מיכאל...בזבוז זמן

ויזן

New member
מיכאל...בזבוז זמן

הייתי בקורס שנה שעברה במשך כל הזמן לא הפסדתי כלום והתמדתי והאמת? זה לא נתן לי כלום.. מקסימום מעט ידע כללי אז לפי לדעתי מי שמתלבט אם להמשיך או לא עצה שלי תבזבז את הזמן ואת הכסף שלך במקום אחר. את האמת מישהו כאן באמת משתמש בשיטה של לזכור דברים?

adi23e

New member
בזבוז זמן...

קורס מיכא"ל באמת יכול להיות בזבוז זמן כמו כל דבר אחר בחיים את את לא מתכוונת להשתמש במה שלימדו והסבירו בקורס. מיכא"ל זה לא סתם קורס אלא קורס לחיים, אולי זה נשמע לך פלצני אבל אם את לא מתכוונת להשתמש בכל הכלים שניתנו לך בקורס אז באמת חבל. וצר לי על זה, אבל זו בחירה שלך. למה לא להשתמש בשיטות הזיכרון השונות? למה לא להשתמש בקריאה מהירה גם בחיי היומיום מחוץ לביה"ס? הרי על זה מבוסס הקורס, הצטיינות בהכל ולאו דווקא בציונים. ואם לצטט אותך:"זה לא נתן לי כלום..מקסימום מעט ידע כללי" גם מעט ידע כללי זה חשוב ואף חשוב מאוד, אז כנראה שכן קיבלת אפילו קצת מהקורס.. אנחנו אמרנו בעבר, ואגיד שוב: מי שמצפה לתוצאות של כאן ועכשיו - טועה! לכל דבר נדרש זמן.. כבר נכנסו לכאן בוגרים שסיפרו איך לטווח הרחוק הפרויקט השפיע עליהם. יש עוד הרבה מעבר לשיטות זיכרון,אנגלית ומתמטיקה בפרויקט הזה. אולי אם תתמקדי בזה את תגלי עולמות חדשים.

18אביטל

New member
תשמע- תאמת

חבל שאתה חושב שזה בזבוז זמן... הקבוצה שלי של מיכא"ל לפני חמש שנים לא שילמנו שקל מקסימום כל מפגש מישהו אחר הביא ארוחת ערב... אבל מה כן עשו הגרלה מתוך 200 תלמידים 30 שיתקבלו לקורס אני לא עליתי בהגרלה והמדריך אמר שמי שרוצה שישב בחוץ אז כמו שבטח הבנת אנשים נלחמו בשביל להישאר שם... כל פיפס העיפו ולדעתי זה אחד הדברים החשובים בקורס... 4 שיעורים ישבתי בחוץ עד שהעיפו מספיק אנשים בשביל שאני אוכל להיכנס... וואלה אני שמחה שנלחמתי והתעקשתי על זה... עכשיו אנשים משלמים איזה אלף משהו שקל לדעתי מיכא"ל איבדו מהמהות שלהם כשהפסיקו לממן אותם... כי מי שנכנס אלו השכבה העליונה העשירה... הרוב אנשים מפונקים... וחבל. אני מעולם לא חשבתי שזה בזבוז זמן אבל גם לא השתמשתי בשיטות אבל וואלה הגיעו הבגרויות נשפך עלי החומר רציתי למות נכשלתי מבחן אחד ואז התחלתי לחזור על המחברת (איזה 300 עמודים) והשתמשתי בקריאה מהירה- יעיל מאוד... דימיון מודרך- עוזר מאוד לאנשים שיש להם חרדת בחינות ולאנשים לחוצים... איך לסכם ואיך להמציא קיצורים בהצורת מילים ולהמציא משפטים וסיפורים זה הכי עוזר בעולם וזה הופך את הלימודים לחוויה... כשתגיע לכיתה י, יא, יב המתמטיקה זה מה שיציל לך את החיים... אנגלית זה מאוד עוזר... יכול להיות שלמדת את השיטות טוב אבל אתה לא יודע איך להשתמש בהם... אגב זה קרה לחברה טובה שלי ועזרתי לה והיא מצליחה איתם מאוד...

adi23e

New member
אביטל - הבהרה:

קודם כל כל הכבוד שנלחמת והתעקשת להיכנס לקורס, כל הכבוד!! תרשי לי רק לתקן: לא רק ה"אליטה" נכנסת לכיתות מיכא"ל, יש המון כיתות שאינן בנויות מהאוכלוסיה העשירה. מי שבאמת רוצה ייכנס. כיצד ואיך? את זה תשאירו למי שמטפל בכך. לא חסרות דרכים.

noagdfan

New member
לפי הניסיון שלי...

