מיליון שנות קנאה

magy

New member
מיליון שנות קנאה

זהו, כעת נִגע בנושא עדין. עדין כל כך, שאם נוגעים בו הוא מסוגל להתפרק לגורמים. יש המבינים את הרגש הקטלני הזה, יש החווים אותו, ויש......שאינם יודעים על מה מדובר בכלל. (איך אני מקנאה בהם, שוב קנאה). אני, לדוגמא, אדם קנאי. ונא להבין טוב טוב את כוונתי. בית שלושה מפלסים, לא מזיז לי את השערה השמאלית בתחת. אוטו עם שמונה גלגלים דו קומתי, לא מזיז לי את השערה האמצעית בנחיר הימני. ביגוד והנעלה יפים ויוקרתיים מדגדגים לי קצת את הגינדור הנשי..... אבל לא יותר מזה.....אני מיד תופרת לי או משנה את הקיים. גם שוק לוד-רמלה מספק לי לאחרונה את הצרכים בצורה זולה מאד. ואף אחד לא יודע כמה זה עולה (10 שקלים), כשזה יושב עליי בול....... אבל אני יכולה לצאת מדעתי כמעט, כשאני רואה שמישהו צייר יפה ממני מישהו פיסל יפה ממני מישהו כותב יפה ממני (חכמה גדולה........לא מזמן התחלתי לכתוב בלי קורסים שמורסים, סתם כותבת מהלב......לא מסודר) אם אני רואה שיר יפה משלי.....רגיש משלי. חכם משלי , משמעותי משלי. אני מקנאה ל-אנשים......לא באנשים ...........ל-אנשים..... אני מקנאה לגבר שאני איתו......אם יש לי...... אוקצור...........הרגש ההרסני הזה קיים בי. מקורותיו ומניעיו ידועים לי.........אבל לא בזה עסקינן........ עובדה, הרגש הזה קיים בעולם .....לא אני המצאתי אותו.......... כתבו עליו ספרים, מחזות, סרטים.........ולא מעט טרגדיות קרו בגללו. אז יללללללללללללללללה..........כל אחד שיוציא החוצה על אמת את הקינאה שלו............ונתדייייייייין............לנו...... המאמר הובא מפורום אחר (ברשות המנהלים) - יצאנו לדרך.................

