מילת המחץ

את צודקת כמובן

אבל מה לעשות שגם Rogue בנאדם... טוב... אררר... נו אז גם Rogue הואר חייזר ולכן עושה טעויות ובכל מקרה... שמישהו יחבוט בי

הרסתם לי

הייתי כבר לצאת בהודעה מפוצצת של "פספסתם את FLUTE, אין לכם בושה???", אבל לא, הייתם חייבים לשבור לאדם מסכן שחזר אחרי 10 שעות עבודה(אני? מתלונן?!) את החזון
.

Eli2abetH

New member
../images/Emo168.gif

sound/tone - צליל recording - הקלטה music stand - כן תוים tablature - טבלטורה movable chords - אקורדים נעים bass runs - בסים נעים fret - סריג (בגיטרה) music box - תיבת נגינה

תוספת...

orchestra - תזמורת concerto - יצירה שמבוצעת ע"י תזמורת harp - נבל fiddle ,violin - כינור cello - טוב, נו צ'לו harmonica - מפוחית allegro - קצב מהיר chord - מיתר (או שהזכירו את זה כבר?) harpischord - צ'מבלו solo - ביצוע של אדם/כלי אחד duet - אותו הדבר בשניים chorus - פזמון חוזר וגם מקהלה ואיך אפשר לשכוח --- drum תוף, ו- guitar -

Peace 0n Earth

New member
../images/Emo79.gif

Symphony - סימפוניה. Ska - סוג של מוזיקה קצבית high pitched - צורם, לא רק במוזיקה.. a high pitched scream..

yuval k

New member
Music is my life ../images/Emo3.gif

מצטער אם אני אחזור על מילים שהופיעו כבר.. השתדלתי שלא

Harpsichord
- צ'מבלו (הופיע... הוי, כמה שרציתי צ'מבלו) Recorder - חלילית
Sonatine - סונטינה Gigue - ג'יג, סוג של ריקוד (עוד צורה (יותר מוקדמת, אני חושב) למילה: Jig או Jigg) Suite - סוויטה, אוסף ריקודים Invention - אינוונציה, יצירה רב-קולית Mode - מודוס Scale - סולם Mixolydian - המודוס המיקסולידי
Adagio - לויודע להגדיר.. קצב איטי, כבד Presto - קצב מהיר Passage - קטע מעבר בין נושאים Theme, Variation - נושא, וריאציה Tonic - טוניקה (הסולם העיקרי של היצירה) Dissonance - צרימה, דיסוננס March - מרש Sharp, flat, natural - דיאז, במול, בקר (השמות הצרפתיים; עלייה בחצי טון, ירידה בחצי טון, התו כמו שהוא) Picardy Third - סיום מג'ורי ליצירה במינור Clavichord - קלוויקורד, כלי בין הצ'מבלו והפסנתש Spinet, virginal - כלי מקלדת עתיקים​
מישהו הזכיר את ה-Piano (פסנתר - מודרני) או את ה-Piano Forte (פסנתש - פסנתר פטישים |מאוהב) כבר?
כמו שאתם שמים לב, יש שם כמה מילים לא בדיוק באנגלית. אבל זו המוסיקה.. וגם אצל אחרים היה, אז גם אני הרשיתי לעצמי

yuval k

New member
ושמות התוים מלטינית:

הם התחלה של מזמורי תפילה נוצריים. Do Re Mi Fa Sol La Si

yuval k

New member
Harpsichord? חלילה וחסיה ../images/Emo13.gif

אגב, פירוק קטן - Harp - נבל/פריטה על נבל Chord - אקורד בצ'מבלו, שיטת הפקת הצליל היא פריטה על המיתרים, ע"י מפרטים.

yuval k

New member
תיקונון לאינוונציה...