אני עשיתי את הקורס שנה שעברה, כיתה ט'. יותר מחצי מהקורס כן היו סתם ילדים מפונקים (לאו דווקא עשירים)שלא אכפת להם מכלום בחיים חוץ מלהיות "מגניבים" וכל השטויות האלה. ילדים רדודים שחושבים שהם יודעים הכל והם הכי חכמים בעולם. איך שאומרים באנגלית- spoil brats אף אחד מהם לא לקח את הקורס ברצינות, וזה התבטא במחשבות שלהם על הקורס וגם שמעתי דברים שהם אמרו. מיכא"ל כידוע לנו, הוא לא לכולם. אנשים בעלי אגו גבוה שלא מוכנים להקשיב לאחרים יכולים באמת לבזבז את הכסף שלהם במקום אחר.

18אביטל

New member
לא נגזים...

אבל מה שהתכוונתי מקודם זה שהתנאים להישארות בקורס זה תשלם... אצלי זה היה תכין ש.ב תגיע 5 דקות לפני הזמן אל תחסיר מפגש בלי להודיע וגם מי שחשב שהוא מבזבז את זמנו פשוט לקח את עצמו משם... וככה התגבשה קבוצה של 15 אנשים אכותיים שסיימו את הקורס.

noagdfan

New member
גם אצלי זה היה ככה.

אבל כמעט כל מי שהקורס היה בשבילו "בזבוז זמן" לא עזב, וזה בגלל הכסף- "שילמתי 1400 שקל אז אני כבר אלך, אין מה לעשות". עם הגישה הזאת הייתה רוב הקבוצה שלי , פשוט חבל.

adi23e

New member
התנאים להישארות בקורס זה ממש

לא "תשלם". התנאים אותם תנאים: אין לאחר אין להחסיר ויש להכין את כל המטלות המוגדרות כחובה חבל סתם להפיץ שמועות על מה שאינכם יודעים...

18אביטל

New member
אני יודעת

שאחותי רצתה להיכנס... וחברות שלה ולא היתה שום דרך חוץ מלשלם סכום שהם לא יכלו לשלם... הקבוצה היתה בנויה מהאנשים הכי עשירים באיזור שלנו... גם שמעתי שזה קרה בעוד כמה קבוצות בירושלים... אז זה מה שאני יודעת... ואם מישהו מטפל הרבה אנשים ישמחו לשמוע על זה...

אתם יודעים, יש בזה משהו מעוות!

עכשיו כשאתם מעלים את זה... הפרוייקט מתעסק במצויינות ומכוון להשפיע על החיים של המשתתפים בו. בין השאר לכוון אותם להצלחה בלימודים בתיכון. אנשים שההורים שלהם מסוגלים לשלם 1400 ש"ח לקורס, הם אנשים שמסוגלים גם לשלם על מורים פרטיים ורוב הסיכויים משכילים בעצמם ויכולים לעזור ולחנך ולקנות את ההצלחה של הילדים שלהם בתיכון. מי שבאמת זקוק לקורס לדעתי, בלי סטיגמות, לא כולם, אלה השכבות החלשות. שלא יכולות לממן שיעורים פרטיים. שבחיי היומיום שלהם הם רגילים להתפשרות, לחוסר ביטחון כי אתה לא מקבל את הדברים הטובים ביותר מהחיים. המצב הכלכלי שלהם רוב הסיכויים שמקרין ומשפיע על איך הם ייראו את עצמם ורוב הסיכויים שגם ההורים שלהם לא בדיוק משכילים. האחראיים על מיכא"ל חייבים למצוא פיתרון לעניין המימון! אחרת אתם לא מגיעים פה אל האנשים שבאמת צריך להגיע אליהם, שבאמת צריכים שיעזרו להם לקום ולבטוח בעצמם!!! אני עברתי את פרויקט מיכא"ל בחינם. אבל כשנכנסים לפרוייקט מיכא"ל לא באמת יודעים מה זה. אם זה לא היה ממומן לי לעולם לא הייתי משלמת 1400 שקל על משהו שאני לא יודעת מהו ואף פעם לא הייתי עוברת את הקורס. בכלל לא הייתי נותנת לזה מחשבה שנייה. אני בטוחה שיש המון שחושבים כמוני. וחבל.

adi23e

New member
אתם שוכחים פה משהו עקרוני:

לא כל מי שיש לו כסף רוצה/צריך שיעורים פרטיים! שכחתם במה עוד הפרויקט הזה מתמקד??? לא כל מי שבא לפרויקט הזה בא בגלל המתמטיקה/אנגלית/זיכרון וכו', מה עם שאר הדברים שמקבלים בפרויקט? שאותם - ממש לא תקבלו בשום שיעור פרטי שתקחו.

