מטפלט בשיאצו

../images/Emo51.gif, אבל בואו ננסה להישאר בנושא

חוץ מזה שהטיול כנראה יידחה
יש בעיה עם הדרכון שלי ומשרד הפנים בעיצומים

../images/Emo26.gif../images/Emo42.gifמפגש פורום - המשך התכנון

התחלנו לתכנן - בואו נראה מה יש לנו... (אני רק מעתיק מה שהיה בשרשור המקורי, מכאן צריך להמשיך הלאה...) תאריך - יום ו´, 29.11.02, 9:00 עד 14:00. חודש זה מספיק זמן להתארגן, יום ו´ הוא בד"כ היום שהכי קל לפנות, ב-14:00 עדין יש תחבורה ציבורית ומספיק זמן להגיע הביתה, לשומרי השבת שביננו. מקום - כנראה שאין מנוס מאיזור המרכז... הצאה אחת היא המרכז הישראלי לטאי-צ´י, רח´ הרצל 158 תל-אביב. יש אולמות גדולים וממוזגים, מטבחון, שירותים וחדרי הלבשה, מזרונים לטיפולים וכיסאות (אם נרצה לשבת בזמן הרצאה). עולה כסף, יעל תברר אם יש אפשרות לסדר משהו עם מערכת "תפוז" כדי להוריד עלויות. הצעה שניה היתה קיבוץ או מושב באיזור. יכולה להיות בעיית תחבורה למי שאין רכב, וגם שם צריך לשלם. הצעה שלישית היתה לעשות את המפגש תחת "חסות" של אחד מבתי-הספר לרפואה אלטרנטיבית, שישמחו לפרסם את עצמם. תוכן - הכרות עם האנשים מאחורי המקלדת
הצעות נוספות היו: החלפת טיפולים, אוכל, ו... מלאו את החסר
ברצינות, זה החלק הכי חשוב, וצריך כאן הצעות: מי רוצה/מוכן לתת הרצאה על נושא שיעניין את כולם? בלי זה, אנשים לא יבואו! אני אשמח לתת שיעור-הדגמה בטאי-צ´י, ואשמח להסביר על הקשר בין אמנויות ריפוי ולחימה, אבל לא בטוח שזה יעניין את כולם. צריך תגובות שלכם בעניין
מה אתם רוצים? מה מעניין אתכם? (נדבר דוגרי:) על מה אתם מוכנים לשלם
מוזמנים: כל משתתפי הפורום לדורותיהם + מתעניינים. משתתפים משתתפים בטוח: יעל קליימן נאוה פרנס m_katzmann עבדכם הנאמן
הביעו התעניינות: odeia קרן אור בובי שלומי הומיאופתיה (מונה ע"י נאוה להיות אחראי על
הכיבוד
) שמש א WhiteBear לומד סינית סה"כ 12 טוב - ריכזתי את המידע מהשרשור הקודם, עכשיו קדימה למלאכה: חסרים לנו: הצעות למקום מתאים הצעות להרצאה שתהיה מוקד-משיכה לכל האירוע הצעות לתוכן נוסף משתתפים משתתפים! משתתפים
בלי משתתפים, זה לא ילך... אז קדימה: הצעות!

נו, כמובן ששכחתי משהו...

קודם כל, קישור לשרשור הקודם, שהתחיל את כל הענין. שנית, אוכל: כמה ביננו שומרי כשרות? האם הקפדה על אוכל חלבי/צמחוני מספיקה, או שצריך להביא רק קנוי עם הכשר בד"ץ? (זה לא נושא שולי. אנחנו מתכננים מפגש של כמה שעות, ואני, אישית, הייתי מתבאס למדי אם כל האוכל היה "בלתי נגיש" מבחינתי - לדוגמא, אם הכל היה מחצילים
...) ודבר שלישי - כיפק ליעל על הרעיון!

בובי

New member
אני יגיע בלי נדר

בקשר לאוכל לא חיבים (לדעתי) לבד"ץ מספיק השגחה של רבנות. אפשר לקנות פיתות חומוס פירות וירקות וכדומה או ללכת על עוגיות ושתיה . הרי לא באנו לאכול. לי לא אכפת לתת טיפולים קצרים ואבחנת בטן למי שירצה.

