אם הייתי יודעת מה... או... אם...
כשמתדיינים על נושא מסוים ומשתמשים במילים כגון: "נפש", "רגשות", "חומריות", "אותות חשמליים" צריך להגדיר קודם כל את כוונתיהם! רגשות קשורות בנפש, הכל קשור אחד בשני, אם אני קושרת את הרגשות לנפש אך לא אומרת מהי נפש אתה לעולם לא תבין את כוונתי (כי יש 1654 אפשרויות להגדיר מהי נפש), מה הטעם בזה? "זה הוכח מדעית" מה זה אומר? (אז מה?) מה הם אותם "שדרים חשמליים"? מהו "מוח"? האם אי אפשר לטעון שאותו מוח הוא בעצם תוצר של משו אחר? ושאותם שדרים הם ביטוי חומרי של משהו רוחני? "ומכאן באה הדעה של המטראליסטים שאין רגשות כי המוח מכתיב אותם.." חח... המוח גם מכתיב לך שאתה צריך לחרבן, זה אומר שאין לך חרא? למה אנשים חיים?? בסופו של דבר (טוב, אני לא יודעת אם ככה זה כולם, אני רק מניחה...) בשביל לספק את הרגש! אם לא היה רגש, לא בטוח שהאדם היה ממשיך לחיות. מה אז? רגשות הן דבר חיוני... למה נראה לך (או לא לך, לאותם "מטריאליסטים" שהצגת) שאם המוח מכתיב לך משהו, אותו משהו לא חיוני לך? מה המוח עושה ממך צחוק? סתם גורם לך "להרגיש" דברים כדי לשתעשע בך? נראה לי שאותו מוח שירת את הקיום שלך (ושל אותם מטריאליסטים) עד עכשיו, ולכן אין טעם לשלול אותו. ואם אותם מטריאליסטים מאמינים שהכל במוח זתאמרת שגם אותו רגש שגרם להם לפקפק באמינותו של המוח למען שירות מטרת הקיום הוא רגש שנובע מאותו מוח כי כל מה שהם זה רק מוח... ולכן איןן כל אפשרות לפקפק בזה. והפעם, אודה לך אם תגיב על מה שאני כותבת ולא תנסה לשנות את כיוון הדיון.... אלכס...