magy

New member
המאמר

מיליון שנות קנאה - מאת אריקה גוד ================================ התיאוריה שלפיה יש הבדל מהותי בין הקנאה הנשית לקנאה הגברית מתבססת, לטענת מחקרים חדשים, על שיטות ניסוי בעייתיות. הקנאה, על פי העוסקים בפסיכולוגיה האבולוציונית,התפתחה לפני כמיליון שנה בערבות אפריקה. שם, במרחבי הסוואנה, היה על הגבר להישמר מכל משמר מפני הפיכתו לקרנן, שמא יבזבז את משאביו וייתן בלא יודעין את רגל הממותה שצד במאמץ רב לצאצאיו של גבר אחר. לנשים היו דאגות אחרות, כמו שמירה על אספקה סדירה של בשר. ודאי שהפריעו להן פלירטוטיהם המזדמנים של הגברים; אבל האיום האמיתי היה שגבר ייקשר רגשית לאשה אחרת. מי יביא אז הביתה את רגל הממותה? בתיאוריה זו דוגלים פסיכולוגים אבולוציוניים, אשר בעשור האחרון יישמו את תורתו של דארווין בתחומים חדשים ופרובוקטיוויים, בין היתר בתחום היחסים בין המינים. כתוצאה של הבדלים במשימות ההישרדות, הם טוענים מוחותיהם של גברים ונשים בני ימינו מתוכננים להגיב אחרת על בוגדנות של בן הזוג. גברים מקנאים יותר כאשר מדובר בבגידה מינית - אסטרטגיה שהצליחה לא רע בתקופת האבן והבטיחה הצלחה ברבייה. נשים כועסות יותר על בגידה רגשית, שעשויה להותיר אותן בלא משאבים. זהו טיעון מושך בחברה שבה גברים ונשים נתפשים כאילו באו מכוכבים שונים, והיא זכתה לחסידים רבים בקרב חוקרי אבולוציה ובספרות הפופולרית. היא גם נתמכת על ידי מגוון מחקרים שמצאו עדויות להבדל בין דפוסי הקנאה בשני מינים, מחקרים שרבים מהם נעשו על ידי ד"ר דייוויד בוס, פסיכולוג אבולוציוני באוניברסיטת טקסס. אבל חוקרים אחרים מושכנעים פחות. הם טוענים, כי סביר יותר שלהבדלים בין גברים לנשים שפסיכולוגים אבולוציוניים מסבירים בעזרת הברירה הטבעית - למשל, נטייתם של גברים להיות פוליגמיים ושל נשים להיות מונוגמיות - יש הסבר תרבותי ולא אבולוציוני. לדבריהם, גם הקנאה איננה יוצאת דופן בכך. ויכוח זה, בין הדוגלים בעליונות הברירה הטבעית לבין אלה המדגישים את חשיבות התרבות, נמשך שנים. אך שני מחקרים חדשים נוקטים גישה אחרת. הם אינם חולקים על כך שלאבולוציה יש תפקיד בעיצוב ההתנהגות האנושית. אך הם מטילים ספק בעדויות שאספו בוס ואחרים כתמיכה בטענה, שהקנאה התפתחה באופן שונה אצל גברים ונשים. באחד המחקרים, שיופיע בגיליון נובמבר של Psychology" Personality andSocial "Journal of , חוקרים בראשות ד"ר דייוויד דסטנו, פסיכולוג באוניברסיטת נורתאיסטרן, בוסטון, טוענים, שההבדל בין המינים שהתגלה במחקרים על קנאה שנעשו על ידי פסיכולוגים אבולוציונים הוא הבדל מלאכותי - תוצאה של השיטה שבה השתמשו החוקרים. דסטנו ועמיתיו דוחים את הטענה, שהקנאה מהווה מנגנון פסיכולוגי מובנה שמטרתו להבטיח רבייה. במקום זאת הם טוענים, ייתכן שרגש זה התפתח בכל אחד מהמינים למטרה כללית יותר - למשל, הגנה על קשרים חברתיים. "אני מזדהה עם התפישה האבולוציונית", אמר דסטנו. "אני חושב שיהיה מגוחך להניח שהמוח האנושי לא הושפע מאיזמל האבולוציה. אבל אני חושב שיכולים להיות כמה הסברים אבולוציוניים לדרך שבה מתפתחות התנהגויות חברתיות מסוימות". דסטנו ועמיתיו - מוניקה ברטלט וג´וליה ברוורמן מנורתאיסטרן וד"ר פיטר סלובי מייל -אומרים, שהבעיה ברבים מהמחקרים שעשו בוס ואחרים היא, שכולם משתמשים באותה שיטה: הנבדקים מתבקשים לחשוב על מערכת יחסים רצינית שהיתה להם, שבה הם מעורבים כעת או שהם מעוניינים שתהיה להם. לאחר מכן מוצגות להם שתי צורות של בגידה - האחת מינית, האחרת רגשית - והם נשאלים איזו מהן היתה מפריעה להם יותר. שיטה זו מוגדרת