מטראליסטים!

למה???

New member
אלק!!!!

"את מתנשאת" ראיתי את זה רק עכשיו אחרי שעברתי על השירשור הזה כ"כ הרבה פעמים!!! (באיזה בועה אני חיה!!!) לא התכוונתי להשמע ככה... זאת צורת התבטאות... והיא לא נובעת מהתנשאות.

למה???

New member
אתה מודע שזה לא קשור...? נכון?!

שאלתי, מה כל המחשבות האלה, כמו למה אני חושב או למה אני קיים או האם יש לי נפש, מה כל אלו עוזרים בלשרוד!? זאת היתה השאלה...

Ewan McTeagle

New member
שוב, לא עקבתי אחרי הדיון

אז סליחה מראש לכל הנוגעים בדבר. אהבתי את "הוכח מדעית" ואת "הוכח גם שאהבה היא שדר חשמלי של המוח" סתם, אני בכלל אוהב הוכוחת מדעיות בדיונים פילוסופים אני הוכחתי (מדעית) שאין יתרון בהוכחות מדעיות
אבל אולי לא, זה בעצם כל העקרון של הדיון הפילוסופי, ותקנו אותי אם אני טועה (אני בד"כ טועה).

למה???

New member
אם הייתי יודעת מה... או... אם...

כשמתדיינים על נושא מסוים ומשתמשים במילים כגון: "נפש", "רגשות", "חומריות", "אותות חשמליים" צריך להגדיר קודם כל את כוונתיהם! רגשות קשורות בנפש, הכל קשור אחד בשני, אם אני קושרת את הרגשות לנפש אך לא אומרת מהי נפש אתה לעולם לא תבין את כוונתי (כי יש 1654 אפשרויות להגדיר מהי נפש), מה הטעם בזה? "זה הוכח מדעית" מה זה אומר? (אז מה?) מה הם אותם "שדרים חשמליים"? מהו "מוח"? האם אי אפשר לטעון שאותו מוח הוא בעצם תוצר של משו אחר? ושאותם שדרים הם ביטוי חומרי של משהו רוחני? "ומכאן באה הדעה של המטראליסטים שאין רגשות כי המוח מכתיב אותם.." חח... המוח גם מכתיב לך שאתה צריך לחרבן, זה אומר שאין לך חרא? למה אנשים חיים?? בסופו של דבר (טוב, אני לא יודעת אם ככה זה כולם, אני רק מניחה...) בשביל לספק את הרגש! אם לא היה רגש, לא בטוח שהאדם היה ממשיך לחיות. מה אז? רגשות הן דבר חיוני... למה נראה לך (או לא לך, לאותם "מטריאליסטים" שהצגת) שאם המוח מכתיב לך משהו, אותו משהו לא חיוני לך? מה המוח עושה ממך צחוק? סתם גורם לך "להרגיש" דברים כדי לשתעשע בך? נראה לי שאותו מוח שירת את הקיום שלך (ושל אותם מטריאליסטים) עד עכשיו, ולכן אין טעם לשלול אותו. ואם אותם מטריאליסטים מאמינים שהכל במוח זתאמרת שגם אותו רגש שגרם להם לפקפק באמינותו של המוח למען שירות מטרת הקיום הוא רגש שנובע מאותו מוח כי כל מה שהם זה רק מוח... ולכן איןן כל אפשרות לפקפק בזה. והפעם, אודה לך אם תגיב על מה שאני כותבת ולא תנסה לשנות את כיוון הדיון.... אלכס...

למה???

New member
חח.. טוב, נו עכשיו אי אפשר לבוא

אליך בטענות שאתה לא מגיב בהתאם...
נו, באמת...

Scaly

New member
אני אומר לך רציני...

אני מנסה להתחיל שירשור ואז את עוד אומרת שאני משנה כיוון? את מחפשת עמיקות במקום שאין בו עמיקות. תני לי לקרוא את ההודעה שלך עוד פעם ואני יגיב..לא כי זה קשור לשירשור אלא לספק אותך.

למה???

New member
במה אין עמיקות?

