מטראליסטים!

ל נ צ ח

New member
הנפש האנושית היא חלק השכל האין-סופי

של אלוהים. (ברוך שפינוזה)

Lu Tze

New member
זה מסובך ואף אחד עדיין לא הבין

איך פועל האיזון הכימי במח, אבל כיעקרון, ה"תודעה" יכולה לשלוט בדברים אוטומטיים. למשל, אנשים יכולים להאט את פעימות הלב שלהם, למרות שגם אלה נשלטים על ידי פולסים חשמליים. אני לא רואה סיבה שאי יהיה אפשר לעשות את זה גם במח.

ל נ צ ח

New member
אמרת "נשלטים על ידי פולסים חשמליים"

שאלת כבר ת'צמך מהיכן באמת באים אלה החשמליים למוח שלך? או ברור יותר, - מהו המקור של החשמל שבמוח שלך ידידי? מוח שבס"כ שלו משול לסוללה ולא << לתחנת-הכוח >> ממנה החשמל שזורם למוח הפגיע שלך. מספיק לו רק קצר קטן ואתה ביחד אם המוח שלך הולכים לכם פייפן. ~ * ~ * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ *

ל נ צ ח

New member
חשמל כמראה אש:

*ספר יחזקאל א* (כה) ויהי קול מעל לרקיע אשר על ראשם בעמדם תרפינה כנפיהן: (כו) וממעל לרקיע אשר על ראשם כמראה אבן ספיר דמות כסא ועל דמות הכסא דמות כמראה אדם עליו מלמעלה: (כז) וארא כעין חשמל כמראה אש בית לה סביב ממראה מתניו ולמעלה וממראה מתניו ולמטה ראיתי כמראה אש ונגה לו סביב: (כח) כמראה הקשת אשר יהיה בענן ביום הגשם כן מראה הנגה סביב הוא מראה דמות כבוד יהוה ואראה ואפל על פני ואשמע קול מדבר:

Lu Tze

New member
ארר... מהאוויר שאנחנו נושמים

אבל אני מרגיש שיש מילכוד כלשהו, נכון?

למה???

New member
ומאין בא האויר שאנו נושמים?

ואיך זה שאנחנו נושמים אותו? ואיך זה שאויר הופך לרגשות?

Lu Tze

New member
אחד-אחד

האוויר בא מצמחים שמבצעים פוטוסינטזה, אנחנו נושמים אותו כי ככה התפתחנו. והוא לא הופך לרגשות, אנחנו מפרשים את מה שאנחנו מרגישים כעצב, כעס, שינאה (הממ... מעניין ששלושת הרגשות הראשונים שצצו לי בראש הם שליליים), אבל בעצם זה רק פולסים חשמליים ותרכובות כימיות. אני לא מבין מה הנקודה שלך. שצריך אנרגיה כדי לייצר רגשות? כי האנרגיה הדרושה לזה היא לא שונה בצורה משמעותית מהאנרגיה שצריך כדי להרים את היד. ושיהיה ברור, אני רק מסביר את הדברים כפי שאני רואה אותם.

למה???

New member
ומאיפה באים הצמחים?

ואיך זה שהם מבצעים פוטוסינטזה? "כי ככה התפתחנו" נההה... "והוא לא הופך לרגשות, אנחנו מפרשים את מה שאנחנו מרגישים כעצב, כעס, שינאה (הממ... מעניין ששלושת הרגשות הראשונים שצצו לי בראש הם שליליים), אבל בעצם זה רק פולסים חשמליים ותרכובות כימיות." בסדר, אז האויר לא הופף לרגשות אך הוא מגיע בצורת פולסים חשמליים למוח? איך כל הדבר הזה קורה, מאויר? אם הכל זה אותם פולסים, איך משהו אחד אני מפרשת כשנאה ומשהו אחר אני אפרש כשמחה? ושוב, מי זאת אני? אני בכלל לא יודעת אם קיימת אני... ואם קיימת אני לא יודעת מיזאת... ככה שקשה לי מאד להבין איך "אני" מפרשת את הפולסים במוח שלי... אני לא זוכרת שעשיתי את אי פעם... הנקודה שלי, היא שלפי מה שהבנתי ממש שהיה כתוב לפני כן בשירשור הזה, יש כל מיני דברים שהגוף עושה וכל מיני דברים שהגוף מושפע מהם אך דבר אחד לא הבנתי, איך זה שהגוף פועל?! אם היו מתנהגים כולנו בדיוק אותו דבר, אז היה הרבה יותר קל לענות על השאלה הזאת... אבל איך זה שאנחנו שונים אחד מהשני אך אותו גוף שלנו פועל אותו דבר. ואם אותו גוף שלנו פועל אותו דבר איך זה שאנחנו שונים אחד מהשני?

Lu Tze

New member
תראי, אין סיכוי שתצליחי להבין איך

הגוף פועל בדיוק. אף אחד לךא יודע "איך זה שהגוף פועל", יש תשובות חלקיות לחלק לא מבוטל של השאלות, זה הכל. בנוגע לשאלה שלך, איך זה ייתכן שבני אדם שונים אחד מהשני. עובדה שהם שונים. יש בני אדם גבוהים, יש שמנים, יש מהירים, דכאוניים, שמחים, ציניים וכו'. בנקודה הזו אין הבדל בין תכונות פיזיות לתכונות של האישיות, חוץ מזה שתכונות באישיות מושפעות יותר מהסביבה, ותכונות פיזיות מושפעות יותר מהגנום. הגוף שלנו פועל באותה צורה תחת פרמטרים מסויימים. למשל, כדי להרים עצם כבד כולם ישתמשו בשרירים שלהם (טוב, אנשים יותר חכמים ישתמשו במנוף), אבל לא כולם יצליחו להרים את העצם הזה. למח יש טווח סטייה יותר גדול.

