מיטת קומתיים - בעד ונגד?

מיטת קומתיים - בעד ונגד?

כבר חצי שנה שהילדים דורשים לגור יחד באותו חדר (אני יודעת כמה זמן כי זה התחליל בדיוק כשחזרנו מהחרמון, שם, בעצם, גרנו כולנו באותו חדר). המצב כרגע הוא שיש לנו שני חדרי ילדים - אחד גדול במיוחד, והשני קטן במיוחד. ביניהם יש חדר אמבטיה של הילדים (מה שמונע את האפשרות לחבר אותם ולחלק בצורה שווה יותר). החדר הגדול הוא של יונתן (ש, מה לעשות, נולד ראשון ותפס אותו). תמרה ישנה בחדר הקטן, אבל את רוב זמנה היא מבלה בחדר של יונתן או בסלון. מאז שהם התחילו לבקש לגור יחד, אני מתלבטת עם סידור החדרים, ושוב ושוב מגיעה למסקנה שהכי הגיוני שהחדר הקטן של תמרה יהיה חדר השינה שלהם, והחדר הגדול של יונתן יהפוך לחדר משחקים/לימודים. החדר של תמרה הוא חדר פנימי יותר, צריך לעבור דרך החדר של יונתן כדי להגיע אליו, כך שהוא גם מתאים יותר להיות חדר שינה, כי יש פחות הפרעות, ואם אחד הילדים רוצה לישון השני יכול לשחק ולהסתובב באין מפריע. הדילמה היא מה לעשות עם סידורי השינה הפרקטיים יותר - דהיינו, מיטות. אפשר בדוחק רב להכניס שתי מיטות לחדר של תמרה, הן יצטרכו לעמוד זו לצד זו וביניהן יהיה כחצי מטר וזהו. לא יהיה מקום לשום דבר יותר בחדר, וגם לא אפשרות לזוז. אבל זה חדר שינה, לא צריך לזוז בו יותר מדי, נכון? הילדים, כמובן, דורשים בהתלהבות רבה מיטת קומתיים. זה בהחלט יכול לפתור את בעיית המקום בחדר ולהשאיר מרווח מעט יותר גדול ל"הסתובבות" (ברגע שאפתור את סוגיית החלון... טוב, אי אפשר שהכל יהיה מושלם, נכון?). אבל כל מי ששומע (בעיקר אמא שלי) נחרד מהרעיון, ומכמה שזה מסוכן, וכו' וכו'. הפשרה יכולה לבוא בצורת מיטת L, ויש כאלה ב"עצמל'ה", אפילו אחת שהעליונה היא נמוכה יחסית ופחות מפחיד ליפול ממנה. למישהו יש המלצות, רעיונות, או אנקדוטות בנוגע למיטת קומתיים או סוגיית החדרים בכלל? אני ממש מתלבטת, והזמן שנקבע לפרויקט מתקרב ובא (סוף החודש...).

אפרסקה

New member
מקסימים הילדים שלך ../images/Emo13.gif

מאוד מרגש לשמוע שהם רוצים "לגור" ביחד. אחי ואני חלקנו חדר עד שהייתי בת 9 והוא בן 6, והיה נחמד (אח"כ כמובן הפרידו אותנו ברגע שהתחלתי להתקרב לגיל ההתבגרות). לגבי מיטות, אני לא מכירה את מיטת ה-L שאת מדברת עליה, אם כי הרעיון בגדול נשמע הגיוני. אני לא אוהבת מיטות קומותיים, שמעתי יותר מידי סיפורים על איברים שבורים וילדים חבולים. בהקשר הזה. כמובן שזה גם תלוי באופי של הילד, את השובבה שלי לא הייתי מעיזה לשים במיטה העליונה. אבל גם הילד הכי נוח וצייתן (ז"א שלא יקפוץ בכוונה וכדו') עלול ליפול בלילה. בקיצור - אני נגד. אני לא אוכל לישון טוב בלילה בידיעה שילד ישן במיטה העליונה (אגב זה לילד צעיר כמובן, מניחה שבגיל מבוגר יותר זה פחות בעייתי ואפילו אטרקטיבי - אבל אז הם בוודאי יהיו שוב בחדרים נפרדים). ושיהיה בהצלחה בפרויקט!

אני לא פוחדת שהוא יפול.

המיטה שהם בחרו היא דוקא נמוכה, ויונתן, עם כל השובבות שלו, הוא ילד זהיר. המעקה, את יכולה לראות בתמונה, הוא מאוד יציב. המיטה, כמוהן, עומדת בדרישות מכון התקנים. ותראי כמה הם נהנים ביחד בשעות שלפני/אחרי השינה...

יופיופ6

New member
איזה מתוקים! והמיטה נראית נהדרת!

לי זה נשמע פתרון מצויין, המיטות בצורת ר'... ובבוא היום מקווה שגם אצלנו ייושם.

