מילת המחץ

I'm going to Alabama with my

Banjo - בנג'ו bouzouki - בוזוקי (כלי מיתר יווני) Lute - נבל Muse - מוזה Chant - מזמור Chorus - פזמון וגם מקהלה

AndreaCorr ©

New member
או! הנושא החביב עליי ../images/Emo79.gif

pitch - גובה של צליל groove - קצב, וגם סגנון של מוזיקת ג'אז composition - הלחנה/יצירה composer-מלחין/יוצר harmony - הרמוניה (במקרה הזה של צלילים) vocal - ווקלי, קולי/קטע מושר tempo - מפעם rhythm - קצב ensemble - הרכב notation - דף תווים lyrics - מילים של שיר(ליריקה)​

AndreaCorr ©

New member
רגע! יש לי עוד כמה

encore - הדרן resonance - תהודה ballade - בלדה theme - נושא מוזיקלי symphony - סימפוניה baton - שרביט המנצחים(אם אני לא טועה) conductor - מנצח stanza - בית של שיר chord - אקורד canon - קנון (אתם יודעים..כשמישהו מתחיל לשיר ואז מישהו מתחיל אחריו ואז מישהו מתחיל אחריו..) duet - דואט solo - סולו melody - מלודיה octave - אוקטבה​

תש(א)ירי משהו גם לאחרים ../images/Emo8.gif

למה אני לא מופתע מזה שזה הנושא האהוב עלייך

Athaclena

New member
ballad בלי E, ו-groove

זה גם חריץ/תעלה, כמו על תקליט ישן. וכמובן ש-groovy היה פעם ה-cool התורני. ומשלי: xylophone - קסילופון baroque - סוג מוסיקה harpsichord - כמו פסנתר אבל לא. key - לא רק מפתח (של דלת או מפתח סול) אלא גם מקש (גם של פסנתר) והקשרים אישיים לנושא ולמילים שעלו פה: the decomposing composers - שיר של מונטי פייטון fjords.... give a lovley baroque feel to a continent - slartibarfast in HHGTTG ebony & ivory live together in perfect harmony, side by side on my piano keyboard, oh lord why can't we? - שיר של פול מק'קרטני וסטיבי וונדר אאל"ט. ועוד כמה הקשרים לדאגלאס אדאמס ז"ל שאין לי כח לכתוב...

yuval k

New member
אולי גם.

אבל זה גם סגנון במוזיקה... תקופת באך-הנדל-היידן. אני מת על מוזיקה בסגנון הזה

הבארוק הייתה תקופה תרבותית

ויש סגנונות ציור, מוזיקה ועוד הרבה דברים (אפילו סגנון בנייה) שהתפתחו אז ונקראים "סגנון הבארוק"

זיכרון מגירות

הזיכרון של המשפחה שלי פועל בצורה המרשימה של לאחסן כמעט כל מה שנקלט במוח בתוך איזושהי מגירה... וכשיש צורך בכך, הזיכרון שולף את המידע הנחוץ מתוך המגירה ההיא... בעיקרון יש המון המון דברים שאני אפילו לא מודע לכך שאני זוכר אותם עד שבא הגירוי המתאים או האסוציאציה ההולמת ואז פתאום אני אומר משהו בסגנון "קראתי פעם באיזה ספר ש...".... ובכלל אני גם קורא הרבה אז זה עובד מעולה ביחד... הבעיה היחידה היא שהזיכרון יעיל יותר ממכונת העיבוד של המוח ככה שלפעמים אני לא מסוגל להסביר למה משהו הוא ככה ולא אחרת
ועוד פעם, זה עניין משפחתי... סבתא שלי זכרונה לברכה, הייתה יוצאת מהרצאה בת שעה והייתה יכולה לצטט את ההרצאה מילה במילה...

../images/Emo79.gif../images/Emo186.gif

note-תו choir-מקהלה clef-מפתח soprano-{קול}סופרן, קול גבוה alt-אלט{סוג צליל} bass-בס, קול נמוך tam tam-טמטם, תוף אפריקני טוב זהו לעכשיו. אולי אני אחשוב על עוד אחכ

למעלה