מיליארד סינים - טועים?

מה זה בא לך להקבר?

אין לך שום זכות לשלמות גוף. מאיפה הרעיון האווילי הזה? אם התמזל מזלך לחיות בחברה שבה קיים המושג "זכות לשלמות הגוף" תפאדל ואם לא, אז לא. אבל אין לך שום זכות, על אחת כמה וכמה כגופה. זכיות. פחחחיי כוסית.

קקטוסץ

New member
למה את סתם מזיינת את השכל?

התמזל מזלי אז סבבה לי. זה שאת ברוב המקרים לא מחוברת לעולם זה בסדר ואם לך לא משנה מה יקרה לגופה שלך או נגיד של הילד שלך או בן-זוגך או חברים שלך ואח שלך אז נו, מה אומר לך. אולי יהיה לך מזל ונהיה כמו סין ואז יימכרו את הכבד שלך למרבה במחיר בלי להתחשב באף אחד. היפ היפ. צאי רגע מהאנטי שלך שאת כל כך אוהבת ותחשבי ברצינות אם את רוצה לחיות במדינה שבה לא "מתחשבים" בגופות.

אני חיה במדינה שבה לא מתחשבים

בבני-אדם. את באמת חושבת שאכפת לי מגופות? ואם תכתבי הרבה משפט דמגוגים, זה לא יהפוך את הדברים שלך לנכונים יותר.

אוי ואבוי -

תראו מה קורה כשנותנים לשתי בנות להתווכח... זה היה אחד הענפים היותר דמגוגיים שקראתי בחיים שלי.

בנוגע לשיתוף פעולה עם רוצחים -

הבעיה הזו לא היתה מתעוררת אילו מדינת ישראל היתה נותנת מענה הולם לבעיית המחסור באיברים. מדינת ישראל אחראית לבריאותם של אזרחיה וצריכה לדאוג לפתרונות. הפתרון שהיא מצאה בהחלט לא אופטימלי, אבל אם אתה רוצה לוותר עליו, כדאי למצוא אלטרנטיבה. אני מציע אלטרנטיבה, אבל גם אותה אתה שולל. מישהו אמר לאחוז את החבל בשני צידיו?

Continuum

New member
תגיד לי, מה אתה חושב על..

להציע לאסירים ומועמדים לעונשים כבדים לתרום איברים כמו כליות (שאפשר לחיות בלי אחת מהן) בתמורה להקלה בעונש?

lithium1914

New member
רק הבהרה.

אני בעד תרומת איברים, אך כעניין וולונטרי ברמה האישית בלבד. כל עוד אנחנו לא חיים בחולית\אראקיס, החרמת גופו של אדם ללא הסכמתו איננה מוסרית. ואני מודה לך לפחות שהעלית את הנושא, כי ראוי שאני אלך להירשם באד"י לפני שאני מתגייס למיליציה הציונית.

דעתי

אני מחזיקה בדעה שזוהי תגובה מתנשאת מהסוג הנמוך ביותר, במסווה של ספקולציה מחשבתית, שלא ראויה בכלל לויכוח. ווינק* ווינק* נויק* נויק* או מה שזה לא יהיה.

niv1990

New member
אני בעד הקמת איגוד של תורמים

שכל חבר בו יזכה להשתלה במקרה בצורך ויחויב לתרום כאשר הוא כבר לא יצטרך... בכל אופן אני מקווה שבקרוב כבר יהיו תחליפים לעיסוק בגופות.

אתה צודק לגמרי,

בדיוק כפי שתורמי דם נהנים מביטוח דם לתקופה מסוימת, כך גם בעלי כרטיס א.ד.י צריכים לקבל קדימות במקרה של צורך בהשתלת איברים.

לא חושבת.

אם ההורים שלך מכבדים אותך ומודעים לכך שאם תתפגר בתקופה הקרובה, אתה רוצה לתרום איברים, אין כל טעם לחתום על כרטיס כזה, מלבד להתלהגב ולמלא עוד מקום בארנק. אד"י וכל הדבר זה הוא סה"כ למודעות, עד שלא יהיה לזה תוקף משפטי, אין לי כח למלא פרטים באינטרנט, אני סתם עצלנית. ואם במקרה אמות ואמא שלי תתחכש לשריפת גופה שלי ולתרומת איברים, אז מה כפת לי כבר, אני גם ככה מתה. win-win.

המ,

את די צודקת, אבל הכרטיס כן מעלה את הסבירות שאבריך יתרמו. מה אם הוריך לא יודעים את רצונך? לא יהיו בנמצא? יתנגדו לרעיון אבל הכרטיס, שמביע את רצונך, ישכנע אותם? נכון שאת מתה אז זה אמור לשנות לך, אבל כל הרעיון שלי הוא שתהיה לכך גם משמעות בחיים. למשל, שלמחזיקי כרטיס א.ד.י תהיה קדימות בכל הנוגע לתרומת איברים, או שלמדינה תהיה יכולת להעריך כמה תורמים פוטנציאלים יש (מספרם הנמוך של התורמים הישראלים פוגע בה בשוק האיברים הבינלאומי). אז לא, להתלהב זו לא המטרה היחידה, אלא רק אחת מהן (העיקרית?).

תורמים פוטנציאליים לא רלוונטי לכלום

לדעתי, אולי רק לסטטיסטיקה וענייני יוקרה וכאלה.

לכרטיס אין כל תוקף משפטי

סתם הצהרת כוונות. כך שאנשים יכולים לחתום עליו עד.. הרבה זמן.

למעלה