למה???

New member
נו זאת בדיוק הנקודה...

איך זה שכולנו צריכים להשתמש בשרירים כדי להרים משו אבל כל אחד מאיתנו מתנהג אחרת במצב זהה (לדוגמא, אני אקרא לשוגדנל וטיפיה אידיוטים שוגדנל יעלב וטיפיה לא) בסדר, אז יש גנים שנולדתי איתם והם שונים משלך ולכן אני נראית אחרת... אך איך זה שהגנים מהתחלה היו שונים אחד מהשני (טוב, זה לא חוכמה, אנחנו בן ובת אבל ניקח 2 בות/בנים)? ומה אלו הגנים האלו בכלל? איך הם משפיעים על המוח שלי דווקא בצורה מסוימת ולא אחרת?כנית שלא תעזור להבין איך זה קורה) לא מבינה, לכולנו יש תבנית מסוימת אחת אבל כולנו שונים... איפה נקודות החיבור? איך זה שכל מיני דברים התערבבו ביחד וייצרו משו שונה לגמרי? ושלאותו משהו יש מודעות (למרות שזה גם לא בטוח...*) (ד"א, הגבתי לך לשירשור למטה למקרה שלא שמת לב...)

למה???

New member
תיקון...

" ומה אלו הגנים האלו בכלל? איך הם משפיעים על המוח שלי דווקא בצורה מסוימת ולא אחרת?כנית שלא תעזור להבין איך זה קורה)" ....מסוימת ולא אחרת? (DNA... כן, אך זאת רק תיהיה תשובה טכנית שלא תעזור לי להבין איך זה קורה)**

Lu Tze

New member
אנחנו נכנסים להסברים טכניים

שאני לא ממש מסוגל להסביר לך. יש כל מיני מודלים לצורה שבה הגוף מפעיל גנים מסויימים, תחפשי במנוע חיפוש את המילים "מודל האופרון" ותמצאי דרך אחת שבה גנים הופכים לחלבונים.

Lu Tze

New member
אני לא ממש מבין...

אבל אני אנסה להסביר בכ"ז. בהסבר אני אתייחס רק לגנים ולא להשפעה של הביבסה, כי זה מפשט את כל העניין, אבל רוב מה שאני אומר על הגנים ניתן לומר גם על הסביבה. אחוז אסטרונומי מהגנים של כל בני האדם זהים, אבל יש הבדל מסויימם בגנום של כל בני האדם. למשל, הגנים קובעים שלכל בנאדם יהיו 2 זרועות, אבל האורך של הזרועות נקבע לכל אדם על ידי אללים שונים (אני מצטער, אבל קשה לי להסביר מה זה אלל. אם את לא יודעת, תגידי ואני אחפש הגדרה). דווקא הדוגמא של בן ובת היא טובה מאוד כדי להדגים את זה, ההבדל בין בת ובן היא שלבן זוג הכורומוזומים האחרונים ה-XY ולבת זוג הכרומו' האחרונים הם XX. למרות שאני ואת דומים אחד לשנייה (נו, ראש אחד, שתי זרועות, אותו מספר של חוליות בגב, לב וכו'), אנחנו שונים (בין השאר) בכך שלך זוג כרמוזומי המין הוא XX ואצלי הוא XY. ואגב, איפה התגובה שלך? אני לא מוצא אותה.

למה???

New member
בסדר... זה בדיוק מה שלא רציתי...

אני לא ממש מבינה בזה אבל זכור לי שמתישהו למדתי ביולוגיה (הרבה ביולוגיה, יותר מדיי ביולוגיה, אההה...) וכן, שם היו כל מיני שמות של כל מיני דברים הקיימים בתוך התאים ובלה בלה... לא הנקודה. בן ובת שונים אחד מהשני באיברי המין וברחם כדי להתרבות, בסדר. אך למה קיים מישהו שמן, נמוך, שעיר ובעל אי קיו נמוך לעומת מישהו עם מבנה גוף דקיק ואיקיו גבוה? למה??? (שים לב, לא מזמן הבהרנו את ההבדל בין הלמה והאיך...) למה שני האנשים שהצגתי עכשיו צריכים לאכול, וצריכים להעביר את האוכל בפיהם (הלא שעיר) ולנגוס בו בשינהם ולבלוע אותו ולעכל אותו, בעוד שרק לאחד מהם יש את הצורך לחקור פרפרים?!

Ewan McTeagle

New member
לפי דעתי את בורחת כל הזמן מדיון

הספציפי החוצה לדיונים יותר רחבים על המשמעות שמאחורי הכל. באופן עקרוני את צודקת, אבל הבעיה היא שאם ככה אז אין טעם בשום דיון בשום נושא, בגלל שתמיד עולה השאלה של "למה?" למה יש בכלל משהו ואין כלום? Why is there SOMETHING rather than NOTHING? אז למה בכלל את (לדוגמא-את) מתחילה דיון אם השאלה הכי עקרונית עליה אין תשובה? זה לא ביזבוז זמן? ואם לא, מהוא בכלל הזמן הזה שאותו אנחנו כל כך אוהבים לבזבז
?

למעלה