מטורף לא להאמן

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
אם והלב יעבוד, והניתוח יוכיח את עצמו.
לא נזדקק לתרומת איברים.

לראשונה: לב חזיר הושתל בגוף אדם​

בניתוח ראשון מסוגו בהיסטוריה, הושתל לב חזיר בגופו של אדם בן 57 בארה"ב: "הסיכוי האחרון להציל את חייו".​

nothing but the truth

Well-known member
לא נזדקק לתרומת איברים.

בניתוח ראשון מסוגו בהיסטוריה, הושתל לב חזיר בגופו של אדם בן 57 בארה"ב: "הסיכוי האחרון להציל את חייו".​

לא הייתי הולך עד כדי כך רחוק , בכל איבר איבר המצב שונה , ומה ש(אולי) יעבוד בלב, לא בהכרח יעבוד בכליה או כבד.
וללא ספק שעדיין אלוגרפט (פרט מאותו מין) עדיף מקסנוגרפט (פרט ממין אחר).
אבל ללא ספק יש כאן בשורה מסויימת

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
לא הייתי הולך עד כדי כך רחוק , בכל איבר איבר המצב שונה , ומה ש(אולי) יעבוד בלב, לא בהכרח יעבוד בכליה או כבד.
אז רגע, האם עלינו להרגיש שאנחנו ברי מזל עכשיו, בשל החלטתך שיש כאן בשורה מסויימת?
"בשורה מסויימת"? הלו, כאן מדובר בצעד ענק לקראת אפשרות הצלתם של מאות אלפי חולים.
אז מה האדון המלומד היה מציע?
שנשתיל אצלם לב של ציפור? |ציפור|
אהבתי את האלוגרפט והחרטוגרפט, קשה לך שלא להוציא תחמושת מהסליק של שיך מוניס, אההה? |חיוךרחב|

נערך לאחרונה ב:

nothing but the truth

Well-known member
אז רגע, האם עלינו להרגיש שאנחנו ברי מזל עכשיו, בשל החלטתך שיש כאן בשורה מסויימת?
"בשורה מסויימת"? הלו, כאן מדובר בצעד ענק לקראת אפשרות הצלתם של מאות אלפי חולים.
אז מה האדון המלומד היה מציע?
שנשתיל אצלם לב של ציפור? |ציפור|
אהבתי את האלוגרפט והחרטוגרפט, קשה לך שלא להוציא תחמושת מהסליק של שיך מוניס, אההה? |חיוךרחב|
בוקר טוב ;)
אני סמוך ובטוח שברגע שהטכנולוגיה תתפתח ותאפשר גם השתלת מוח של בעלי חיים - הדבר יהיה צעד ענק עבורך. גם אם מדובר במוח של ציפור.
אחזיק עבורך אצבעות שהפיתוח לא יארך זמן רב מדי, כדי שעוד תזכה להנות מכך

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
בוקר טוב ;)
אני סמוך ובטוח שברגע שהטכנולוגיה תתפתח ותאפשר גם השתלת מוח של בעלי חיים - הדבר יהיה צעד ענק עבורך. גם אם מדובר במוח של ציפור.
אחזיק עבורך אצבעות שהפיתוח לא יארך זמן רב מדי, כדי שעוד תזכה להנות מכך
בהחלט, כמובן. :-):
אני רק מקווה שהמנתח יהיה ידעון גדול באמת ולא איזה פטאתי (כמוך למשל)
שחושב שהוא מתנת האינטליגנציה לאנושות חחח.|חיוךרחב|

כבר הושתלה כליה של חזיר בגוף של אדם וזה עבד, לא ברור לכמה זמן, בכל אופן לא מצאתי תיעוד על המקרה לאחר תקופה.
מצרפת את אשר מצאתי, אבל הוכחת שאתה בקיא ממני במידענות ואולי תוכל למצוא תיעוד יותר מעודכן על המקרה:
בתיעוד הזה, זה מעומעם אם הכוונה שהחזיקה רק 54 שע' או שזה מה שבדקו.
אם היית שואל אותי, הייתי מפרשנת שהכליה החזיקה רק 54 שע'.

