מטורף לא להאמן

Harrington

Well-known member
מנהל
חחחח אורנה בנאי תפגין ?
עוד מעט יבוא חברך ויסביר שחזיר זה חזיר , אבל "זה יעני פיקוח נפש ".
ומותר להנות מחזיר רק לא לאכול אותו....
הרבנים הללו ,לכל דבר ימצאו איזה סיבה מצחיקה העיקר שיוכלו גם לאכול מן העוגה וגם להשאירה שלמה.
אין צורך להסביר לבקיאים בהלכה. היות החזיר מותר בהנאה זאת ההלכה מזה כ3,000 שנה. מספיק זמן לפני שמישהו חשב להשתיל לב של חזיר בגוף בן אנוש (אם כי בהיות החזיר אחת החיות התואמות ביותר ביולוגית לגוף האדם, זה עניין שנמצא בקנה כבר שנים רבות).

אז אתה בוחר לצחוק על הנ"ל. שוין. שיהיה לך לבריאות. אולי תזכה וקוראיך לא יקלטו שהצחוקים שאתה מריץ בס"ה מלמדים על בורותך התהומית ולא על שום דבר מעבר לכך (בעצם, זולת הצורך הפבלובי לתקוף בכל מחיר את הדת ו/או הדתיים ו/או אותי ולהשמיץ את כל הנ"ל). אבל מסופקני. ברוך ה' רוב הגולשים לא מספיק טיפשים לכך.

אין צורך להסביר לבקיאים בהלכה. היות החזיר מותר בהנאה זאת ההלכה מזה כ3,000 שנה. מספיק זמן לפני שמישהו חשב להשתיל לב של חזיר בגוף בן אנוש (אם כי בהיות החזיר אחת החיות התואמות ביותר ביולוגית לגוף האדם, זה עניין שנמצא בקנה כבר שנים רבות).

אז אתה בוחר לצחוק על הנ"ל. שוין. שיהיה לך לבריאות. אולי תזכה וקוראיך לא יקלטו שהצחוקים שאתה מריץ בס"ה מלמדים על בורותך התהומית ולא על שום דבר מעבר לכך (בעצם, זולת הצורך הפבלובי לתקוף בכל מחיר את הדת ו/או הדתיים ו/או אותי ולהשמיץ את כל הנ"ל). אבל מסופקני. ברוך ה' רוב הגולשים לא מספיק טיפשים לכך.
אם כך, למה דנו בזה ברבנות הראשית בתחילת המילניום?

Harrington

Well-known member
מנהל
אם כך, למה דנו בזה ברבנות הראשית בתחילת המילניום?
לא נכנסתי לקישור (אם יהיה צורך אעשה זאת בשמחה), אבל התשובה מן הסתם היא שהרבנות הראשית נדרשה לשאלה והיא צריכה להציג את עמדתה/הנחייתה בעניין. לשם כך היא כמובן צריכה לדון, דיון תורני, ולאחר מכן להצהיר/להכריז על עמדתה כדי שהציבור יידע מה היא.

בדיוק כך הרבנות הראשית נוהגת בכל סוגיה שמובאת לפתחה או אשר עמדתה לגביה נדרשת.

מלאכת מחשבת1

Well-known member
לגבי ההלכה- כבר אתמול ראיתי הסברים שאין מניעה להשתלת לב חזיר באדם. בהלכה יש איסור אכילה ואיסור הנאה. החזיר- יש עליו איסור אכילה, אין איסור הנאה. כלומר מותר להשתמש בחלקים שלו (למשל- להכין תכשיט מהחטים שלו). בקישור יש הנמקה אחרת.
מצטטת את משפט רלוונטי:
נמצא אפוא שאין שום מניעה להשתמש בליבו של "דבר אחר" להצלת חיי אדם חולה לב. עם זאת היה מומלץ שחזירים אלו יגודלו בעיקר בחו"ל ולא בארץ.

הרינג היקר. אתה אדם אמיץ מאין כמוך.
אתה מעיז לדבר על בורות כאשר אין לך מושג מה קורה סביבך.....
לא אזכיר על מי צריך לרחם , [מחמת צנעת הפרט], אבל באמת שאני חש רחמים עמוקים , מעומק ליבי לאותם מסכנים......
ודי לחכימא.....

