Serpent Axis
New member
חבל לך על הזמן
כרגע אני משחק ערפד משבט נוספרטו, ככה שבעניין של ידע זה עוד יותר בעייתי (הנוסיז האלה יודעים הכל
). המנחה הודיע לי כבר כשהגשתי לו את דף הדמות המוכן שידע צריך להשתקף ביכולות המתאימות. כן, כן, אם קראת הרבה מספרי ההרחבה בוודאי נתקלת ביכולת ידע שנקראית "Lore", כמו Sabbat Lore, Camarilla Lore, Setite Lore, Brujah Lore וכן הלאה (יש אפילו ידע כזה על הביוב...) ומנחים יכולים להגביל ככה שחקנים שהדמויות שלהם לא באמת יודעות הכל... אם בכלל. אגב, בגלל האופי של השיטה, הכותבים ציינו בכמה וכמה ספרים שהמנחה רשאי להפוך את היוצרות בכל אופן וזמן שרק ירצה על מנת לנער את השחקנים מתחושת הבטחון בידע שלהם ובאמת לזרוק אותם להסתובב בחשיכה. כך, למשל, בספר Caine's Chosen שמתאר את "היד השחורה", שהיא הכת-בתוך-כת של השבת שבעיקר ידועה (רק בשבת עצמה, מחוץ לה מעטים הם הערפדים שבכלל מודעים לקיומה. רבים בכלל חושבים שזה כינוי לשבת) בתור כת של מתנקשים שהמנהיגים נעזרים בה בעתות מצור. אחרי כל המידע הסודי והכמוס בספר הזה, יש חלק למנחים שמציע למנחה גישה מאוד פשוטה לטפל בשחקנים שינצלו את הידע שלהם מהספר - להודיע לשחקנים שאתה מתכוון לשנות, להתאים, להוסיף ולהפוך מה שנראה לך למתאים, כך שהידע שלהם מתוך הספר לא יהיה רלוונטי יותר מהידע שלהם על ערפדים מתוך צפייה ב"אנג'ל"...
כרגע אני משחק ערפד משבט נוספרטו, ככה שבעניין של ידע זה עוד יותר בעייתי (הנוסיז האלה יודעים הכל