מטרה קבוצתית

shadowfax

New member
אני יודע שלא

הקרב המקורי היה בין ברוס למסטר סיני לאחר שהאחרנים דרשו ממנו להפסיק ללמד קונג פו לאנשים לא סינים כמו כן כנגד מרידתו בקונג פו המסורתי. ברוס ידע כי השיטה שלו שבנויה על טהרת הניצחון ללא טיקסיות, תעלה על זו המסורתית והוא זה שהעלה את רעיון הקרב כדרך להוכיח את עליונותה של שיטתו. הקרב הלך בסיגנון של ברוס שרודף אחר המסטר הסיני סביב החדר. הפציעה בגב היתה עקב הרמת משקולות ללא חימום בזמן אימון.

אם אתה אומר

מה שאנשים עשו לעצמם זו בעייה שלהם, העובדה עדיין קיימת שילדים היום נוטים לחלות יותר מאשר לפני 50 שנה. (ראיתי את זה בתוכנית בערוץ 8 או NGC)

yakul

New member
תגיד מה שתגיד...

אבל במדינות דמוקרטיות, שיעור התמותה היחסי קטן בהרבה מבימי הבניים ותוכלת החיים התארכה בהרבה. אל תשכח שהיום אנחנו גם ניצבים בפני מחלות חדשות ומחלה כמו השפעת עברה הרבה מוטציות מאז ימי הביניים. כמו כן תוסיף לכך את הגורם שאנחנו חיים בהרבה יותר צפיפיות מאשר פעם, בערים צפופות פעם היו הרבה יותר מחלות מאשר באיזורים כפריים.

אני אומר: תודה על התמיכה

אתה רק מחזק את הטענה שלי. לא שמעת אף פעם סיפורים על אנשים ששרדו במקומות קשים מאד? אנשים לפני 1000 שנה היו רגילים לחיים יותר קשים ממה שהיום אנחנו קוראים "מחנה השרדות", אז בשבילם אז, לישון מתחת לשיח כשיורד גשם זה ממש כלום.

Ferenheit

New member
ילדים חולים יותר בגלל בעיות תזונה

[בעולם המערבי] לא תברואה ולא מחלות ולא תנאים קשים (גם לפני חמישים שנה לא ישנו מתחת לשיחים בגשם). לפי מחקרים פליאופתולוגיה (הפתולוגיה של המאובנים) נראה שהאדם התחיל לפתח בעיות שיניים, בעיות עיכול משמעותיות, עצמות פריכות ועוד מגוון של תחלואים עם המעבר מחברה של חבורות ציידים לקטנים לחברה שבטית המתפרנסת מחקלאות. לא נועדנו לאכול קמח, לחם, ודגני בוקר. זאת הסיבה שאנחנו חולים יותר. אני לא נוגע בעניין ההמבורגרים והקולה וכו'. ולא, אני לא אוכל נבטים.

גם, אבל לא רק.

אני התכוונתי לתחלואים שהוכחו כקשורים ישירות לחיים בעיר מודרנית: אסטמה, אלרגיות למיניהן (בעיקר לטבע), ורגישות כללית לחידקים ובקטריות מכל הסוגים. יש גם את הנושא המוזר של דימום מהאף שלא הבנתי אם זה קיים במציאות, או רק בסרטים אמריקאים על "חנונים" וחיזרים. עובדה מוכחת היא שהאוכלוסיה ה"כפרית" בריאה יותר מהאוכלוסיה העירונית.

