מילון מושגים!

B o o o o M

New member
מילון מושגים!

בעקבות הרעיון של "השם הזה תפוס" החלטתי באמת שכדאי שנפתח שרשור כזה של ראשי תיבות ושל מושגים בצבא, שיוצא לנו לדבר הרבה עם החבר שלנו :) סיפורים וצחוקים על הקיצורים יתקבלו בברכה (שרשרו על המושג) וכמובן כל אחת מוזמנת לשרשר מושגים שעולים לה בראש :)))

B o o o o M

New member
חמשו"ש

קיצור לחמישי-שישי-שבת. משהו שהופך אותנו לשמחות כשהחבר מקבל אחד כזה

B o o o o M

New member
רבעו"ש

נגזרת של חמשו"ש. רביעי-חמישי-שישי-שבת. משהו שהופך אותנו למאוווד שמחות כשהחבר מקבל אחד כזה

B o o o o M

New member
שלשו"ש

נגזרת נוספת של חמשו"ש ! באה לתאר את שלישי-רביעי-חמישי-שישי-שבת. יותר מזה זה כבר נקרא שבוע
זה כמעט רגילה אז אנחנו מאושרותת כשיש לחבר שלנו אחד כזה

לילי123456

New member
שו"ש

חח קצת מבאס אחרי כל מה שרשמת אבל גם זה משהו... יציאה של שישי-שבת

B o o o o M

New member
ט"ש

טרום שינה. זמן שבדרך כלל מנוצל אצל החייל למקלחת, סיגריות (מי שמעשן) ושיחות בטלפון עם החברה \ חברים \ משפחה

B o o o o M

New member
"עד מתי"

משהו שלא מומלץ להגיד לפני שמתגייסים (ליד חבר'ה שכבר התגייסו
) מסמל את ה"ייאוש" של החיילים בצבא וכמה הם מחכים בכיליון עיניים לשחרורם

וביטויים נוספים...

בס"ד כשהבחור מ.א- "מותר" לומר עד מתי. כשהוא ל.א- מותר לומר "כמה עוד" וכששנה ומטה לפני השחרור- "איפה כולם?!"

עוד ביטויים

איך אף אחד עוד לא אמר את זה?
שבו"ז - שבור זין, או במילים אחרות - מבואס, שנמאס לו כבר... "רד למצב!" - כשהמפקד מחליט שהגיע הזמן להוריד את החייל לשכיבות שמיכה
או לחלופין - לפק"לים (שאין לי מושג מה הפירוש של זה, הוא כל הזמן אומר את זה...)

מאטפיקס

New member
פק"ל = פקודת קבע לחייל

אבל זה מתייחס גם לדברים קבועים שתמיד נמצאים עליך, למשל : פק"ל כיסים- מכיל טסטר (מברג זעיר), פנקס שבי, מגל"ר (מברשת ניקוי לנשק) וכו'.. פק"ל מים\ אלונקה\ קשר פק"ל שמקבלים לקראת סוף הטירונות, זה בדר"כ סוג של נשק, למשל לקבל פק"ל קלע, או פק"ל נגב.. והפק"ל האהוב על כולם, פק"ל קפה.

אההה וכמובן -

"כל הזין" ! נאמר כסוג של "אוף נו.." או "חרא" או "באסה ואין מה לעשות עם זה" משהו כזה

lia2sh

New member
אבט"ש = אבטחה שוטפת

שומרים על ישובים באיזורים שונים בארץ... יותר קרוב לגבולות..

MirkuSH

New member
אויש זה הזכיר לי

שיעורים שתדחפו לנו באמצע החיים לפני החופש הגדול ואמרו מה לעשות????? ב-ל-ת-"-ם.......

Ray512

New member
חטמ"ר= חטיבה מרכזית

אני כל כך שונאת את המילה הזאת >< כל כך כל כך שונאת.

למעלה