מיכל קירש על רפואת נשים

ציפי ג

New member
אולי כמו שיש גברים בהריון

כאשר נשותיהם הרות, יש נערים במחזור?

אז קודם כל, כדאי שתתקני את הטעות

וזה לא צריך להיות יותר מדי מסובך לעשות את זה. ושנית, האם את באמת בת ארבע עשרה?

aaa123

Member
הטעות תוקנה לפני ששלחת את ההודעה

בדקתי בין השעות 12 ל1 כדי לראות אם הטעות תוקנה ,והיא אכן תוקנה. את לא ראית שהיא תוקנה מאחת הסיבות הבאות: 1)לא הסתכלת כדי לבדוק לפני ששלחת את ההודעה 2)עוד אחת מתקנת את הכרטיס האישי שלה באופן מחזורי. כך שיתכן שעוד אחת אכן היתה רשומה כנקבה בין השעות 12 ל1 ואכן היתה רשומה כנקבה מספר דקות לפני שליחת ההודעה שלי אבל היתה רשומה כזכר בשעה שאת הגבת. אני לא טוען שסיבה 2 נכונה והיא בסך הכל אפשרות שהעליתי בדעתי.

יש לי אנקדוטה מרגעים אלו... ../images/Emo13.gif

בדרכי הביתה עכשיו פתחתי את תיבת הדואר ומצאתי מעטפה עם שמי וכתובתי מודפסות עליה (כלומר = ממוענת אישית אלי) ובתוכה..... פרסומת ל"מתאים לי"
התאים לי לדיון הזה, הם בטח עקבו אחריו.

מירי,

New member
למתאים לי יש גם....

ביגדי הריון ובגדים מידות 36-34.... (למי שאוהבת להוציא סכומי עתק על בגדים...)

sista

New member
אל תהיי כל כך בטוחה חנה

המחקר לגבי השמנה והרזיה, כמו גם המחקר לגבי דיכאון נסיבתי או נתון סרוטונין אינו חד משמעי. יש בעיה להפריד בין סימפטום לגורם. ניתן להניח שחוסר סרוטונין הוא סימפטום לדיכאון, כמו שכאב ראש הוא סימפטום למחלות מסוימות. אם תקחיי פרוזאק ודומיו, יעלם הסימפטום אך לא בהכרח טיפלת בגורם האמיתי. אם תקחי אקמול, נפטרת מכאב הראש אך לא בהכרח מן המחלה שגרמה לו. עניין נוסף: בלוטת התריס. לי יש תת פעילות של בלוטת התריס ואם אני לא לוקחת תרופות אני מסוגלת לעלות 6 קילו תוך חודש בלי לאכול כלום! יש אזורים שונים שונים שפעילים באופן שונה אצל כל אחד, כך ששני אנשים יאכלו את אותו הדבר, אחד ישמין ואחד ירזה.

התייחסתי גם לפרופיל הורמונלי

וויטמינים (בלי להתמחות בנושא ובמלוא הענווה כמובן). חוסר ב- B12 יכול למשל גם לגרום לתופעות שנראות על פניו סמפטומטיות לדכאון. וכולי.

sista

New member
אף אחד לא יודע מה שאת נחושה לגביו

המחקר לגבי השמנה והרזיה, כמו גם המחקר לגבי דיכאון נסיבתי או נתון סרוטונין אינו חד משמעי. יש בעיה להפריד בין סימפטום לגורם. ניתן להניח שחוסר סרוטונין הוא סימפטום לדיכאון, כמו שכאב ראש הוא סימפטום למחלות מסוימות. אם תקחיי פרוזאק ודומיו, יעלם הסימפטום אך לא בהכרח טיפלת בגורם האמיתי. אם תקחי אקמול, נפטרת מכאב הראש אך לא בהכרח מן המחלה שגרמה לו. עניין נוסף: בלוטת התריס. לי יש תת פעילות של בלוטת התריס ואם אני לא לוקחת תרופות אני מסוגלת לעלות 6 קילו תוך חודש בלי לאכול כלום! יש אזורים שונים שונים שפעילים באופן שונה אצל כל אחד, כך ששני אנשים יאכלו את אותו הדבר, אחד ישמין ואחד ירזה.

