מיליארד סינים - טועים?

אגב 2,

אני בטוח שבעסק הספציפי הזה עם הסינים יש הרבה מאוד ליכלוך. הרבה מאוד אנשים שכל חטאם היה התנגדות למשטר, או פושעים שלא היו מומתים אלמלא העסק הזה. אין לראות בהודעתי לעיל הבעת תמיכה במשטר הסיני או במדיניות ההוצאות להורג שלו. הרעיון היה לפתוח דיון על נושא אחר, והוא תרומת איברים ומדיניות נכונה בנושא.

חובת תרומת איברים.

פעם חשבתי שיהיה נכון להתנות את זה בביטוח לאומי ושאר דברים קולקלים כאלה, אבל כל עוד ישראל מיימרת להיות מדינת רווחה-לייט לפחות אליבא דסטודנטים לכלכה וכו' וכו', אז זה לא יהיה צעד נכון. דבר אשון - להקנות לאד"י תוקף משפטי, לצאת בקמפיינים ציבוריים, לגייס איזה נינט חותמת על כרטיס כזה, או אולי כוכב של אנשים שקבלו מחזור כבר ואחרי התוקף משפטי, משרד הבריאות צריך להודיע שתהיה קדימות חדמשמעית לתורמי איברים בעתיד לקבלת איברים, ללא תלות בחומרת//קדימות וכו' וכו'. מדינת ישראל סתם מתנערת מטיפול בזה, אולי כי השתלות איברים זה ענין יקר וכל הטיפולים הנלווים אחכ והפיזיותרפיה וכו'ושפצורים כאלה ותכלס המדינה ממנת את זה. אולי כי מרבית תורמי האיברים הם צעירים (איברים תקינים, הרבה מתים)מ והרבה ממקבלי האיברים הם מבוגרים ומעלה, כך שאין כל אינטרס לחיים שלהם מבחינה קולקטיבית, לפחות לא בעולם הסגידה לצעירים הזה. ובלה בלה. וברצינות, אני באמת לא מבינה למה אין כמעט שום התייחסות לנושא מהמדינה מוצצת.

המ,

בעיני רוב הציבור וכנראה גם הממשלה הרתיעה מחתימה על כרטיס א.ד.י נתפסת משום מה כלגיטימית, לכן אני מניח שהמדינה לא רוצה לפגוע כ"כ באוכלוסית הלא-תורמים. אני מניח שמה שכתבת בנוגע לעולם הסגידה לצעירים לא היה ברצינות, אבל אם כן, זה נשמע לי כמו שטויות.

כמה סיבות -

הסיבה הבולטת היא הדתית - יש כאן חילול המת, כמו גם פגיעה בגופה שאמורה לקום לתחייה עם ביאת המשיח. למיטב ידיעתי, רוב הרבנים הבולטים תומכים בפסק ההלכה שמאפשר תרומת איברים מטעמים של פיקוח נפש. בנוגע לעניין תחיית המתים - בין כה וכה האיברים נרקבים, כך שלא ברור לי מדוע דווקא חסרונם של האיברים הנתרמים (שהצילו חיים!) מפריע להם. אבל זו לא הסיבה היחידה. אנשים פשוט נרתעים לחשוב על המוות. הניסוח על הכרטיס עלול להרתיע אנשים מסוימים (שאני הייתי קורא להם טיפשים, אבל ניחא), מפורט בו כל איבר שעשוי להילקח מהגופה. אני חתמתי על כרטיס א.ד.י כשהיגעה לבסיס שלנו ניידת של תרומת דם ואחת הפרמדיקיות ניסתה לשווק לפלוגה שלנו את הכרטיס. אחת הקצינות לא חתמה כי "היא לא רוצה שיחתכו את הגוף שלה אחרי שהיא תמות" ואחר לא חתם כי "זה מפחיד". כשהכרטיס הגיע לבית שלי, אמא לי פתחה את המעטפה, קראה במה מדובר וזרקה את זה לפח. בנוסף, יש איזו אגדה אורבנית שטוענת שרופאים נוטים לוותר על חייהם של בעלי כרטיס א.ד.י בקלות יתרה, על מנת לתרום את איבריהם. לא חושב שיש צורך להרחיב מה אני חושב על זה.

סלוניק

New member
אגדה אורבנית?

סלוניק

New member
מהיכרות שטחית איתה,

היא אחות חביבה מאחת המחלקות היותר סימפטיות בקפלן. היא אולי מגזימה בתיאור, אבל באופן כללי אני נוטה להאמין לה.

לול

בנוסף, יש איזו אגדה אורבנית שטוענת שרופאים נוטים לוותר על חייהם של בעלי כרטיס א.ד.י בקלות יתרה, על מנת לתרום את איבריהם. לא חושב שיש צורך להרחיב מה אני חושב על זה. אחת הטענות של אמא שלי, או לפחות באותו הראש (שלה רק יותר פלילי).

טוב לגבי החלק הראשון

יצא לי לשמוע לפני כמה ימים דיעה של רב בנוגע לתרומת איברים. והוא בכלל לא הזכיר את הקטע של ביאת המשיח, תחיית המתים וכדומה. לפי דבריו יש איברים שאין בעיה בכלל לתרום כמו רשתית העין ועוד. התרומות היחידות שיש איתן בעיה הן תרומת לב וכליה והבעיה איתם לא קשורה לעולם הבא אלא דווקא לעולם הזה, בכלליות ניתן להגיד שהבעיה נובעת מכך שלב וכליה ניתנות לתרומה רק שהאדם עדיין חי.

קקטוסץ

New member
נו באמת.

