אולי כדאי שנבדיל בין שני מצבים :
ידע מוקדם כללי שיש לדמות שהיא קבלה אותו מהעולם, וידע שיש לשחקן בגלל שהוא קרא יותר מדי דברים בספר החוקים, ולכן מכיר את נקודות החוזק ונקודות החולשה של הנפשות הפועלות, אני חושבת שיש הבדל גדול בין שני הדברים, ולכן יש לטפל בהם בנפרד : 1. ידע מוקדם שיש לדמות על העולם, תלוי בד"כ בעולם ובדמות, יצא לי לשחק דמות שעולמה היה צר כעץ שהיא גדלה עליו ( עץ גדול, אבל עדיין רק עץ), והידע של הדמויות ואיך שהן נחשפות אליו, צריך להעשות במחשבה מראש על העולם על המערכה ועל השחקנים שלך - זה די לא הוגן להפגיש דמויות עם ערפד בזמן שהן לא יכולות להתגונן מפניו. 2. המצב שבו שחקן יודע הרבה יותר מהדמות שלו על העולם, מנצל את זה בגלל שהוא אינו רוצה או אינו מסוגל לעשות הפרדת ידע דמות/שחקן. הטריק הישן והטוב הוא לעשות שתיים שלוש פעמים טוויסט קטן בנתוני המפלצות בכדי להסביר לשחקנים שלא להשתמש בידע הכללי שלהם אלא בידע של עולם המשחק - לדוגמא, אנשים זאב שנפגעים רק מברזל קר ( ולא מכסף), שני שיבטי ערפדים שפשוט החלפת בינהם את השמות. השיטה השניה היא שיטת המקל והגזר, לצפר שחקנים שמשחקים רק על סמך ידע הדמות ולהעניש את אלו שמשחקים על סמך ידע שחקן, אבל אני לא אוהבת את זה.