מיניות וחרדים

מיניות וחרדים

ענין שמטריד אותי כבר הרבה זמן, איך אמנע את הסבל שאני עברתי מילדיי, ואני מתכוון בעיקר לבנים ובמגזר החסידי,

הנקיפות מצפון שיש לגבר מהמגזר החסידי על כל "הרהור עבירה" הוא בלתי נסבל לטעמי,
בגיל 14-15 שאז מתחילה ההתפתחות המינית, מרבים אז בחצרות החסידות השונות לדבר על שמירת הברית ועל העונש האיום שיקבל מי שמפר את אותה קדושה.

אני לא מדבר על גור והכדורים שמקבלים שם לדיכוי המיניות, אני מדבר יותר על שאר החצרות שבהן הפעילות היא יותר פסיכולוגית,

הבעיה היא ששיחה על מיניות היא טאבו כך שגם אין דרך כמעט להעביר שיחה בענין עם הבנים,
השאלה איך מעבירים להם זריקה חיסונית נגדית שלפחות תעמעם במעט את נקיפות המצפון מדבר שהוא כ"כ בייסיק וראשוני אצל כל המינים החיים על פני האדמה.

אחד מהפתרונות

נראה לי שאם מוסדות החינוך לחרדים מודרניים יתפתחו בצורה ניכרת
מן הסתם נוכל להשחיל שם ולו במעט את "דעותינו החופשיים" ולהוריד את המתח מענייני הדת ו"נקיפות המצפון" למיניהם.

הנס הזה יקרה כאשר תהיה נהירה יותר גדולה למוסדות מהסוג הנ"ל.
שלא יהיה כזה "כתם גדול" על המשפחות ששולחות את הילדים לשם
שהיום הם נחשבים לסוג ב', כי לא "קיבלו" אותם במוסדות הרגילים.

החלום נראה לי די רחוק.
היום יש לקיצוניים שליטה מוחלטת בכל מה שנעשה במוסדות החרדיים,
ונראה שהמגמה היא כל הזמן להקצין עוד יותר לכיוון "שמירת ובצירת החומות".
כל זמן שאנחנו המיעוט, כנראה נצתרך להמשיך למשוך את השפתיים
ולתת ל"צדיקים ולטהורים" לחנך את ילדינו למורת רוחנו.

ניסיתם פעם לדמיין שאתם תשפיעו על הילדים הבוגרים עם דעותיכם בענייני הדת,
במוסדות החינוך "יעלו על זה", "יזרקו אותם", לאן תשלחו את הילדים??
איזה קונפליקט זה יצור בבית כשבן/בת הזוג נעולים שהמקום שלהם רק "בחסידות המסויימת"
האם נוכל לפתור את התסבוכת? נראה לי שההורה הסורר יצא "בשן ועין" במקרה הטוב.

תודה רבה לפורום שנותן במה ל"הוציא החוצה" מה שמנקר בתוכנו.
תגיבו בבקשה, מה דעתכם?

חרדי מודרני זה פיקציה

חלום רטוב של חילונים שלא מבינים דבר.

חרדי מודרני זה בסך הכל מי שיוצא לעבוד
ומרשה לעצמו לא ללכת לעבודה עם החליפה
ובמקרים גרועים יותר הוא אפילו לובש חולצה צבעונית רח"ל.
בשאר הדברים הם בדיוק כמו חרדים.

חרדי מודרני זה לא פיקציה

אין שום מטרה בלחלן את כל העם.
המטרה היא ליצור חברה תרבותית שוות זכויות לכל אחד.
כיום, החברה החרדית אינה שוות זכויות וחובות במדינה.
ילדיי לא מקבלים את ההשכלה הראויה להם ולכן, לעולם הם יהיו בעמדת נחיתות.
בחברה מודרנית נקודת הפתיחה תהיה שווה לכולם.
וזה מה שחשוב בחברה מודרנית דמוקרטית.

מה גם שחרדי מודרני לא יתלהם על גדרי הדת, ולא יסגור כבישים וכו', וכנראה גם יסכים להפרדת דת ומדינה.

yoni13077

New member
אני לא יודע מי הם החרדים המודרניים שהכרת

יש בהחלט רבים וטובים שנתונים הרבה פחות להשפעות הפנאטיות החרדית, זה כשלעצמו כבר דבר גדול. אגב, הם בדרך כלל מאותה סיבה גם פחות מלאי שנאה עיוורת מהסוג שאפשר למצוא הרבה בין אלו שהחרדיות מלחיצה אותם ברמות מטורפות.

ובכלל... אתה מדבר על יציאה לעבודה ועל קצת פחות הגבלות בלבוש כעל דברים של מה בכך בזמן שזה ממש לא כך, בפרט הענין של יציאה לעבודה במקום להתפרנס על חשבון אחרים.

