מטראליסטים!

למה???

New member
אממ... אז רגע,

אם אני אכנס לדיון על הXים והYים בכרומוזומים זה יפתח לי דיון יותר רחב? נראה לי שזה יפתח דיון שמבוסס על עובדות מדעיות, ואליהם אני לא רואה סיבה להכנס בגלל ש- א. אין לי מספיק ידע בתחום ב. אני קצת מפקפקת במדע ולמרות שאני לא שוללת אותו, המדע לא יספיק לי. ג. דיון על עובדות מדעיות הוא לא דיון שיענה לי על התשובות שאותם אני מחפשת, אני מחפשת גם "למה", זה שלתא יש אברון שבתוכו יש 21 (נראה לי...) כרומוזומים (או זוגות של כרומוזומים DAMN אני לא זוכרת כלום...) ושגם יש DNA וRNA שעליהם כתוב מידע, לא כ"כ יעזור לי... כי אז מה אם יש כמות מסוימת של כרומוזומים בתאים שלי, מה הקשר ל"למה הגוף מצד אחד מתנהג באופן זהה אצל כולם (לכולם יש אוזניים שהם שומעים דרכם חוץ מהיוצאים מן הכלל...) ומצד שני מתנהג באופן שונה לגמרי למרות שהמטרות שלו הן זהות (ואם המטרות זהות, גם, לא בטוח)" וזה שכתוב המידע על הDNA גם לא עוזר לי כ"כ כי מה זה משנה לי?! אם זה ככה אז זה ככה, זה מדע, אין מה להתווכח (יש מה להתווכח על האמינות שלו, אבל זה כבר בכלליות...). מה שאני מחפשת זה לדעת מהי הסיבה שהשוני קיים... וזה בכלל אמור להוביל למשהו אחר... אבל נתקענו פה... גם אם קיימים תאים ובתוכם קיימים אברונים וע"פ אני מעוצבת זה לא עוזר לי להבין למה אצלי הם כאלה ואצל מישהו אחר הם לא כאלה (אלא אם כן זה בן ובת...). אז מה אני צריכה לעשות? תגיד לי... לא לשאול שאלות? להקשיב לכל מיני חוקים טכניים ולקבל אותם? לא נראה לי... ככה אני אוהבת לבזבז את הזמן שלי... קורה...

Ewan McTeagle

New member
תגידי הבנת מכאן שתקפתי אותך?

כרגיל, אני רק דואל למה אנשים (בשביל שלא תרגישי אישי) נכנסים בכלל לדיונים, הרי אין לזה סוף...

Levos

New member
אני חושב שאני מסוגל לענות "למה?"

לפחות על חלק מהדברים. הבעיה שאת שואלת על תהליכים ארוכים מאד. אבל על רגל אחת הסבר: האוויר שאנו נושמים אכן היה התחלה טובה. האוויר בתהליך הנשימה מאפשר לתאינו ליצור אנרגיה. בתא שריר האנרגיה משמשת לכיווץ התא, מה שגורם לתנועה. בתא עצב האנרגיה משמשת לייצרית מטען חשמלי. המעבר של מידע בתאי עצב הוא מסובך, וכל פעם שאומרים "אותות חשמליים" ו"תרכובות כימיות" מתכוונים לאותו מעבר מידע בתאי עצב. במעבר של מידע מתא עצב אחד לאחר, אות חשמלי מתורגם לחומרים כימיים (נירוטרנסמיטורים) אשר נעים מתא עצב אחד לאחר. בתא עצב שקלט את הנירוטרנסמיטורים שוב מנוצלת אנרגיה ונוצר מטען חשמלי אשר מעביר הלאה בשרשרת את המידע. סמים דרך אגב משפיעים בדיוק על הנקודה של מעבר המידע בין עצב לעצב, ובכך מחזקים או מחלישים את המידע (שממנו מורכבים גם הרגשות) שאמור לעבור בעצבים. בעצם אפשר להגיד שלמוח יש המון סוללות חשמליות קטנות. אני בטוח שכחתי כמה סעיפים בשאלות, אבל אני מוכן לנסות ולענות עליהם. ולגבי השוני בין אנשים שונים, ההסבר נובע מתחום האבולוציה. השוני הוא "מכוון", והטבע מעודדו על ידי רבייה זוויגית. השוני מאפר להסתגלות של יצורים קיימים לתנאים משתנים. למשל פתאום הטמפ' עולות ב10 מעלות. חלק מהאנשים מעדיפים קור. הם יסבלו ויימותו. אנשים אחרים מעדיפים חום, והם יימשיכו לחיות בסביבה החדשה. מקור השוני הוא במוטציות אקראיות שקורות במידע הגנטי שלנו. השאלות של לנצח מחזירות אותנו שוב להיווצרות החיים, והאמת היא שאין לי כח לכתוב עכשיו תאוריות בנושא, אלא אם כן אתם ממש תתעקשו.