Harrington

Well-known member
מנהל
הרינג היקר. אתה אדם אמיץ מאין כמוך.
הממ.. אני לא חושב כך באופן מיוחד או חריג, אבל אם זאת דעתך, אשריך. תבורך מפי עליון.
אתה מעיז לדבר על בורות כאשר אין לך מושג מה קורה סביבך.....
אוקיי... תרצה לרמוז על מה כבודו מדבר, או שאנחנו כרגיל סתם בהשמצות חסרי משמעות או תוכן כלשהו?
לא אזכיר על מי צריך לרחם
חבל. כך לא נדע.
[מחמת צנעת הפרט]
אשריך שלשם שינוי מצאת משהו להסתתר מאחוריו. בהחלטת יצירתיות מתפתחת. המשך כך! אולי עוד נקרא משהו מעניין מפיך מתישהו.
אבל באמת שאני חש רחמים עמוקים , מעומק ליבי לאותם מסכנים......
תמיד חשוב לרחם על מסכנים.
ודי לחכימא.....
לצערי כתבת לגבי שתי שורות למעלה דברים שמלמדים שאינני שייך לקבוצה זו, כך שנותר רק לקווה שמי שכן משתייך אליה הבין הכל כמו שצריך. אחרת, אתה יודע, סתם השקעת בכתיבת אחלה הודעת השמצה (שגרתית אמנם) ותקיפת אחרים ללא כל תוכן ענייני כלשהו משום סוג שהוא.

מלאכת מחשבת1

Well-known member
הממ.. אני לא חושב כך באופן מיוחד או חריג, אבל אם זאת דעתך, אשריך. תבורך מפי עליון.

אוקיי... תרצה לרמוז על מה כבודו מדבר, או שאנחנו כרגיל סתם בהשמצות חסרי משמעות או תוכן כלשהו?

חבל. כך לא נדע.

אשריך שלשם שינוי מצאת משהו להסתתר מאחוריו. בהחלטת יצירתיות מתפתחת. המשך כך! אולי עוד נקרא משהו מעניין מפיך מתישהו.

תמיד חשוב לרחם על מסכנים.

לצערי כתבת לגבי שתי שורות למעלה דברים שמלמדים שאינני שייך לקבוצה זו, כך שנותר רק לקווה שמי שכן משתייך אליה הבין הכל כמו שצריך. אחרת, אתה יודע, סתם השקעת בכתיבת אחלה הודעת השמצה (שגרתית אמנם) ותקיפת אחרים ללא כל תוכן ענייני כלשהו משום סוג שהוא.
בנוסף לאמיץ, אתה גם משקיען. שאפו ......

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
עוד מעט אורנה בנאי תפגין באלימות לפני בית החולים שהעיז לגדל חזיר מהונדס כך שהשוני הגנטי בינו לאדם יקטן, לקטול את החזיר ולנסות להציל את חיי האדם.
עם כל ההתקדמות בשליטה על גידול רקמות במבחנה ועל שימוש במדפסות תלת מימד זה ענין של זמן (אני מדברת על עשורים, לא על שנים בודדות) עד שיצליחו לפתח במעבדות חלק מהאיברים הנחוצים להשתלה, ולהפיק אותם מתאים שנלקחו מגוף הפציינט, כך שלא יעוררו דחיה אחרי ההשתלה.
אף פעם לא אהבתי את המשתכנזת הזאת אורנה בנאי, אבל ייאמר לזכותה שהפעילות שלה למען בעלי החיים אני מחבק ומברך.

משתפרת1

Well-known member
אף פעם לא אהבתי את המשתכנזת הזאת אורנה בנאי, אבל ייאמר לזכותה שהפעילות שלה למען בעלי החיים אני מחבק ומברך.
אני ראיתי אותה מפגינה ליד אחת האוניברסיטאות. כמעט בכל מקום בו מתנהל מחקר יש בית חיות וחלק מהניסויים נערכים על חיות, אחרי אישורים ובפיקוח כדי לא סתם להתעלל בחיות (גם כשמדובר על עכברים). הגברת התפרעה, השתוללה וצרחה כמו אחרונת התגרניות בשוק. ממש לא מעורר כבוד.
אני בהחלט מעריכה את אהבת החיות שלה, אבל להשתולל בכל מקרה שמעורב בעל חיים בלי להתיחס לסיבה? זו בדיוק הסיבה שהיא תתנגד להשתלת לב חזיר. מה זה לגדל בעל חיים כדי להרוג אותו? ולעזאזל בני האדם הנזקקים לאיבר...

