מיניות אצל ילדים

irisgh

New member
אבל הוא חוזר מהגן עם אוצר מילים שלם

בנושאים אחרים, שממש לא נראה לי. 'טמבל' 'דפוק' לפחות ה 'קקי פיפי מסריח' אני יודעת שזה בא מתוך עיסוק שלו בתחום. וזו גם הייתה ההתנסות הראשונה שלנו בגסויות, אז עוד לא ידעתי איך להגיב. הנגלה הבאה: ה'טמבל' 'דפוק' ועוד כמה, גדעתי באיבם עם השמיעה הראשונה. אילו התיחסויות הדדיות שממש אין שום סיבה לאמץ.

לאה_מ

New member
גם אני "מרשה" להגיד קקי, פיפי וכו'.

"תחת" זו לצערי כבר מילה "רשמית" בבית שלנו
. אני מכירה בית שאומרים בו "זין". אני חושבת שהעיקר זה גם הקונוטציה שמיוחסת למילה. אני אומרת "פין" ו"פות" ו"טוסיק" (הבן שלי אומר "תחת" ו"בולבול"), אבל אני לא עושה עניין ממילים - מקסימום אומרת שאצלנו בבית אומרים אחרת. אם זו מילה שבעיני מעליבה, אני מבקשת לא להשתמש בה בבית, ומסבירה שזו מילה מעליבה שמתארת XXX.

apk

New member
מילות גנאי?

המילים הללו הן מילים בסלנג, אבל בהחלט לא מילים שליליות או מילות גנאי, ואין להתיחס אליהן בשלילה. בילדותי ססיתי אבי התיחס למילים הללו בשיא הטבעיות ואמי כמוך, ולידיעתך זה גרם לי תסבוכים שנעלמו רק בגיל מאוד מבוגר

תּמר

New member
לעניות דעתי, משחקי רופא וחולה

הם נורמליים לגיל הזה, ואיסור רק ייגרום להסתרה, אך לא להפסקה. אפשר להסביר לילד שאיבריו המוצנעים (וגם אלו שלא) הינם בבעלותו הבלעדית, והוא לא צריך להסכים למגע לא נעים או פוגע. בנוגע למילות הגנאי (שכמו שעלה כאן בדיון, מתברר שהכל יחסי ובכל משפחה יש גבולות אחרים), אפשר להבהיר לילד שבמילים הללו לא משתמשים אצלנו (כמו שעשית), ולחזור על זה שוב ושוב - כאשר הוא מעלה אותן שוב. (ודרך אגב - "אצלנו בבית" יכול להתפרש כאילו בחוץ מותר).

irisgh

New member
לגבי 'אצלנו בבית'

את השימוש הרב ב 'פיפי קקי מסריח' התרתי דווקא בבית. ואסרתי דווקא בחוץ. ז"א, אמרתי ליניבי שהוא יכול להגיד את זה כשאנחנו בבית ביננו לבין עצמינו. אבל אני לא מוכנה לשמוע 'אמא מסריחונת' בחוץ, ליד אנשים נוספים. וגם לא כינויים כאלה כלפי אנשים וילדים נוספים.

kernush

New member
מה המסר שאת מנסה להעביר לו

כשאת אומרת לו שזה מותר בבית אבל לא בחוץ? ואיך ילד בגיל כזה מתמודד עם הבילבול?