nothing but the truth

Well-known member
כבר הושתלה כליה של חזיר בגוף של אדם וזה עבד, לא ברור לכמה זמן, בכל אופן לא מצאתי תיעוד על המקרה לאחר תקופה.
מצרפת את אשר מצאתי, אבל הוכחת שאתה בקיא ממני במידענות ואולי תוכל למצוא תיעוד יותר מעודכן על המקרה:
בתיעוד הזה, זה מעומעם אם הכוונה שהחזיקה רק 54 שע' או שזה מה שבדקו.
אם היית שואל אותי, הייתי מפרשנת שהכליה החזיקה רק 54 שע'.
לא נכנסתי לקישור, אבל המקרה היחיד שאני מכיר הוא השתלה של כליה באדם עם מוות מוחי. עדיין מדובר בהתקדמות, אבל מגבלות הניסוי ברורות.....

לא נכנסתי לקישור, אבל המקרה היחיד שאני מכיר הוא השתלה של כליה באדם עם מוות מוחי. עדיין מדובר בהתקדמות, אבל מגבלות הניסוי ברורות.....
כנראה שאתה מכיר את המקרה שצרפתי שגם בו מדובר על אדם השרוי במצב של מוות מוחי, זאת גם הסיבה, שכנראה, ההשתלה החזיקה מעמד רק 54 שע', אם הבנתי נכון בין השורות של מה שנכתב בכתבה.
בכל אופן, המאמר והנתונים עדיין נמצאים תחת ביקורת עמיתים וטרם פורסמו. ללא נקודת המבט של המדענים המובילים בתחום קשה לקבל דעה נחרצת על ההצלחה.

אפרת10512

Well-known member
לא נזדקק לתרומת איברים.

מסתבר שגוף החזיר דומה מאוד לגוף האדם. וזה מוזכר במסכת תענית.

Harrington

Well-known member
מנהל
זה ידוע גם בעולם הרפואה זה מכבר. זכורני שנעשה שימוש (או שכמעט נעשה, אני לא נעול על זה ב100% כבר) במיתרים קרדיאליים של חזירים בניתוחי אדם. מבחינת מקורות תורניים, אכן זה ידוע גם שם כבר אלפי שנים. יש מי שמעריך שזאת אחת הסיבות לאיסור אכילת החזיר אגב. הנושא עולה גם מעת לעת בוויכוחים בין דת לתאוריית האבולוציה, כאשר אפשר לומר שמי שהגה אותה דיבר על הקוף אך ורק בגלל שדומה בהתנהגותו לבני האדם. אולם אם כבר רוצים לקדם את התיאוריה הזאת, החזיר מתאים לה פי כמה וכמה מהקוף.

nothing but the truth

Well-known member
זה ידוע גם בעולם הרפואה זה מכבר. זכורני שנעשה שימוש (או שכמעט נעשה, אני לא נעול על זה ב100% כבר) במיתרים קרדיאליים של חזירים בניתוחי אדם. מבחינת מקורות תורניים, אכן זה ידוע גם שם כבר אלפי שנים. יש מי שמעריך שזאת אחת הסיבות לאיסור אכילת החזיר אגב. הנושא עולה גם מעת לעת בוויכוחים בין דת לתאוריית האבולוציה, כאשר אפשר לומר שמי שהגה אותה דיבר על הקוף אך ורק בגלל שדומה בהתנהגותו לבני האדם. אולם אם כבר רוצים לקדם את התיאוריה הזאת, החזיר מתאים לה פי כמה וכמה מהקוף.

בעבר , ייתכן מאוד שנתנו משקל רב בעיקר לדמיון מורפולוגי. אך כבר מזמן גילו את ה DNA, והתפתחו גם שיטות ריצוף מהירות וטכנולוגיות ביואינפורמטיקה, מה שמאפשר לכמת את הדמיון בין המינים ולהרכיב עצים פילוגנטיים.
מבחינת הדמיון הגנטי המין הקרוב אלינו ביותר זה השימפנזה, ולא החזיר. כך שמבחינה אבולוציונית הוא עדיין "קרוב המשפחה" הכי קרוב אלינו.

