תסלח לי אבל אינני יודע מאיפה אתה כותב
את הדברים הללו......ואתה כותב דברים שלדעתי אינך בקיא בהם. "העובדה שאינך מרגיש קרבה ליהדות לא הופך אותך לאדם רע או אזרח רע, בכל מדינה אחרת בעולם" - ואם הבחור שאתה מגיב לו איננו יהודי ?! חשבת על כך ? הסיכוי לכך דרך אגב, הוא 1:4, מכיוון ש-20% ממדינת ישראל אינם יהודים. ולכן מדינת ישראל איננה מדינת היהודים, לא משנה כמה היהודים יקשקשו על כך (אגב, אני נולדתי כיהודי, אני מנהל אורח חיים חילוני, ואופי הפולחן שלי הוא של כאתיאיסט) "אבל, מדינת ישראל היא מדינה יהודית, ולכן מן הסתם מי שלא מרגיש קרבה ליהדות במדינה יהודית... תסכים איתי שיש כאן סתירה מסויימת" - לא אין כאן שום סתירה, גם באיראן שהיא מדינה דתית קיצונית, ישנם יהודים - שם, תתפלא, הם לא חייבים ללמוד קוראן, אני לא רומז שהחיים שלהם צבועים בצבע ורוד.. אבל לפחות הם לא חייבים להרגיש קרבה לאיסלאם, מדוע אדם שרק נולד כיהודי ועל אחת כמה וכמה אדם לא יהודי צריך להרגיש קרבה ליהדות ? "לי גם יש ביקורת לגבי לימודי התנ"ך בבתי הספר הממלכתיים. המורים מלמדים את המקצוע הזה בצורה שטחית, בצורה של לגלוג וזלזול כלפי הטקסטים והסיפורים שבתנ"ך. ולי היו כמה וכמה מורים שונים לתנ"ך" - וזו עוד סיבה שמחזקת את טענתי, שכן אם לימודי התנ"כ יהיה במתכונת בחירה, כשם שהבאתי את הדוגמה של SUNDAY SCHOOL, ילמדו במתכונת זו רק אנשים שרוצים ללמוד תנ"כ/תלמוד/השד יודע מה עוד - ומעבר לכך את החומר יעבירו אנשים שרוצים ויודעים להעביר את החומר. "לימוד תנ"ך בבית ספר זהו עוד סממן להיותה של המדינה מדינה יהודית, ומצטרף לעניינים כמו כשרות, נישואים ע"פ ההלכה, שבת, חגי ישראל... כל אלו הם סממנים יחודיים, שאין במדינות אחרות בעולם, וזה הגיוני כי מדינה יהודית יש רק אחת. " - קשקוש, לימודי תנ"כ אינם סממן למדינה יהודית, הם סממן למקור לאפלייה דתית וחוסר הפרדה בין דת ומדינה לגבי כשרות, נישואים ע"פ ההלכה, שבת וחגי ישראל - אתה כותב שטויות ועושה עוול לעצמך ! כשרות - ישנם מקומות בעולם ששם כשרות נשמרת במדינות שהכשרות לא מוכרת כלל, יהודי שרוצה לשמור על כשרות ישמור עליה גם אם ביתו יהיה מוקף דירי חזירים, הוא לא צריך חוקי מדינה לשם כך. נישואים ע"פ ההלכה- ומדוע בכל מדינה אחרת יכול יהודי להתחתן כחוק עם בחירת ליבו אפילו אם היא לא יהודיה ? אני אענה לך, כי אין מוסד דתי ארכיאי אנאכרוניסטי כמו הממסד הרבני שיעכב אותו מחופש הדת הזה, נשים עגונות יש רק בישראל, אם זו לא דוגמא לפרימיטיביות, אינני יודע פרימיטיביות מהי... שבת - אין צורך להרחיב, אותו הדין לגבי כשרות, כל יהודי בעולם יכול לשמור שבת וכשרות בביתו, הוא לא צריך לעקם את האף שהשכן שלו לא עושה זאת, כן גם בישראל זה צריך להיות כך. חגי ישראל - למעט יום העצמאות ומועדים שאינם "יהודיים" בהגדרתם - כל חג יהודי יכול להיחגג ע"י יהודים בכל פינה הכי נידחת בכל העולם... ואני הולך לזעזע אותך..................... זה אכן מתרחש בכל העולם... אז אם כל העולם מסתדר בלי שחוקי דת יהיו מעוגנים בחוקי המדינה, גם ישראל יכולה להסתדר כך...... ותאמין לי - זה יהיה מקום הרבה יותר טוב לגור בו.