אפרת12

New member
אפשר פשוט להגיד לך לאמץ את ההמלצות שלך?

אצלנו הבנים בחדר אחד, ויש להם חדר משחקים ואת הסלון. אצלנו, מאילוצים שונים דוקא חדר השינה הוא הגדול יותר וחדר המשחקים הוא הקטן, אבל אם היה אפשר להפוך - אין ספק שזה מה שהיינו עושים. הפתרון של מיטת ר הוא מצוין, לדעתי, כי אני מתה מפחד ממיטת קומותיים (כפי שכבר כתבתי פעם - עד שאני ישנה יחסית טוב בלילה, אין לי ענין למצוא סיבות כן להתעורר מכל פיפס). אגב - אצל חבר של סיון יש מיטת קומותיים, ומבלים שם חלק מזמן המשחקים בלטפס על המיטה העליונה ולהיזרק ממנה למטה, ולכן יש מיטה קטנה נוספת צמודה למיטה התחתונה.

3קטנה

New member
בתור ילדה לא מאוד קטנה שברתי את היד

כשנפלתי ממיטת קומתיים וזה אפילו לא היה במסגרת השתוללות - אני הייתי למעלה, בן דוד שלי מסר לי מלמטה בובה (עד היום אני רואה את התמונה הזאת בצורה בהירה להפליא) אני התכופפתי לקחת אותה, ממש לא בפראות, והופס...עפתי למטה, יד שבורה וגבס. לא שזאת היתה טראומה, אבל בכל זאת חוויה מיותרת. אני חושבת שמה שהיה שם זה חוסר יכולת שלי בתור ילדה לאמוד את המרחקים והגבהים- והייתי ילדה יחסית "מפותחת" קוגניטיבית לגילי. אני לא זוכרת בת כמה בדיוק הייתי אבל הייתי יותר גדולה מיונתן, בהרבה.

מ י כ

New member
סתם שאלה שאני מתלבטת איתה בעצמי

מה עם מיטה נפתחת לשניים? זה המצב אצלינו היום וזה דווקא הצלחה מסחררת... לי אישית קצת קשה עם זה שלא קניתי לכל אחד מיטה משלו,אבל הם נראה לי די מבסוטים מהענין...

המיטה הנוכחית של יונתן היא מיטה נפתחת.

מצד אחד - נשמע אחלה רעיון, מצד שני - אני אוהבת שלכל אחד תהיה את הפינה שלו, הקבועה, ואיכשהו מיטה נפתחת היא ארעית כזו (כשהיא פתוחה) ולא מאפשרת לילד לזנק למיטתו בשעת הצורך* (כשהיא סגורה). *שעת הצורך זה גם בעיתות בכי, אכזבה, עצבנות, כשרק בא לך להתכרבל איפשהו.

מ י כ

New member
אצלינו המיטה תמיד פתוחה

ומשמשת לעיתים קרובות כטרמפולינה/זירת אגרוף...

לבנה123

New member
מה קרה להודעה שכתבתי???מממ???

לא משנה... אני נגד קומותיים בגלל סיפורי זוועה שאני מכירה מקרוב (יד-שניה) על נפילות. אני חושבת שחצי מטר בין לבין בחדר שהוא רק לשינה זה לא נורא בכלל, והאופציה של L או של מיטות המעבר שהגודל שלהן "בינוני" הן עדיפות.

מעיןבר

New member
אני בדעת מיעוט

בעיני המיטה שהם בחרו משגעת ואני חושבת שבתכנון נכון מיטת קומתיים זה דבר מגניב וכיפי לגמרי לילדים. היתרון הגדול של ה- L זה שהם גם יכולים לראות זה את זה כשהם שוכבים במיטות ולא צריך להתכופף כדי לנהל שיחה עם קו ראיה
. נשמע לי פתרון מצויין לדילמה שלכם. פתרון נוסף שראיתי בעבר - מיטה שמתקפלת לתוך הארון, אז אולי אם אחת מהן תתקפל זה יכול להקל קצת על מצוקת המקום... (הסיכון - ילד + מיטה בארון
).

גילית44

New member
גם אני

לא מנסיון אישי, אך מנסיון של קרובי משפחה, שיש בבית שלוש בנות ורק שלושה חדרים. המיטה אצלהם כבר כחמש שנים ולא שמעתי שמשהו חריג קרה שם. ומדובר בבנות שובבות משהו :) שם דווקא הקטנה יותר ישנה למעלה. בתור ילדה חלמתי לא מעט על מיטת קומותיים, אני חושבת שזה ממש מגניב, ולא מסוכן כמו שזה נראה. תאונות קורות בכל מקום, לא חסר. פשוט צריך להיזהר והכל יהיה בסדר. להפך, זה מלמד על זהירות. כשאני רואה ילדים, גדולים יחסית, משחקים בגן שעשועים, לאן שהם מטפסים ואיך (!!!) שהם עושים את זה, זה הרבה יותר מסוכן, והם עדיין לא נופלים (לרוב כמובן), אין סיבה שלא לעשות משהו בטוח הרבה-הרבה יותר בבית. זו דעתי. לא הבנתי מה הבעיה עם החלון, אבל אני מקווה שגם את זה ניתן לפתור. איזה מתוקים הילדים שלך, איזה כיף :)

