"מייג'ין קאי"

"מייג'ין קאי"

שלומות! אני מחפשת מידע על אמנות לחימה בשם "מייג'ין קאי" - יש מכון לאמנות זו בעיר רחובות. לפי המעט ששמעתי, מייג'ין קאי הוא שילוב של קראטה ועוד כמה אמנויות אחרות. אשמח אם מישהו שיש לו קשר או שמכיר את המייג'ין קאי יוכל להסביר לי בדיוק מהי האמנות הזו ומה היתרונות והחסרונות שלה לעומת דברים אחרים...
תודה רבה!

marx04

New member
מייג'ין קאי - התרשמות אישית

שלום יפעת, לפני כשבועיים כתבתי כאן על התרשמותי מהדוג'ו של גיא מור, שמלמד מייג'ין קאי ברחובות. אני שמח להביא את הדברים בשנית. מקווה שהמידע יועיל לך. בברכה, אורי. "... יצאתי עם חברתי היקרה להמשיך ולחפש עבורה דוג'ו ללימוד אומנות לחימה. כפי שכבר כתבתי כאן לפני מספר שבועות, היא מחפשת אומנות לחימה שבראש ובראשונה תעניק לה כישורי הגנה עצמית, וגם תתרום לה לכושר הגופני. במסגרת חיפושינו ביקרנו לפני מספר שבועות בשני דוג'ואים באזור המרכז: CMA של רענן טל בראשל"צ קרב מגע של אלי בן עמי בנס-ציונה. באחת ההודעות שלי באותה תקופה פירטתי את התרשמותי הטובה משני הדוג'ואים הללו - בתי ספר מקצועיים, שבהם שורה אווירה נעימה עם מדריכים רציניים. הערב ביקרנו בדוג'ו שלישי - אוקטגון של גיא מור ברחובות. גיא מור, חגורה שחורה דאן 6, מלמד מייג'ין-קאי בשילוב של פנקרטיון (מקווה שכתבתי את זה נכון - אומנות לחימה יוונית המשלבת עבודה בעמידה ועל הקרקע). גיא קיבל את פנינו, וחברתי הבהירה לו שהיא מחפשת בעיקר הגנה עצמית. גיא כלל לא ניסה לשכנע אותה להישאר בדוג'ו שלו. להיפך, הוא הביע ספק בדבר האפשרות לרכוש כישורי הגנה עצמית בפרק זמן קצר ובדבר ההתאמה של הדוג'ו שלו לצרכים שלה. כמובן, הוא הזמין אותנו להישאר ולצפות בשיעור. לנוכח הדברים הללו חברתי חשבה ללכת, אך בכל אופן בחרה להישאר ולצפות בשיעור. הקבוצה בה צפינו היתה קבוצת מבוגרים (גילאי 16-50 לערך) מתחילים - כ-10 תלמידים (רק גברים, אך הוסבר לנו שבקבוצה יש גם 3-4 נשים שלא הגיעו היום). השיעור התחיל בחימום של כ-15 דקות, אשר נערך, להפתעתי, לצלילי מוסיקה קצבית. לאחר מכן בשיעור תורגלו תרגילים שונים, הכוללים אגרופים, בעיטות, מרפקים, גלגולים, הפלת יריב עומד על ידי מעבר מעמידה ללפיתת הרגל ועוד. השיעור נמשך שעה אחת. בסיום השיעור חברתי אמרה לי שהיא שינתה את דעתה הראשונית מפקפוק וספקנות (בעקבות תשובותיו של גיא) להערכה ולרצון להתנסות. האמת - בצדק. השיעור הועבר על ידי גיא באופן נעים ורציני. הוא הדגים כל תרגיל בפני הקבוצה, ולאחר מכן עבר בין המתאמנים, תיקן והסביר. בדוג'ו קיימת אוירת אימונים טובה, התלמידים מתאמנים בשקידה ויחד עם זאת נזהרים מפגיעות מיותרות. בקיצור - הרבה נחת. למען האמת, כעת חברתי ניצבת בפני בעיה רצינית - קשה לבחור. ביקרנו בשלושה דוג'ואים, ולמרבה השמחה כולם טובים, נעשית בכולם עבודה מקצועית על ידי מורים רציניים, והאוירה בהם נעימה וידידותית. חברתי תמשיך להתלבט, ומן הסתם תלך לשיעורי ניסיון ובעקבותיהם תחליט. אני אמשיך כמובן להתאמן בדוג'ו שבו אני מתאמן באומנות שבה אני עוסק זה שנים לא מעטות. בנוסף לכך, כאדם שאוהב אומנויות לחימה באופן כללי, הלילה אני הולך לישון עם חיוך גדול על הפנים - ביקרתי בשלושה דוג'ואים (שלא הכרתי קודם לכן) של שלוש אומנויות לחימה שונות, ומכולם יצאתי בהתרשמות טובה - נראה איפוא שניתן להתגאות ברמת אומנויות הלחימה בארץ. לילה טוב, אורי."

