מטראליסטים!

למה???

New member
?!?!?!????

סקאלי- אתה לא ענית לשאלה שלו! הוא שאל איך זה שהסמים משנים את הרגשות (שהם לטענתך, חלק מהנפש/הנפש עצמה) ומה שאתה ענית זה שהם משפיעים אבל לטווח הקצר. אז א. הם לא משפיעים רק לטווח הקצר אלא משפיעים גם לטווח הארוך! ב. ושוב, אבל איך זה שהסמים משנים לך את הרגשות? LU TZE- מי שולט במעשים שלך? אתה? מי אתה? מי אתה ללא המעשים שלך? ואם, המעשים שלך נוצרו (נעשו) לפני ה"אתה" ורק בזכות המעשים נוצרת "אתה" (ז"א המודעות שלך ו/ הזכרונות...) והרי יש גם את התגובות שלך שהם בעצם הרגשות, הם אלו שמניעים אותך לא אתה מניע אותם, לא אתה הוא השולט בהם, אז מי זה אתה?!?? את הרגשות לא ניתן לשנות, ניתן לשנות את היחס לרגשות.

Lu Tze

New member
מי שולט במעשים שלי?

ארר... הייתי רוצה לחשוב שאני. אבל לא הבנתי ביודק למה את מתכוונת, תסבירי בבקשה. בכל מקרה, אני לא שולט ברגשות שלי, אבל אפשר לשנות אותם (או את היחס שלי אליהם, מבחינתי זה אותו הדבר כי ברגע שהיחס משתנה, הרגש משתנה).

למה???

New member
טוב...

"מה שחשוב זה אם אפשר לשלוט במעשים שלך." תראה, עדין לא יצא לנו להגדיר מי הוא אתה. ולכן קצת קשה להבין (קצת הרבה). אבל ננסה... האמרה לשלוט במעשים שלך הקפיצה אותי.... כי אני לא מבינה, מי אתה? מה הם המעשים שלך? האם אתה והמעשים שלך תלוים אחד בשני? האם אתם יכולים לתפקד אחד בלי השני (ומזה נובע שאתם גופים נפרדים)? מי נוצר קודם? אתה או המעשים שלך? האם המעשים שלך הם שיצרו את ה"אתה" או שמא אתה הוא היוצר של המעשים שלך(וכך ברור שאתה שולט בהם)? ואני אנסה לענות בעצמי על הסוף... אתה לא היוצר של המעשים שלך, (וכל זה לפי התפיסה שלך המדע וכל זה... פולסים וכאלה...) כי הרי יש גם רגשות, רגשות אלו אנסטיקטים, למשל "בהלה" אם אני אתגנב מאחוריך בחושך בשקט ואקפוץ עליך אתה אוטומטית תקפוץ, מבלי שאתה תחשוב על זה אפילו... ז"א שזו איזשהיא פעולה שנעשתה בלי התערבות של "אתה" (שלך)... השאלה היא ברמה היותר גבוהה, האם אתה באמת שולט במעשים שלך, האם זה שאתה תלך מחר לביצפר או תענה לי תשובה מסוימת כשאני אשאל אותך אם זה נכון לשקר יהיו תגובות "רצוניות" או תגובות "אוטומטיות" שפשוט עברו תהליך שאתה קורא לו תהליך "חשיבה" האם התהליך החשיבה הוא אוטומטי? הרי רגשות מעורבים בהכל (ואני טוענת שאפילו במדע... ומתמטיקה... אבל... לא קשור עכשיו.)

Lu Tze

New member
אני יודע מי אני בצורה בילתי אמצעית.

וזה מספיק טוב בשבילי. כשאת אומרת "אתה" אני מניח שאת מכוונת למעשים שלי ואז זה לא נכון. האישיות שלי מושפעת המתוצאות של המעשים שלי, לא מהמעשים עצמם. הם תלויים בי, כל מה שהמדע עושה זה לקבוע איך הם נעשים. כעיקרון, המעשים שלי הם תוצאה של קלט (inpoot) שמעובד במח שלי, אבל זה לא מה שאני מרגיש, ייתכן שבאמת אין לי שליטה על המעשים שלי (המעשים המודעים, אני לא מדבר על אינסטינקטים) אבל אין לנו הוכחות לצד זה או אחר. רק תזכירי לי, שאלה פשוטה על מטריאלים הגיע לזה?