אם לא היה עמיקות... לא היינו דנים פה בכלל. באת לדב על רגשות? יופי! מה זה רגשות??????? באת לדבר על חומריות? מהי חומריות? מהי לא חומריות? אני לא מבינה מה הטעם לדבר על כל מיני דברים מבלי להבין מה מוציאים מהפה. אני יכולה לענות לך פה כל מיני משפטים שנונים שמספקים לך את כל המילים האלו... אך לא יהיה בהם טיפת עמיקות והם יהיו חסרי טעם. מה עשינו בזה? מצטערת, אתה רוצה לדבר על כל מיני דברים, אתה צריך לדעת מהם הדברים שאתה מדבר עליהם (או לפחות להגדיר) אם לא זה מטופש. ואם כבר, ג'יבריש זה יותר נחמד...

Scaly

New member
אני חייב להגיד

שאת כזאת מעצבנת ולא בגלל שאת צודקת כי את לא.. את מנסה להראות לכולם שאת חכמה אבל זה לא המטרה בפורום הזה... אז תפסיקי

ל נ צ ח

New member
היא צודקת היא חכמה! כסילים וחכמים

הם בלתי מזיקים ומעצבנים במידה שווה, רק החצי-כסילים והחצי חכמים הם המסוכנים. האמת היא מטרת הפילוסופיה אך לא תמיד מטרת הפילוסופים שגם אתה אתה נמנע בהם אלה שאינם רואים להבין בשכלם שהחוכמה נדרשת כדי להבין חוכמה, הפילוסופיה ידידי, היא המוסיקה הנאצלת ביותר שריקות הבוז כשלך לחכמים ממך הם מוסיקה לטפשים לחרשים ולצודקים כמוך.

למה???

New member
מעולם לא טענתי שאני חכמה...

כל מה שעשיתי היה לשאול שאלות...

Scaly

New member
אוקיי...

א) את תגידי לי מזה נפשבשבילך ואז אני יענה על מהי נפש ב) הוכח מדעית. ישבו כמה ח'ברה בסתלבט והוכיחו שרגשות הם תוצר של אותות חשמליים של המוח. והמוח הוא מדמה לראש המחשב במטראליזם אין משהו שיצר אותו ועזבי את אלוהים עכשיו. ג) וכן מצחיק שאת אומרת אבל המוח מכתיב לך גם מתי לחרבן ומתי לאכול הנה עוד הוכחה בשבילך ולא מתחום "הנפש" או הרגשות ד) למה לא בטוח שאם אין רגשות האדם לא היה חי? את עושה את זה די טוב עד עכשיו אז מה יעצור אותך? ומאיפה לך לדעת שמשהמוח מכתיב לך לא חיוני? ושוב את הולכת למשהו מאחורי..אותו כוח עליון או איך שתקראי לזה. ומה קשור בזה שהמוח עושה צחוק? את מרגישה? את בוכה וצוחקת? את מרגישה שהיא משתעשע בך? לא? יופי אז תמשיכי לחיות ככה כי שוב..את מצליחה לחיות ככה. ומי שולל את המוח לכל העזאזל?! בכלל דיברת על רגשות! אהבתי מאוד את הרעיון שלרגש שגרם לי לפקפק באמינותו של המוח וכן אין לי תשובה. הדבר היחיד שמתאים לשירשור הזה.

למה???

New member
די די...

אתה חוזר על מה שאמרתי!!!!! ג-אמרתי שהמוח מורה לך לחרבן... ד-אני עושה את זה די טוב עכשיו? אני חיה בלי רגשות??? תגיד לי אתה בסדר??? רגשות הן המניע שלי!!! כל דבר שאני עושה הוא במטרה להרגיש יותר טוב, ולספק את הרגשות שלי! (וד"א, עדין לא פגשתי אדם שלא נוהג ככה) אתה חוזר על השאלות שלי... אני שאלתי למה המטריאליסטים שהצגת חושבים שהמוח שמשדר את הרגשות הוא לא חיוני!? אני הולכת למשהו מאחורי אותו כוח עליון שמכתיב לי? פחחחחחחחחחח!!!!!!!!! אני מצטערת, אבל מעולם לא דיברתי על שום דבר שכזה פה ודווקא כמו שזכור לי, נמענתי להגיד את דעתי בנושא... אבל אם החלטת שזה מה שאני מאמינה בו, מי אני שאפקפק בכך, הא?! זה משעשע, תלמד לקרוא בלי לערב רגשות... בקיצור, אתה לא הבנת כל כך את מה שאמרתי (אתה פשוט חוזר על הכל, אני לא מבינה את המטרה, אז אני מניחה שלא הבנת...)

למעלה