אלא מה, כשמדובר בלב, יש חשיבות גדולה לעניין התאמה פיסית , כלומר ברמה האנטומית/פיסיולוגית ולא רק בעניין של דמיון גנטי. הלב צריך להיות בגודל מסוים, להתאים מבחינת השקה של כלי הדם הגדולים, להיות מסוגל לייצר נפח פעימה מסוים, לעמוד בלחץ מסוים וכו'. בעניין הזה כנראה שהחזיר מתאים יותר, אך אין ללמוד מכך על קרבה גנטית גדולה יותר מאשר של השימפנזה.
למעשה החידוש העיקרי בניסוי שבוצע הוא ההתאמה הגנטית. אמנם ניתוח השתלת לב הוא לא ניתוח הסרת שומה, אבל את זה יודעים לעשות כבר מזמן. האתגר היה לבצע שינוי גנטי כזה (ע"י נוקאאוט לגנים בעייתיים, חילוף של גנים הוספה או שילוב של הכל) כך שהסכנה לדחיה תפחת.

Harrington

Well-known member
מנהל
בעבר , ייתכן מאוד שנתנו משקל רב בעיקר לדמיון מורפולוגי. אך כבר מזמן גילו את ה DNA, והתפתחו גם שיטות ריצוף מהירות וטכנולוגיות ביואינפורמטיקה, מה שמאפשר לכמת את הדמיון בין המינים ולהרכיב עצים פילוגנטיים.
מבחינת הדמיון הגנטי המין הקרוב אלינו ביותר זה השימפנזה, ולא החזיר. כך שמבחינה אבולוציונית הוא עדיין "קרוב המשפחה" הכי קרוב אלינו.
הDNA לא קשור לעניין או למה שכתבתי עליו. גם גנטיקה לא. אני מדבר על דמיון ביולוגי גרידא.
אלא מה, כשמדובר בלב, יש חשיבות גדולה לעניין התאמה פיסית , כלומר ברמה האנטומית/פיסיולוגית ולא רק בעניין של דמיון גנטי. הלב צריך להיות בגודל מסוים, להתאים מבחינת השקה של כלי הדם הגדולים, להיות מסוגל לייצר נפח פעימה מסוים, לעמוד בלחץ מסוים וכו'. בעניין הזה כנראה שהחזיר מתאים יותר, אך אין ללמוד מכך על קרבה גנטית גדולה יותר מאשר של השימפנזה.
כאמור, העניין הוא לא גנטיקה.
למעשה החידוש העיקרי בניסוי שבוצע הוא ההתאמה הגנטית. אמנם ניתוח השתלת לב הוא לא ניתוח הסרת שומה, אבל את זה יודעים לעשות כבר מזמן. האתגר היה לבצע שינוי גנטי כזה (ע"י נוקאאוט לגנים בעייתיים, חילוף של גנים הוספה או שילוב של הכל) כך שהסכנה לדחיה תפחת.
אתה צודק שזה היה אחד האתגרים. אתגר נוסף שעליו אני מדבר היה למצוא חיה שהלב שלה דומה מבחינה ביולוגית באופן שבכלל ניתן לחשוב על להשתיל אותו (לאחר ביצוע השינויים הגנטיים הנדרשים).

nothing but the truth

Well-known member
הDNA לא קשור לעניין או למה שכתבתי עליו. גם גנטיקה לא. אני מדבר על דמיון ביולוגי גרידא.

כאמור, העניין הוא לא גנטיקה.

אני לא חושב שיש מונח מוגדר שנקרא "דמיון ביולוגי". ביולוגיה זה הרבה מאוד דברים, וכמובן ש DNA שייך גם לביולוגיה. כך שלומר ש DNA וגנטיקה לא קשורים כי אתה מדבר על דמיון ביולוגי גרידא - זה משפט בעייתי מבחינה לוגית.

דבר שני , הזכרת אבולוציה בתגובתך. ואבולוציה קשורה בקשר הדוק עם גנטיקה/DNA (מה לעשות).

אתה צודק שזה היה אחד האתגרים. אתגר נוסף שעליו אני מדבר היה למצוא חיה שהלב שלה דומה מבחינה ביולוגית באופן שבכלל ניתן לחשוב על להשתיל אותו (לאחר ביצוע השינויים הגנטיים הנדרשים).

זה לא היה אחד האתגרים אלא האתגר העיקרי. זה שהלב של חזיר דומה מבחינה אנטומית ללב האדם ידוע עשרות שנים, וגם השתלת שסתומים ממקור חזירי זה דבר שנעשה מזמן.

