מייג'ין קאי - התרשמות אישית
שלום יפעת, לפני כשבועיים כתבתי כאן על התרשמותי מהדוג'ו של גיא מור, שמלמד מייג'ין קאי ברחובות. אני שמח להביא את הדברים בשנית. מקווה שהמידע יועיל לך. בברכה, אורי. "... יצאתי עם חברתי היקרה להמשיך ולחפש עבורה דוג'ו ללימוד אומנות לחימה. כפי שכבר כתבתי כאן לפני מספר שבועות, היא מחפשת אומנות לחימה שבראש ובראשונה תעניק לה כישורי הגנה עצמית, וגם תתרום לה לכושר הגופני. במסגרת חיפושינו ביקרנו לפני מספר שבועות בשני דוג'ואים באזור המרכז: CMA של רענן טל בראשל"צ קרב מגע של אלי בן עמי בנס-ציונה. באחת ההודעות שלי באותה תקופה פירטתי את התרשמותי הטובה משני הדוג'ואים הללו - בתי ספר מקצועיים, שבהם שורה אווירה נעימה עם מדריכים רציניים. הערב ביקרנו בדוג'ו שלישי - אוקטגון של גיא מור ברחובות. גיא מור, חגורה שחורה דאן 6, מלמד מייג'ין-קאי בשילוב של פנקרטיון (מקווה שכתבתי את זה נכון - אומנות לחימה יוונית המשלבת עבודה בעמידה ועל הקרקע). גיא קיבל את פנינו, וחברתי הבהירה לו שהיא מחפשת בעיקר הגנה עצמית. גיא כלל לא ניסה לשכנע אותה להישאר בדוג'ו שלו. להיפך, הוא הביע ספק בדבר האפשרות לרכוש כישורי הגנה עצמית בפרק זמן קצר ובדבר ההתאמה של הדוג'ו שלו לצרכים שלה. כמובן, הוא הזמין אותנו להישאר ולצפות בשיעור. לנוכח הדברים הללו חברתי חשבה ללכת, אך בכל אופן בחרה להישאר ולצפות בשיעור. הקבוצה בה צפינו היתה קבוצת מבוגרים (גילאי 16-50 לערך) מתחילים - כ-10 תלמידים (רק גברים, אך הוסבר לנו שבקבוצה יש גם 3-4 נשים שלא הגיעו היום). השיעור התחיל בחימום של כ-15 דקות, אשר נערך, להפתעתי, לצלילי מוסיקה קצבית. לאחר מכן בשיעור תורגלו תרגילים שונים, הכוללים אגרופים, בעיטות, מרפקים, גלגולים, הפלת יריב עומד על ידי מעבר מעמידה ללפיתת הרגל ועוד. השיעור נמשך שעה אחת. בסיום השיעור חברתי אמרה לי שהיא שינתה את דעתה הראשונית מפקפוק וספקנות (בעקבות תשובותיו של גיא) להערכה ולרצון להתנסות. האמת - בצדק. השיעור הועבר על ידי גיא באופן נעים ורציני. הוא הדגים כל תרגיל בפני הקבוצה, ולאחר מכן עבר בין המתאמנים, תיקן והסביר. בדוג'ו קיימת אוירת אימונים טובה, התלמידים מתאמנים בשקידה ויחד עם זאת נזהרים מפגיעות מיותרות. בקיצור - הרבה נחת. למען האמת, כעת חברתי ניצבת בפני בעיה רצינית - קשה לבחור. ביקרנו בשלושה דוג'ואים, ולמרבה השמחה כולם טובים, נעשית בכולם עבודה מקצועית על ידי מורים רציניים, והאוירה בהם נעימה וידידותית. חברתי תמשיך להתלבט, ומן הסתם תלך לשיעורי ניסיון ובעקבותיהם תחליט. אני אמשיך כמובן להתאמן בדוג'ו שבו אני מתאמן באומנות שבה אני עוסק זה שנים לא מעטות. בנוסף לכך, כאדם שאוהב אומנויות לחימה באופן כללי, הלילה אני הולך לישון עם חיוך גדול על הפנים - ביקרתי בשלושה דוג'ואים (שלא הכרתי קודם לכן) של שלוש אומנויות לחימה שונות, ומכולם יצאתי בהתרשמות טובה - נראה איפוא שניתן להתגאות ברמת אומנויות הלחימה בארץ. לילה טוב, אורי."