מידע לטובת הציבור

zolel

New member
תגובה לאבנר

לפחות תלמד את שמו של המנוח אם אתה מנסה ללמד אותי נימוסים. תגובתי היתה במקום. אני משתתף בצערו של עמי אבא של דורי ז"ל על מות בנו אבל מקוה שהוא לא ינסה לשפר את הבטיחות של ענף הצלילה. אנשים בעלי כונות טובות יכולים לגרום נזקים גדולים אם הם לא יודעים על מה הם מדברים ולכן כתבתי ישמרנו אלוהים מבעלי הכונות הטובות.

אבנר29

New member
סליחה על שיבוש השם ולעצם העניין

כעת משברור לי למה כונתך אומר זאת אנני מנסה ללמד אף אחד נימוסים אולם תגלה קצת רגישות. מה שאני טוען ונראה לי שגם עמי (תתקן אותי אם אני טועה)הוא שנוהל תקין וכללים ברורים תוך הקפדה על ביצועם יכול לחסוך הרבה מכאוב לכולנו ולא רק בענף הצלילה. כדי להצביע על ליקויי בטיחות וליקויי נוהל לא צריך להיות בתוך הענף להיפך רצוי מישהו מבחוץ שלא שבוי בתפיסת עולם צרה ומפחד כמוך שיגרמו נזקים ועמי הוא האדם הנכון מה גם שהאסון שקרה לו נותן לו לראות דברים בצורה יותר חדה ונוקבת כאשר יצטרכו לתקן ליקויים יבאו אל "מועצת גדולי הצלילה" וימצאו פיתרון הולם אני שואל אותך ואת כולם למעשה מה הפחד מכוונות טובות איזה נזקים יכולים להיות. שאלנו כמה שאלות גם אני גם קרפיון ולא קיבלנו תשובות למה לא יודעים או לא רוצים לענות בי חושדים אבל בקרפיון איך נסיק מסקנות ונילמד לשפר אם לא יהיו תשובות ושוב פעם לא מנסה ללמד אותך נימוסים בברכת שנה טובה אבנר

ניב ד

New member
תמיהה לגבי הסיפור

מכיון שאנג´ל למיטב היכרותי היא לא רק מד"רית ומנהלת את הכפר, אלא גם מן המומחיות הגדולות בארץ לצלילה (טוב, היה לה ממי ללמוד...) ובכלל כפר הצוללים, בלי קשר לאירועים כאלה או אחרים, הוא אחד המועדונים הטובים ביותר והקפדניים ביותר בקורסים ובבטיחות, קצת תמוה בעיני שהופגן לכאורה זלזול כזה בנוהלים. יש לי איזה חשד שהסיפור אינו שלם ולכן אי אפשר עדיין לשפוט ממנו הכל.

zorro

New member
תגיד ניב, לא נסחפת קצת?

אנג´ל
מהמומחיות הגדולות בארץ
בקשר לחשד לגבי שלמות הסיפור אני איתך. בעיקר בהתייחס למקור שלו שהוכיח בעבר את יכולתו המופלאה "לקצר" סיפורים

Pini1

New member
Zorro שלום,

תראה , הסיפור הובא ע"י פ"ש על-פי דרכו סגנונו והבנתו הוא באשר להצגת העניין. בוא לפני שנקטול ונתכחש נחשוב על הנקודות הנוספות שפ"ש הביא היום כהמשך לסיפור בפורום שלו , האם יש באחת מהן משום מידע לא נכון / עובדה שנוייה במחלוקת שאתה יודע להזים? הוא לא מציין כרגע אם יש נוהל או אם קויים נוהל וכו´ , הוא פשוט מציין עובדות ואליהן בלבד (כל עוד הרשות המוסמכת בודקת) יש להתייחס לדעתי. חג שמח ושנה טובה, פיני

