6. כמה זמן לדעתכם עוד יקח עד שנרגיש פחות או יותר חזרה לשיגרה בישראל? אף אחד לא יודע, אבל תנו ניחוש. לפחות חודש.
אני חשבתי שאני נורא אופטימי עם המחשבה של 4 חודשים.
בעוד חודש ממש לא מרגיש לי שתהיה שגרה.
אם כי זה תלוי מה נחשב שגרה. אני כן מאמין שברוב הארץ יחזרו לעבודה וללימודים.
אבל נראה לי שעדיין ירגיש מאוד מלחמתי ובעיקר פשוט ירגיש שעדיין יישב עלינו משהו קולקטיבי חזק.
7. ספרו משהו טוב שקרה לכם בשבוע האחרון. זה יכול להיות גם משהו ממש קטן וטיפשי, כל דבר הולך! קניתי לעצמי חלוק חדש לחורף ביום שני ואני בסה"כ מרוצה מהבגדים שקניתי.
ממש בא לי חלוק כבר כמה זמן
8. איך אתם מעבירים את הזמן בימים אלו? מה עושים להסחת הדעת מהמצב והחדשות? אני כבר שבוע לא בחדשות כי זה גורם לי להרגיש רע ואני לא רוצה לשמוע סיפורי זוועה. אז קצת יוטיוב, ספרים, משחקי מחשב כמו באבלס וקנדי קראש.
אני חושב שכמו שאמנים הולכים לבתי חולים ושרים או מבדרים את המטופלים שם אז צריך לשלוח אליך את צ'ארלי קוקס.
9. איזה גיבור על היינו הכי צריכים פה עכשיו? באטמן או סופרמן.
באטמן זה מי שאנחנו צריכים כדי שיצוד את כל אנשי חמאס עם מינימום פגיעה סביבתית.
חוץ מזה שאיך שמתארים את גות'אם זה מרגיש די דומה לעזה.
11. מה השיר האחרון ששמעתם נכון לעכשיו? בשבת כשאבא החזיר אותי לאיפה שאני גרה עכשיו הוא שם שירים של אבבא אבל אני לא מאוד מבדילה ביניהם.
אולי...
חמודי
5. מאמינים ש"ננצח"? בגדול אתם אופטימיים או פסימיים לגבי ההמשך? אני מאוד פסימית, אני לא חושבת שזה אפשרי לסיים את הסיפור במשהו שיחשב ל"ניצחון", אני לא רואה איך נגיע למצב שאנו מרגישים שוב בטחון פה.
מה שנשמע לי הזוי זה שיש אנשים מיישובי עוטף עזה שנפגעו חזק, ועדיין כבר עכשיו מדברים על לחזור. ולא רק כי אין ברירה אלא כי זה הבית שלהם.
זה פשוט מדהים אותי שהם יוכלו אי פעם להרגיש ביטחון שם.
אני לחלוטין לא יכול לדמיין את עצמי במצב הזה, אבל אם אני מנסה אז אני לא רואה איך זה אפשרי שאני אסכים לחזור ליישוב כזה.
כשאני אומר שאין לי חרדה גדולה כרגע זה לחלוטין בגלל שאני מרגיש שאני גר רחוק מספיק.
8. איך אתם מעבירים את הזמן בימים אלו? מה עושים להסחת הדעת מהמצב והחדשות? התחלתי לקרוא את הארי פוטר (פעם שניה) ואני מאוד נהנית מזה! חוץ מזה עוברת על הארכיון של המשחק Semantle ומנסה לפתור כמה שיותר.
הארי פוטר מאוד כיף בקריאה חוזרת.
מצחיק שאת אומרת על סמנטעל, כי אני ואחותי חזרנו לשחק בזה המון לפני איזה חודשיים וכמה פעמים דיברנו על כך שמאז ה7/10 אנחנו לא חזרנו לזה.
למרות שהיה יום אחד שנכנסתי לאתר וראיתי שהיוצר הפך רמזים לחינמיים (אם כי צריך להירשם ולא בא לי)
11. מה השיר האחרון ששמעתם נכון לעכשיו?
שיר יפה
12. אם יש לכם: צרפו משהו חמוד/מצחיק/נחמד/מנחם/מעניין, שלא קשור למצב.
זה חמוד מאוד
(ודווקא קצת מרגיש קשור למצב כי נראה לי שכולנו רצינו שיהיה לנו את היכולת הזאת בעקבות מה שקורה.
אזהרת בדיחת ניק: כל שיר שאבא אוהב יכול להקרא שיר של אבבא
בדיחה מעולה.
ואם את משתמשת בשם שלי בתור אזהרה אז גם לי מגיע הקרדיט על כל הצחוקים.
5. מאמינים ש"ננצח"? בגדול אתם אופטימיים או פסימיים לגבי ההמשך?

