כן, 'מאסטר' אמיתי, ז"ל ../images/Emo16.gif
לפני כ 10 שנים, נחתנו בזכרון, והוא אימץ אותנו והגיש לי את העולם היפה הזה של זכרון והידע שלו, בכיף ובצחוק.. איש קשוח וחזק, בגובה 1.60 בן 97 היה במותו והוא עדיין צעיר וחזק. נולד ב'בת שלמה' ובגיל 14 קנה את זוג הסנדלים הראשון שלו ממענק שקיבל מאת הנדיב - מוסייה דה רוטשילד.. היה די מוזר, להגיע לכאן מהעיר, לאחר שלמדתי היסטוריה ו"ידעתי" כי ההיסטוריה ההיא כבר עברה.. ופתאום, אני עובד בגינה, כתף אל כתף עם אחד שמלמד אותי להחזיק טורייה נכון ותוך כדי, מספר לי על אלכסנדר ורבקה (אהרונסון) ועל הסוסה הלבנה שלו עליה היה רוכב לטנטורה, לקבל את פני הברון כשהספינה שלו נחתה שם.. וסיפורים אין סופיים על לילותיו בשומר מן השומרים.. כל צמח עץ וירק, ידע מתי לזרוע ולשתול, לפי תאריך עברי ! "כי ככה זה"! דיבר עברית, אידיש, רומנית וערבית בצורה מושלמת. היה לוקח את 'יורש העצר שלי' כשהיה בן 3 , לטיול למושבה, לקנות לו סוכריה.. ו'מכניס' בו סיפורים.. היה די מוזר לתפוס את העובדה שבגיל 95 הוא היה עדיין יותר חזק ממני (ואני "די" חזק !). היה לוקח "סולם" שעשה מקרשים של 5*10 כבד יותר מאלונקה עמוסה, ו..מתחיל לגזום את ה'גדר חי' שמסביב לבית שלו - שטח של 600 מ"ר.. תעשה חשבון מה אורך הגדרות שמסביב.. והכל עם מספרי גיזום לאחר יומיים, סיים את הכל ובא אלי לשתות כוס תה אשתי ואני היינו בהלם, לראות את פניו שרוטים וחבולים ומלאי פצעים.. מה קרה ? והוא, בהתחלה, לא הבין למה אנחנו מתכוונים.. ואחר דקה, התחיל להתפוצץ מצחוק.. עם דמעות בעיניים.. בזמן שגזם את הגדר, הסולם החליק והוא התהפף לתוך הגינה של השכנה, על הקוצים והכל.. והשכנה לא הייתה בבית... והשער היה סגור, אז.. אין מה לעשות, נשכב מתחת לעץ לישון עד שהיא חזרה ו..זהו.. לרופא הלכת ? בשביל מה ? אה.. הפצעים ?! זה בסדר ! מרחתי שמן זית.. עד סוף השבוע, לא יהיה כבר כלום.. ועוד ועוד...