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
כמה נקודות למחשבה

בסיפור שלהלן יש שלוש עובדות המופיעות גם הגירסת המועדון וגם בגירסת פ"ש והן: א. הצוללים דווחו על עליה מהירה. ב. הצוללים לא קיבלו חמצן במועדון. ג. הופנו לביה"ח יוספטל. למיטב הבנתי ולאחר שקראתי את הדיווחים רק עובדות אלו אינן שרויות במחלוקת. לגבי מה שארע במועדון ישנן שתי גירסאות: א. גירסת פ"ש (שברור שלא נכח במקום אחרת לא היה נותן לזה לקרות) לפיה דיווח אחד הצוללים על הרגשה לא טובה כתוצאה מעליה מהירה (כלומר לפחות חשש סביר למד"ק) והופנה לביה"ח ללא מתן חמצן, דבר חמור הנוגד את כל מה שידוע לנו. ב. גירסת המועדון לפיה הדלפקיסטית המליצה לצוללים ללכת להיבדק בביה"ח בגלל שהם עלו מהר מידי. ההבדל בין הגירסאות ברור וכמובן המשמעות שנגזרת מהן. אני לא חושב שיש כאן (הכוונה בפורום) מישהו שמעוניין לקטול או להתכחש אולם מדובר במילה מול מילה ומאחר והדבר נמצא בבדיקה שווה להמתין לתוצאות הבירור. אין בכל האמור לעייל הבעת דיעה לגבי מה שבאמת קרה שם אבל יפה עשה קרפיון שהביא גם את גירסת המועדון, אם היא תתברר כלא נכונה נדע כולנו להסיק את המסקנות האישייות. בברכת שנה טובה ו ב ב ח י " נ

שיח סלימאן - ארוע / פינוי

1.צולל /ת, אשר מופנה או פונה לטיפול, זה ענינו האישי ככל טיפול רפואי. 2.יש להזהר מלפגוע בצנעת הפרט ! זה כבר פלילי. 3.על בסיס זה...כנראה מתחמקים מדווח לגוף הרלוונטי ביותר לנושא: רשות הצלילה. 4.לדעתי , כאשר יש כבר דווח לרשות,צריך להמתין..ושוב צנעת הפרט מחייבת משנה זהירות בטיפול בנושא. 5.פרסום לא חוקי יכול להביא תביעות משפטיות כך שאין לצפות לפרםום חפשי. 6.במקרה של מעורבות מועדון/ בי"ס,זה כבר מאוד רציני וצריך חקירה ללמוד וללמד את המקרה לגופו של ענין. ----------------- גם אז אין אפשרות לפרסם ללא בדיקה ויעוץ משפטי. אנו הצוללים רוצים לדעת הכל ...ומהר. אך ברגע שמעורבים גורמים פרטיים,ודווקה צוללים מן השורה,יש להזהר מחדירה לצנעת הפרט אפילו כאן בפורם , זו רק עצה. וודאי שיש ללמוד להזהיר וללמד מכל תאונה. נכון לעשות --------- לדווח לרשות הצלילה. אגב : מתן חמצן רפואי... לדעתי , זאת חובה. שנה טובה.... הרבה חנקן , רק שיצא מאתנו בשקט ובצורה נינוחה.

mukk jsa

New member
דברי חכמה בנחת נשמעים כשהם עולים

בקנה משותף עם טובת הציבור במקרה הזה טובת הצוללים לא
אתה מתיימר להיות לפחות מדבריך כמבין גדול אולי יש לך תשובות לשאלות שנשאלו כאן. תודה לך ושנה טובה.

mukk jsa = צולל חדש ...

וזאת ע"פ הקלידים. השאלות שנשאלו ,חובקות את התשובות בתוכן. פרט לזה: איני מתיימר להיות "מבין גדול". חוק הצלילה ניתן לעיון לכל. הרשות הוציאה נוהל פינוי אשר ישנו מודפס בכל מועדון. רופאי הצלילה בישראל הם מיומנים וטובים. ובארצנו הנאורה תמיד לבסוף יחליטו ...המשפטנים. שוב : הכתובת הנהכונה הנה : המדריכים הבכירים של הארגונים הפועלים בארץ. לא הייתי "הולך" על פחות מזה.