shadowfax

New member
אז כך

בעיות תזונה נובעות מעיבוד המזון בזמנים מודרנים, כל הקטע עם "חיטה מלאה" וכו' מגיעה מהעובדה שמזון אפילו בסיסי עובר עיבוד בדרך לצלחת. אבל לא הכל חדש, אסטמה נגרמת מקרדית האבק (אם אני זוכר את השם נכון) שנפוצה במקומות סגורים ומאובקים שגשגה פעם הרבה יותר, כיום עם שואבי האבק והגיינה בסיסית- בתים מאווררים ונקיים יותר מאי פעם. דלקות פרקים, בעיות בעצמות, שיניים, עיוותים ועוד כל אלו הם תחלואים שסבלו מהם הרבה יותר בעבר ווהם אף כאבו יותר עקב חוסר אמצעים לטיפול בסימפטומים. באף ישנם מפר רב של כלי דם קטנים, אלו נוטים להתפוצץ בזמן עלית לחץ דם, אבל לרוב לאורך זמן כלי הדם מתחזקים (ישנם אימונים מיוחדים ותרופות סבתא לשיפור המצב) ישנם אנשים מסויימים שבעיות אלו לא יעלמו (סה"כ בעיה פשוטה) ד"א אם מישהו זוכר את הסצינה בסרט חזרה לעתיד 3 של כדורי העופרת בבשר הציד או את המים ה"צלולים" יכול להבין שלא הכל היה טוב פעם.

Ferenheit

New member
לא צריך להגזים עם השוואות מסרטים

ב"שבט דוב המערות" כולם נראים כאילו הם משתמשים בשמפו הוואי פעמיים ביום. למרות שאף אחד לא יודע ממש להסביר למה הגוף מפתח אלרגיה (חלק מהתהליך מובן, וחלק לא) ולכן גם לא לפתור את הבעיה - אני חושב שכולם שמים לב שאנשים שהחשיפה שלהם ממושכת ועקבית לגורמים זרים מסוג מסוים בדר"כ לא רגישים להם, ז"א קשה למצוא בדואי שרגיש לאבק. נכון, פעם תוחלת החיים הייתה קצרה יותר בעיקרון, אבל לא בגלל שבני האדם היו כמו היום - חולניים ומנוונים כמו נקניקיות חיוורות במקפיא - אלא בגלל שסביבה הייתה פחות סלחנית. המערכת החיסונית היא שריר שיש לאמן אותו. היה לי חבר, דאואיסט, שאמר לי (לפי שיטתו) שטוב מדי פעם (לא יותר מדי) לשתות קצת אלכוהול, לעשן, ללכת מכות... גוף שלא מתמודד עם בעיות הופך לעצלן וחלש. אני לקחתי את המלצתו בצורה קצת חריפה (ומאז אני מוציא את הסיגריה מהפה רק כדי לשתות בירה) אבל הוא נראה בן אדם מאושר...

DDN

New member
תגדיר "בשר".

רולנד שלי, יוצא להרפתקאות, חוץ מלבנות לעצמו שם (כדי להרשים בנות) הוא עושה את זה כי הוא "חוקר" בנשמתו, אוהב לראות מקומות ואנשים, ולעזור לאנשים (ולפרק ראשים) - אבל אין לו שום מניע "אפל". כל מה שאתה הצגת הם סטריאוטיפים אפלים/אלימים ליציאה להרפתקאות. אני הצעתי דרך אחרת. תמיד "הורגים" לדמות מישהו. למה? ונגיד מה שמניע אותה זה נקמה. נקמה. מה גורם לה להמשיך? לא. כל טענותיי היו שאלימות לא הדרך היחידה להוציא מישהו מהבית לצאת להרפתקאות.

shadowfax

New member
אתה הכנסתה את האפל פנימה

עם כוחות הקסם שעלולים להזיק, בשר הוא אותו משהו שמשאיר את הדמות בנתיב שבו היא הולכת: למה לא לימצוא את ה100 פ"ז וליפרוש? למה לא לראות את האלפים ולחזור לפלך? אלימות היא לא הדרך ופה יש לשחקן עבודה על בשר הדמות.

DDN

New member
אפל? לא.

