מילים קשות

ליוסיסיסיסיסיסי ../images/Emo141.gif

אני לא מכיר גבילה, אבל אני מכיר אבילה, שזה אישה לא טובה, שלילית, זה יכול להיות בכל מיני מובנים שליליים תלוי מאוד מה הנושא של השיחה. באהבה ממני,

לסייח היקר

אתה לא חייב להתאמץ כל כך עם היוסיסיסיסיסיסיסיסי ובסוף פרח לוטוס מספיק יוסי. לגבי המלה גבילה אני נקדתי ואמתין אם יש מישהו שיודע. יוסי

DORIY1

New member
תרגום

גבילה [ ג- בפתח , ב -בצרה = מס שגובה הקהילה היהודית בבית המטבחיים על כל ראש כבש ששוחטים, הקהילה באמצעות השוחטים שהם רבנים שדואגים לשחיטה כשרה ע"פ ההלכה בדקדקנות , כמו משגיחי כשרות דהיום ,אבל זה יותר מכך משום שמהסכומים הנגבים בדרך זו מממנת הקהילה את הוצאות העדה לבתי כנסת בתי ספר בתי קברות ועזרה לעניים .לא פעם היו ויכוחים סוערים בתוך הרבנות על גובה הסכום שנגבה , וזאת לשם שמיים כמובן . להבדיל בין המילה הזו לבין ..קבילה שהיא עשירה או חמולה או שבט =قبيله . عشيره, حموله - قبائل شمر فى شمال العراق קלוש , או יותר נכון כלוש = שאל شال וגם تنوره كلوش חצאית פליסה

עאפרים עליק

כל הכבוד ל DORIY1 גבילה הוא אכן מס המוטל על השחיטה הכשרה. יתר המילים אני ממתין. בהערכה רבה יוסי

DORIY1

New member
פשתמאל

פשתמאל = מגבת לניגוב ידיים וזאת בשונה לח'אוולי שמיועד לניגוב הפנים כי זאת מגבת עדינה בעוד אשר הפשתמאל עשוי מאריג גס או מכותנה שסופגת את הלחות מהיד הרטובה .

למעלה