למה???

New member
לא...

כשאני אומרת "אתה" אני לא מתכוונת למעשים שלך, אם תקרא שוב תראה שלא שללתי הפרדה בינך ובין המעשים שלך. אני בכלל לא יודעת מה זה "אתה"... "האישיות שלי מושפעת ההתוצאות של המעשים שלי" טוב, אני אחשוב על זה... ואגיב כבר. להזכיר לך? לא יודעת, אתם פתחתם דיון, אני קראתי... פתאום קראתי את המשפט על השליטה במעשים והגבתי... זהו... קורה...

למה???

New member
"אני יודע מי אני"

אתה יודע מי היא "כוס" אתה יודע מה אתה יכול לעשות איתה, אתה יודע איך היא נראית, אתה יודע שהיא תשבר אם תפיל אותה ובקיצור יש לך כל מיני מידע על אותה "כוס" ועל עוד אלפי כוסות אחרות. אתה צובר מידע על כל מיני דברים בעולם, כל מה שאתה רואה אתה צובר עליו מידע! נהדר! אבל... לצבור מידע על עצמך? אתה משהו שונה מעצמך? איך אתה יכול לקבל מידע ובאותו הזמן לתת מידע (וממש באותו זמן, שהרי אתה הוא אחד...)?

Lu Tze

New member
בגלל זה אמרתי:

"אני יודע מי אני בצורה בילתי אמצעית"

Lu Tze

New member
זה אומר שאני יודע מי אני, גם בלי

שתהיה לי הגדרה מדוייקת. עצם המשפט "אני יודע מי אני" מראה שיש לי ידעה מסויימת, כי אחרת לא הייתי מסוגל להשתמש במילה "אני". כמו שרוב בני האדם מסוגלים לזהות יצורים חיים, למרות שהם לא מכירים את חמשת הקריטריונים המדעיים ל"חיים".

למה???

New member
זאת לא היתה השאלה...

איך זה שאתה מקבל מידע על עצמך? (שיט שכחתי מה רציתי לכתוב... אני אמשיך בהודעה הבאה...) לא צריך בכלל לדעתץ את חמשת הקריטריונים המדעיים לחיים (אלא אם כן זה מעניין...) 5 הקריטריונים הם סתם עוד תוסף שהאדם המציא, שע"פ הוא ממיין את מה שקיים. לא חייבים להתחשב בזה וזה לא קשור לראיות עולם שונות זה רק קשור לראיית העולם המדעית.

Lu Tze

New member
זו הייתה רק דוגמא אחת.

השתמשתי בה כי היא יותר פשוטה להבנה. יכלתי גם להשתמש בדוגמא אחרת. למשל, את יודעת מה זה כדור אבל את לא בהכרח יודעת את ההגדרה של כדור. אגב, כדאי לציין שההגדרה של חיים היא לא הגדרה אוניברסלית, אלא חלה רק על החיים על פני כדור הארץ, וכאן היא דווקא די קולעת למטרה.

למה???

New member
הינה...

כשאתה טוען שאתה מזהה את עצמך, אתה מחלק את עצמך (לפחות) ל2 חלק אחד- מזהה ומקבל מידע ומנתח אותו. וחלק שני- זה שמזרים מידע. אם יש בך רגשות ויש מעשים טכניים, איך תוכל לדעת מהו אותו אתה שאתה מפריד את כל אותם פרטים טכניים ממנו, אותו אתה השולט במוחץ השאלה היא- האם קיים עוד אתה השולט במעשים ובהתנהגות או שמה המעשים וההתנהגות פשוט מבטאים את עצמם ואילו ה"אתה" בכלל לא קיים.

Scaly

New member
ואיך אפשר לשנות אותם...

אם כרגע אמרת שהגוף מייצר אותם? אותות חשמליים להזכירך..זה מוכח הרגשות מובילים למעשים. ושוב אני בכלל לא באתי להגיד בשירשור הזה שאני לא לוקח דברים מרעיון המטראליזם ההפך רציתי להוכיח את הטענה ולחזק אותה. אבל הראתי צורה אובייקטיבית בכך שאמרתי שסך כל הרגשות הן הנפש. ולהוסיף למשתמשת "למה???" מהי בשבילך הנפש? או בעצם מהן בשבילך הרגשות?

למה???