אני ממש לא מסכימה עם הגישה הזאת

רוב הילדים לא נפגעים מתאונות בבית, אבל אלו שנפגעו - אצלם זה 100% והם בטח היו רוצים להחזיר את הגלגל אחורה ולנקוט בפעולה שתמנע את התאונה. אז אני מנסה לחשוב צעד אחד קדימה ולראות איפה אפשר למנוע. אני לא אומרת שמיטת קומותיים זה לא בטיחותי - אין לי מושג אם כן או לא. אני רק אומרת שהטיעון שתאונות קורות בכל מקום הוא לא טיעון שמקובל עלי. אני הייתי נותנת מיטה כזאת רק לילדים מגיל מסויים, שיכולים להבין את הסכנות ולהזהר בהתאם. זה מזכיר לי שפעם סיפרתי לחברה שלי על ילדה שנפגעה מחומר מסוכן בבית ולכן אני מרחיקה את חומרי הניקוי מהישג ידם של הילדים והחברה הגיבה בביטול וטענה שאף אחד מילדיה מעולם לא נפגע מחומר ניקוי ולכן אין עם זה בעיה. היא עדיין חברה שלי, אבל ממש לא אהבתי את התגובה ואני מאחלת לה שלא תהיה לה הזדמנות לגלות את הטעות שלה ושאף אחד מהילדים שלה לא יפגע גם בעתיד.

גילית44

New member
חומר ניקוי, משחק באש וריצה לכביש

הם דברים שאני לא משווה עם מיטת קומותיים. מקסימום נופלים על שטיח, גם לא בטוח שבכלל יקרה משהו. ברור שיש דברים מהסוג שכתבתי בכותרת שלגביהם מבחינתי "יהרג ואל יעבור" - כי זאת סכנת חיים של ממש. זאת הסיבה שאצלי אין אקונומיקה בבית. אין. אנחנו קונים חומרי ניקוי אורגניים פחות מסוכנים ומאפסנים אותם הכי למעלה שיש. החומר הכי מסוכן אצלינו זה סבון כלים. שגם לגביו אני מפחדת שנועם תגיע אליו. ונפילות קורות. ילדים נופלים. כמובן שצריך מאוד להיזהר, ואני לא אתן לנועם שלי לשבור את הראש בטיפוסים מסוכנים בגן השעשועים, אבל שוב, מיטת קומותיים זה כל כך פחות מסוכן שכדאי לדעתי לשמור על הילדים מפני סכנות אחרות, מפחידות הרבה יותר. היתרונות שלה עולות על הסכנה של נפילה לדעתי. ושוב זו רק דעתי.

לבנה123

New member
אהמ...

לא פרטתי בתגובה שלי למטה, אבל הסיפורים שאני מכירה על נפילות ממיטת קומותיים הם לא "מקסימום נופלים על שטיח". רחוק מזה. אצל חברים שלנו הילד שבר את הכתף, כולל קיבוע וגבס, וכולל פיזיותרפיה אחרי זה במשך כמה חודשים, והמקרה השני היה של זעזוע מוח. רחוק מ"כלום".

../images/Emo5.gif

פתאום האופציה השניה, של לקנות מיטת נוער נוספת ופשוט להעמיד אותן זו לצד זה בחדרון הקטן שיהפוך לחדר השינה, קורצת לי הרבה יותר.

מרב.

New member
מיכלי,

מצד אחד, יונתן ילד שקול, ושניהם ביחד לא משחקים בטרזן על העצים ובקפיצות מסוכנות. אפשר לעשות מעקה לאורך רוב המיטה (ולשים את הכרית בצד השני כך שהוא יהיה לחלוטין מוגן ע"י המעקה) ולהחליט שלעולם לא עולךים יחדיו למיטה העליונה אלא רק על התחתונה (כשהם מתעוררים נגיד ביחד בבוקר). ומצד שני, למה לקחת את הסיכון..? אם ממילא החדר הקטן מיועד רק לשינה, אז שישנו במיטת ר. זה לא שאת חייבת להשאיר מקום לארון או משחקים, נכון? הם סה"כ רוציםפ לישון ביחד, ומיטת ר בהחלט תיתן את המענה לזה. (או אפילו סתם מיטה ליד מיטה).

הם רוצים רק מיטת קומתיים (שמסודרת בצורת ר)

המעקה של המיטה שמצאנו הוא סגור לכל האורך מלבד הסולם, ואי אפשר להוריד אותו בלי מברג - זה השיקול העיקרי בבחירת המיטה הספציפית הזו. והיא גם הרבה יותר נמוכה מהאחרות.

למעלה