אין ברקע הזה שום דבר "אפל". לפחות לא לפי ההגדרה שלי. אף אחד לא מת, אף אחד לא נפגע, אף אחד לא רוצה לפגוע באף אחד. זה הכל פאראנויות של הדמות. הרקעים שהעליתם למעלה, כולם מתקשרים לאלימות. והבעיה שלי עם רקעים כאלה היא שברגע שהנקמה הושגה, אני לא רואה סיבה להמשיך. ומה רע בלמצוא את ה100 פ"ז ולפרוש? זה הגיוני. זה דמות הגיונית ומציאותית. הנה, רולנד שלי, מצא את מי שהוא מגדיר "אהבת חייו" ומתכנן פרישה. אתה לא צריך לבנות רקע לא מציאותי לדמות, רק כדי שהיא תוכל "להחזיק" במשחק.

shadowfax

New member
אם אתה מתכנן על קמפיין

אזי מין הסתם להחליף דמות כל חמש פגישות היא לא דבר פרקטי (לתעמי), עכשיו אפל אינו אומר אלימות בהכרך (סה"כ פרויד טוען שלכלם יש יצרים אפלים שמניעים אותם), חזור להודע שלי על "ישנתה בגשם פעם"וקרא אותה שוב, רונלד היה מסיג יותר כסף בפחות זמן בשוד ובגניבה ואפילו לא היה צריך לישון יום בחוץ (גנב בלילה ו"הרפתקן" ביום). רקע לא מציאותי? מה לא מציאותי במוות של אנשים? זה אפילו קרה די הרבה, למעשה תוחלת החיים בימי הבניים לא היתה כל כך נמוכה כמו שמציגים אותה פשוט מוות מוקדם (קרי ילדות ואף וסביר יותר מהמגפה השחורה) היה נפוץ יותר ואיזן את הגילאים היותר מבוגרים. היסטוריה של דמות חייבת להסביר את התנהגותה כיום (אנחנו בנויים על העבר שלנו) ואם אותה דמות אכן מעוגלת והשחקן משחק בהתאם אז יש מ"ת עמוק ואמיתי.

DDN

New member
אתה פשוט לא מבין מה אני כותב.

אני מוותר.

shadowfax

New member
אני מבין אבל לא מקבל

את ההבחנה שלך לגבי הרקע, אתה נכנסתה לרעיון הסטראוטיפ ולא מוכן לראות שהוא לא, כמה שתירצה וכמה שתנסה הדמויות שלך, שלי, של כולם יצאו "סטראוטיפיות", אבל בבחינה קרובה יותר מדוקדקת יותר כל דמות היא עולם ומלואו, וגם אם הדמות שלי צפתה בשני הוריה נהרגים בזמן שוד לא מוצלח ומקדישה את חייה לנקמה (אכן דמות שהיתה לי) בינה לבין מנצקניות או למשחק "פחות עמוק" אין ולא היה שום קשר, למה כי אני אישית הפחתי בה רוח חיים והיא היתה מעוגלת ושלמה, היו לה מטרות היו, לה יעדים, היה לה עבר, משאלות לב, ותסביך מאוד גדול עם מוות (משאלת מוות) דבר בעייתי בROLEMASTER לכל הדעות, היא הורכבה בהתאם לעבר שלה לפני הכל: הוא היה חצי אלף אך לא ידע אלפית (כל שהיא), כלוחם הוא ידע להשתמש רק בחרב ופגיון (לא היה לא זמן ללמוד משהו אחר), מיומנויות נוספות? ממש ממש כלום (כולל חוש טעם או מיומנויות הישרדות בסיסיות), נימוסים לא לומדים בכלא וגם לא מיומנויות שיחה מורחבות.