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
אני ראיתי אותה מפגינה ליד אחת האוניברסיטאות. כמעט בכל מקום בו מתנהל מחקר יש בית חיות וחלק מהניסויים נערכים על חיות, אחרי אישורים ובפיקוח כדי לא סתם להתעלל בחיות (גם כשמדובר על עכברים). הגברת התפרעה, השתוללה וצרחה כמו אחרונת התגרניות בשוק. ממש לא מעורר כבוד.
אני בהחלט מעריכה את אהבת החיות שלה, אבל להשתולל בכל מקרה שמעורב בעל חיים בלי להתיחס לסיבה? זו בדיוק הסיבה שהיא תתנגד להשתלת לב חזיר. מה זה לגדל בעל חיים כדי להרוג אותו? ולעזאזל בני האדם הנזקקים לאיבר...
הדאגה שלך וגם שלי משתפרת, הדאגה לקידום המדע הוא מובן לי ומוסכם עלי לחלוטין.
אבל תחשבי על אותו שפן נסיונות שנמצא בתוך כלוב כשלבו מפמפם 700 פעימות לדקה מרוב פחד
והוא רואה מבעד לסורגים כיצד מבתרים את אחותו על שולחן הניתוחים לחלקים קטנים כשהיא צורחת מאימה
ואז מגיעה אורנה בנאי וכמו רמבו היא בועטת להם בדלת המעבדה וברגע האחרון מצליחה להציל ולשחרר את השפן לחופשי.
לפעמים צריך להסתכל על פני הדברים גם מהצד של בעלי החיים. |שפן|

משתפרת1

Well-known member
הדאגה שלך וגם שלי משתפרת, הדאגה לקידום המדע הוא מובן לי ומוסכם עלי לחלוטין.
אבל תחשבי על אותו שפן נסיונות שנמצא בתוך כלוב כשלבו מפמפם 700 פעימות לדקה מרוב פחד
והוא רואה מבעד לסורגים כיצד מבתרים את אחותו על שולחן הניתוחים לחלקים קטנים כשהיא צורחת מאימה
ואז מגיעה אורנה בנאי וכמו רמבו היא בועטת להם בדלת המעבדה וברגע האחרון מצליחה להציל ולשחרר את השפן לחופשי.
לפעמים צריך להסתכל על פני הדברים גם מהצד של בעלי החיים. |שפן|
יש לך דמיון פורה.
אחת מהבעיות היא החזקת החיות בכלובים. כליאה. כל השאר לא קורה. ניתוחים נעשים בסביבות מבוקרות וסטריליות לא בחדר בו מוחזקים הכלובים. הבעיה האתית היא גרימת סבל לבעל חיים עבור המחקר. כאן צריך לערב את היושרה של מי שמאשר את הניסוי, ואת התועלת שהמחקר הזה יביא לא רק לבני האדם. על הענין הזה אין לי תשובה. יש מוסדות שהפיקוח על ניסויים והאישור שלהם קפדניים, אין לי מושג מה קורה בכל מקום ומקום. אורנה בנאי ודומיה פוסלים כל ניסוי כזה מלכתחילה. לדעתי זו גישה פסולה, בדיוק כשם שהגישה ההפוכה שגורסת שאין חשיבות לבעלי החיים פסולה.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
יש לך דמיון פורה.
אחת מהבעיות היא החזקת החיות בכלובים. כליאה. כל השאר לא קורה. ניתוחים נעשים בסביבות מבוקרות וסטריליות לא בחדר בו מוחזקים הכלובים. הבעיה האתית היא גרימת סבל לבעל חיים עבור המחקר. כאן צריך לערב את היושרה של מי שמאשר את הניסוי, ואת התועלת שהמחקר הזה יביא לא רק לבני האדם. על הענין הזה אין לי תשובה. יש מוסדות שהפיקוח על ניסויים והאישור שלהם קפדניים, אין לי מושג מה קורה בכל מקום ומקום. אורנה בנאי ודומיה פוסלים כל ניסוי כזה מלכתחילה. לדעתי זו גישה פסולה, בדיוק כשם שהגישה ההפוכה שגורסת שאין חשיבות לבעלי החיים פסולה.
השאלה שתמיד אשאל את עצמי היא, האם ניסויים בבעלי חיים מספקים את חוקרי הרפואה?
הרי בסופו של תהליך חייבים לנסות גם על בני אדם.
אז אולי כדאי ואף רצוי לקצר, כדי להניח לבעלי החיים לחיות את חייהם בבטחה.
זה שאנחנו גיבורים וחזקים מהם, זה לא אומר שאנחנו צריכים או חייבים לנהוג כלפיהם באכזריות.

