מטראליסטים!

Scaly

New member
מטראליסטים!

מקווה שרשמתי טוב.. זרם האומר שאין נשמה..הגוף הוא מכונה משומנת היטב כמו מכונית או כל דבר אחר ותו לא. אממ אני מעוניין לשמוע את הדעות שלכם..מי חושב שנכון מי לא.. למה כן,למה לא?..

ל נ צ ח

New member
עיבוי הגוף עולה לנו בכיבוי הנשמה

כיוון שהנשמה היא בת אלמוות ונולדה פעמים רבות וראתה את אשר כאן ואת אשר בשאול - הרי אין שום דבר שלא למדה.

Lu Tze

New member
יש לך לפחות אחד כזה בפורום, אני.

קודם כל, זו לא ההגדרה המדוייקת. מטריאליסט לא מאמין בשום כח על טיבעי, זה כולל אסטרולוגיה, קריאה בקלפים, רוחות, אלוהים, נשמה וכו'. דבר שני, אני סבור כך פשוט מכיוון שזו ברירת המחדל. אני לא חושב שניתן להוכיח שיש או אין נשמה או אלוהים, אבל גם אין סיבה להאמין בהם, לכן ברירת המחדל היא חוסר אמונה.

Scaly

New member
כשאתה אומר נשמה...

אתה כולל גם רגשות? אם כן...אתה מאמין שכל הרגשות הם אותות חשמליים של הגוף?

Levos

New member
כמובן שרגשות הם אותות חשמליים של

הגוף. הדבר ניתן לבדיקה בקלות על ידי מכשיר המודד מטענים חשמליים במוח. על ידי יצירת רגשות אצל בן אדם (על ידי גירוי ויזואלי למשל) ניתן לראות איזה חלק במוח אחראי על פעילות מסויימת. ואכן רגשות כגון תשוקה, פחד או גועל הינם הביטוי של אותות חשמליים במוח. דרך אגב החלק שאחראי על רגשות כאלה הינו החלק היותר "פרימיטיבי" במוח אשר משותף לנו ולחיות פשוטות למדי ממערכת בעלי החוליות. כלומר הרגשות אשר בהם אתה מוצא משום מה את הנשמה משותפות לנו ולאיגואנות. ההבדל הוא שהחלק המודע במוחנו נותן להם משמעות מעבר לאינסטינקט שהרגשות אמורות לגרום לו. גישה אחרת המשיקה למטריאליזם, אך גם מציעה צורת התמודדות עם ה"ריק" שנוצר עקב ביטול הדת והאידאל בחיים היא האקזסטנציאליזם. לאחרונה אני די מזדהה עם הגישה הזאת.

Scaly

New member
ברור לי שהרגשות..

נוצרים מאותות חשמליים אבל זה אומר גם שהנפש גם פרי יצירת המוח ולא יותר..כי הרי הנפש כוללת את הרגשות..אז הנה הוכחנו שאין נפש.. פה זה נגמר? הבנתי שהתחלת להסביר על "החלק המודע במוח שנותן משמעות מעבר לאינסטינקט שהרגשות אמרות לגרום לו" אז זה הנפש בעצם? ומה זה אקזסנציאליזם?

Lu Tze

New member
שטח אפור.

למילה נפש אין ממש הגדרה, חוץ מהגדרות סתומות "מה שמפריד אותנו מהחיות". אז אפשר פשוט לומר שהרגשות לא נכללים בנפש. או שאפשר לומר שהחומרים הכימיים במח הם רק תופעת לוואי של רגשות ולא הרגשות עצמם (מה שלא בדיוק מסתדר עם תצפיות מדעיות).

Scaly

New member
אממ..

לא הבנתי.. אז אם אתה חושב שאין נפש..כאחד שמאמין בתורת המטראליסטים.. מה אתה כולל בתוך המילה נפש? אומרים שהנפש זה רוח החיים שבחי..אני חושב שרוח חיים כולל בוודאי רגשות שרגשות זה דבר רוחני יותר..

Lu Tze

New member
זאת הבעיה, אין למילה הגדרה.

מי שאמין בזה יודע מה זה בצורה בלתי-אמצעית, ומי שלא מאמין בנפש פשוט לא מבין על מה כל השאר מדברים. לכן אני לא יכול להתייחס למושג. ההגדרה של "רוח החיים" היא הגדרה כללית ופואטית מכדי שיהיה אפשר להתייחס אליה. אם אתה יכול לנסח את המושג בצורה יותר ברורה...

