא הלימודים? אולי סתם.... כי יש דברים שמעידים על האישיות ויש דברים שלא.

Regina Phalange

New member
נו באמת.

העובדות בשטח מראות אחרת. אתה יכול להלל אנשים ששירתו בקרבי או כל שירות מועיל ומכובד (ועל זה אין ויכוח) אחר, אבל להגיד שאנשים אלה בהכרח מתאימים יותר לרפואה מאחרים? שזה מה שחשוב? אני מכירה לפחות 2-3 אנשים ששירתו בקרבי, נתנו מעצמם וכו' בעיקר כי ככה הם שובצו, הוכרחו על ידי הצבא, ואמנם היה להם שם מצוין וזה שינה להם את החיים- אבל הם עדיין אנשים די רעים שאתה ממש לא היית רוצה אותם כרופאים או רופאי שיניים, ומעיינם היחיד הוא כסף, כסף, והאם אמרתי כבר כסף? אה, כן, הזכרתי את זה. פרט לכך, יש מספיק אנשים שמשרתים בקרבי שלא היו עוברים 3 יחידות מתמטיקה, אולי נוותר לחלוטין על שיקול הציונים (כולל הפסיכומטרי) ונמלא את הפקולטאות לרפואה באנשים האלה?

maya45

New member
לleviatam

נהניתי לקרוא את התגובה שלך, ועם זאת עדין אני חשה שלא התייחסת לעיקר מה שכתבתי, אלא לדוגמאות שהבאתי ע"מ להוכיח את הרעיון הכללי. מה שרציתי לומר הוא שהצעקה שקמה בעקבות החשיבות העליונה שניתנה לציונים בתהליך הקבלה לרפואה הביאה בסופו של דבר למצב אבסורדי עוד יותר; ציונים גבוהים של מועמד יש בכוחם להוכיח הלכה למעשה על כושר התמדה, נחישות והתמודדות תחת לחץ של המועמד, ולא רק על יכולותיו השכליות שכדאי אולי שסוף סוף מישהו יגיד שאין מה לעשות והם בעלי חשיבות עליונה עבור רופא כמו גם אצל סטודנט לרפואה. אולי ציוני הבגרות נופלים מעט במבחן האמינות אך בואו לא נשכח שמי שלא מרמה אין סיבה שלא יקבל ציונים גבוהים ואלו המרמים הצפיה היא שציון הפסיכומטרי שלהם כבר ישקף זאת והרי השקלול הוא ממוצע בין השניים אם לא כפי שהשמועה אומרת שהוא לטובת הפסיכומטרי. ואילו הראיון, אמיתי ומהימן ככל שיהיה, אינו ניתן כ"כ למדידה ע"פ השטח, או לפחות לא באופן שיעשה צדק עם כלל המתמודדים. אני בת 21, ממצוצע הבגרויות שלי הוא 11.53 וציון הפסיכומטרי שלי הוא 749, התמודדתי עם קשיים רבים שעמדו בפני בדרך להשגת ציונים אלו ורצוני להיות רופאה הוא חזק מאין כמוהו ואם מותר לי לציין אינו מונע אך ורק מרצון לעסוק במקצוע שנחשב יוקרתי. אחותי הגדולה בעלת אותו ציון פסיכומטרי ובגרות של 11.32 התקבלה לירושלים לפני 6 שנים לאחר ראיון של 10 דקות בלבד, ואף הוענקה לה מלגת הצטיינות. למה אני עם אותם הנתונים ואף מעט גבוהים יותר אדחה בסופו של דבר מירושלים ? באיזה שהוא מקום התחרות ששוררת בין הפקולטאות לרפואה שמה אותנו באמצע וגורמת לתהליך הבחירה להיות מעט אינטרסנטי ולא צודק. -אשמח לתגובה ממך.

lernery

New member
האמת שלדעתי השנה הם השתגעו לגמרי

זה ממש לא מתאים לאופי של הפקולטה, ולא ברור לי בכלל איך קרה כל הסיפור הזה.

lernery

New member
האופי של הפקולטה הוא כזה ששם דגש על

הרמה האקדמית והלימודית והרבה פחות על האישיות, זה שינוי כיוון מקצה לקצה וזה לא מתאים לכלל האוריינטציה של הפקולטה בנושאים כמו מחקר וכו'.

Regina Phalange

New member
במילה אחת, רזין

זו השנה הראשונה שלו כדיקן ממה שהבנתי (או שניה?), והוא נורא התגאה בשינוי שהוא הולך לעשות אי שם במרץ. אף אחד לא ניחש שהשינוי יהיה ביטול כמעט מוחלט של מה שאנשים עשו בתיכון לטובת בלבולי שכל פסיכולוגיים, אבל נו... העיקר הוא משאיר את חותמו בפקולטה

למעלה