New member
מה זה משנה?

"ולהוסיף למשתמשת "למה???" מהי בשבילך הנפש? או בעצם מהן בשבילך הרגשות? " התשובה שלי (הדיעה אישית שלי), לא תוסיף לדיון... זה לא קריטי... ולהזכירך, הבאתי שאלות ואתה עדין לא ענית עליהם
"אבל הראתי צורה אובייקטיבית בכך שאמרתי שסך כל הרגשות הן הנפש." לא הראית גישה אובייקטיבית בזה שאמרת את זה (אבל לא נכנס לפרטים), בכל מקרה, נפש יכולה להתפרש בעוד 1000 דרכים. אפשר לטעון שהנפש היא המפעילה את הגוף, מה אז? אם הנפש היא הרגשות, לפי הטענה שהבאת, ובהתחשב בטענה של לו טסה ולבוס (שהרגשות הן שדרים במוח), הרי שהרגשות/נפש הן דבר "חומרי" ולא דבר רוחני. אבל, שוב, אלו רק טענות שלכם. וכמו שאמרתי, אני יכולה לטעון שנפש היא משהו אחר. בכל מקרה, אם הנפש היא חומרית הרי ברור שסמים ישפיעו עליה (לא ענית לי, אני עונה במקומך, אם אתה חושב אחרת אתה מוזמן להגיד...). אני עדיין לא מבינה, אם אתם באים בגישה של הגוף מייצר את כל ההרגשות, איך הוא עושה את זה? (בסדר, שדרים, ומאיפה הם באים? מי שולט עליהם?) ולמה הוא עושה את זה? (בסדר, אינסטיקטים למען השרדות, אבל אם כך למה בכלל עולות בי השאלות האלה? מה הן עוזרות להשרדות שלי?) אם הכל המשך של הכל הרי שפעולת הגוף היא גם המשך של משהו! (מה הוא הדבר???)

Scaly

New member
את יודעת מה.?....

עזבי את המילה "נפש"..לא אליה התכוונתי שהתחלתי את הנושא..רציתי לדבר על רגשות אבל איכשהו זה הפך להיות שירשור על מה זה נפש.. ואלה לא טענות שלנו לגבי רגשות - אותות חשמליים.. זה הוכח מדעית..כמה שזה נשמע מוזר כל הרגשות הם בעצם שדרים חשמליים שהמוח שולח שנשמרים בתא נראה לי בגרעין תתקנו אותי אם זה לא נכון כי אני לא בקי בעניין הזה לחלוטין ומכאן באה הדעה של המטראליסטים שאין רגשות כי המוח מכתיב אותם.. דבר מעניין מאוד. הוכח גם שאהבה היא שדר חשמלי של המוח ואם כך...

Scaly

New member
ולהוסיף לך..

"מה הם עוזרות להישרדות שלי" הידעת שאנשים שנמצאים בדיכאון סובלים או סובלים מלחץ חיים פחות? דברים מהסוג הזה..

למה???

New member
פחחחחח!!!!

אנשים שסובלים מדכיאון סובלים מלחץ חיים פחות?!?!?!?? הא? אני בטח לא הבנתי........

Scaly

New member
עזבי...כתבתי מהר...ננסח מחדש..

ידעת שאנשים שסובלים מדיכאון או מלחץ דם גבוה, חיים פחות מאשר אנשים שמחים?.. וכמובן לחץ דם גבוה קורה בגלל תופעות של פחד לדוגמא ואת מתנשאת.

למה???

New member
בטח שאנשים שסובלים מדיכאון חיים

פחות... רוב הדיכאוניסטים שאני מכירה מעשנים ("כדי למות יותר מהר") ושותים ("כדי להיות יותר שמחים") ולוקחים סמים ("כדי להפסיק לחשוב") עזוב... בקיצור, מזיקים לעצמם... זה הרעיון, זה דיכאון!!!!!!

Lu Tze

New member
יש ברגשות יתרון.

הם גורמים לך לעשות משהו שאחרת לא היית עושה. אהבה גורמת לך לדאוג לבן/בת הזוג, שינאה גורמת לך להיזהר מפני אויבים, שימחה נותנת לך מוטיבציה לעשות דברים וכך הלאה. יש גם פעמים שבהם הרגשות לא מועילים, אבל לכל יתרון יש גם חיסרון.

למעלה