אבי ע

New member
נדמה לי שהדיון די מוצה ../images/Emo39.gif

אין טעם להוסיף ולדוש ולחזור על מה שנאמר קודם בלויית הערות לא רלונטיות. תודה.

mukk jsa

New member
קותי

מה בדיוק היינו צריכים להבין את מה שאתה כניראה הבנת ? ספר לנו במתותה.

mukk jsa

New member
דייג קטן הינה לך עוד דג אחד ברשת

ציינת שדעה יש לך------------מה דעתך למידע הנוסף שפילוביץ שירשר היום לנושא מתן חמצן כעזרה ראשונה לצולל. דיג פרש הרשת ביום סגריר מצא-------הכבוד כולו שלך להמשיך
אתה יכול לעשות קישור או להביא לנו את הנוהל שאתה ציינת למעלה. תודה לך.

אבנר29

New member
לדייג הקטן

לדייג הקטן ברוך הבא לפורום קראתי את הודעתך ומהנוסח שלה נרמז לכולנו(אנני מבין למה שיח סולימן מככב בכותרת)לא לעסוק בענייני תאונות ולחכות למסקנות הרשות (אולי אתה מהרשות אל תתביש) על איזה צינעת פרט אתה מדבר הרי אין איזכור שמות מה גם שכל תאונת דרכים או תאונת עבודה מדווחת ומסוקרת בטלויזיה וברדיו ולפעמים גם בשידור חי גם שמות של הרוגים בתאונות כולל תאונות אימונים בצבא מדווחות למורת רוחו של הצבא אי אפשר לעצור את זה מן הטעם שמעורבים צוללים מן השורה כמו רובנו הרי שזוהי חובה ולא זכות לדווח (מה גם שהרשות שומרת בבטן כמה דיוחים) כדי שכולנו נדע איך להיזהר ואיך לטפל כמו שכתב MUKK JSA אתה מתימר להיות מבין גדול אז תענה גם לשאלות שנישאלו ע"י ועל ידי קרפיון בברכת שנה טובה אבנר

אבנר29 - דווח

1.כשמי כן אני ... דייג קטן. 2.לא לכל דבר דווקא לי יש תשובה ,אבל דעה,כן. 3.חובה לדווח לרשות הצלילה,כן. 4.לדעתי , חובה לתת חמצן גם אם רק קיים חשד , כן. 5.זה שמראים חיילים המובאים לבי"ח רמב"ם ומצלמים את פניהם... זה חמור ביותר ואולי בניגוד לרצונם. 6.ואם לצולל ששמו...אבלינר, קרתה תאונה,אולי באשמתו,אני טוען: חד משמעית! זה ענינו הפרטי, אסור לפרסם ,בניגוד לרצונו כל פרטים. זאת דעתי כאילו שחלה הוא במחלה קשה. 7.וודאי שחובת הדווח חלה על כל מועדון צלילה או מדריך צלילה ל:רשות הצלילה. 8.למען הסר ספק , איני מתכוון לתאונה קשה,בוודאי אם זה במסגרת מרכז צלילה אלה לתאונה אישית. 9.אכן דווח מידי לרשות הצלילה נכון הוא ותפקידה לחקור כל תאונה. 10.לגבי פרסום,שוב:זו החלטה משפטית. 11. אבנר29,הרי יש לך ידידים משפטנים ,גם לי ,נושא זה העלתי לשיחה עם כמה ידידים משפטנים, שממש לא מבינים או קשורים לצלילה. 12.ולבסוף עצה : כל נושא מקצועי ,אני הייתי פונה למד"ר האירגוןשהצולל בו חבר/שייך, הייתי נזהר מלתת עצות מקצועיות כאן בפורום צוללים ללא אחריות שילוחית,ללא כתובת גלויה. אז אני רק דייג קטן , זאת דעתי הצלולה,איני מתיימר להבין הכל,ואין לי לכל דבר תשובה ולכן ככתבך "אז תענה" זה לא חובה. העיקר להשאר רגוע,כבסיס לצלילה נינוחה.