על ידי פסיכולוגים כ"בחירה כפויה". בשימוש בשיטה זו נמצא כמעט בכל המחקרים הבדל בין המינים, ונשים נטו לבחור בבגידה רגשית כברירה המטרידה יותר. אך דסטנו ועמיתיו ביצעו מחקרים משלהם, שבהם הוסיפו דרכים אחרות למדוד קנאה. למשל, הם ביקשו מ-111 נבדקים, תלמידי נורתאיסטרן, לדרג בסולם מאחת עד שבע כמה היתה מטרידה אותם כל צורה של בגידה לבדה, במקום לבחור בין שתי צורות שהוצגו יחד. החוקרים גילו, כי כאשר נעשה שימוש בשיטות כאלה הפער בין גברים לנשים נעלם; שני המינים דיווחו שהם מוטרדים יותר מבגידה מינית. החוקרים ניסו לברר מדוע קיים פער בין השיטות. לדעת החוקרים, אחת האפשרויות היא, שבמקום לעורר תגובה אוטומטית ומתוכנתת מראש לבגידה - מהסוג שהיה אפשר לצפות ממנגנון שעוצב על ידי תהליך אבולוציוני – שיטת הבחירה הכפויה מאלצת את הנבדקים להפעיל תהליך מורכב יותר של קבלת החלטה, שבו הם שוקלים את היתרונות והחסרונות של שתי חלופות לא נעימות. כדי לבדוק השערה זו ערכו החוקרים מחקר נוסף, שבו מחצית מהנבדקים מילאו שאלון שבו נשאלו, בין היתר, אם היו מוטרדים יותר מכך שבן זוגם "קיים יחסי מין סוערים עם מישהו אחר" או "יצר קשר רגשי עמוק עם מישהו אחר". שאר הנבדקים קיבלו אותה משימה, אלא שהם התבקשו בנוסף לזכור רצף מספרים בשעה שענו על השאלות. החוקרים קיוו, כי תוספת זו תבטל את האפשרות לחשיבה מורכבת ותאלץ את הנבדקים להגיב בצורה אוטומטית. החוקרים מצאו, שבקרב נבדקים שהשלימו את השאלון בלי הסחת הדעת הופיע ההבדל הרגיל בין המינים: נשים נטו לבחור בבגידה רגשית כחלופה המטרידה יותר. אך בקרב נבדקים שנאלצו לזכור רצף מספרים לא נמצא כל הבדל; נשים וגברים כאחד זיהו בגידה מינית כברירה המטרידה יותר. בוס אמר בתגובה, שלדעתו המחקר החדש אינו משכנע. לדבריו, דסטנו ועמיתיו עיוותו את הטענות של הפסיכולוגיה האבולוציונית. "מחברים אלה מציגים את ההשערה האבולוציונית באופן נוקשה, רובוטי, סטריאוטיפי ומוטעה, ולאחר מכן מוכיחים שתיאורים רובוטיים כאלה אינם נכונים", אמר. אך במאמר ביקורת רחב יריעה, שיפורסם בשנה הבאה בכתב העת Psychology Review" "Personality and Social , טוענת ד"ר כריסטין האריס, פסיכולוגית וחוקרת באוניברסיטת קליפורניה בסן דייגו, כי דסטנו ועמיתיו זיהו רק ליקוי אחד משורה של ליקויים חמורים בתיאוריית ההבדלים האבולוציוניים בין המינים ברגש הקנאה. היא מציינת למשל, כי מחקרי הבחירה הכפויה על קנאה מצאו, שההבדלים בין גברים אמריקאים לגברים אירופים היו גדולים לא פחות מההבדלים בין גברים לבין נשים המתגוררים באמריקה. ובכמה תרבויות באסיה הגברים נטו בצורה מובהקת להיות מוטרדים יותר מבגידה רגשית. בסין, למשל, רק 25%מהגברים בחרו בבגידה מינית כחלופה המטרידה יותר. ממצאים כאלה, כותבת האריס, נראים "בעייתיים למדי" ביחס לתיאוריה העוסקת במנגנון שהתפתח אבולוציונית אצל רוב בני האדם, אם לא אצל כולם. לעומת זאת, התוצאות הללו עולות בקנה אחד עם הרעיון שהתרבות היא הגורם המעצב את רגש הקנאה בקרב גברים ונשים. ואולם נראה, כי טיעונים כגון אלה אינם צפויים לשים קץ לוויכוח המתמשך סביב תפקיד האבולוציה בעיצוב הקנאה. ד"ר טוד שאקלפורד, פרופסור עמית לפסיכולוגיה באוניברסיטת פלורידה אטלנטיק ולשעבר תלמיד של בוס, אמר, שהביקורת של האריס והטענות של חוקרים אחרים הן ניסיונות מוטעים, שמטרתם "להחניף להמונים המבולבלים של פסיכולוגיית הזרם המרכזי". בוס, מצדו, התנער מן הביקורת במעין משיכת כתף מילולית. "אנשים תמיד התנגדו לאבולוציה", אמר. "אנחנו בעיצומה של מהפכה מדעית בתחום הפסיכולוגיה". ניו יורק טיימס

