מטבע

מודולרי

New member
מטבע

מי יכול למסור לי פרטים על המטבע שבתמונה קוטרו 21 ממ ויש מתחת לנשר צלב קרס.

תמיר1991

New member
מנצל"ש:

איציק מצטער לא קניתי לך את הקונרס. לי נשארו רק 10 ש"ח, וביקשתי מאריק אך הוא די היה עסוק בדברים אחרים. אם אין לך את טופס השירות הבולאי, אז אשלח לך אותו, ותוכל להזמין. שלח לי מסר. תמיר.

תמיר יקירי,

שלוש פעמים היום ביקשת ממני לדאוג לקונטרס, בזמן שדיברתי עם אחרים, ושלוש פעמים כשסובבתי את הראש אחרי דקה, כבר לא היית שם... הייתי היום בתערוכה מ-12 בצהריים, ועד 23:00. אפשר היה למצוא דקה שקטה איתי, כמו שעשו כמה מהחברים האחרים בניחותא. חבל שלא היתה לך קצת יותר סבלנות. אבל כנראה שככה זה אתכם הצעירים - קופצים מפרח לפרח, ונעלמים עם רדת החשכה.
מכל מקום, איציק בוודאי יוכל לרכוש את הקונטרס באותו המחיר בדיוק גם בלי התערוכה, כך שלא קרה שום אסון. ועוד בנדיט שנעלם לי פתאום באמצע היום הוא פיתון 4. היית בתערוכה? באמצע הסיור נעלמת לי, ומאז אבדו עקבותיך. אני מקווה שלא חטפו אותך סוחרי הבולים, כדי שיוכלו להמשיך ולהתפרנס ממך גם בעתיד. ואת סיכומי התערוכה שלי אכניס בהודעה נפרדת.

python 4

New member
אני יכול להסביר!../images/Emo9.gif

במיוחד סיכמתי עם תמיר 40 דקות לפני שעת המפגש היעודה כדי שנספיק להסתובב בדוכנים, אך לצערי הזמן היה קצר והפאקטים היו רבים! בזמן שעברתם בתערוכה תמיר ממש גרר אותי (
) שוב לדוכנים (ואז גם פגשתי את אבבא של יותם!) אבל חזרתי בדיוק כשהגעתם לאוסף שלך בתערוכה! אחרי שהתפזרנו חיפשתי אותך (ורחל עדה!) כדי שתבוא איתי לדוכן של דורון ותעיד עלי כחבר בפורום! (בסוף רחל עשתה את זה). אחרי זה הסתובבתי עם גלעד בין הדוכנים, עד לשמונה שנאלצתי לעזוב כדי לתפוס את הרכבת האחרונה צפונה. קצת חבל לי שפספסתי את רוב התצוגות - היו הרבה אוספים מעניינים שתכננתי שרציתי לעבור ולראות אותם. 4 שעות בהחלט לא מספיקות בשביל יריד כזה! וכמו שאמרת - אנחנו הצעירים קופצים מפרח לפרח.

coincollector

New member
מטבע מגרמניה הנאצית

בצד השני יהיה כתוב התאריך והערך. כמעט לכל מטבעות גרמניה הנאצית יש בדיוק אותה הדוגמא מהצד הזה. בכל מקרה, במצבו הוא שווה סנטים בודדים.

golombek

New member
מטבע נאצי טפו

אם כול הכבוד לאוסף שלכם מטבע מגרמניה הנאצית?

coincollector

New member
למי אתה מתכוון?

אני לא מחזיק מטבעות כאלה, אבל הערך שלו והתמונות מופיעים בקטלוג מטבעות העולם.

לא מסכם.

היום בתערוכה ראית שני דברים: מעטפה שנעשתה על ידי חייל גרמני מחתיכה של ספר תורה, לשם משלוח דואר למשפחתו, אחרי שהדביק עליה בול עם דיוקנו של היטלר, ואוסף מדהים של דואר גטאות. האם לפריטים כאלו אין מקום באספנות? את הפרק הזה בתולדות העם היהודי אסור לשכוח, וחלק מהזכרון נובע מאספנות.

אכן מוצגים מרגשים ומזעזעים גם יחד.

אני שמחה שיצא לי לראות אותם (בעוונותי, אני לא זוכרת מי המליץ לי עליהם). אני בהחלט חושבת שיש להם מקום באספנות, ואני מתחברת לנימוק שלך במיוחד, כי רבים מהאוספים שלי הם אוספי מזכרות (כמו כרטיסי ביקור ממקומות שהייתי בהם). בעזרת האוסף זוכרים, וכמה שזה נעים לזכור דברים כייפיים, זה חשוב הרבה יותר לזכור פרקים אלה בתולדות עמנו. ואם אני כבר כותבת, אז אני רוצה להגיד שנהניתי מאוד בתערוכה (לפחות מהחלקים שהספקתי לראות):
האוסף של אבא של נעם, שהוא גם הסביר לנו עליו, והרגשתי שאני כבר מכירה אותו היטב, מהסיפורים והדיונים כאן.
האוסף של מעטפות וגיליונות עם בולי דואר עברי - הגליונות במיוחד היו מהממים.
אוספי גלויות המירב - חיפה, דגים ומלכים אירופאים - מקסים לראות עד לאן אפשר לקחת את סוג האספנות הזה. הביא לי חשק להצטרף ובגדול.
האוסף של איינשטיין - זוכה הפרס הגדול, זהב טהור גדול עם ציון לשבח.
האוסף עם הבולים המיוחדים - תלת מימדיים, ריחניים, הולוגרמות וכו' - מדליק ביותר (פיתון בטח היה אוהב אותם, לו היה טורח להסתכל עליהם ולא על פאקט בולים של מרילין מונרו בדוכן בית טוב
). רציתי להתעכב עוד על אוסף הינשופים (שגם עליו אבא של נעם הסביר) ועל חלקים נוספים בתערוכה, אבל יותם היה עייף מאוד, ונאלצנו ללכת יחסית מוקדם. אל תשכחו לשרשר את הבולים שציירתם!