לא יודעת מה נחשב לנצח בכלל.
לחלוטין לא ברור מה זה לנצח.
אם כי דמות מסויימת מסדרת טלוויזיה פעם הגדירה את זה ככה:
To never die... and to conquer all, that is winning.
7. ספרו משהו טוב שקרה לכם בשבוע האחרון. זה יכול להיות גם משהו ממש קטן וטיפשי, כל דבר הולך!

אמרתי לכם שבחברה שלי הסבו את המשרדים למגורים למשפחות מפונות. אז קודם כל היה נחמד להתנדב שם כי זה היה קצת הסחת דעת. אבל דבר שני עכשיו העבירו אותם למלון כי כמה אפשר לישון על מזרן בקיוביק אז הם השאירו הודעות תודה חמודות על כל הלוחות המחיקים. (וכאילו יש מצב שהילדים שברו חצי משרד אבל שיהיה).
אה נזכרתי בעוד משהו חמוד בנושא - בפעם השניה שהייתי אז הייתה בת של אחד העובדים גם התנדבה והיה לה קפוצון של הארי אז התלהבתי ומיד אמרתי לה על זה והיא הראתה לי את הקעקועים שלה שקשורים אליו והסתבר שהיא הייתה בדיוק בהופעה שלי!! אז סתם היה לנו נחמד לדבר במהלך המשמרת. וחשבתי על זה שפעם לא הייתי מעזה לגשת למישהי ולדבר איתה על זה, והרבה מזה בזכות הקבוצה של הסוויפטים, אבל גם קצת דילן. קראתי את שרשור אוקטובר שעבר שדילן סיפרה איך היא מצאה חברים בהופעות ואמרתי שלא הייתי מסוגלת לגשת למישהו עם מרץ׳ של משהו שאני אוהבת והנה היום כן. וכשאני עושה את זה אני תמיד קצת חושבת שדילן תהיה גאה בי
וואו יפה מאוד וכל הכבוד לך באמת על האומץ.
מעניין אותי אם יכול להיות שגם חלק מהסיבה שדיברת איתה היא בגלל התחושה הזאת פתאום שכולנו מאוחדים.
עם כל הסבל והנוראיות של מה שקרה וקורה, זה משהו שמאוד מורגש לי שהמדינה התאחדה מאוד. כולם ביחד בטראומה, כולם מנסים לתרום ולעזור, כולנו מעריצים את רחל מאופקים...
8. איך אתם מעבירים את הזמן בימים אלו? מה עושים להסחת הדעת מהמצב והחדשות?

עובדת וזהו בערך מאהח"צ לא עושה כלום יותר מידי זמן בטוויטר אל תכנסו לטוויטר גועל נפש של מקום. הסחת דעת זה בעיקר סרטונים של הארי עדיין הדבר הכי חמוד בעולם. אני שומרת על הטיקטוק ואינסטגרם נקיים ואסקפיסטים.
האינסטגרם שלי היה אמור להיות אסקפיסטי אבל הוא לחלוטין הפך לא להיות כזה. חלק אומנם כותבים יפה, אבל הרבה מאוד מעצבנים.
והרבה פעמים זה אפילו לא שהם באמת כותבים משהו רע אלא זה שהם מתעלמים או זה שהם פשוט מתייחסים לזה מנקודת מבט ניטראלית כזאת.
יש את הסופרת של Simon vs. the Homo Sapiens Agenda שהיא גם יהודייה וכתבה בעבר על אנטישמיות, אבל היא לא כתבה כלום על התקיפה של ה7/10. ובשלב מסויים היא התחילה לחסום תגובות לפוסטים שלה כי אנשים כתבו לה שהם ציפו ממנה להתייחס לזה. ושבוע אחר כך בערך היא כתבה פוסט על האלימות באופן כללי שמרגיש שהרבה יותר מתייחסת למה שקורה בתוך עזה.
9. איזה גיבור על היינו הכי צריכים פה עכשיו?

קפטן אמריקה כבר פה
חחחחחח
אבל באמת צ'ארלס אקסבייר שישלוט במחשבות של כל המטומטמים מכל הצדדים ויכריח את כולם לעשות את הדבר הנכון.
זה רעיון טוב
12. אם יש לכם: צרפו משהו חמוד/מצחיק/נחמד/מנחם/מעניין, שלא קשור למצב.

החיוך שמציל אותי, באמת
צפה בקובץ המצורף 92963
מאוד נצנצי