magy

New member
אוףףףףףףףףףףףף כמה מילים

כמה משפטים וקש יש בכתבה........... הכי פשוט לשאול בלי כל המחקרים והאבולוציות.......... מקנאים או לא מקנאים????????????????? במה מקנאים???????????

חן.

New member
קשה כשאול , הקינאה...

ולא סתם אומרים "ירוק מקינאה"... היא מרה, לפעמים משתקת, מכאיבה וכואבת. הענין הוא שיש לה גם פן חיובי - היא גורמת לרצות להשיג יותר, להצטיין יותר. אם אפשר להשתמש בה ןלא להיות נשלט על ידי - זה עדיף.

שרונהה

New member
"קנאת סופרים תרבה חכמה"...

בתנאי שכולם סופרים.... הקנאה חיובית בין אנשים שיש להם כישרון זהה.. במקרה כזה הם נעשים יצירתיים יותר, משתדלים יותר ומפיקים מעצמם את מלוא הפוטנציאל הגלום בהם. כאשר למישהו אחר יש כשרון שאין לי אני מקנאה בו על יכולתו באותו תחום. אבל גם מבינה שהוא בורך בתחום זה... והקנאה הזו מביאה אותי לנסות את יכולתי..... בתקוה..... אולי גם אני....??? וכשזה לא הולך...... מרפה... מבינה שלי יש את הכשרונות שלי ולו יש את הכשרונות שלו. זה בסדר. יש סוגי קנאות.......... שנדבר על קנאה שבינו לבינה???

בוני101

New member
כן שרונה אהבתי

נדבר על הקנאה שלי בך . על הניסוחים האנליטיים שיש לך ואני רוצה לקטוף מהם קצת. ובכלל , אולי ננתח את מה שבינו לבינה , ביני לבינך ? יש מדרש על "עלבון" לזולת שנזכרתי בו בויכוח הלוהט כאן . גם אני חטאתי בו לפפוש . אולי זאת תיהיה בקשת מחילה לי ממנו . אל תשכחי להודיעני ! מתי נפגשים לדיון ראשון ?

בוני101

New member
המכוער : תלמוד בבלי

מעשה ברבי שמעון בן-אלעזר שבא ממגדל גדר מבית-רבו, והיה רוכב על החמור ומטייל על שפת הים, והיה שמח שמחה גדולה שלמד תורה הרבה . נזדמן לו אדם אחד שהיה מכוער ביותר . אמר לו : שלום עליך רבי . ולא החזיר לו . אמר לו : ריקה, שמא כל בני-עירך מכוערין כמותך ? אמר לו : לך אמור לאומן שעשאני : כמה מכוער כלי זה שעשית . כיוון שידע בעצמו שחטא ,ירד מן החמור ונשתטח לפניו ואמר לו : נעניתי לך . מחול לי . אמר לו : איני מוחל לך,עד שתלך ותאמר לאומן שעשאני:כמה מכוער כלי זה שעשית . היה מטייל אחריו חצי מיל . כיוון שהגיע לעירו, יצאו אנשי עירו לקראתו ואמרו: שלום עליך רבי . אמר להם : למי אתם קורין רבי ? אמרו לו : לזה שמטייל אחריך . אמר להם : אם זה רבי , אל ירבו כמוהו בישראל . אמרו לו : חס ושלום. מה עשה לך ? אמר להם : כך וכך עשה לי . אמרו לו : אף על פי כן , מחול לו . אמר להם : הרני מוחל לו, ובלבד שלא יהא רגיל לעשות כן . מיד נכנס רבי שמעון בן-אלעזר לבית-המדרש ודרש : לעולם יהא אדם רך כקנה ואל יהא קשה כארז . אני אומר : אל תדון רעך על מקרה בודד .גם אם מעשהו מכוער בעיניך . מקומם של בעלי סליחה , רם .