ברור שיש אכן מקרים בהם אתה מצפה מחרדי מודרני כלשהו לפתיחות מסויימת בנושא מסוים ואז מגלה שהוא בעצם בדברים אחרים חרדי לכל דבר, אולי לכך התכוונת, אבל זה ממש לא גורף, רחוק מכך.

עדיף לשלוח את הילדים למוסדות כלל חסידיים

או כאלו שהחסידות עצמה היא במיעוט.
שם אין כמעט התייחסות לנושא, או רק ברמיזה.

בגיל מבוגר יותר תמיד אפשר לגלגל שיחה על אלו ״שממש הגזימו והיו כאלו שטענו שזה לא כ״כ נורא״ כך שידע שלא הכל שחור לבן. כמובן שאי אפשר לדבר על זה בצורה ישירה.

elikrf

New member
אצלנו אין בעיה

החילונים מדברים על מיניות חופשי
ואין בושה לדבר על זה

ואיך זה אצל החילונים החסידיים
?

לא רק האנוס עצמו משלם מחיר

בכך שהוא חי את חייו בסתר ואינו חי את חייו במלואם.

גם ילדיו משלמים על כך מחיר. מחיר כבד.

לדעתי, זהו אחד השיקולים שיש לשקול כאשר בוחנים את השאלה אם לצאת בגלוי או להמשיך להיות אנוס - הילדים - איזה מחיר הם משלמים על זה שההורה נשאר אנוס.

משלמים מחיר על כל בחירה בחיים, בין אם זה להשאר אנוס ובין אם זה לצאת בשאלה בגלוי. ראיתי כאן לא מעט התיחסות למחיר שהילדים ישלמו אם ההורה יצא בשאלה - אבל לא ראיתי כאן מספיק התייחסות למחיר שיידרש מהילדים אם ההורה לא יצא בשאלה וימשיך את חייו כאנוס - ולדעתי זהו דבר שיש לתת לו את המשקל הראוי.

ולעצם הענין - בני לומד בישיבה, אמנם דתית לאומית, אבל אין הרבה הבדל מבחינת השקפה בין זה ובין ישיבה ליטאית רגילה, חוץ מהקטע של צבא וציונות, זה אותו הדבר והם לא פחות חניוקים מכל ליטאי ממוצע.

אני עשיתי שיחה מאוד קצרה עם הבן שלי, אחרי הבר מצוה, בכל זאת אני אמא שלו ולא אבא שלו וזה די מביך. אמרתי לו שיש לי משהו להגיד לו ושאני יעשה את זה קצר כי זה מביך ואין צורך לדבר על זה הלאה אלא אם הוא רוצה. אמרתי לו תראה, בישיבה יגידו לך שאוננות זה אסור, שזו עבירת זרע לבטלה ושאלוהים לא מרשה את זה. אני רוצה להגיד לך שזה טבעי, אי אפשר להתגבר על זה, אין אדם בעולם שלא עושה את זה, במיוחד בגיל ההתבגרות כשכל ההורמונים משתוללים וגם לאחריו, כולל הרבנים הכי צדיקים וזו עובדה. ככה שאין מה להרגיש רגשות אשמה על משהו טבעי. לפי השקפתי, אלוהים אף פעם לא ציוה את זה, וזה בסדר גמור לאונן ושלא יעיזו להכניס לו רגשות אשמה בגלל זה. לא רק זה, אלא כל המרבה הרי זה משובח. ובזה הסתיימה השיחה. אני לא יודעת כמה משקל יש לדברי מול דברי הרבנים שלו, אבל אני לא יכולה לעשות יותר מזה. ביקשתי מאבא שלו גם לדבר איתו על זה והוא הסכים. בזמנו, כשאביו היה בגילו, דווקא דיברו איתם על זה בישיבה (ישיבה ליטאית) ואמרו להם שלמרות שזה אסור, זה טבעי ולא צריך להרגיש רגשות אשמה אלא להמשיך הלאה - כך שזו גישה אולי קצת יותר בריאה מהגישה החסידית. אני לא יכולה לכפות על ילדי השקפת חיים אתאיסטית או אורח חיים חילוני. הם בוחרים להשאר דתיים/חרדים וזו זכותם. אני יכולה לנסות למזער את הנזק, זה הכל.

nonsensical

New member
בנוגע לרישא בדברייך

לדעתי זה תלוי מה קורה עם הילדים לאחר היציאה בשאלה.

אם אצא בשאלה וצאצאי ימשיכו לגדול אצל אימם החרדית, ובכן במקרה כזה הנזק שייגרם להם הוא רב לאין שיעור מאשר במצב הנוכחי.
הם יגדלו בצילן של שמועות מרושעות בחברה רכלנית ומקטלגת, מבלי להזכיר את השידוכים שיציעו להם עת הגיעם לפרקם.