javierg

New member
חמצן לא עוזר לחנקן להתמוסס יותר מהר

והוא גם לא ממוסס בועיות. הוא משפר את יעילות הפינוי של החנקן מעורקי הריאות החוצה: אם נושמים 100% חמצן זה אומר שיש בריאות 0% חנקן. העורקים המגיעים לריאות מהלב מכילים גם חנקן מומס וגם חנקן בצורת בועיות קטנות, ולכן נוצר מפל ריכוזים/לחצים חלקיים גבוה בין החנקן המומס בדם לבין הריאה עצמה והחנקן מתפנה מהר יותר (גבוה בדם, נמוך בריאות). בנוסף, נוצר מפל ריכוזים/לחצים חלקיים גבוה של חמצן (בכוון ההפוך: גבוה בריאה ונמוך יותר בדם) ולכן זה משפר את קליטת החמצן אל כדוריות הדם האדומות וגם חלק נכבד מומס בנוזל הדם עצמו ואז, גם אם כדוריות הדם עצמן ניזוקו- כמו במקרה של טביעת מים מתוקים- עדיין תהיה כמות של חמצן בפלסמה שיכולה להיות ההבדל בין חיים ומוות.

פליפר.

New member
לא לכך התכוונתי

לא התכוונתי שהחמצן ממוסס את החנקן אלא עןוזר לבועיות להתמוסס עקב שיחרור מהיר יותר של החנקן. הכוונה היתה לתת הסבר ברמה פשוטה וברורה מבלי להכנס להסברים מדעיים מפורטים. אם הטעיתי בטעות - סליחה. בכל מקרה - שנ"ט ומתוקה פליפר

mukk jsa

New member
מידע לתועלת הציבור ../images/Emo39.gif

דווחים שותפים מפורופ פ"ש לאקי דייברס קיבל צו סגירה הנשמת חמצן מאת טימוטי ג´ונס SSI פילוביץ שחף מוסר את תגובתו להודעת התגובה של המועדון. רק לקרוא את תצהיר הצוללת זה מעביר בי חלחלה אני מחכה לסיפור של מיקי מילשטיין ומתחקיר שעשיתי יש בשר לסיפור משהו משהו. מי אמר שמיתוסים לא...לא מצאתי את המילה המתאימה
שנה טובה.

הקרפיון

New member
תשובה להערות ה"צורה" מאת פ"ש ../images/Emo32.gif

אני עונה כאן להודעה של פ"ש שהופנתה אלי בפורום שלו. השיחה שלי עם כפר הצוללים לא הוקלטה, ולא קבלתי שום חומר כתוב מהם. דיברתי אתם, תוך הזדהות כחבר הפורום, ותוך ציון מפורש של קיום השירשור ותוכנו. למען האמת, הפניה הראשונה שלי לאנג´י היתה הצעה/בקשה שתגיב בפורום, הצעה לה סרבה מסיבות שונות. בהמשך ניהלתי שיחה איתה ועם אחד המדריכים שלה, שיחה שלקחה כרבע שעה. בניגוד לאנשים אחרים, זכרוני מוגבל, ולכן אני יודע שגם אם מיד אחרי שיחה אני יושב לכתוב את תוכנה, אני בהחלט עלול לשגות, והנ"ל צוין בהודעה. בנוסף, מאחר ומדובר בשיחה ידידותית, נהוג ומקובל (ומרביתינו עושים זאת, לעניות דעתי), להגזים מעט לגבי פרטים שאינם עקריים לשיחה כדי להדגיש את הנקודה שאותה אנו מנסים לעשות. בתור מדווח, חובתי לציין שלפי קונטקס השיחה, פריט מידע זה אינו הוא כנראה מנופח.לא מדויק. זהוא הבדל עקרוני ומשמעותי בין שיחה לבין כתיבה. בכל אופן, מצפוני כאן נקי. לשנה הבאה ללא תאונות

למעלה