DDN

New member
תודה רבה

שאתה מכניס מילים למקלדת שלי. באמת תודה. תודה שאתה מחליט מה אני חושב ולא חושב. זה מה זה כיף. כל כוונתי פה, הייתה תגובה לבויבנד וזו שכתבה מעליו, שכתבה: "יש להן כרגיל סיבה שהן לא יושבות בביתן בחמים והנעים. הרבה פעמים זה צורך בנקמה (על מות אם/אב/אישה/בעל/ילד/איגואנת מחמד), רצון לכוח (לא נקניזם!) או תהילה, או סתם רצון לראות את העולם. זה כרגיל המטרות העיליות של הדמויות ובישבילן הן מוכנות להחזיר את הגביע ולהרוג כמה זוטונים" וכל מה שהתכוונתי במה שכתבתי, זה שלא צריך להרוג לדמות את המשפחה כדי שתצא להרפתקאות. בכמעט כל הקבוצות בהן שיחקתי לאחרונה, ובהרבה מהקבוצות ששיהמתי, שחקנים מאוד אוהבים להשתמש ברקע של "מישהו מת", טוב, אז זה השפיע עליי א,ב,ג. זה נורא נחמד, אבל מתישהו גורם להקיא. אני לא טענתי נגד הסטריאוטיפים פה, טענתי שלהרוג אנשים בעבר הדמות זה סטריאוטיפ. כן, גם הדמות שבורחת מהבית כי גילתה שהיא מכשפה זה סטריאוטיפ, גם האורק שמרד בדרכי השבט והפך לפלאדין זה סטריאוטיפ. אין לי בעיה עם זה. יש לי בעיה ספציפית עם הרקע של "מוות הוציא אותי לדרך", ובמיוחד, כמו שכתבה, שזה "הרבה פעמים". ודבר נוסף, האם טענתי שרקע מצד זה או אחר זה פתח למנצ'קיניות? לא ולא. אני יכול לבנות דמות עם רקע מסובך (המכשפה שברחה מהבית), ואם תריץ חיפוש בארכיון להודעות שלי, ותחפש את התיאור שלי לדיאדורה תראה. לעומת זאת, יש דמויות עם רקע "פשוט" כמו רולנד. זה לא משפיע על דרך המשחק. זה משפיע על הסטוריות הדמות. כל הבעיה שלי, היא עודף השימוש ברקע "הרגו לי, אז אני בודד/יוצא לנקום". והנה, הדמות השנואה שלי התרחבה זה הרגע (בסופו של דבר אני עוד אשחק אותה, ירחם עליי האוסטין): אלף/כהן שיוצא להרפתקאות כי רצחו לו את פרפרי המחמד שלו.

shadowfax

New member
טעות של הבנה מצד שננו

אם נמאס לך אישית מרקע מסויים זה מקובל עלי, אבל אתה פסלתה את הרקע כ"סטראוטיפי" למרות שכל הדרך הוספתה סטראוטיפים אחרים (שלפי תגובתך לא נימאס לך מהם) כלא סטאוטיפים וזה הקפיץ אותי. עכשיו אני מצטער, הנחתי הנחה שלא נכונה, אני מודה ומתנצל. אלף כהן שרצחו לו את פרפרי המחמד זו דמות שיכולים למתוח יפה אבל עם סיכוי לפשל, סה"כ בPAYBACK (שנורא אהבתי בגלל הפטיש) מדובר ב70,000 דולר (ולא 140,000) ועדיין היא היתה די עגולה ואמיתית (לדעתי). דרך אגב הדמות שאני הבאתי לדוגמה התפספסה בצורה היסטרית ע"י הפיכת הרקע למסטיק ע"י המנחה.

Ferenheit

New member
תפסיקו להרוג זוטונים !!!!!!!

זה לא מצחיק אותי. אני רציני. אני חצי זוטון כועס וחצי שחקן כועס. זה יגמר במלחמה תרמוגרעינית* ! * - דבר רע מאוד.

shadowfax

New member
מי הרג זוטונים?

למעשה בגילגולו המוקדם לסלבין שור היה חבר זוטון שאהב להסתבך בצרות (נו טוב כשיש לך חבר 2 מטר החיים יותר קלים)....

DDN

New member
אז הכל בסדר.

הייתה בינינו אי הבנה. לא טענתי שמה שאמרתי זה לא סטריאוטיפ, וכל מה שרציתי לומר זה שמרקע "הרגו לי, אני הולך לנקום" נמאס לי. ובנוגע לפרפרי המחמד, הוציאו קווסט יפה "וודרוף והשניבל של אזימוט" על מישהו שיוצא לנקום במי שרצח לו את דובי הצעצוע. זה גם לא מקורי. בתכלס, קשה מאוד בימינו למצוא רקע מאוד מקורי. וכן, בזמן האחרון הרבה דמויות מתפספסות גם לי בגלל שהרקע שלהן עושה אותן "תקועות" משהו.

למעלה