Scaly

New member
תשובה...........

לא אמרתי שאני מכליל את הרגשות כמשהו רוחני את כל הדברים האלה אמרתי כדי להוכיח טענה מסויימת שרציתי לגבש לאחר הדיון הזה.. בשורה התחתונה אני מתחבט עם עצמי איפה להשים את הרגשות.. שכן אם הם לא רוחניות אז גופניות..ואז אנחנו כבר יודעים לאן זה מוביל.

Scaly

New member
ועוד משהו...

אולי לא ידוע על הגדרה מוצקת לנפש אבל המטראליסטים כוללים במילה נפש - רגשות. עצב,שמחה,רחמים,אהבה. וכו.

Lu Tze

New member
לא ממש...

לדעתי רגשות הם תופעה כימית במח (לפחות הגורם להם). אני לא חושב שאפשר להכליל תופעות כימיות בהגדרה של "נפש".

Levos

New member
אני חשבתי שבמושג נפש מתכוונים

ל"צלם אלוהים" אשר לפי התורה מצוי בכל אדם. כיוון שאיני מאמין באלוהים פסלתי אוטומטית גם את קיומה של הנפש.

Lu Tze

New member
לא ממש.

אני מתכוון, זאת ההגדרה לפי היהדות, אבל עדיין ניתן לפרש אותה באלפי דרכים. זה לא ממש ברור מה זה ה"צלם של אלוהים".

Scaly

New member
אז הרגשות..

לא מנוונים ע"י הנפש אלא ע"י תופעות כימיות בגוף זאת אומרת שאתה לא יוצר אותם אלא הגוף שלך.. אז האם העצב השמחה והאהבה..גם הם נכללות אצלך כתופעות כימיותשל הגוף? תראה לי נפש היא משהו רוחני משהו שכמובן הוא לא גופני. כשאני אומר רוחני אני מתכוון שהדבר לא כולל את סך כל האיברים הגופניים בגוף. הרי הנפש הייתה מיודעת לפני שידעו שרגשות הם בעצם אותות חשמליים. ולכן הנפש בעבר וגם עכשיו(כי לא ניתן תיקון או הגדרה עצמה לנפש) היא סך כל הרגשות. ככה אני רואה את זה לפחות.

Lu Tze

New member
כמובן שיש לרגשות שלנו משמעות

חוץ מעצם היותם תרכובות כימיות, הבעיה היא שהמשמעות הזאת היא לא אובייקטיבית, אלא סובייקטיבית ונמצאת בתוך כל אדם בצורה אינדבידואלית, ז"א,לרגש יש משמעות רק במוח של האדם שמרגיש אותו. ואם אתה רואה בנפש את סך כל הרגשות, איך אתה מסביר את העובדה שחומרים כמיים (סמים) יכולים להשפיע על הרגשות שלך?

Scaly

New member
מה זאת אומרת?!

אם אתה אומר שהרגשות שלנו הן תרכובות כימיות זאת אומרת גם שהגוף מכתיב אותם, כל גוף בדרך שלו נכון אבל עדיין הגוף מכתיב אותן ולא אתה..אז זאת אומרת שאין לך שליטה ברגשות. לא ככה? ואם אכן זה ככהאז המשמעות לחיים נעלמת כי אתה אפילו לא שולט ברגשות שלך.. אלא הגוף שלך מכתיב לך את מי לאהוב מתי לשמוח ומתי להיות עצוב. הסמים משפיעים על הרגשות לזמן קצר ואילו הנפש היא ניצחית (כן אני יודע שאני נשמע כמו "לנצח"
) ובכלל סמים הם דרכים לנסות לשנות את המציאות אבל כמו שאמרתי זה לאורך זמן קצר, ואז חוזרת המציאות ואם תגיד שהם יכולים לקחת עוד ועוד אז אני יגיד בסדר שיקחו אבל אז הם מתפגרים.אז...

Lu Tze

New member
זה לא חשוב אם אפשר לשלוט ברגשות

מה שחשוב זה אם אפשר לשלוט במעשים שלך. חוץ מזה, אי אפשר לשלוט ברגשות רק על ידי רצון, אבל אפשר לשנות אותם. בנוגע לסמים, זה הדבר הראשון שקפץ לי לראש, אבל יש עוד דרכים לדפוק את האיזון במח. למשל, ניתוחי מח.

למעלה