12111 מיכל

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

צודקת הם שחכו יש גם את החשיבה החיובית ביטחון המון דברים אחרים שלא מתמקדים דווקא במקצעות שלומדים בבית הספר

נו בדיוק לזה התכוונתי.

לשאיפה למצויינות והישגיות בכללי. לאו דווקא למתמטיקה/ אנגלית. זה צריך להיות פתוח בפני כולם... לא רק בפני מי שיש לו כסף. אם היוזמים של מיכא"ל באמת רוצים לגרום לשינוי ושיפור, כדאי שיתחילו ממי שבאמת יש לו בעיה.

adi23e

New member
רצוי ומצוי

תראי, אין ספק שהמצב האידיאלי היה שגם מי שאין לו את הסכום לשלם היה נכנס, כמו שהיה עד לפני 3 שנים שאז בוצעו הגרלות כדי להיכנס לפרויקט. אז משרד החינוך גם מימן את הפרויקט. מה לעשות שהמצב השתנה, וכאן נכנס כל עניין הרצוי והמצוי: נכון -הרצוי שהפרויקט יהיה פתוח לכל, אבל המצוי: מיכא"ל לא בא להציל את העולם, ארגון כמו כל ארגון לא יכול להתקיים מהאוויר גם אם הוא נורא רוצה לגרום לשיפור ולשינוי. אז אמנם המצב כיום לא אידיאלי כמו שהיה בעבר אבל שוב זה לא אומר שהפרויקט פתוח רק בפני מי שיש לו כסף.

pilpelmemule

New member
מיכא"ל צריכים משהו שיממן אותם, לא?

וחוצמזה אנשים שצריכים לקום ולבטוח בעצמם יש בכל מקום. כמובן שהכל היה יותר טוב אם זה היה בחינם.. אבל מי שמנהל את זה אמור לדעת מה הוא עושה.. את יכולה לכתוב להם מכתב או משהו. או שבעצם ההודעה שכתבת היא כמו מכתב.. בערך.

ויזן

New member
../images/Emo22.gif

אני עכשיו בתיכון ובקרוב הבגרויות..והנה אני ב3 יחידות מתמטיקה ו4 באנגלית ניסיתי להשתמש במה שלמדתי במיכאל ומה לעשות לא עוזר.. אני גרה בישוב שכן יחסית הוא עשיר ולאף אחד לא הייתה הבעיה לשלם על הקורס ככה שמי שנכנס זה מי שרצה (היו 2 קבוצות) אחרי מספר מפגשים אמרו לנו שמי שעוד לא יצא זה סימן שהוא חזק ויכול לעלות לשלב הבא ומי שלא רצה יכל לפרוש אבל כספו לא היה מוחזר לו..אז לא פרשתי ונשארתי עד הסוף כי גם רציתי לדעת את הציונים הסופיים שלי (שעכשיו דרך אגב אחרי חצי שנה עוד לא הוחזרו לי) וגם אני לא טיפוס שפורש באמצע ורציתי למצא את כל מה שהקורס יכול לתת לי כי מילא הלך הכסף וידע כללי אני מדברת על מילים שהיינו צריכים לעשות הסבר עליהם מול כל הקבוצה.

noagdfan

New member
מה חשבת?

שאם תעשי את הקורס הציונים שלך יעלו לשמיים. לא. את צריכה לעבוד ולהשקיע . אם באמת היית מנסה להשתמש בשיטות מיכא"ל והיית מתמידה ובאמת רוצה, זה היה עובד לך. וגם, כמו שכבר אמרו, הניסים לא מתחוללים סתם ככה ביום אחד, זה לוקח זמן. לפעמים אפילו כמה שנים. אבל אם באמת רוצים- אין דבר העומד בפני כוח הרצון. ושוב- את מדברת על הכסף- "רציתי למצוא את כל מה שהקורב יכול לתת לי כי מילא הלך הכסף". גוד, אנשים כל כך רכושנים בעולם הזה שזה פשוט קטסטרופלי. אני לא מדברת עלייך ספציפית, אני לא מכירה אותך בכלל. אבל יש דברים הרבה יותר חשובים מכסף. טוב נאי צריכה לעוף עם החתול שלי לוטרינר. סיונרה

למעלה