מטרה קבוצתית

בויבנד00

New member
מטרה קבוצתית

בזמן האחרון עלתה שאלה במוחי ופשוט אני לא מצליח להבין מה לעשות איתה....איך לענות עליה בכלל...מהי המטרה העילאית של כל אחד מהשחקנים? אני לא מדבר איתכם על שהשחקן צריך "להחזיר את הגביע למקדש האופל" או "להרוג את זינוקס שליט הזוטונים"...יותר מזה...המטרה של החיים של הדמות..כלומר מה הדמות רוצה לעשות בחייה מעל לכל הדברים הקטנים האלה. אני יודע זאת שאלה קשה אבל לאחרונה ביקשו ממני להתחיל להרכיב משימות לקבוצה חדשה ורצינית שהרכבנו... התחלתי לחשוב על העולם בו תסתובב ותנדוד הקבוצה לא יכולתי שלא לחשוב על בעצם מה תנסה הקבוצה להשיג במטרותיה. אני חייב לענות לעצמי על השאלה הזאת ואז רק אני יוכל להתחיל להרכיב עולם ומשימות. אני מקווה שאני יפענח את החידה הזאת :)

magnus the red

New member
אני לא חושב שיש לי

כלומר, למה שתהיה לדמות שלי מטרה גדולה בחיים? לי אין, לרוב האנשים שאני מכיר אין, וגם לאלה שיש להם- זה לא משהו שהם יכולים להגדיר. אז למה הדמויות חיבות מטרה בחיים?

בויבנד00

New member
דמות חייבת מטרה

דמות, כמו כל בן אדם שפוי חייבת שתהיה לה מטרה שלמענה היא תחיה, אם לא תהיה לה מטרה היא באותה קלות שתתחיל לפעול לכיוון הגשמת הפעולה, גם לחדול מלהתקיים... חוץ מזה אם הדמות תחיה בשביל לעשות רק את המשימות שנקרות בדרכה, המשחק יהיה אוטומטית פחות מעניין, פחות ריגוש... שחקן צריך מטרה לשמה הוא משחק את הדמות וצריך באופן מלא לשחק את הדמות ולבצע פעולות בכיוון בו רוצה הדמות.

backdoorslam

New member
האנלוגיה לא מסתדרת לי

"דמות, כמו כל בן אדם שפוי חייבת שתהיה לה מטרה שלמענה היא תחיה" כנראה אני לא בן-אדם שפוי. לך יש מטרה נעלה?

כולכם מטורפים

ואני מכריז בזאת רשמית על המטרה הנעלה של חיי: להנות! זאת אומרת: לעשות כל מה שאני אוהב בלי להפריע לאף אחד אחר לעשות מה שהוא אוהב, ואפילו לעזור לזולת לעשות את מה שהוא אוהב מבלי להפריע לי לעשות מה שאני אוהב.

backdoorslam

New member
סתם שאלה

לימוד ועבודה הינם אמצעים להשגת מטרתך? כמה זמן נותר לך להנאה רצופה, אם האמצעים שהזכרתי לעיל מהווים חלק ניכר מסדר יומך, בהנחה שהם אכן מקיימים זאת?

המטרה מקדשת את האמצעים

אם בסוף אני עושה מה שאני אוהב, אז מותר גם ללמוד בשביל להשיג עבודה יותר טובה שתאפשר לי יותר הנאה. (כמובת שמטרה משנית היא למצוא עבודה שאני נהנה לעשות וע"י כך להכפיל את ההנאה)
"If you can´t make fun of war, what´s the point in fighting" Gene Ryack - Air America​

backdoorslam

New member
אדם קם בבוקר

השאלה שאתה שואל היא באמת שאלה שיש לשאול. יסלח לי דרגורן, אך אני מאמין ש"הרפתקנות" שונה מהלך חיים רגיל של שאר בני האדם. D&D מדגיש את זה בהעניקו ל"אנשים רגילים" דרגה-0. מהו, אם כן, הרגש שמעמיד אדם על רגליו וסוחף אותו להרפתקאות? התשובה תלויה מאוד במערכה הספציפת שאתה מריץ. דוגמא: כוהן יכול להיות מיסיונר, ומטרתו בחיים להעניק ידע שיוביל את ההולכים לפיו לנירוונה. קוסם סקרן, יכול לצאת להרפתקאות למטרת מחקר לחשים. (בדומה למחקרו של דרווין בעולמנו). הוא חייב לתור אחר ידע, ספרות וחומרים, שאינם נמצאים זמינים בעיירתו. לוחם כריזמתי יכול לבקש לעצמו חסידים ומעריצים כדי שילכו אחריו, וכך הוא יקים יום אחד אימפריה - ויעמוד בראשה. הגנב הרכושןת נתפס אחר חפצים זוהרים, יקרים וקסומים - אלו, כידוע, נמצאים בטירות נטושות ובמבוכים אפלים. D&D נותן לנו גם סיבות מופשטות יותר -נטייה.