תודה לך,

קראתי בעניין את ההודעה, וכחובבת ספורט באופן כללי שמחתי מאוד לשמוע את התרשמותך. האמת, אני חדשה לגמרי בתחום אמנויות הלחימה: אני בת 15, ועד עכשיו התאמנתי כ-4 שנים בשחייה (משם פרשתי לפני שבועיים - התחלתי להשתעמם ורציתי משהו עם יותר אקשן), לפני כן למדתי קראטה במשך שנתיים בצורה לא מאוד מקצועית, ולפני כן - שנתיים בחוג התעמלות. אז אתה רואה, אני מאוד אוהבת ספורט ומשתדלת שההפסקה בין השחייה והפעילות הבאה שאני אעסוק בה תהיה קצרה ככל האפשר. התלבטתי לא מעט באיזה ספורט כדאי לי לבחור - אתה בטח יודע, אחרי שפורשים מענף מסויים, פתאום יש מגוון גדול של אפשרויות וזה יכול לבלבל. בסופו של דבר, החלטתי על אמנות לחימה - גם כי מאוד התגעגעתי לספורט שבו יש אינטראקציה עם אנשים אחרים (כשחיין אתה די בודד) וגם כי טעמתי מזה פעם אחת, וזה נראה לי ספורט נהדר. בגלל שיש לי אחות שנהגה להתאמן במייג'ין קאי, החלטתי ללכת על זה, בתקווה שזו בחירה טובה ואני לא אצטרך לנדוד מספורט לספורט בזמן הקרוב. מה שעוד הטה את הכף לטובת מייג'ין קאי, הוא שזה מתקבל כמגמת ספורט בבי"ס התיכון בו אני אלמד בשנה הבאה. כך שזו בכלל בחירה נהדרת כי שקלתי ללכת למגמה, בלי קשר לאוקטגון - שתי ציפורים במכה אחת. לסיכום - שמחתי לקבל את התגובה שלך, היא בהחלט עודדה אותי ללכת ולנסות ברצינות את המייג'ין קאי באוקטגון, ובמידה וזה יעניין אותך - אני אשמח גם לחלוק כאן חוויות מהמקום כשאתחיל להתאמן =) תודה רבה וערב נעים, יפעת.

Raffael

New member
שתי ציפורים במכה אחת

ואחרי שתתאמני קצת באמנויות לחימה, אני בטוח שתוכלי 3,4 ואפילו 5 במכה אחת. בהצלחה.

שלום יפעת

מייגין קאי היא שיטה אשר פותחה ע"י דר' גיא מור דאן 6 . דר' מור מעבר להיותו מייסד השיטה המשלבת אומנויות לחימה קלאסיות (קראטה יפני בו התמחה דר מור ) הינו דר' בתחום החינוך הגופני ומעצם כך דוגל בפיתוח ושיפור היכולות המוטוריות באופן כללי במערך האימונים. כמו כן מכהן גיא כנשיא הפדרציה העולמית לפאנקרטיון וסגן הנשיא העולמי . מהיכרותי עם גיא הן בצד המקצועי והן בצד האישי , אני ממליץ מאוד, מעבר לכך שהאימונים במועדון ברחובות איכותיים האוירה שם מעולה . החניכים כולם כאחד בעלי שיעור קומה הן בצד המקצועי והן בצד האישי , נעימי הליכות וחברותיים . מומלץ

עזרתם לי מאוד! ../images/Emo45.gif

עם המלצות כאלה באמת קשה להתווכח... מה שנשאר הוא פשוט ללכת ולנסות בעצמי. אגב, המאמר שהצעת לי - מצויין, ובאמת הבהיר לי כמה היבטים שלא עלו בדעתי. האימון הראשון שלי באוקטגון כנראה יתקיים ביום רביעי או חמישי השבוע, ואני בהחלט מקווה שדברים יתפתחו לטובה

tongi israel

New member
אני חושב!