למה???

New member
ממ... הגיוני....

"השוני הוא "מכוון", והטבע מעודדו על ידי רבייה זוויגית. השוני מאפר להסתגלות של יצורים קיימים לתנאים משתנים. למשל פתאום הטמפ' עולות ב10 מעלות. חלק מהאנשים מעדיפים קור. הם יסבלו ויימותו. אנשים אחרים מעדיפים חום, והם יימשיכו לחיות בסביבה החדשה. מקור השוני הוא במוטציות אקראיות שקורות במידע הגנטי שלנו." אוקי, אבל מה לגבי אנשים ביישנים/ אנשים שאוהבים לרקוד/ אנשים שאוהבים לשאול שאלות/ אנשים שמתעניינים בתוכנית הטלויזיה ה"מורדים" וכו'...? אם אני אוהבת לשמוע מטאל ערבי ואתה אוהב מוזיקה קלאסית, איך זה עוזר לאחד מאיתנו לשרוד? (לגבי הסמים, יש לך קישורים למאמרים?) כל השאר היה לא "למה" אלא "איך" באופן מדעי. אני לא יכולה להתווכח איתך על זה כי אלו "עובדות מדעיות". ואיך אני מפרשת את המטען החשמלי שנוצר לרגשות? ואיך אני מפרשת חלק ל"פחד" וחלק ל"אהבה"? אלכס.

Levos

New member
אכן קשה לעשות את הקפיצה

בין הפעילות בתאי עצב, לבין המוח שלנו, אשר מכיל מיליוני תאי עצב, וכה מורכב עד שהוא מכיל את האישיות שלנו את כל זיכרונותינו, ומחזיק את הפיקוד על גופינו. העדפות במוסיקה למשל, הם תוצאה של התרבות הסובבת אותנו כמעט במאה אחוזים. את אוהבת את מה ששמעת בבית הוריך, או לחילופין את נמנעת ממוסיקה זו. אין פה עניין של מוח ייחודי אשר מעדיף מוסיקה כזאת ולא אחרת. ביישנות וביטחון לעומת זאת הם אכן תוצרים של מבנה ופעילות המוח שלך, וכן של ניסיון קודם. מדוע חלקינו ביישנים יותר וחלקינו פחות? בדיוק אותו מנגנון שבגללו חלקנו נמוכים יותר וחלקנו גבוהים יותר. לכל אדם יש גנים שונים אשר קובעים בין השאר את מבנהו הגופני. למי שיש גנים הגורמים למבנה גוף גבוה ומקבל תזונה מתאימה יהיה גבוה. למי שיש גנים לביטחון עצמי ובילדותו יאפשרו לו לבטא את עצמו וכו' יגדל להיות בעל ביטחון עצמי. איך את מפרשת את המטען החשמלי לרגשות? באותה צורה כמו שאת מפרשת את ה"מטען החשמלי" אשר מגיע מהעין כדי ליצור תמונה של הסביבה שלך. כשאומרים מטען חשמלי, עולה אסוציאציה של כאוס שאינו יכול להכיל שום מידע. אבל אם תחשבי על פעילות המחשב (אשר מהווה אנולוגיה למוחנו) תראי שמטענים חשמליים יכול לשמור מידע וכן ליצור תמונה או קול או אפילו אינטילגנציה מלאכותית. את, אינך צריכה לעמול ולפרש את האימפולסים החשמליים, המוח עושה את זה בשבילך בצורה אוטומטית ומשחרר בתגובה (במקרה של רגשות) חומרים כימיים לדם. חומרים כאלו, למשל הורמונים, יכולים לגרום לליבך לפעום מהר יותר לחושיך להתחדד ובאופן כללי לגרום לתחושת פחד ודריכות.

