מטורף לא להאמן

קר לי בך

Well-known member
אם כבר החלטתי לנצל"ש ולתת קרדיט לחוקרים מישראל.
בבלינסון מנסים לעבוד על פיתוח כזה
זה יקח כמה שנים עד שזה יוכל לעבוד טוב (שם דיברו על 3-5 שנים, אבל זה נראה יותר wishful thinking מאשר הערכה אוביקטיבית. הלוואי ואני טועה).
הטכניקה מבוססת על הסרת ציפוי כלי הדם של החזירים כדי להפחית תקיפה של מערכת החיסון. בלב זה יהיה פשוט יותר, אבל בכליה (רשת מסועפת של כלי דם קטנים שנכנסים לתוך הנפרונים) זה נשמע לי הרבה יותר מסובך.

המנותח הראשון בארה"ב, עבר בעצם סוג של טיפול חמלה (עמד למות בכל מקרה, אז החליטו לנסות) , הלוואי שזה יתפוס לזמן רב, אבל לדעתי הטכנולוגיה טרם הבשילה.
תודה על העברת מידע,
שינוי מרענן לעומת התגובות הרגילות כשמספרים על הישג מדעי, כשבפורום המדובר ישר הופך לשאלה אם זה שמאלני או ימני ותקיפת פוליטיקאים - רצוי פוליטיקאיות

משתפרת1

Well-known member
חחחח אורנה בנאי תפגין ?
עוד מעט יבוא חברך ויסביר שחזיר זה חזיר , אבל "זה יעני פיקוח נפש ".
ומותר להנות מחזיר רק לא לאכול אותו....
הרבנים הללו ,לכל דבר ימצאו איזה סיבה מצחיקה העיקר שיוכלו גם לאכול מן העוגה וגם להשאירה שלמה.
לגבי ההלכה- כבר אתמול ראיתי הסברים שאין מניעה להשתלת לב חזיר באדם. בהלכה יש איסור אכילה ואיסור הנאה. החזיר- יש עליו איסור אכילה, אין איסור הנאה. כלומר מותר להשתמש בחלקים שלו (למשל- להכין תכשיט מהחטים שלו). בקישור יש הנמקה אחרת.
מצטטת את משפט רלוונטי:
נמצא אפוא שאין שום מניעה להשתמש בליבו של "דבר אחר" להצלת חיי אדם חולה לב. עם זאת היה מומלץ שחזירים אלו יגודלו בעיקר בחו"ל ולא בארץ.

Harrington

Well-known member
מנהל
לגבי ההלכה- כבר אתמול ראיתי הסברים שאין מניעה להשתלת לב חזיר באדם. בהלכה יש איסור אכילה ואיסור הנאה. החזיר- יש עליו איסור אכילה, אין איסור הנאה. כלומר מותר להשתמש בחלקים שלו (למשל- להכין תכשיט מהחטים שלו). בקישור יש הנמקה אחרת.
מצטטת את משפט רלוונטי:
נמצא אפוא שאין שום מניעה להשתמש בליבו של "דבר אחר" להצלת חיי אדם חולה לב. עם זאת היה מומלץ שחזירים אלו יגודלו בעיקר בחו"ל ולא בארץ.
תגידי את לא מתביישת? להביא דעת תורה מ1999 למניינם כדי להוכיח שהרבנים הרשעים והאינטרסנטים האלה יקבעו ב2022 שמותר להשתמש בלב של חזיר להשתלה רק כי זה "יעני פיקוח נפש" ו"לכל דבר ימצאו איזה סיבה מצחיקה העיקר שיוכלו גם לאכול מן העוגה וגם להשאירה שלמה."??

בושה וחרפה. היה צריך לאסור את זה :).

משתפרת1

Well-known member
תגידי את לא מתביישת? להביא דעת תורה מ1999 למניינם כדי להוכיח שהרבנים הרשעים והאינטרסנטים האלה יקבעו ב2022 שמותר להשתמש בלב של חזיר להשתלה רק כי זה "יעני פיקוח נפש" ו"לכל דבר ימצאו איזה סיבה מצחיקה העיקר שיוכלו גם לאכול מן העוגה וגם להשאירה שלמה."??

בושה וחרפה. היה צריך לאסור את זה :).
מה ל'שות? עד כמה שאינני מאוהדי הרבנים והרבנות, משנשאלת שאלה אני עונה מה שידוע לי.
אז אני הולכת לי לפינה ועומדת ליד הקיר...

למעלה