לא מכיר ומהסס להתייחס
למיטב הבנתי (ואני יודע רק מהקריאה כאן), מייג'ין קאן היא אמנות חדשה שיוסדה על ידי ד"ר גיא מור ונלמדת רק במעט סניפים, וההיסטוריה שלה עדיין קצרה ביותר. אני מהסס להתייחס אליה כאל אמנות לחימה נפרדת בשלב כה מוקדם ובכל זאת, לא מוצא מונח מתאים יותר. כפי שנכתב בשרשור סמוך פה, לכל מועדון יש אווירה משלו, שנוצרת על בסיס אישיות המורה והתלמידים. וצריך להזהר מהסקת מסקנות מנסיונו של אדם אחד מסוים בסניף מסוים, על הקורה בסניף אחר. אמנות לחימה ככלל היא פעילות עתירת סיכונים. כמתאמן באמנות שנחשבת לפחות אגרסיבית, אני חייב להודות שלאורך השנים נתקלתי בתאונות, שחלקן גרם גם לשברים. הייתי נזהר מלשפוט מועדון או מורה בשל אירוע מסויים בלי להתייחס לכמות האירועים לאורך זמן, נתון שלא ניתן פה. מומלץ לך לזכור כי הסיכונים של אמנות לחימה הם בהחלט משמעותיים, ומשמעותה המעשית של פגיעה מתחילה בתקופה בה לא מתאמנים ועלולה גם להשבית אדם מאימונים בכמעט כל סוג של אמנות לחימה להמשך חייו. הזהירות היתרה בה רובנו נוקטים ביחס לפציעות נובעת מההכרה בכך, ובקלות שבה פציעה קורית - כל שנדרש הוא רגע אחד של חוסר מודעות לגבולות של עצמך או עמיתך לאימון או לקורה מסביב. אמיר