מיקבץ קטן מהגינה

רוּפֵן

New member
אפונת השלג..?!

לא כל כך.. אבל האפונה ההיא..., חבל על הזמן חגיגה יומית, אין טענות.. הנה משהו לכבודך..
שירשור אפונה...

רוּפֵן

New member
../images/Emo91.gif../images/Emo91.gif../images/Emo91.gif../images/Emo91.gif../images/Emo91.gif

פיתחו את כל 5 ההודעות הבאות, עם צילומי האפונה.. ואז... הפעילו את ה'גלילה' בעכבר.. ותראו "סרט על אפונה נאכלת"..
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח.......

YOYODIDU

New member
לא יודע מה פתרון החידה.אבל יש לי

כמה שאלות 1 אתם אוכלים ירקות רק מהגינה? 2 מה הם התנאים שגינה תהיה אורגנית למהדרין שבמהדרין 3 דשן 20/20 מותר? הירקות בגינתך נראים נהדר

רוּפֵן

New member
הלואי....../images/Emo99.gif

אם היה לי שטח של ¼ דונם אדמה, אני חושב שהיינו מסתדרים בשקט.. אבל, מדובר בהרבה פחות.. אין עניין של "כשרות" באורגניות ! לא בד"ץ, לא "רבנות" ולא "חתם סופר".. פשוט מדובר בדרך חיים של להיות ולזרום עם הטבע וזה, למעשה הכל. זה לא מהיום למחר וזה לא "משטחי דשא" ש..היום מביאים ומחר יש "גינה מסודרת טיפ טופ".. זה.. לקבל גינה עם "חמרה של קבלנים" עם הרבה פסולת גינון שמתחבאת למטה ולהפוך אותה, לאט לאט, שנה אחרי שנה ל" א ד מ ה " - חיה ונושמת. לא מדובר בהשקעת משאבים כספיים אדירים, אלא באילתורים וניצול המירב מ"מה שיש" או ממה שמזדמן, ובעיקר, הספגת האדמה ב"זיעה" וכוונות טובות. ואז.. קורים כל מיני "דברים מוזרים" אין "נזקי טבע" אין "מזיקים" לא, לא צריך לדשן את האדמה, בכלום ! רק להחזיר לה את כל מה שאנחנו לא משתמשים.

א ס ף ב

New member
תמונות טעימות../images/Emo9.gif ושאלת חצילים../images/Emo71.gif

כמה היית צמחי חציל, היית מציע לגדל בעציץ בקוטר 45 ס"מ? חשבתי על שלושה, זה הרבה?

רוּפֵן

New member
אחד

אחרת...חבל"ז... תן לו לגדול לגובה של עד 60 ס"מ ו...קטום אותו (לא בשביל ה"פוקסיות" חי חי חי) כדי שיוציא ענפים צידיים שישתפלו לצדדים וכך יהיה לו יותר כוח לגדל חצילים גדולים ו...מתוקים. למה ?! כי הצמח/השיח, מגייס המון משאבים - מינרלים - מהאדמה, לבניית השלד שלו ה"גזע" כדי לתמוך במשקל ההולך וגדל.., אם מורידים ממנו את המטלה הזו, האנרגייה מופנית לגידול הפרי.. והפוטוסינטזה, לסוכרים.. ואם יש לך איזו "קומבינה" לבנות איזה מתקן שיתמוך בענפים האלו בגובה של כ 30 ס"מ מהקרקע.. מה טוב. אם היה לי יותר שטח הייתי נוקט בשיטה אותה למדתי מהמדריך החקלאי שלי - לקטום ולתת לשיח להשתרע על פני השטח עם ענפים בצורת Y התקועים באדמה ותומכים בענפי החציל כדי שהחצילים לא יגעו באדמה -"...ככה, יש לו יותר כוח.." ואכן, צמחו לי חצילים ענקיים ו...עגולים ! (מהזן הרגיל ! אבל עגולים !) ומלאי סוכר.. חצילים מתוקים ! ואני לא מדבר על חצילים זערוריים של 1 קילו ! קפיש ?! ושאלת השאלות.. מ'פתום חצילים בעציץ ? ירקות מגדלים באדמה.. נקודה ! איכות אחרת לחלוטין.

רוּפֵן

New member
מ'זתומרת מאיפה ?! "מחזור זרעים"

משאירים חציל אחד או שניים על השיח, עד שיבשילו לגמרי.. ו..יש זרעים בשלים ופוריים כך גם עם מלפפון ופלפלים וכו'..

גבי 26

New member
רופן אני מתה על חצילים

ואני רוצה לגדל בקצה המגדל שלי בקומה 5+
תשמור לי ווקשה 2 זרעים במקרה שאחד לא ינבט, ליתר ביטחון...

למעלה