"מייג'ין קאי"

CountDust

New member
אני נקעתי את הקרסול בצורה חמורה

בדרך מהסלון לחדר השינה

טוב, הכימיה והתנועות זה משהו אחר :-

אבל לשבור רגל באימון זה בהחלט רציני... לי דווקא יש אחות (אני חושבת שציינתי זאת קודם) שהתאמנה שם תקופת זמן די רצינית, ואף פעם לא שמעתי ממנה על פציעות שלה או של אחרים. אני יכולה רק לקוות שקרה משהו ספציפי שגרם לו לשבור את הרגל, ולא בעיה שמקורה באמנות או במקצועיות של המקום. ואם כבר - אתה יודע איך בדיוק הוא שבר את הרגל?

MidNight Flame

New member
שימי לב שלא מדובר על הסניף ברחובות!

ולא, אין לי מושג בדיוק איך אבל אם תרצי אני מוכן לברר לך.

שמתי לב,

אז נניח שהאמנות עצמה מוטלת פה בספק, ולאו דווקא המקצועיות של המכון. בכל אופן, כמו שנאמר פה - יש מעט מאוד ענפי ספורט שלא נפצעים בהם כך או אחרת, ואני אישית לוקחת את הסיכון הקל כגורם שהופך את הספורט למעניין יותר... כלומר, חבורות וסימנים כחולים פה ושם ולא פציעות חמורות, חלילה. אם כל סוגי הספורט היו לחלוטין נטולי סיכון, היה פה די משעמם, תסכימו איתי - לא כל שכן היתה נגרמת אבטלה קשה בענף חברות הביטוח. אל תשכחו שמצב המשק לא קל בימים אלה, ומי אנחנו שנשלול מהם את פרנסתם...

MidNight Flame

New member
לא מסכים בגדול עם הגישה,

לרכב על אופנוע שטח ללא ביגוד מגן זה להזמין צרות שלא בניגוד לאימון גולף למשל. נכון, גם באימון הגולף סיכוי מסויים שתחטפי מחבט או כדור לראש אבל אחוזי הסיכון לא דומים בכלל.

מר MidNight Flame היקר

יודע , חשבתי על זה , אז ככה וכאן התגובה לדבריך מגיעה במיוחד לאור העובדה שדר' גיא מור הוא חבר יקר וקרוב , " מי שלא מנסה אף פעם לא יודע" וכך נכון הדבר לגבי אומנויות לחימה כאלה או אחרות מי שלא עובד במגע מלא אין לו שמץ של מושג מה ואיך אפשר ולמרות דבריי אלה , גם במקומות שבהם אין מגע מלא שמעתי ראיתי ומכיר פציעות והאמת לא יותר או פחות . פציעות ראוי שלא יקרו וכך אני סבור חושבים ומקווים כולנו , אולם אין ערובה לכך שלעולם אבל לעולם לא יהיו כאלה באימונים ובמיוחד במגע מלא , למרות שמספר הפציעות גם במקומות בהם המגע מלא מספר הפציעות הוא נמוך וקטן יחסית לכלל ענפי הספורט וכך נכון הדבר לגבי מייגינקאן רחובות/ראשל"צ וכו'... וכן המגע בחלק מהאימונים מלא והחניכים בד"כ כאלה שעוסקים בתחום הוכשרו לכך עוד בטרם הגיעו למצב בו הם עובדים ומתאמנים על המגע המלא . ושוב לגבי דר'מור , מאמן איש ארגוןוחבר בעל שיעור קומה ברמה המקומית והעולמית. אז במתותה מכבודך " אל תדון.... " , אתה חורץ כאן לא מעט פעמים דין כאילו ידידי שאתה בעל הסמכות העליונה בתחום אומנויות הלחימה בארץ ובכלל , לא נורא אם לוקחים אוויר וחושבים טוב טוב לפעמים לפני שכותבים .

amir_aikido

New member
לא מכיר ומהסס להתייחס

למיטב הבנתי (ואני יודע רק מהקריאה כאן), מייג'ין קאן היא אמנות חדשה שיוסדה על ידי ד"ר גיא מור ונלמדת רק במעט סניפים, וההיסטוריה שלה עדיין קצרה ביותר. אני מהסס להתייחס אליה כאל אמנות לחימה נפרדת בשלב כה מוקדם ובכל זאת, לא מוצא מונח מתאים יותר. כפי שנכתב בשרשור סמוך פה, לכל מועדון יש אווירה משלו, שנוצרת על בסיס אישיות המורה והתלמידים. וצריך להזהר מהסקת מסקנות מנסיונו של אדם אחד מסוים בסניף מסוים, על הקורה בסניף אחר. אמנות לחימה ככלל היא פעילות עתירת סיכונים. כמתאמן באמנות שנחשבת לפחות אגרסיבית, אני חייב להודות שלאורך השנים נתקלתי בתאונות, שחלקן גרם גם לשברים. הייתי נזהר מלשפוט מועדון או מורה בשל אירוע מסויים בלי להתייחס לכמות האירועים לאורך זמן, נתון שלא ניתן פה. מומלץ לך לזכור כי הסיכונים של אמנות לחימה הם בהחלט משמעותיים, ומשמעותה המעשית של פגיעה מתחילה בתקופה בה לא מתאמנים ועלולה גם להשבית אדם מאימונים בכמעט כל סוג של אמנות לחימה להמשך חייו. הזהירות היתרה בה רובנו נוקטים ביחס לפציעות נובעת מההכרה בכך, ובקלות שבה פציעה קורית - כל שנדרש הוא רגע אחד של חוסר מודעות לגבולות של עצמך או עמיתך לאימון או לקורה מסביב. אמיר

כפי שכתבתי מסגרת האימונים משלבת

ישן עם חדש (יחסית). האימונים במייגין קאי מעבר לשילובים אותם שילב גיא מור מתוקף נסיונו ובמיוחד בתחום החינוך הגופני על מרכיביו השונים , פועלים ע"פ שיטות עבודה מאוד מסורתיות ומשלבים את אימוני הקראטה היפאני בו מתמחה או נכון יותר התמחה גיא (סילחו שאיני יודע באיזה שיטה בדיוק שוטוקאן/קיוקושינקאי כמדומני אבל לא ממש בטוח) האימונים משולבים עם עבודה קרבית במגע מלא "פאנקרטיון" . אני סבור שכמעט כל מיש שעוסק עסק בתחום הקראטה היפני במגע מלא עשוי במידה כזאת או אחרת להיפצע במהלך אימונים ויותר מכך גם באומנויות הלחימה "הרכות" בהם כמעט ואין מגע שמעתי/ראיתי שיש פציעות . לכן ידידי לפסול מאמן/אומנות/מועדון בגלל שהיה או היו בו פציעות מבטה חוסר רצינות במיוחד לאור העובדה שאינך מכיר את התחום באופן רציני ומדוייק . לא כולם עובדים באותה הצורה ובאותו האופן ולכן הערה אולי יכולה להיות "לי זה לא מתאים.... אבל... "

amir_aikido

New member
../images/Emo51.gif על ההבהרה

ניסיתי להבין את הקשר להודעתי ולא הצלחתי. אמיר

Dr Guy Mor

New member
מיג'ין קאי

יפעת שלום, אחותך נועה זכורה לי לטובה, נשמח לראותך. בנוגע למידע נוסף על המיג'ין קאי, נא בדקי ב: www.octagoncenter.com להתראות באימון ד"ר גיא מור

למעלה