מידע

lol65

New member
מידע

שלום, אני חדשה בפורום ובתחום הלימודים בכלל, וכמו שרבים מכם היו, גם אני כרגע עומדת על צומת דרכים חשוב בחיי בה אני צריכה סוף סוף להסגר על עצמי ולבחור מקצוע. ההרשמה לאוניברסיטאות כבר החלה ואין לי ספק שאני רוצה להתחיל לימודים כבר באוקטובר הקרוב. לצערי או לשמחתי הציונים שלי מאפשרים לי ללמוד כמה מקצועות המעניינים אותי, מה שמאוד מקשה על ההחלטה שלי. רציתי לשאול אותכם, אנשים שנמצאים כבר עמוק בתוך זה, איך ידעתם שהמקצוע הזה מתאים לכם מעבר לזה שהוא עניין אותכם מבחינה לימודית? איך הייתם מתארים את החוויה הלימודית שלכם? האם יש חרטות? מה הקשיים? האם אין בכם חששות לגבי עתידכם המקצועי לאור המצב בשוק? אני מאוד מתלבטת בין לימודי משפטים ללימודי פסיכולוגיה, שני המקצועות מושכים אותי מאוד, היתרון במשפטים הוא אורך הלימודים, ואילו בלימודי פסיכולוגיה נידמה לי שאחרי הלימודים זהו מקצוע יותר "רגוע". האם יש פה מישהו שהתלבט בין המקצועות הללו או מכיר מישהו כזה? יצא קצת ארוך אבל די משקף את המצב שלי כרגע, אשמח לשמוע כל דעה או חוויה רלוונטית. תודה

lol65

New member
כי

כל נושא שאבחר ללמוד חשוב לי להגיע בו למקסימום מבחינת ציונים, אני לא מהאנשים שמתפרשים על מספר תחומים.

שילוב

ממש לא גורם להתפשר על רמת הציונים. אני משלב משפטים ופסיכולוגיה, והנגזרת היא השקעת זמן, ולא ירידה בציונים. בהנחה שזמן הוא לא הבעיה שלך (והוא לא אמור להיות בעיה, אם את לא עובדת בלפחות חצי משרה, ואולי גם אז לא), אין סיבה לא לשלב אם רוצים את שני המקצועות. ברוב המבחנים מגיעים לשלב של רוויה בלימוד, והזמן הזה הוא ממש לא ארוך. הציון הוא לא פונק' ליניארית פשוטה של היחס בין זמן לימוד וציון. גם אותי זה הפחיד בהתחלה, והייתי בטוח שעם המילואים הראשונים ילך לי התואר, אבל זה ממש לא ככה. אני מציע לשקול בכל זאת.

flutter girl

New member
זה ממש לא מחייב שלא תצליחי

וגם עדיף להתחיל בשילוב, לראות אם יש משהו שמעניין אותך יותר, ומקסימום לעזוב את החוג השני. בכל מקרה הנקודות שתעשי בחוג שעזבת ייחשבו לך (לפחות ברובן) כקורסי בחירה חיצוניים.

Drunk Bullet

New member
קחי בחשבון שאת צריכה לעשות אח"כ תואר שני

בפסיכולוגיה כדי לעסוק במקצוע. דרישות הכניסה ללימודי תואר שני בפסיכ' באוניברסיטאות הן גבוהות מאוד..

silverhawk

New member
הייתי בהתלבטות דומה

יחד עם זאת, בניגוד לחבר'ה פה מעלי, אני דווקא לא מהתומכים בשילוב. מדובר בשני מקצועות תובעניים ביותר מבחינת ההזמן וההשקעה שהם דורשים, ובהנחה וכפי שציינת את שואפת לטוב ביותר, לטעמי, הם לא יכולים שלא לעבוד אחד על חשבון השני, לפחות ברמה מסוימת. וכפי שציינו עוד נכונה, שני המקצועות דורשים ציונים מאוד גבוהים (במשפטים, לפחות בשנה א' בעבור הסטאז';בפסיכולוגיה, ציון תואר על מנת להמשיך לתאור שני). מעבר לאלו, חשוב לזכור שבאופן פרקטי, אלו לא מקצועות שמשתלבים אחד עם השני, ולאחר סיום התואר תצטרכי לבחור בכיוון בו את ממשיכה. בעיניי, השילוב הזה, על אף שיכול להיות מאוד מעניין, הוא מעט מיותר. לדעתי, את צריכה להסתכל קדימה ולחשוב מה הציפיות שלך מהעתיד. הפוטנציאל ומסלולי הקריירה של השניים הם שונים ביותר, ועלייך לבחור מה הדברים החשובים לך יותר (מבחינת משכורת, אופי תעסוקה וכיוצ"ב). בהצלחה!

lol65

New member
עוד קצת

תודה רבה למי שהגיב. סילבר, למה בכל זאת בחרת משפטים? הבעיה שלי שאני לא מכירה את המקצועות הללו מבפנים, כלומר יש לי בת דודה שכבר פסיכולוגית, אז לגביי זה עוד יש לי את מי לשאול, אבל אני לא מכירה שום עורך דין, ויש לי המון שאלות שאין מי שיענה עליהן, כמו לדוגמא שעות עבודה (לא רק של מתמחה אלא גם אחר כך), משכורת, סדר יום... לכן ניכנסתי לפה בתקווה שסטודנטים שלומדים את זה כבר יודעים פחות או יותר את התשובות.

למעלה