זה השם בו באך כינה את סד' היצירות בשניים או שלושה קולות שלו. ותוספות:
Improvisation - אילתור Counterpoint - שילוב שני קולות שיוצרים אקורדים ומהלכים הרמוניים Pedal - פדל... "מנוף" שמאפשר לשלוט מעט בפסנתר (יש גם בכלי מקלדת אחרים) Pedal point - תו שחוזר בבאס. המונח לקוח מעולם העוגבים, שם ניגנו ב-3 מקלדות (אחת לכל יד ואחת לרגליים), וכשהיה תו שחזר בבאס זו היתה שמחה גדולה - מעט מנוחה לרגליים
המונח הוא "נקודת פדל".​

yuval k

New member
ועוד אחת קטנה לפני פיזור:

Fantasy - קטע בסוויטה שאינו ריקוד. "נחים" בו

שעטנז

New member
אנייייייייייייייייייייייי עכשיו../images/Emo70.gif

Trill-סלסול Crescendo-קרשנדו Melismatic-מקושט (סלסולים וכאלה דסרים) Octave-למאריה קארי יש 5 כאלה, אוקטבות. Timbre-גוון הקול Ornate-מקושט... מילה לאו דווקא שקשורה למוזיקה. Acappella-אקאפפללה... לא יודע להסביר... זה בעצם שיר בלי כלי נגינה. Vibrato-הדבר הכי מדהים בעולם... אין לי מושג מה המילה בעברית. דוגמא לויברטו (לא נכון, אגב) בשיר של וויטני יוסטון בשיא... שהשפתיים שלה זזות. בעעעעעע כאילו היא באמת שרה. Head voice-כל הצלילים הגבוהים שהמקור שלהם זה מהחזה... ואם אני זוכר נכון אז כששרים ברג'יסטר הזה מרגישים את הויברטו בראש... super head voice-תנחשו...
Diaphragm-סרעפת Whistle register-מאריה משתמשת בזה בשביל להוציא את הקולות הגבוהים, שהפכו להיות הטרייד מארק שלה. מדובר בגבוהים באמת... בצלילים האלה אין ויברטו (אם אני זוכר נכון). אומרים "וויסטל" (שריקה) בגלל שזה בעצם מה שמייתרי הקול עושים... מעבירים אוויר דרך מיתרי בקול (ה' יודע איך) ומיתרי הקול רוטטים ויוצרים מעין שריקה... בשביל לשמוע על מה אני מדבר תורידו EMOTIONS!
Baritone-בריטון. Falsetto-קול גבוה של גבר... דויד דאור. Scat-בעעע אין לי מושג מה המילה בעברית... מתכוונים לכל האילתורים בשירי ג'אזז, כל ה"שובידובים דובי שוב דוב" המהירים שהם עושים... Ad-lib-אילתורים. סלסולים, מנגינות מאולתרות. מאריה היא המלכההההה בכל מה שקשור לדברים האלה
Belt-כל ה"צרחות"... לדוגמא "איי קנט ליב, איף ליבינג איז וויזאווט יו. איי קנט ליב, איי קנט גיב אני *מוררררררררררררררררררררררררררררררררררררררררר*. מה שמסומן בכוכביות :)
יש כל כך הרבההההההההההההההההההההההההה!!! אבל אני לא יודע את התירגום המדוייק בעברית.
אחח מאריה מאריה, הכל בזכותה!

שעטנז

New member
בעעע נזכרתי בכמה שאני יודע את

הפירוש המדוייק:
Rhapsodize-לחבר רפסודיות Refrain-פזמון Diamond-דיסק שמכר מעל עשרה מיליון עותקים (ארה"ב) Billboard chart-טבלת הלהיטים של ביללבורד. כשאומרים ששיר מגיע למרות ראשון מתכוונים בטבלה הזאת. השיר המצליח ביותר אוורררר הוא כמובן "וואן סוויט דאיי" של מאריה ובויז2מן שנכנס היישר למקום הראשון ונשאר שם 16 שבועות.
Soundscan-הגוף שעוקב אחרי מכירות אלבומים (ארה"ב) Itunes/Apple's music store-
RIAA-recording industry association of America. Kazaa-LOL​

למעלה