מה פתאום שהמדינה תחייב אותך לתרום איברים? ולמה להתנות את זה איפשהו? אם למישהו לא בא לתרום איברים אז שלא יתרום, ולא איכפת לי מהסיבות הקטנוניות שלו. נורא איכפת לי מה יקרה עם הגופה שלי כשאמות. אם ישרפו אותה או יקברו אותה אם יורידו את הקעקועים או אם יציירו עליה פרפרים ופרחים. ויש אנשים שחשובה להם "שלמות הגופה" ובא להם שתולעים יאכלו להם את הכבד ושהוא לא יושתל במישהו שזקוק לו. זה אנוכי? זה מקולקל? יופי, אין מה לעשות. דמוקרטיה. אולי אם תהיה יותר מודעות להשתלת איברים זה יישתנה.

מה דמוקרטיה מה

המדינה הזאת לא דמוקרטית. אז יפה מאוד שאנשים מתאווים לדמוקרטיה, אבל הם והתקוות שלהם יכולים ללת להתייחד. בעיניי אנשים צריכים לתרום איברים. הם לא רוצים? זובי. כל עוד מדובר במדינה כובשת, פונדמנטליסטית, נחשלת עם מדיניות רווחה חולה (כל מיני בני עשרים מקבלים קצבאות אבטלה כי אין להם זין לעבוד בשירות לקוחות, אני מכירה כמה כאלה.. אז הם מקבלים כסף מהביטוח לאומי והולכים מדי ערב להופעות בת"א) וגיוס חובה, אז המדינה צריכה גם לעודד תרומת איברים. לא לחייב, אם היית קוראת גם את ההודעה שלי במקום ההתייחסות היחידה והנלוזה לכותרת. אני אישית חושבת שאנשים צריכים לתרום איברים ולשרוף את הגופה, כי קבורה זה סתם בזבוז קרקע. מנהג אנאכרוניסטי לחלוטין של אנשים מפגרים.

קקטוסץ

New member
בעינייך וזה לא באמת מעניין מישהו

"פעם חשבתי שיהיה נכון להתנות את זה בביטוח לאומי", אז הנה, זו לא רק הכותרת. בעיניי אנשים צריכים ללכת לצבא. הם לא רוצים? זובי. שלא יקבלו פטור, שילכו לשבת בכלא. מה קרה? נוח לך משהו אז פתאום למדינה מותר לעודד ולהתנות? בני עשרים הם אחרי צבא והם מנצלים את תקופת האבטלה שמגיעה להם אחרי שטחנו שנתיים מהחיים שלהם (שלוש במקרה של הבנים ולא משנה כמה ג'ובניק אתה) אז כן, מגיע להם ללכת להופעות ולא לעבוד תקופה. לא נורא, השמיים לא ייפלו. אני גם חושבת שאנשים צריכים לתרום איברים אבל ההתייחסות שלך ושל עמרי לזה מעצבנת אותי. היא לא נכונה. אין מה לעשות, את לא יכולה להכריח אנשים לתרום איברים וזכותם לשמור עליהם.

מה זה ילכו לשבת בכלא?

אנשים מקבלים פטור כדת וכדין. הכלא לא רלוונטי לנושא. כבר שנה וחצי את לא מסוגלת//מסרבת (אני לא יודעת מה יותר עצוב) לקלוט את זה. את לא יכולה להגיד למישהו לך שב בכלא כי לא הלכת לצבא, כיוון ש"הצבא" שהוא הסמכות העליונה ולא נטע בחר לתת לו פטור ולא לשלוח אותו לכלא.

iknow

New member
הסיבה לכך שאנשים שלא עושים צבא

לא מושלכים לכלא היא המבנה הקלוקל של הצבא. המחוקק, הבין בשלב מסויים, שבצבא במתכונתו הנוכחית [1] זה לא סביר להעניש אוכלוסיות שונות בעונשים שונים, ללא הבדלי התנהגות. אגב, מוטב היה שבמקום דמי אבלטה, היו אותם חיילים מקבלים שכר הולם יותר בזמן שירותם הצבאי. זה אפילו היה מוסיף קצת כסף לקופת המדינה. ----- [1] שבפועל משרתים בו רק כ-50% מאוכלוסיית מדינת ישראל, ובכל זאת יש עודף מטורף של אנשים מיותרים.

לא הבנתי למה את מתלוננת

שהמדינה "לא דמוקרטית", גם ארה"ב היא פונדמנטליסטית כובשת ועם מדיניות רווחה חולה...אז היא לא דמוקרטיה?

Continuum

New member
אז מה אתה רוצה...

שהיא תקרא לישראל דמוקרטית כי היא כמו ארה"ב? גם דמוקרטיה זה כבר לא זה מה שזה..

ואתה צודק כהרגלך

דמוקרטיה זה לא מה שהיה פעם, פעם, כשהיינו צעירים ויפים, אין ספק, הימים ההם, כשדמוקרטיה הייתה דמוקרטיה, כשהמלחמה הייתה מלחמה, וכשהשלום היה שלום... ...ובניסיון להסביר לך את המציאות, אם ישראל היא לא דמוקרטיה, ואם ארה"ב היא לא דמוקרטיה, כדאי שנתאפס על עצמנו ונחשוב מה מגדיר דמוקרטיה ומה לא ובגלל שאני יודע שאתה קצת איטי בקטעים האלו (אין סיבה להתבייש כמובן, כל אחד איטי במשהו) אני שולח לך את הקישור ל"דמוקרטיה" מויקיפדיה, http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%93%D7%9E%D7%95%D7%A7%D7%A8%D7%98%D7%99%D7%94

למעלה