irisgh

New member
את יודעת, לא הכל כזה מתוכנן ../images/Emo13.gif

מסרים וכל זה. אצלינו זה פשוט התגלגל: כשהוא התחיל עם קקי-פיפי-מסריח לא עצרתי את זה. אילו היו מילים שהיו שגורות בכל הקשר. בהמשך ראיתי שהוא משתמש בזה להעליב ילדים. הסברתי לו שזה מעליב. כנ"ל כלפי בחוץ. אמרתי שזה מעליב. בבית, אם הוא אומר 'קקי קקי קקיקוני מסרי מסרי פיפיפוני' ושאר ירקות ופירות, זה נראה לי בגדר שימוש לא נוראי בלשחק במילים של קקי-פיפי שזה פשוט אהבה גדולה של ילדים צעירים. (מי זוכר את 'קקי בלבן'?). אני רוצה גם לאפשר לו איזה רמת משחקיות מילולית במה שמעסיק אותו. הרי ברמה הפיזית אוסרים עליהם כל כך הרבה. שישאר איזה מדיום להוציא את זה. בבית אני יכולה לעשות אבחנה בין המשחקים, לבין מתי נעשה בזה שימוש מעליב, ואפילו לאפשר לו להגיד לי מילים גסות. כי האמת שעל ידי זה נחווה שממש לא נורא. מתי זה כן נחווה על ידי כנורא? כשזה מול אנשים אחרים. זו המציאות, ולכן כנראה זו הההבדל שעשיתי. זה באמת מבלבל. אני לא חושבת שזה פשוט לו להבחין, כי כשמתרגלים שמילה כזו מתגלגלת על הלשון, ממשיכים איתה. אולי בדיעבד, הייתי נוקטת בדרך אחרת. כך או כך, לקח מעט זמן, אבל הוא כבר זוכר את האבחנה. הוא גם יודע לשנות את הנוסח. כשהוא אומר 'קקי מסריח', ונדמה לי שהוא אמר את זה למישהו, מספיק מבט שלי או פחות, ואז הוא אומר 'לבובה, אמרתי לבובה'. זו דרך ראשונה לעידון הדברים. להגיד את המילים הגסות, התוקפניות, אבל להפנות אותן לאלמנט סימבולי, לא חי. זה מראה שהוא לומד להבחין. גם זה שהוא בחוץ לוחש אותן כך שאחרים לא ישמעו, מראה שהוא לומד להבחין. לי הוא אומר הרבה פחות בחוץ מאשר בהתחלה. בעצם, אני כמעט לא זוכרת מתי אמר לי לאחרונה בחוץ ובקול רם. אבל אני מסכימה שזה עשוי להיות מבלבל.

צימעס

New member
הערת צד.

כותבים "תוסיק", ב - ת. זו הקטנה, דרך יידיש, מ"תחת" המבוטא "תוחעס".

Kalla

New member
מה, בדקת את כולם?

ברור שהיא לא מופיעה, למשל, ב"אבן שושן" המיושן, אך היא מופיעה במילונים חדשים יותר, כגון "מילון ספיר" או המילון המקוון "מורפיקס".

kernush

New member
אכן את צודקת

במילונים הרגילים וגם במילון תרגום המילה לא מופיעה. שזה די מפתיע כי זו מילה עם ותק (מישהי באמת יודעת מתי המילה הזו נולדה ואיך?). לעומת זאת היא אכן מופיעה במורפיקס כטוסיק אבל במילון הסלנג של נתיבה בן יהודה היא מופיעה כתוסיק.

צימעס

New member
נשמע לי כאילו עם הזמן נשכח מקור

המילה, ושונה הכתיב. >>>>> הולכת לפורום יידיש.

Kalla

New member
ככה זה שפה - דינמית ומשתנה.

נחכה לתובנות מעניינות.

צימעס

New member
קצת קשה לי עם דינמיות של כתיב

דינמיות של דיבור ברורה לי (וקשה לי פחות
) בפורומידיש אומרים שזה בכלל לא ביידיש (בטח הקטנה רוסית, אבל אני לא יודעת אם נוצרה בארץ או שם. מה דעתך? [אשאל את הורי]).

Kalla

New member
הסתכלתי שם.

יש שם מחלוקת, אחד המנהלים טוען שזה כן יידיש וגם שמלכתחילה זה היה אמור להיות בט' בגלל כללי התעתיק, וזה גם מסתדר עם הכתוב באתרים ובמילונים שראיתי, כך שזה נראה לי נכון. ואם זה המצב - את יכולה להיות רגועה כי הכתיב לא השתנה (גם אני חשבתי כך, אך גרמת לי להטיל ספק).

Kalla

New member
אגב, נראה לי שהמחלוקת ביניהם

נפתרה גם לטובת היידיש. ומרוסית - דווקא המילה הזאת לא הגיוני בכלל כי אין שום דמיון, ולו הרחוק ביותר בין המילים בעלות המשמעות הזהה בשתי השפות.

Kalla

New member
לפעמים השינוים קורים

כי לאדם מן היישוב קצת קשה עם התעתיק, למשל. תראי כמה פעמים אנשים, אפילו משכילים, כותבים ט' במקום ת' (אמפטיה, אורטופד וכו')? לדעתי, הרבה יותר מאשר אלה שכותבים נכון. וזה לא רק בעברית. האמריקאים פישטו את הכתיב האנגלי (הורידו כל מיני U ו-E מכל מיני מילים), הרוסים בזמנו נפטרו מהאות Ъ בסוף מילה (וחסכו בכך טונות של נייר) ועוד. אנשים נוטים לפשט לעצמם את החיים ויש בזה הגיון מסוים. לא הייתי לוקחת את זה קשה מדי, הרי יש כל כך הרבה שינויים שנראים לנו היום טבעיים ופעם, כשהם התרחשו, אנשים בטח הרגישו כמו שאת מרגישה.

למעלה