אני מסכים עם backdoorslam

לכל דמות טובה צריכה להיות איזשהי מוטיבציה לצאת ולהיות הרפתקנית.. אחרת היא לא תבחר בכזה אורח חיים (אלא אם זה נכפה עליה - נזרקה מהבית ונאלצה לשרוד.. השפן של אנרג´ייזר הצמיד לה גזר לראש ואיים עליה וכו´) מטרה קבוצתית ? זה משהו שאתה כשהם אמור לרוב לספק.. משהו שיאחד את כל הדמויות ויתן להם סיבה להיות "קבוצת הרפתקנים" לפעמים קבוצה עוקבת אחרי מטרה של דמות אחת מסויימת (לדוגמא אם תבחרו ללכת למערב כדי למצוא את ממלכתו האבודה של סוריין) אבל לרוב (תקנו אותי אם אני טועה) יש מטרה/מטרות קבוצתיות שהן ה"משימות" שניתנות ע"י שיקולו ונדיבותו של השהם

בויבנד00

New member
שה"מ- אלוהים או מעביר משימה?

אני לא כל-כך בטוח, תקנו אותי אם אני טועה אבל שה"מ... הוא שליט המבוך והוא צריך להעביר את המשימה... להציב גבולות בפני הקבוצה, חוקים כמו חוקי פיסיקה בסיסיים ועובדות שקיימות בעולם שבו נמצאות הדמויות כדי לעדכן את השחקנים במה שעומד בפניהם. הוא מעביר מידע על מה שקורה בעולם ומידע על הדמויות. השחקן תפקידו להעביר לשה"מ מסרים של מה שהוא רוצה שהדמות תבצע. כאן אני שואל אותכם- האם השה"מ אמור "לכופף" את החוקים ולכוון את האירועים שמתרחשים בעולם כדי לתת רמז או אפילו לגרום לקבוצה ללכת בכיוון מסוים? אם תשאלו אותי תפקידה של הקבוצה למצוא הרפקתאות ומטרות שבשבילן ירצו הדמויות להתקיים.השה"מ הוא רק מעביר משימה.

יש מצבים

שבהם השהם צריך להביא את המשימה אל הדמויות.. צדקת כשאמרת ששהם הוא העולם שסובב את הדמויות ולא אלוהים.. אבל.. אם לדמויות מתאים פתאום להשתקע באיזה עיר ולשהות בה חודש.. בכיף.. לפונדק העירוני יגיע שליח עם מסק (קלאסי מדי) מישהו חשוב גוסס ורק הקבוצה יכולה להביא את התרופה.. העיר פתאום נעלמת (!) מה ? למה ? איך ? כל זאת ועוד במשימה 915.. מה הכוונה.. העולם הוא שלך והתפקיד שלך הוא להפוך אותו למקום מעניין.. לרפד אותו ככה שתמיד יהיה לדמויות מה לעשות.. וכמובן לאלתר המון על המקום ולשנות את מה שכתבת שנתיים מראש כדי להביא את המשימה לשחקנים ((אם השחקנים לא באים למשימה) מצב של חוסר בקווסטים הוא מצב מרגיז במשחקי מחשב ותפקידים כאחד (לפחות בשבילי) יוצר הרגשת ריקנות.. למה אני בכלל פה.. וכו´ מומלץ להמנע ממנו..

בויבנד00

New member
במקרים כאלה אין ברירה

אני לא כל כך מאמין שאני יתקל בקבוצות שירצו להשתקע ולהפסיק לרצות לנדוד , אבל עדיין אני חושב שהשה"מ צריך להיות אובייקטיבי... בזמן המשימה לפחות ולספק כל מה שצריך להיות ולא מה שהוא רוצה.

תשמע ברור שאם יש חדר השהם צריך

לספק לו קירות רצפה ואולי אפילו תקרה.. אבל זהו.. מעבר לזה מה שבתוך החדר נתון ל החלטת השהם אתה תחליט אם יש חור ברייצפה או פתח סודי בקיר או גובלין בחדר.. וזה מה ש-אתה- כשהם רוצה שיהיה שם.. תמיד תזכור שיש לך תוכניות.. יש לך משימות שהרכבת.. יש כיוון שאתה מעוניין שהדמויות ילכו בו.. אתה לא יכול להחליט בשביל הדמויות אבל אתה יכול אממ.. להקל.. על ההחלטה הזאת
לחץ פיזי מתון בצורת מינטאור אימתני במעבר אחד.. חבורת ליצ'ים במעבר השני ורק המעבר השלישי פנוי בד"כ עובד
.. אבל תמיד תזכור הדמויות עלולת לתקוף את המינטאור או לחפור בקיר פתח רביעי או.. הכל.. ותשתדל להיות מוכן לזה.. רוב השהמות היא אילתור..

בויבנד00

New member
תלוי...

אם אתה יוצר חדר שמטרת עיצובו הוא לכוון את הקבוצה בכיוון מסוים...זה עוד נחשב בגדר גורל, וגם משהו שהקבוצה לא תחשוב שיש לצורת החדר מטרה מסוימת אבל אני מדבר על דברים שנחשבים בגדר הכוונה קיצונית. הכוונה היא אילתור לשם הכוונה כלומר שינוי המשימה בזמן הפגישה בעקבות שינוי רצון הקבוצה. דוגמא לכך היא השליח שהזכרת מקודם. אם השה"מ משנה משהו בזמן המשימה אז הוא מחשיב את עצמו כאחד שרוצה שמשימה מסוימת תתקיים ומאמין שגורם הגורל שולט בעולם שיצר. לדעתי כל שה"מ ושיקול דעתו, אין חוק שמחייב שה"מ לפעול בדרך של גורל או צירופי מקרים.