Boojie

New member
כן, בדיוק.

בזמנו סבלתי מוסטיבוליטיס ("דלקת מבוא העריה", בעברית - מצב דלקתי של פתח הנרתיק, כואב מאד ובעייתי מאד, ולמרבה הצער זו היתה מחלה די חדשה ולא מוכרת אז). במשך חצי שנה הגינקולוגית שלי נתנה לי כל טיפול אפשרי, תוך שההבעה של "לכי לפסיכיאטר" נהיית ברורה יותר ויותר על פניה. גם אני התחלתי לשאול את עצמי אם אני לא פסיכית. מה אני אגיד לכם, הניתוח פתר את זה הרבה יותר מהר מאשר כל טיפול פסיכולוגי שאני שמעתי עליו... וגם העובדה שזו כנראה היתה תגובה אלרגית לצבעי הדפוס שעבדתי איתם בתקופה שעבדתי בבית דפוס עזרה להרגיע אותי. נו, פסיכוסומטי, מה אני אגיד לכם. ומשום מה, רוב מחלות הנשים הן כאלה...

wasaby

New member
רוב נקבות היונקים

אינן פוריות במשך כל השנה אלא רק בתקופה מסוימת. במינים מסוימים קיימת פוריות רק יום אחד בשנה. זה מה שנקרא יחום. אצל האדם, מסיבות התפתחותיות שונות, קיימת פוריות כמעט לכל אורך השנה (במחזורים כמובן, לא כל הזמן). מלבד זאת, יתכן שההכנות שעושה רחם אנושי לקליטת ביצית מופרית גדולות יותר מאלה שעושה רחם של עכברה.

Boojie

New member
אפשר לשאול מאיפה הסימוכין

לזה ש"הרפואה לא גילתה" וגו´? כי זה *לא* מה שאני יודעת בנושא! ואגב, הרפואה לא חייבת לגלות הבדלים. מספיק שאצל אשה אחת רקמת הגוף רגישה יותר להורמונים של תקופת הווסת או שמאזן ההורמונים אצלה קצת יותר רגיש, וזה מספיק כדי ליצור כאבים. בממוצע לא תמצאי שום הבדל. הפונקציה של הבכי בזמן עצב לא לגמרי ברורה, אבל מנקודת מבט סוציוביולוגית סביר להניח שהיא נועדה לשרת פונקציה חברתית של התחלקות בעצב עם בני הקבוצה. הבכי הופך את העיניים והאף אדומים, מה שהופך לסמל גלוי מאד לעצב.

טל קר

New member
קישור להסבר על אנדומטריוזיס

שגורם כאבים שלא מהעולם הזה בזמן מחזור. (מנסיון).

עוד אחת

New member
לפור סיסונס:

למרות מה שכתבת, על-פי התגובות כאן עדיין לא הצלחת לשכנע אף-אחד שסבל הנקבות בגלל גופן נגרם ג ם בגלל המצב החברתי. לצערי עדיין כולן פה מאמינות שלנקבות יש גוף נחות (ואני אומרת נקבות ולא נשים כי גם בעולם החי יש וסת וזה מתייחס גם לחיות) ולכן שנקבות בכלליות - נחותות מזכרים. בכל עולם היונקים. כי ההבדל המהותי בין זכרים לנקבות מיוצג בגוף, ביכולת הנקבה להוליד ילדים. כולן פה מאמינות שהאישה היא שפחה לגופה בעוד שהגבר אדון לגופו.

הגבר אדון לגופו? הצחקתני!

כמה פעמים שמעת גברים מדברים על כאבי ביצים? מה בקשר לקרי לילה? ומה בקשר לחוסר השליטה הגדול מכולם - זקפה? יש לך איזשהו איבר בגוף שיכול פתאום להזדקף ולהביך אותך בדיוק כשאת לא רוצה שהוא יעשה את זה ולהפך, לא להזדקף בדיוק כשאת ממש מתה שהוא יעשה את זה? זה עושה את גוף הגבר נחות או נעלה? לא. רק שונה. זה הכל. רק שונה.

למעלה