נויקה

New member
אש"י

כמה קיויתי שאפגוש אותך בתערוכה. באותו בוקר קיבלנו במוזיאון הזמנה למוזיאון אחר שייך למועצה לשימור מבנים ואתרים . ומה מצויר על ההזמנה? ציור של נחום גוטמן. מהר בדקתי שאף אחד לא מתכוון ללכת לאירוע הזה (" 19:30 בערב? זה מאוחר! רחובות? זה רחוק!) והכנסתי אותו לתיק, זה שאחר כך גם הלך איתי לגני התערוכה אבל כבר לא מצאתי אותך. בכל אופן אם את רוצה שאשלח לך אותו או שאשמור לך אותו- רק תגידי! נעה

בּני

New member
פדיחות...

אני מסתובב ברחובות כל החיים שלי ולא שמעתי על המוזיאון הזה... אשמח לשמוע עליו עוד פרטים, אם יש לך. תודה

נויקה

New member
זה בסדר

אני לא יודעת איך קוראים לרחוב שמקביל לבית שלי... במוזיאון יש שחזור של בית פרדסן, בית אריזה (עם ערמות של תפוזים), באר ותעלות השקיה. זה היה הפרדס הראשון בארץ והמועצה לשימור מבנים ואתרים שחזרה ושימרה חלק מהמקום. היום נטעו שם פרדס חדש, כמובן. אם יוצא לך הרבה להיות ברחובות ויש לך שעה פנויה, קפוץ לביקור. ביום ירושלים הם פותחים רשמית את האתר למבקרים, בהתחשב שעד עכשיו היו פעולות השיחזור במקום. לא להיבהל מערמות התפוזים! הם אומנם מפלאסטיק אבל זה קצת מפחיד. עוד פרטים? www.shimur.co.il אגב, במסגרת שבוע שימור מבנים ואתרים, ב14.5 בשעה 11:00 וביום שבת אחר כך, בשעה 9:00 יש סיור ב"מכון איילון- גבעת הקיבוצים" ומשם למוזיאון הפרדסנות- ללא תשלום. הרשמה מראש: 089406552 נעה

מודולרי

New member
אני לא מסכים איתך

זה רק ערך אספנות בלי הזדהות עם ימח שמם. אני יכול להיכנס לכנסיה או מסגד אבל לא להזדהות עם הנצרות או האיסלם. גם במוזאונים לשואה יש מוצגים כאלו.

או קיי, אני לא מדברת על התעלמות

ואני בהחלט חושבת שצריך שיהיו אוספים בנושא כדי לזכור ולא לשכוח, אבל במוזאונים לשואה ביד ושם ומקומות כאלה המיועדים לכך, אבל אוסף פרטי בבית? זה פשוט נשמע לי נורא, כמו איזה "אנרגיות שליליות" בבית, אני פשוט לא יודעת באיזו מילה להשתמש אז השתמשתי באנרגיות, אבל אני בטוחה שהכוונה שלי מובנת. ואגב כנסיות, אני מאוד אוהבת כנסיות, הם יפות ומעניינות והם גורמות לתחושה מיוחדת עם האקוסטיקה שלהן, אבל בטח ובטח זה לא אומר שאני מזדהה עם הנצרות.

אלונה, אל תבלבלי בין אספנות להזדהות

אלונה, אסור לבלבל בין אספנות להזדהות. מרבית האספנים שאוספים פריטים נאצים, עושים זאת משום שהם נכנסים לקטגוריה שהם אוספים. לאו דוקא מתוך הזדהות עם האידיאולוגיה הנאצית. את יכולה לתאר לעצמך כיצד יראה אוסף של בולי גרמניה או מלחמת העולם השניה ללא פריטים נאצים? דוגמא אחרת וקלה יותר לעיכול, היא תחום האיסוף שלי, הסכסוך הערבי ישראלי. יש ברשותי בולים שמביעים שנאה עזה לישראל: מפת ישראל עם סכין נעוצה בה, חיילים מסתערים על מפת ישראל עם כיפת הסלע במרכזה וכד'. למרות שבולים אלה מביעים שנאה לחלק נכבד מהזהות האישית שלי ולרעויונות והערכים שבהם אני מאמין, אני מקווה שברור לך שאינני יכול לוותר על בולים אלה. זהו בדיוק היחס שלי לפריטים נאצים. הם משקפים תקופה מסוימת בהסטוריה. תקופה קשה ושחורה משחור, אך מכרעת ובעלת השפעה אדירה על האנושות בכלל, והיהודים בפרט. אם כל התיעוב שאני וכל אדם שפוי חש כלפי הנאצים והנאציזם, לא ניתן, לדעתי, להתייחס מבחינה אספנית לתקופה זו כ"חור שחור" ולהחרים פריטים המשקפים את הנאציזם.

למעלה