אתה מפספס משהו

העולם לא ימשיך "להתקיים בטבעיות" בלי השהם.. השהם הוא כל העולם.. השהם הוא הטבע היצורים האויר המים הקסם וכל שאר הדברים שהם לא הדמויות.. מה הכוונה ? שתמיד אתה כשהם נחוץ כדי לדעת איך העולם מגיב לדמויות.. וכשאתה כעולם מגיב זה הזמן לכוון את הדמויות.. בנה את הדמויות בהתאם.. תחשוב הרבה מראש.. ואז כשהדמויות עושות משהו מפתיע זרוק הכל ותאלתר.. דבר שני היא העובדה שהקבוצה היא לא קבוצה עד שאין לה מטרה משותפת.. אתה חייב לחשוף את הדמויות למטרה הזאתת.. אתה חייב להביא את המטרה אל הדמויות.. כי מרגע קבלת המטרה (מופרכת ורחוקה בעתיד ככל שתהיה) הקבוצה היא -קבוצה- ולא אוסף יחידים

בויבנד00

New member
זה עניין של בחירה

מתוך ההגיון שהשה"מ יכול לבחור איך להגיב לפעולות השחקנים, מצד אחד לכוון אותם לכיוון מטרה משותפת ומצד שני לקיים את העולם בו חיות הדמויות כעולם שבו קיימים רק צירופי מקרים, אין גורל לדמויות ואין רצון של השה"מ לשנות משהו במה שתיכנן לצורך מטרה מסוימת. בקטע של למצוא מטרה לקבוצה זה באמת משהו ששה"מ מוטל עליו לעשות כי אין כל כך טעם בקבוצה שמורכבת מיחידים שלא מוצאים עניין אחד בשני...מתוך הגיון הם ייפרדו ולא יהיה ניתן לקיים משחק רציף וקבוצתי.

אוק ../images/Emo70.gif

ג'ספר מתחיל לקפץ כמו קוף מטורף ומכה למלך על הראש עם בננה.. שיט רגע.. לא התכוננתי לזה.. זה לא מתוכנן.. שיט.. אופס.. נעצר המשחק.. מסקנה.. לא הכל.. יותר נכון הרוב.. לא מתוכנן.. וכשאתה מאלתר (רוב השהמות) האינטרס שלך כשהם זה להחזיר את הקבוצה ל"תיכנון" שלך.. רצוי שלמשימה יהיה כיוון כלשהו וזה הכיוון שאתה כשהם (בנאדם) מעוניין שהקבוצה תצעד אליו (לא בו - אליו).. אם הקבוצה פתאום עושה יו טרן ומתחילה לצאת מהמבוך של גולדן הקוסם הרשע בטענה של נמאס לנו מהחושך והלחות פה.. ואתה יודע שאצל גולדן נמצא אלמנט עיקרי של העלילה שבנית (או שגולדן עצמו אלמנט עיקרי) אתה צריך לאלתר כך שהקבוצה תגיע אל האלמנט.. בין אם זה אומר להציב עוג ביציאה או להוציא את גולדן (איכשהו) אל הקבוצה או לתת לקבוצה עוד מוטיבציה כלשהי למצוא את גולדן.. אם הקבוצה מפספסת אלמנטים מסוימים המשימה מאבדת חלקים טובים ומושקעים ממנה.. תאר לך שפרודו וגנדלף פשוט היו עושים הוקוס פוקוס מגיעים להר האבדון והורסים את הטבעת.. לא היה בשר לעלילה.. אם אתה מכוון את הקבוצה אל ארועים מסוימים (כמיטב יכולתך ובעידון כמובן) אתה מבטי ש א)התיכנונים שלך לא ירדו לגמרי לתמיון ב)יהיה בשר לעלילה

בויבנד00

New member
מדובר על שתי דברים שונים

אתה מדבר על שה"מ שעושה משימות מסוימות שהקבוצה צריכה לעשות... וכך הוא צריך להתאמץ ולאלתר כדי לכוון אותם לכיוון הרצוי להגשמת המשימה. אני עוסק בעולם בו שום דבר לא "יוגש על מגש כסף"... הם יצטרכו להתאמץ ולגלות, הם יוכלו במובן מילולי לעשות מה שהם רוצים בשביל להגשים את המטרות שכל אחד הציב לעצמו, או למטרה הקבוצתית. הקבוצה תחפש הרפתקאות ומשימות וכל מה שהם עושים זה בשביל עצמם ולא בשביל לסיים משימות. השה"מ מתרכז ביצירת עולם מושקע ,מעניין ומציאותי שמבוסס על צירופי מקרים מזדמנים, ולא בעולם שמבוסס על הזדמנויות שנוצרות "מתי שצריך אותן".

למעלה