מילון מושגים!

Heels

New member
מצ"ל (מצב "לוחמים") ומצ"נ (מצב נוכחי)

איזה כיף שאני לא א. מצב"ה. הייתי מתאבדת..

osnnat

New member
אחרי כ-ל השרשור הארוך הזה

אפשר לסכם את זה ב: http://sharvit.cet.ac.il/SharvitEditor/page/ShowPage.asp?nPageID=777586 מלאן ראשי תיבות. תהנו

michelle2113

New member
הממ.. מי יודעת מה זה 'סעפ"ש'?

"סידורים עניינים פה שם" נחלאווים זה עם.

פק"ל- פקודת קבע לחייל../images/Emo92.gif

הסוג נשק שהוא מוצמד אליו למשך ה-3 שנים שלו בזמן מבצעים ופעילויות למשל ... חובש קרבי, קלע, נגביסט(סוג של נשק בנוני), מטוליט(סוג של קנה שמחובר ל-M-16 ובו יורים סוגים של רימונים)ויש עוד כמה שאין לי כוח לפרט... חחחחחח תישאלו ת'חברים שלכם! הצעירים האלה?! "עד מתי צעירים יעלוזו?!" עד מתי נוב' 05'?! "כמו עוד אפשר לסבול?!"

נוב' 05? ש"צ ../images/Emo9.gif

בס"ד בכל מקרה פק"ל זה גם כינוי לכל ה"עונשי אימון גופני" שנותנים להם.. בעיקר שכיבות שמיכה "פ"קלים כבר עשית היום, חייל? פול, פול ל-50". בנוסף, יש למשל את פ"קל הכיסים- מה שחייל חייב לסחוב עליו תמיד (תחבושת אישית, פנקס קליעה, חוגר, בלה בלה בלה)

B o o o o M

New member
משקי"ת ת"ש ופקידה פלוגתית

שתי בחורות שבא לי להרביץ להן
סתם נו.. הן החלק היותר "נשי" בחייהם של החיילים הקרביים. משקי"ת הת"ש מתעסקת בעיקר בתנאי שירות של החיילים בעוד הפקידה מבצעת עבודה יותר פקידותית, אך שתיהן דואגות לשלום החיילים שלנו וכאלה :]

פ"פ- פקידה פלוגתית

בס"ד התפקיד המוגדר שלה הוא הפקידה של המ"פ. בנוסף, היא זו שמביאה לחיילים את החבילות והדואר, העיתונים, ודואגת להווי וכד'.

McBlack

New member
אז לא סתם החבר הציע לי להיות כזאת! ../images/Emo9.gif../images/Emo23.gif

תגיד, לפ"פ לוקחים בנות עם קב"א נמוך...? או שגם כאלה עם 54 יכולות להיות כאלה?

זה תפקיד כל"צ או אחרי שנופלים מתפקיד בחיל

בס"ד למשל, הפ" שלי הייתה בקורס מדריכות הנדסה, נפלה, וביקשה להיות פ"פ. ולא לוקחים רק קב"א נמוכה =]

McBlack

New member
אז אני בעד פ"פ ../images/Emo45.gif../images/Emo9.gif|שמחה|

למרות שתכלס אסתדר בכל מקום, כל עוד יהיו אנשים טובים.

למעלה