שרונהה

New member
ים של חכמה

ניתן למצוא בתלמוד.... בוני מסכימה דוקא עם מה שאתה אומר, "אל תדון את רעך על מקרה בודד...." כולנו לפעמים טועים ושוגים ועלינו לדעת למחול ולסלוח... באשר לדיון הראשון........ אפשר לפסוח עליו? להתחיל ישר עם הדיון השני? אגב, דניאלה, את מוזמנת......הא?

magy

New member
תלמוד בבלי על פי בני ברמן

שני קבצנים וחמורון אחד צער בעלי חיים מילים דן אלמגור לחן: בני ברמן אי שם בדרך אל העיר רכב לו סבא על חמור נכדו הקט והצעיר צעד ברגל מאחור. אמרו כולם פשוט נבזות איך הזקן מעז לרכב בעוד הילד הפעוט נסחב ברגל אחריו. אי שם הרחק הרחק מפה רכב לו נכד על חמור רכב בנחת וסבו נגרר ברגל מאחור אמרו כולם לא יתכן איך הצעיר מעז לרכב בעוד הסבא הזקן נסחב ברגל אחריו. אי שם הרחק בין השדות ראו כולם עם בוקר אור ראו איך סבא ונכדו רוכבים יחדיו על החמור אמרו כולם שניכם יחדיו והחמור כל כך רזה כיצד לא תתבישו לרכב על גב חמור מסכן כזה. אי שם הרחק בין הדרכים ראו כולם עם בוקר אור זקן וילד מהלכים ועל גבם נושאים חמור אמרו כולם הנה עכשיו הכל בכי טוב הסתדר חמור קטן נישא על גב חמור קטן נישא על גב שני חמורים גדולים יותר

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אופס מגי

השיר נקרא צער בעלי חיים. שני קבצנים וחמורון אחד הוא שיר אחר, גם של בני ברמן אללה ירחמו.

magy

New member
אופס שמופס........

השיר כמות שהוא......הועתק מהאתר של בני ברמן........ כך היה כתוב...........כך בדיוק................. רוצה לראות???????????????????? מיד!!!!!!!

magy

New member
אופס שמופס לי.......

זה לא אני,,,,,,זה היה החתול שכתב את "שני קבצנים וחמורון אחד" לא אני....... כי השיר נקרא אמנם "צער בעלי חיים" וכך העתקתי אותו........ נשבעת לך שלא אני כתבתי את המשפט.............
קורה לי שדברים נכתבים לי לבד על המסך......ללא אחריותי הישירה..... נכון????????

פירט

New member
אמרת "בני ברמן"-נגעת במיתר שבליבי.

אל הגלים והמים רך הספינות ובכיים ומביטות העיניים רק אל הנוף שבים שם ספינתו עוד תנוח כשעוד דייג נעלם והמפרש הקרוע זהו הנוף שבים היא לא תזיל דמעותיה אך לבבה לא נוחם ותספר לבנותיה רק על הנוף שבים שני דייגים שבדרך עת ילגמו מיינם כוס עוד ירימו עם ערב זכר לנוף שבים יש לעיתים הוא רוגע יש הוא סוער ומיותם אין עוד דייג שיודע טבע הנוף שבים. עמוס אטינגר. בני ברמן.

magy

New member
הדבקתי אתר עם כל שיריו....

מקווה שראית....אם אתה זקוק למילים של שאר השירים

Sודית

New member
הקינאה מחלה נוראית...חשוכת מרפא....

שורפת נימים...מכלה עצבים... משנה את העולם שלך.... בקשה לי אל סופטי.... בזמנו כתבת שיר מהמם על הקינאה... הכי יפה שקראתי עד כה, בהקשר...(מגי לא לקנאות
) בבקשה אם אפשר, הבא אותו הנה....ת ו ד ה .... סודית, מכירה את המחלה.

למעלה