זה שאנחנו גיבורים וחזקים מהם, זה לא אומר שאנחנו צריכים או חייבים לנהוג כלפיהם באכזריות.
זה בדיוק מה שזכויות בעלי חיים נזעקים כנגדו. אחד הגדולים שבהם, PETA שטוען "חזירים אינם חלקי חילוף ואסור להתייחס אליהם ככה רק כי בני אדם מרוכזים מדי בעצמם ולא מוכנים לתרום מגופם לחולים הזקוקים להשתלת איברים".
לדעתי, כל עוד אנחנו אוכלים אותם, ברור שגם יכולים להשתמש בהם כחלקי חילוף שזה הרבה יותר חושב מלאכול אותם (התייחסתי לכל החיות ולאב דווקא לחזיר).

משתפרת1

Well-known member
כל הליך חדש עובר בסוף הדרך לניסוי על אנשים. במקרה הנוכחי- הניסוי הוא השתלת לב חזיר מהונדס גנטית. במקרים אחרים- תרופות חדשות או טיפולים חדשים. בישראל כל ניסוי כזה חייב לקבל אישור של ועדת הלסינקי שאיננה חותמת גומי.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
כל הליך חדש עובר בסוף הדרך לניסוי על אנשים. במקרה הנוכחי- הניסוי הוא השתלת לב חזיר מהונדס גנטית. במקרים אחרים- תרופות חדשות או טיפולים חדשים. בישראל כל ניסוי כזה חייב לקבל אישור של ועדת הלסינקי שאיננה חותמת גומי.
|תודה| עבור ההסבר.

nothing but the truth

Well-known member
אם כבר החלטתי לנצל"ש ולתת קרדיט לחוקרים מישראל.
בבלינסון מנסים לעבוד על פיתוח כזה
זה יקח כמה שנים עד שזה יוכל לעבוד טוב (שם דיברו על 3-5 שנים, אבל זה נראה יותר wishful thinking מאשר הערכה אוביקטיבית. הלוואי ואני טועה).
הטכניקה מבוססת על הסרת ציפוי כלי הדם של החזירים כדי להפחית תקיפה של מערכת החיסון. בלב זה יהיה פשוט יותר, אבל בכליה (רשת מסועפת של כלי דם קטנים שנכנסים לתוך הנפרונים) זה נשמע לי הרבה יותר מסובך.

המנותח הראשון בארה"ב, עבר בעצם סוג של טיפול חמלה (עמד למות בכל מקרה, אז החליטו לנסות) , הלוואי שזה יתפוס לזמן רב, אבל לדעתי הטכנולוגיה טרם הבשילה.

stavanit

Well-known member
אם כבר החלטתי לנצל"ש ולתת קרדיט לחוקרים מישראל.
בבלינסון מנסים לעבוד על פיתוח כזה
זה יקח כמה שנים עד שזה יוכל לעבוד טוב (שם דיברו על 3-5 שנים, אבל זה נראה יותר wishful thinking מאשר הערכה אוביקטיבית. הלוואי ואני טועה).
הטכניקה מבוססת על הסרת ציפוי כלי הדם של החזירים כדי להפחית תקיפה של מערכת החיסון. בלב זה יהיה פשוט יותר, אבל בכליה (רשת מסועפת של כלי דם קטנים שנכנסים לתוך הנפרונים) זה נשמע לי הרבה יותר מסובך.

המנותח הראשון בארה"ב, עבר בעצם סוג של טיפול חמלה (עמד למות בכל מקרה, אז החליטו לנסות) , הלוואי שזה יתפוס לזמן רב, אבל לדעתי הטכנולוגיה טרם הבשילה.
הלואי שיצליח,,,שרק לא ישתילו פני חזיר

למעלה