Harrington

Well-known member
מנהל
אני לא חושב שיש מונח מוגדר שנקרא "דמיון ביולוגי".
אוקיי. ובכל זאת מה לעשות, זה מה שכתבתי ועל זה אני מדבר מתחילת הדיון.
דבר שני , הזכרת אבולוציה בתגובתך. ואבולוציה קשורה בקשר הדוק עם גנטיקה/DNA (מה לעשות).
אמת. אבל לאבולוציה יש היבטים נוספים ואני דיברתי, אפס, קשה להאמין, בדיוק על מה שדיברתי.

nothing but the truth

Well-known member
אוקיי. ובכל זאת מה לעשות, זה מה שכתבתי ועל זה אני מדבר מתחילת הדיון.

אמת. אבל לאבולוציה יש היבטים נוספים ואני דיברתי, אפס, קשה להאמין, בדיוק על מה שדיברתי.

דיון מטבעו לא יכול להתקיים ע"י קריאת מחשבות/כוונות, ולכן יש להשתמש במונחים מובנים ומקובלים (דיברתי על מה שדיברתי ????).
אולי התכוונת לדמיון אנטומי של הלב, ועל זה אין ויכוח.

אתה יכול כמובן לא להסכים עם תאורית האבולוציה, אבל מבחינה אבולוציונית , לא משנה איך שתסובב את זה, השימפנזה קרוב יותר לאדם מאשר החזיר.

Harrington

Well-known member
מנהל
דיון מטבעו לא יכול להתקיים ע"י קריאת מחשבות/כוונות, ולכן יש להשתמש במונחים מובנים ומקובלים (דיברתי על מה שדיברתי ????).
שאלה של השקפת עולם. לדידי דיון מתקיים כך שאם א' כותב משהו, ב' מתייחס לדבריו ולא מתבזר ל1001 דברים אחרים שא' כלל לא דיבר עליהם. בכל אופן, לא כשהוא מתיימר להגיב על דברי א'.

כך או אחרת, נראה שמצינו. המשך ערב שקט ונעים ושבת שלום.

משתפרת1

Well-known member
בעבר הפיקו מחזירים אינסולין עבור חולי סכרת. הוא היה דומה יותר לאינסולין האנושי מאשר מוצרים מבעלי חיים אחרים. היום האינסולינים השונים סינטטים ודומים להורמון האנושי.

משתפרת1

Well-known member
עוד מעט אורנה בנאי תפגין באלימות לפני בית החולים שהעיז לגדל חזיר מהונדס כך שהשוני הגנטי בינו לאדם יקטן, לקטול את החזיר ולנסות להציל את חיי האדם.
עם כל ההתקדמות בשליטה על גידול רקמות במבחנה ועל שימוש במדפסות תלת מימד זה ענין של זמן (אני מדברת על עשורים, לא על שנים בודדות) עד שיצליחו לפתח במעבדות חלק מהאיברים הנחוצים להשתלה, ולהפיק אותם מתאים שנלקחו מגוף הפציינט, כך שלא יעוררו דחיה אחרי ההשתלה.

מלאכת מחשבת1

Well-known member
עוד מעט אורנה בנאי תפגין באלימות לפני בית החולים שהעיז לגדל חזיר מהונדס כך שהשוני הגנטי בינו לאדם יקטן, לקטול את החזיר ולנסות להציל את חיי האדם.
עם כל ההתקדמות בשליטה על גידול רקמות במבחנה ועל שימוש במדפסות תלת מימד זה ענין של זמן (אני מדברת על עשורים, לא על שנים בודדות) עד שיצליחו לפתח במעבדות חלק מהאיברים הנחוצים להשתלה, ולהפיק אותם מתאים שנלקחו מגוף הפציינט, כך שלא יעוררו דחיה אחרי ההשתלה.
חחחח אורנה בנאי תפגין ?
עוד מעט יבוא חברך ויסביר שחזיר זה חזיר , אבל "זה יעני פיקוח נפש ".
ומותר להנות מחזיר רק לא לאכול אותו....
הרבנים הללו ,לכל דבר ימצאו איזה סיבה מצחיקה העיקר שיוכלו גם לאכול מן העוגה וגם להשאירה שלמה.

למעלה