למה???

New member
לא כ"כ מסכימה....

א. לגבי המוזיקה- לאו דווקא, יש אנשים שבכלל לא שומעים מוזיקה ויש אנשים שאוהבים את כל סוגי המוזיקה, אני לא יודעת עד כמה זה קשור בנורמה... ברור שזה כן אצל חלק מהאנשים, אך לא מסיבות שקשורות למוזיקה בכלל... אלא סיבות שקשורות להשתלבות בחברה. זאת דעתי. ב." מדוע חלקינו ביישנים יותר וחלקינו פחות? בדיוק אותו מנגנון שבגללו חלקנו נמוכים יותר וחלקנו גבוהים יותר. לכל אדם יש גנים שונים אשר קובעים בין השאר את מבנהו הגופני. למי שיש גנים הגורמים למבנה גוף גבוה ומקבל תזונה מתאימה יהיה גבוה למי שיש גנים לביטחון עצמי ובילדותו יאפשרו לו לבטא את עצמו וכו' יגדל להיות בעל ביטחון עצמי" ממש לא מסכימה!!! ראיתי כבר אצל הרבה אנשים איך הביטחון העצמי משתנה בטירוף!!! אנשים שלא היתה להם טיפת ביטחון עצמי איך נהפכו פתאום לבעלי ביטחון מאד גבוה מאין שינוי עצום שכזה...! אני לא יכולה להמשיך עכשיו! בפעם אחרת...

ל נ צ ח

New member
אלוהים! הוא האמת והאור צילו(אפלטון)

אף החכם מכל אדם הוא כקוף בפני אלוהים בחוכמה וביופי.(הנ"ל)

יוסף ק

New member
החיים כפנס...

ו"החלק המודע" מה הוא ? גם אותות חשמליים? נו באמת....

Henryf

New member
האדם ונפשו.

ניתן לחלק את האדם ל-2: 1. כל מה שהוא הגיוני ולוגי. 2. כל מה שלא הגיוני. למשל: אם אדם חושב איך להגיע ל"צדק" במדינתו, הוא יכול להגיע למסקנה לוגית שהדמוקראטיה היא הפתרון, זוהי הלוגיקה האנושית, את מוח האדם יכול להחליף כאן "עקרונית" מחשב. ההכרעה האנושית שהאדם רוצה "צדק" ולא למשל "כבוד", זו החלטה לא ראציונאלית, אנשים לוגים, באותם מצבים, עם בדיוק אותו ידע, יגיעו לתוצאות שונות. את ה"הכרעה האנושית", או "הרצון האנושי" או ה"ערכים האנושיים" לא ניתן, אפילו תאורטית, להחליף במחשב. כך שהאדם מחולק ל-2: החומר: גוף ומוח, האחראי על כל הדברים ההגיוניים, הנפש: שאחראית על ההכרעות שאין בבסיסן לוגיקה. את החומר ניתן להחליף, עקרונית, במחשב. הנפש - כל השאר - מה שלא ניתן להחליף, אפילו לא תאורטית, במחשב.

Scaly

New member
סיכמת בהודעה הזאת...

את כל תורת הדואליסטים..
ותודה שכך

Scaly

New member
וטוב שכך..

לא אני לא יודע מה עובר עליי תודה..להתראות.

Henryf

New member
אני לא דואליסט.

הדואליסטים מאמינים ב-2 הישויות הניפרדות. אני לא מאמין בכך בהכרח, (ובלב ליבי, ללא הוכחה, כניראה שכלל לא). מאד ייתכן שהידע בעתיד יצליח למצוא את הסיבה הלוגית, לשינויים שהיום נחשבים כלא לוגיים. בשלב זה של המדע, אני בונה קונטיינרים, בו אני משליך את כל הלא הגיוני לקונטיינר אחד, ואת ההגיוני והלוגי לקונטיינר השני. ואני יודע, שהשייכות לקונטיינר אינה משתנה קשוח, ועשויה להשתנות, עם שינוי הידע המדעי. משמע: נפש זה "קונטיינר".

למה???