שיותר ראוי לידעה את ד'ר גיא מור,ואולי הוא יוכל לתת מענה הולם למה שנכתב פה,לא ראוי לדבר בשם של מישהו שהוא אינו נוכח זו דעתי,אין פה כוונה ליפגוע באף אחד,ואם מישהו נפגע איתו הסליחה.

בוקר טוב ישראל , צודק

ובכל זאת אנחנו חברים טובים ובקשרי עבודה טובים מאוד בפאנקרטיון, לכן הרשיתי לעצמי להסביר למרות שאני כמעט בטוח לחלוטין שהיה מאשר . בכל זאת הידע אותו .

MidNight Flame

New member
אני אישית נגד,

יש לי חבר ששבר שם רגל באימון, כבר שמעתי על מספיק פציעות באומנויות לחימה אבל עד רמה של לשבור רגל באימון? זה מוגזם ביותר בעיני. נוסף על זה נוצא אצלי רודם שהמתאמנים חשים קצת אופוריה של סופרמנים ואני אישית לא מעריך את זה במיוחד. סה"כ אומנות מעניינת, שווה לנסות - מה שיותר חשוב זה אם את אוהבת את התנועות והכימיה עם המדריך.

MidNight Flame

New member
יש לציין שמדובר על מייג'ין קאי ב...

ראשל"צ. אני לא ממש יודע מה הולך בערים אחרות.

ננדין

New member
יש לי חבר ששבר ת'הרגל בשיעור טאי צי

ותאמין לי שזה היה מאמן מאוד טוב וזהיר. יש טעויות שיכולות לקרות... גם באימון כדורגל אפשר לשבור רגל...וזה קורא,אגב,הרבה יותר מאשר א"ל. דר"כ,אני לא מכיר את גיא מור.

MidNight Flame

New member
אני לא מדבר על פציעה בודדת,

אני מדבר איתך על בנאדם שחזר כמה פעמים מאימונים עם פנסים וחברים שחזרו עם סימנים שלא צריכים להופיע באימון של אף אומנות ובטח שלא באופן סדיר. אני גם לא מדבר על בנאדם אחד... ושוב אני מזכיר שמדובר על הסניף בראשון לציון.

CE1

New member
זה מעוד תלוי...

שלום, אני בן 16 ואני מתאמן בקרטה קיוקושינקאי כבר 7 שנים... למי שלא מכיר, זאת אומנות לחימה במגע מלא (לפרטים נוספים למי שמעונין, אתם יכולים לפנות אלי)... שמעי, אני לא מכיר את האומנות לחימה שאתם מדברים עליה, אבל אני יודע מהניסיון שלי שאין אומנות לחימה במגע מלא שלא חוזרים ממנה פעם ב... עם איזה סימן כחול, צליעה קלה וכו'... יש גם פציעות קשות יותר... אני אישית שברתי למישהו רגל תוך כדי בלימה, אבל מה לעשות? תאונות קורות... זה בא ביחד עם הספורט... אם זה לא מוצא חן בעינייך, אז יש מגוון רחב של אומנויות לחימה במגע חלקי או ללא מגע, למרות שיש לי חבר שהתאמן במשהו ללא מגע (אני כבר לא זוכר את השם), ולמרות זאת גם שם הוא שבר את הרגל... כמו שנאמר פה ואני בטוח שכל אחד בתחום יודע, בכדורגל נפצעים יותר, אבל גם אצלינו נפצעים ומה הפליאה? זאת אומנות לחימה (בדגש על הלחימה)... זה לא נעים, ועושים מה שאפשר כדי להימנע מכך, אבל זה קורה... את תחשוב שאני לא זהיר או משהו כזה, הייתי מעוד זהיר, אבל אילה החיים...

CE1

New member
שמע...

אם יש מכון שהדחיפות של הפציעות שם (הרציניות, כלומר שבירות, וחתכים וכו') גבוהה, אז משהו לא בסדר, וצריך לטפל בזה... אני פשוט קיבלתי ממך את הרושם שפציעות באימונים כוללות גם חבורות וכאילה...

ננדין

New member
קטונתי, אני לא מכיר את המכון או את

גיא באופן אישי. אני רק שמעתי הרבה טובות עליו מאנשים שאני מאוד סומך על דעתם המקצועית בנושא... אין אני אוהב את השלוש נקודות האלו...

למעלה