הרצאה, סדנא או דיון - לבחירתכם

אני מוכנה להנחות או להעביר לפחות פעילות אחת, לפי בחירתכם. מה אני מציעה? הרצאה: 1. ההבדל בין הרפואה ההוליסטית לבין הרפואה הקונבנציונלית: הגדרות, מבנה וגישה: כללית, אבחנתית וטיפולית, כיצד ליצור שיתוף פעולה בין שתיהן? 2. נפש בריאה בגוף בריא – הרפואה ההוליסטית: הקשר בין האופי שלנו ודרך החיים שלנו לבין הבריאות שלנו, כיצד ליצור את המציאות שאנחנו רוצים בחיינו? 3. שפת הגוף –המסרים הלא מילוליים שכולנו משדרים וקולטים: הצצה קצרה אל התת מודע שמדבר דרך הגוף: מבנה, תנועה, נשימה, ואינטונציות דיבור 4. הילד הפנימי – תפקידו ותיפקודו בחיינו הבוגרים סדנא: 1. מדיטציה - סוג ההתנסות תותאם לקבוצה 2. שעור תנועה המתמקד בנושא מסויים: גב, מפרקים, נשימה - שימוש בתנועה ככלי טיפולי בקליניקה וכטיפול המשך בבית 3. הפגת מתחים: חשיבה חיובית, איתור גורמי STRESS, שיטות לטיפול במצבי STRESS, שיטות הרפיה ויצירת סביבה תומכת פנימית וחיצונית. דיון: 1. רפואה משלימה ולימוד רוחני – מורה נבוכים למחפשים בעידן זה, יש שפע של מטפלים ושפע של מורים רוחניים שצצים חדשות לבקרים. ביניהם יש שרלטנים רבים שמונעים לעסוק בנושא משיקולים כלכליים ומשחקי אגו. איך בוחרים דרך נכונה ומורה / מטפל מתאים? איך לזהות את מאפייני הסכנה? 2. פאנל שאלות ותשובות - יש לבחור 4-5 מטפלים שישבו בפאנל. המשתתפים יוכלו לרשום שאלות לאורך היום, הן תמויינה לפני, והפאנל ידון בחלק מהן. 3. דיון על אתיקה מקצועית - מול המטופל, מול עמיתים למקצוע, מול הרופאים אישית, לא בא לי לבוא למפגש כזה על מנת לתת טיפולים, אבל אני לעולם לא אומרת ´לא´ על לקבל אחד
או כמה...
אם יהיה מתן טיפולים, אביא קלפים לגבי משתתפים, אני מניחה שיגיעו הרבה שלא מצהירים על בואם, אולי אפילו משתתפים סמויים (שקוראים ואינם כותבים - כן, גם אתם מוזמנים
) אפשר גם לנסח הזמנה ולשלוח שבוע לפני לכל רשימת משתתפי הפורום - אולי זה גם יחזיר אלינו כמה... מסיבות אישיות, אין לי אפשרות לעזור באירגון אבל עם אנשים טובים כמוך דוד, כמו יעל וכמו שלומי, אני בטוחה שאין לי סיבה לדאגה
הכל ´ידפוק´ כמו שעון שוויצרי. רק תודיע לי מה תפקידי בכוח

הערה על מספר המשתתפים

זו נקודה רגישה מאוד. אם נתכנן לפי 12 משתתפים, לא צריך מקום גדול (וזה גם יהיה יקר מדי) - אפשר לעשות זאת בביתו של אחד המשתתפים. אבל אז, מה נעשה אם יגיעו 40 איש? אני חושב שחשוב מאוד שיהיה לנו מראש מושג ברור על מספר האנשים המגיעים. חוץ מזה, כל הכבוד על ההצעות! אני מעדיף דיון (שיתן ליותר אנשים להתבטא), אבל כדי שזה יצליח צריכים המשתתפים בפאנל להיפגש מראש ולתאם בינם איך דיון כזה יתנהל. אנחנו הרי לא רוצים "פופליטיקה"...

m_katzmann

New member
מספר המשתתפים

גם אני חושבת שחשוב לדעת את מספר המשתתפים. אני חושבת שמישהו צריך לרכז רשימה שכזאת ורק כאשר נהיה סגורים על מספר המשתתפים אפשר יהיה לקבוע את המקום. אני אישית מעדיפה מקום אינטימי אם לא יענו הרבה אנשים. בהמשך להצעה של נאווה אני מוכנה להראות תרגילים שמשפרים את הריכוז והלמידה. ן/או תרגילים לעבודה על חסימה במרידיאנים השונים. מאיה

../images/Emo10.gif תגידו זה רק אני, או שבאמת נראה

כאילו רוב האנשים כאן מצפים ש"יעשו להם" מפגש פורום?
נאוה הגישה סדרה של הצעות, מאיה הגישה הצעה, צריך תגובות שלכם כדי לדעת לאיזה כיוון הולכים! מי שמתכנן להגיע, צריך להירשם כאן, בשרשור הזה - אין לנו הרשמה אחרת! מי שמעדיף דיון על הרצאה, צריך להגיד את זה - וכאן המקום! יש לנו הצעות להרצאה/דיון של נאוה, שצריך לבחור בינהן. יש לנו הצעה של מאיה, להסביר ולהדגים (ואני, אישית, אשמח לראות סוף-סוף "מה זה הקינסיולוגיה הזה"
). יש לנו הצעה שלי, להתנסות בטאי-צ´י מהכיוון הטיפולי. יש הצעה של בובי, להחליף טיפולים. יש הצעה של שלומי, להכין אוכל
. שכחתי מישהו? (אם כן אז סליחה, אני עייף...) אתם אלה שצריכים להצביע - ע"י תגובות בשרשור הזה
- מה יותר מענין אותכם! אז קדימה, כי בלי קצת התלהבות מכם זה לא יקרה...

