מילון מושגים!

נקנ"ש

בס"ד נקיון נשק. חובה לעשות נקנ"ש בכל בוקר ובכל ערב בטירונות קרבית, למסדר סמל. * מסדר סמל- כמו כל מסדר רגיל, רק עם הסמל, כלומר, רצים הרבה, בודקים הכל כמו שצריך, ונהנים

ל.א וכיו"ב

בס"ד מ.א= מחזור אחרון- 4 חודש ומטה לפני שחרור (של קרביים בלבד) ל.א= לפני אחרון. בין 8-4 לפני שחרור (של קרביים) יש לשים לב- יש גם ל.א- לוחמה אלקטרונית :)

המשפחה הצבאית

בס"ד בן/ ילד- בנאדם שהתגייס שנה אחריך, ועדיף לאותו חיל.. לדוג'- אם התגייסתי במרץ 2005, בנים שלי התגייסו במרץ 2006.. ומפני שאני הנדסה קרבית, הבנים שהכי קרובים ללבי, הם מרץ 2006 של הנדסה.. נכד- בחור שהתגייס שנתיים אחריך- אותה סיפור, למשל, עם מתגייסי מרץ 2007.. איך שהם גדלים...
באותו אופן- אני האבא של מרץ 2006, והסבא של מרץ 2007..

McBlack

New member
לא הכרתי את זה ../images/Emo12.gif

יש יחס מיוחד אליהם או שאתם קוראים להם ככה בשביל לצחוק על שהם צעירים?

ממפ.

בס"ד אין <ממש> יחס מיוחד.. זה פשוט שפה כזאת.. וזה משמש לשני הכיוונים: למשל, רק השבוע יצא לי לומר "נו מה חשבת, שאבא לא ידאג לך?" ומצד שני "ילד! אתה מתחצף לסבא?!פטור משכיבות שמיכה יש לך?"

דרגות

בס"ד דרגות קצונה (על הכתפיים) סג"ם- סגן משנה ("ארון" אחד- היינו פס אחד) סגן- (שני ארונות) סרן (3 ארונות) רס"ן- רב סרן ("פלאפל" אחד.. כלומר עלה תאנה אחד) סא"ל - סגן אלוף- שני פלאפלים. אל"ם- אלוף משנה- 3 "פלפאלים". תא"ל- תת-אלוף ("חרבות"- חרב ועלה של זת באיקס) אלוף- חרבות ופלאפל. רא"ל- רב אלוף. הרמטכ"ל (חרבות ושני פלאפלים) דרגות חיילים רגילים : (חוגרים בחובה- הדרגות על הזרוע) טוראי רב"ט- רב טוראי (שני פסים) סמל- 3 פסים סמ"ר- סמל ראשון- 3 פסים ו"פלאפל" באמצע. דרגות נגדים (מלבד סמ"ר- הדרגות על הכתף) סמ"ר- סמל ראשון. רס"ל- רב סמל- "סיטרואן" אחד- מעין חץ אחד, V כזה) רס"ר- רב-סמל ראשון- 2סיטרואן (ולא להתבלבל עם תפקיד הרס"ר) רס"ם- רב-סמל מתקדם- סיטרואן ומגן דוד ("כוכב") רס"ב- שני סיטרואן וכוכב רנ"ג- רב נגד (3 סיטרואנים וכוכב)

תפקידים

בס"ד מ"כ/ מש"ק- מפקד כיתה/ מפקד שאינו קצין- בד"כ סמל. מ"מ- מפקד מחלקה. סג"ם. סמ"פ- סגן מפקד הפלוגה- סגן. מ"פ- מפקד הפלוגה- סרן. סמג"ד= ס' מפקד הגדוד, רס"ן. מג"ד- מפקד גדוד, סא"ל. מח"ט- מפקד חטיבה- אל"ם (ויש כמובן גם סמח"ט שהוא סא"ל) מעל זה יש כבר מאו"ג- מפקד אוגדה, תא"ל, או למשל קצין חיל ראשי, שגם הוא תא"ל. חופ"ל- חובש פלוגתי. קה"ד- קצין הדרכה. חוג"ד- חובש גדודי. ב' קודקוד- הנהג של המ"פ. רס"פ- רב-סמל פלוגתי (והסגן שלו, הסרס"פ)- אימת הטירונים.. אם מפחדים מהסמל... אז מהם יותר.. אחראים על כל הציוד וכד' בטירונות, ומריצים ומתזזים כמו שרק השטן יודע

עוד תפקידים

חנת"ר - חניך תורן מאגיסט - זה שסוחב את המאג/הציוד של המאג... (לא זוכרת בדיוק מה הראשי תיבות של מאג..) ועוד תפקידים דומים אבל התותחנים מיוחדים אז יש להם שמות משלהם: מפל"ג - מפקד פלגה (לא פלוגה, פלגה. למה? התותחנים מיוחדיםםם.) סמפל"ג - סגן מפקד פלגה מסו"ל - מפקד סוללה סמסו"ל - סגן מפקד סוללה

McBlack

New member
../images/Emo12.gif באמת היה לי מוזר שאחשלי השתמש בזה מלא

והחבר בכלל לא

גג"ש

בס"ד גג שינה- מתי יש כיבוי אורות וצריך לישון או שדמו של המדבר בראשו..

תת"ש

בס"ד כולם רוצים שכבר יגיע התת"ש- תאריך תום שירות... השחרור
ולפני זה בא החפש"ש- חופשת השחרור..

ש"צ

בס"ד ש.צ- שוטר צבאי (יכול גם לבוא בתור מ.צ- משטרה צבאית) כאשר נאמר בלשון ציויי: "ש"צ!!"- הכוונה: שתוק צעיר. ויש גם כמובן "שצ"ק!"- שתוק צעיר! קפה!" "שצת"ק!" שתוק צעיר, תכין קפה (העברית מתפתחת) ועוד מליון התפתחויות... למשל: שצתקשס"ז!- שתוק צעיר, תכין קפה, שתיים סוכר, זוז!

Jeanne D Arc

New member
../images/Emo6.gif

איך בדיוק מבטים את האחרון XD לא הצלחתי להגיד אותו אפילו

מצבה

בס"ד רישום כוח האדם (כ"א) המצוי לעומת הרשום והכללי.. למשל: "מצבה כללית: 33. נוכחים: 30. 1. משה- במטבח. 2. תמיר- שומר. 3. נחום- במרפאה". ומשהו משעשע... כשהייתי בטירונות כל הזמן, כמובן, עשינו מצבה.. ואז כשחבר שלי מת, הוא לא הופיע במצבה... "איפה ישראל?! ישראל לא במצבה.. לישראל יש מצבה משלו.."

למעלה