מיקבץ קטן מהגינה

רוּפֵן

New member
המממממ...

אחרי שהילדים יתחתנו...

רוּפֵן

New member
מה את צוחקת..?!

האגפנטוסים שב"חצי צל" גם הולכים לתת לי פריחה.. מחכה להם בכליון עיניים..

drorjs

New member
רופן השיח חצילים נראה מדהים..

אתה יכול להביא לי אגפונתוס? להוציא קצת קנה שורש? או שמא זה ניתוח מסובך מדי? רגע אתה בכלל תהיה במפגש?

רוּפֵן

New member
כן, אני אוהב אותו. והוא מוציא עוד..

פרחים וענפים חדשים, לאחר שבסוף הקיץ, עבר גיזום. האגפנטוסים אצלי חדשים, אני ממתין לפריחה הראשונה שלהם. לא, לא אגיע למפגש. אספור את החצילים, שוב ושוב,.. לראות אם סודA צדק..
שתילי החצילים ששתולים באדמה (גם 'עונה שנייה', מתחילים רק כעת להתפרץ.. מקווה ליבול יפה.

סודA

New member
12 חצילים, היה לי חשוב לנסות לפתור

ולא בשביל הפרס שכבר זללת מזמן. בשביל הגדרת קבוצת הגיל כמובן
. יופי של תוצרת רופן.

רוּפֵן

New member
תודה ../images/Emo140.gif

כל פעם שואלים אותי ואני לא מצליח לספור.. עכשף, אני יודע.. כשהחמנייות יפרחו, אביא "חידה" נוספת...

Riki10

New member
רופן..החצילים מאד מגרים....../images/Emo6.gif

אני מתארת לעצמי איזה מעדנים טעימים אישתך מכינה מהם

רוּפֵן

New member
מה סה ?! ה"פמיניזם" הזה ?! ?!

על הסלטים, אני ממונה !!! קולה חצילים, פלפלים, עגבנייות, בצל, שום, קישואים.. ועוד... מַרדוּמָה, סלָטָה מָטבּוּחָה, גִיוֶועץ' ו4 ואריאציות שונות של חצילים, עולים כל פעם על השולחן דורש התנצלות מיידית, החלטית וגורפת..!
░▒▓
העתק : חיים כהן - הטבח וה'שף' ......."השף העירום" .......ישראל אהרוני" ועוד כל מיני

Riki10

New member
עכשיו.. זה עוד יותר מגרה....../images/Emo6.gif

אחרי מבחר מעדנים כזה גדול שאתה מכין
נותר לי רק להכתיר אותך... כאלוף הואריאציות השונות בהכנת חצילים ומעדנים!
ההתנצלות הגורפת תבוא אחרי שאטעם....
נ.ב. - שכחת "העתק" - לגיל חובב....

עדנה מ

New member
רק עכשיו קראתי... פעם הייתה ביפו

מסעדה שכל התבשילים שם היו מחצילים - ממנות ראשונות ועד... הקינוחים והעוגות... אולי היא עוד קיימת - לא יודעת, וגם לא הייתי בה מעולם, רק שמעתי עליה... רופן, גם אתה, כך אני מבינה, יכול לעשות לנו השתלמות בתבשילי חצילים... מה דעתך
...

רוּפֵן

New member
נדמה לי שאת מתכוונת ל"מלך החצילים"

ארנולד בניש המסעדה קיימת גם היום ונקראת "ארנולד" ומנוהלת ע"י הדור הממשיך. מצאתי איזו כתבה בנושא..http://www.nrg.co.il/online/archive/ART/207/817.html מתכוני חצילים - נדמה לי שהכנסתי כמה ל'מתכוני הפורום'... בדקת ?
ויש עוד מת על חצילים, בייחוד אורגניים מהגינה

גבי 26

New member
רופן, החצילים ../images/Emo99.gif

מאד מצאו חן בעיני!!! וגם כל השאר כמובן!!!

רוּפֵן

New member
למעשה, מדובר כאן ב'ניסוי' מוצלח...

הניסוי - הפיכת 'מצע מנותק' לאדמה אורגנית, חיה ונושמת. שיח החציל הזה, נמצא כעת בשנתו השנייה, ומוציא כעת יותר חצילים ממה שהוציא בשנה הקודמת. הוא שתול במרומי "עמוד התותים" פעם בשבועיים הוא מושקה בתה קומפוסט ללא שום דישון אחר. גם מצבם של התותים, שבתחתית, "הולך ומשתפר" וגם לאחר ה'גנבות' של הבולבולים, נותרים לנו תותים ורודים, קטנים וטעימים.

רוּפֵן

New member
פנקי אותם ובמיוחד ב'תה קומפוסט'...

אני ממשיך לבדוק כמה "רב שנתיים" הם יהיו ?! ועוד משו.. גזמי אותם כך, שגובה הענפים מעל ל"גזע", לא יגיע ליותר ממטר ! כך יש להם יותר כח ! לא משקיעים אנרגייה בשאיבת הרבה מינרלים מהאדמה, לצורך בניית וחיזוק ה"גזע" ההולך ומתגבהה

תלתליפז

New member
חציל בעציץ......../images/Emo6.gif

לא יודעת למה זה מצחיק אותי....משום מה גידול ירקות מסתדר לי עם שדה...אדמה בגובה האדמה... ופה חציל במפלס 2 ובעצם למה לא? רופן, יופי של חצילים....נראה לי שאפתח אצלי גם מחלקת ירקות

רוּפֵן

New member
נכון, וזה מה שעניתי, פחות או יותר..

ל"מישהו" ששאל על כך.. אבל זה ניסוי מסויים שעשיתי.. לגבי האפקטיביות של ה"תה קומפוסט".. שאר החצילים, גדלים כמובן באדמה.

למעלה