בובי

New member
אני יבוא

לעניות דעתי עדיף הדגמות ותפעול מעשי מאשר הרצאות. האוכל זה לא הדבר העיקרי כאן ומניסיוני מחלקים את התפקידים על האנשים אחד מביא שתיה אחד מביא פיתות אחד חומוס ... לפחות זו דעתי

אסתי123

New member
מפגש

אשמח לבוא. מוכנה להרצות על קינסיולוגיה. לספר מיקרים בהם טיפלתי. להדגים, להראות.....אישית אשמח אם המיפגש יתקיים בצפון ,אבל אגיע גם למרכז. אשמח מאוד לפגוש ולהכיר את כולם. רעיון מצוין.

mishmush

New member
אשמח לבוא...

רעיון נהדר...! (האמת שחשבתי בעבר על משהו כזה) אשמח מאוד להשתתף אם זה יתאפשר לי (כרגע אני לא רואה סיבה שלא)

myofer

New member
גם אני אשמח לבוא ../images/Emo13.gif

אמנם אני פה רק אורחת לפעמים אבל מאוד מעניין אותי התחום - טאי צי, קינסיולוגיה, תזונה עפ"י הרפואה הסינית, שיאצו וכדומה. בהצלחה, מעין

myofer

New member
ועוד משהו

מה דעתכם להזמין כמה דוכנים למכירת ספרים בנושא ומוצרים כגון שמנים למינהם ותרופות הומואפטיות?

שמש א

New member
מבחינתי...

מספר דברים שגרמו לי להוריד פרופיל: 1. התאריך שנקבע הוא ערב חנוכה. 2. כדי להגיע למקום מפגש בתל-אביב ב 8:00 עלי לצאת ברכבת הראשונה, של 5:53 בבוקר (מבאר שבע). 3. אני לא רוצה מפגש אוכל, אני רוצה להחכים! (אפשר, בין היתר שמי שרוצה יביא מה שהוא רוצה, אבל זה לא כזה חשוב מי ומה). מה שאני ציפיתי ממפגש הוא שנלמד מהמומחים שבינינו. אני אשמח להעביר שיעור שיאצו וטכניקות טווינה, אם מעוניינים כמובן. אה, לגבי הדוכנים, אני מוכנה לאחד כזה, רק אם הוא יממן לנו את האולם, האוכל והמרצה... זאת האמת (מקווה שלא נוקבת מדי) שמש

תראי..

ראשית תודה על הכנות.. שנית למפגש פורום יש מטרות רבות חלק מהם זה להרחיב את הידע שלך אבל לא רק , אחרי שנה של אינטרקציה עיוורת מסקרן אנשים להפגש לדבר וכן, גם לשמוע לעומק במה עוסק כל אחד. אוכל זה דבר שחשוב ליצירת אוירה נעימה וכך גם המקום.. אם ערב חנוכה לא מתאים - אין בעיה לשנות אותו - כנ"ל לגבי השעה - בדיוק בשביל זה השירשור ולא רק הודעת מפגש. תהיה הרצאה אחת מקסימום 2 אולי נספיק גם לעשות תחנות של הדגמות טיפולים אבל לעניות דעתי צריך לתת גם זמן לפטפט ולהכיר.. בכל מקרה אם הענות של 7 איש אולי אין צורך במפגש שכזה ..

avorly

New member
מפגש פורום ../images/Emo45.gif+../images/Emo31.gif

דבר מעולה!!! הצעה בריאה וטובה. באמת מוקדם מידי ורחוק מידי, אז למה לא להתחשב ברחוקים. אני כדי להגיע ב-8 צריכה לצאת ב-5 מהבית... מאוד רוצה להשתתף, אך למה שעה כ"כ מוקדמת?

למה כולם מדברים על 08:00???

דוברת מלכתחילה על 09:00 ולדעתי, אם זה ממש בעייתי, אפשר לאחר את זה בחצי שעה - שעה. לגבי הסיום, יש להתחשב בשומרי השבת, אבל הגויים שבינינו יכולים להמשיך ולהתברבר גם אח"כ. המרכז איכשהו תמיד מהווה מענה ממוצע שעדיין קשה לדרומיים ולצפוניים. אבל... אם היינו קובעים בדרום - היה קשה עוד יותר לצפוניים, אם היינו קובעים בצפון - היה קשה עוד יותר לדרומיים. אז.. אם כל הבעייתיות, מרכז הוא האיזור המתבקש

odeia

New member
את לוקחת טרמפיסטים?

את נוסעת הלוך וחזור? בבקשה תעמיסי אותי, מבטיחה לא להכביד על האוטו
תעדכני אותי מה קורה ואם אפשר לנסוע איתך תודה אני

שמש א

New member
אז ככה

ראשית תודה על התודה על הכנות
. הרצאה אחת או שתיים נשמע מצויין. אשמח להגיע ובטח שלהכיר את כולם (אני מכירה חלק...) וגם לאכול, אבל התכוונתי שהאוכל לא יהפוך להיות העיקר. אני מודה שאם הייתי גרה במרכז לא הייתי חושבת פעמיים אם להגיע. אולי אפשר להציע תאריך חילופי, למשל 6/12/02 ולראות אם גם הוא מתאים... שמש

למעלה