New member
יש בעיה...

ההגיון, הוא לא בטוח הדרך הנכונה... אנחנו רואים אותו כך, אבל בת'כלס, אנחנו טיפשים, אין בנו ידע ואמת לראות מהו הנכון וברגע שאנחנו בוחרים רק דרך אחת לפעול ע"פ (ההגיון) אנחנו לא בטוח נראה את האמת...

ל נ צ ח

New member
ההגיון בטוח הדרך הנכונה משביליו

הרבים שבילים שמטעים את כולם הפתים את כל הכסילים ואת רוב החכמים. <<<<< דרך המלך רק אחת-היא! >>>>> <<<<< היא הדרך-המוארת באור-האמת אור האלוהים! >>>>> להבדיל מהצל החשוך שברובם השבילים הרבים מלאי המלכודות שאליה - בקרוב ידעו אותה את דרך-המלך אליה ינהרו קטנים וגדולים כולם המגששים עדיין ברוב השבילים הלא-מוארים בשבילי "ההגיון" שלהם. * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ *

Henryf

New member
הכרעה הגיונית

"הכרעה הגיונית" פרושה הכרעה של דבר א' כדי להשיג דבר ב'. עד עתה רק ה"הגיון" הוא המתווה היחיד להסקת מסקנות שכאלו. וזה לא מקרה. אנו עומדים בטבע מול תופעה ניפלאה מעין כמוה, שאנשים דתיים יכנוה "אלוהית", עצם העובדה שיש "חוקי טבע". אלה ה"חוקים" היחידים בעולם שאין שום משטרה לפקח עליהם, והם חוזרים תמיד על עצמם, ללא תלות במקום, בכוון, בזמן ובדייקנות מדהימה. לכן, התמצית שלמד האדם מאותם "חוקי טבע", שניקרא בלשון אחרת "הגיון", הוא הבסיס היחיד שמאפשר לאדם מידה סבירה של צפייה מראש, שאם יעשה א' אזי יקרה ב'. עד שהטבע, האלוהים, או כל מישהוא אחר, לא ימצא דרך טובה יותר מ"חוקי הטבע" לצפות קשר בין ארועים, כניראה וה"הגיון" יהיה הפתרון הטוב ביותר הקיים בשטח. כמובן, שה"הגיון" אינו טוב יותר, מהבנותינו את "חוקי הטבע", משמע, אין אנו מבינים כלום. אך אנו מסוגלים למדוד, לצפות, לקבוע קשרים בין ארועים, או לנבא במידה רבה של הצלחה, מה יקרה אם יקרה א'. כלומר, ההגיון אפילו לא מתיימר לומר שמשהוא מובן, או שהוא מסביר משהוא, ההגיון מעניק רק מסגרת חוקי לוגיקה, שבהם על סמך א' תוכל לשער, ברמת הסתברות טובה, האם יקרה ב'.

למה???

New member
טוב... והשאלה הצפויה...

מה עם מוות קליני? איך זה שאשה שמתה חזרה אחרי יומיים לחיים? לפי ההגיון, מי שמת, ליבו מפסיק לפעות הגוף מפסיק להחיות את עצמו וזהו... ברגע שהגוף לא מחיה את עצמו הוא לא יכול לחזור לחיים... הוא גם לא מתפקד, אז איך זה שאחרי יומיים (!!!) הוא לפתע החליט שבא לו לתפקד? זה סותר הכל... זה לא הגיוני!

Henryf

New member
איני מבין את השאלה.

למה ההגיון סותר מצב של "מוות קליני" וחזרה לחיים? לפחות בפרקי זמן קצרים, הידע היום, מאשר שזה אפשרי. הניתוח ברמה התאורטית הינו כדלקמן: לפרק זמן מסוים, או שהחזרה לחיים אפשרית פיזית, או לא. אם היא אפשרית לפי חוקי הטבע: ההגיון לא יתנגד ל"חזרה לחיים" אם ה"חזרה לחיים" אינה אפשרית לפי חוקי הטבע, ההגיון לא יאפשר חזרה שכזו, לא חשוב מהיא ההנחה, מכיון שה"לוגיקה" לקוחה מ"חוקי הטבע", בסוף היא תמיד מנצחת.

למעלה