אצל אנוסות אני מסכים שהסיפור שונה במקצת, משום שיש להם עוד סיכוי לקבל משמורת במקרה של יציאה בשאלה וגירושין, כפי שאכן קרה אצלך.

מצד שני

יש סיכוי הרבה יותר גדול שהילדים של יוצא בשאלה יצאו בשאלה בעצמם, והפעם בגיל צעיר - כך שהם לא יאלצו להתמודד עם הסיטואציה המורכבת בה חיים אנוסים נשואים.

משום מה נראה לי שלכותבים רבים כאן יש הנחה, שרק הם חכמים מספיק בשביל להבין שהתפיסה הדתית מוטעית, אבל אין סיכוי שעם מעט עזרה - הילדים שלהם יקלטו את זה בגיל צעיר מספיק.

nonsensical

New member
על דא קבכינא

שהחוכמה אינה ערובה לכפירה
אני אישית התייאשתי לאתר את הפורמולה שהופכת את האדם לכופר.
אילו חוכמת האדם הייתה המניע העיקרי, עשרות אלפי חרדים כבר היו יוצאים בשאלה.

ועיני כלות לנוכח חרדים רבי תבונה שעפר אני לרגליהם, והם שבויים באמונתם.

והחשוב מכל, נשואת תגובתי -שלג הלבנה- מעידה בעצמה שחרף העובדה שילדיה גדלים עמה הם נותרים אדוקים בחרדיותם.

ולסיום, השיקול של הילדים הנותרים בחזקת אימם הוא רק אחד מתוך מכלול שלם של שיקולים שגורם לי לעת עתה לא לשקול יציאה בשאלה.

כמו כל דבר

גם אמונה וכפירה הם לא שחור ולבן.
וכמו בכל דבר, אנשים שונים מתנהגים בצורה שונה לנוכח מידע זהה.

רוב החרדים שאני מכירה, גם החכמים שבהם, פשוט לא נכנסים לשאלות האלה. הם משתיקים את עצמם בכך שחכמים מהם כבר בדקו לפניהם ונשארו מאמינים.
יש גם כאלה שטוב להם כל כך באמונתם, שהם לא נותנים לשכלם את הצ'אנס להגיע למסקנות אחרות.
ויש כאלה שכל כך עסוקים בלהשיג עוד דרגות של קדושה, שאינם מתפנים לבדוק את הבסיס.
ויש כאלה שבודקים וחוקרים ומגיעים למסקנות אחרות מאלו שאנחנו הגענו אליהם. גם זה לגיטימי.

nonsensical

New member
ומעל הכל

למה להם לזעזע את חייהם?

הרי חיינו כאנוסים אינם סוגה בשושנים.

ומטבע הדברים מוטב להיות בבחינת שוטה מאושר, ולא מפוכח אומלל.

אתה נתפס לביטוי צדדי

השאלה היא עקרונית. למה לתכנן את עתיד ילדיך תחת ההנחה שישארו מאמינים, למרות שתופעת היציאה בשאלה הולכת ומתרחבת, בייחוד בהתחשב בכך שיהיה להם אבא שיוכל להשפיע עליהם בכיוון?

nonsensical

New member
זה סוג של "שב ואל תעשה עדיף"

יציאתי בשאלה יכולה לפתוח להם פתח לחיים מדהימים
אבל היא יכולה להוות פתח לפורענות לא קטנה.

ולימדונו רבותינו שב ואל תעשה עדיף.

אולי יהיו שיכנוני שפן? Maybe

כעת אני מסתפק להנחות אותם בנתיב חרדי שפוי, ליצור תדמית שלילית לאברכי הכולל על מנת שיעדיפו להתחתן עם בחור שעובד.
אני גם מתכנן בעתיד להקנות להם מהצד השכלה רחבה ככל שניתן, וכו' וכו'

אני לא טיפוס אמיץ ואני פוחד לבצע צעדים דרסטיים ומטלטלים
וכפי שאמרתי: שב ואל תעשה.

אבל אתה עונה לשאלה שלא שאלתי

אני לא נכנס לך לחיים האישיים ולא מצפה ממך לצאת בשאלה, כי אני לא מכיר את הסיטואציה שבה אתה מצוי, וגם אם כן - לא הייתי מביע את דעתי בנושא בפומבי אם לא הייתי מתבקש.
שים לב שכל שעשיתי הוא להעיר את תשומת לבך לכך שאתה מתעלם מאפשרות מאד סבירה, והסיבה לכך לא ממש ברורה לי.

נכון להיום יש 8 אחוזי יציאה בשאלה

מהמגזר החרדי, והמספרים מצויים במגמת עליה ברורה.
ברגע שהילד נחשף לדעות המתאימות מאדם קרוב אליו, כנראה שהסבירות גדולה בהרבה, אך אין לי כמובן נתונים שיתמכו בכך.
לזה לא קוראים סבירות נמוכה.

למעלה