מטבע

yblumann

New member
מסכים בהחלט עם שמוליק

איסוף בולים זה למידת הסטוריה ,וכמובן זה לגיטימי.לא חייבים להסכים אבל כדאי לדעת. שמוליק, זכית במדליה? Yoram

לא, לא הצגתי

אף פעם לא הצגתי את האוסף, כי תמיד חשבתי שהוא עדין לא ברמה מספקת. אבל מספר אספנים שהראתי להם את האוסף (כולל אבא של נועם) אומרים שהוא כבר ברמה שניתן לבנות ממנו תצוגה. חוות דעתם והתערוכה האחרונה עוררו בי את הרצון להציג, ובתערוכה הארצית הבאה אני אנסה להציג אותו.

כל הכבוד! וככה יהיו שלושה מציגים

מהפורום (לפחות): שמוליק, ניסים (שעוד לא נכנע רשמית והודיע על כך, אבל תשאירו לי לשבור אותו), ואני.

python 4

New member
שמוליק, האוסף שלך דורש להיות מוצג

ממה שראיתי במפגש בפברואר יש לך שם גם פריטים מאוד מיוחדים.

סורי, יש מי שמסוגל ויש מי שלא

אני לא מסוגלת לאסוף דברים שגורמים לי לחלחלה

סורי, יש מי שמסוגל ויש מי שלא

אני לא מסוגלת לאסוף דברים שגורמים לי לחלחלה

powo

New member
אלונה סורי

גם אני מסכים אם שמוליק.אפשר בהחלט לאסוף.ולא להסכים.יד ושם מלא בפריטים

אברהם, תראה תשובתי למודולרי

כמה שורות לפני ואז תבין את כוונתי, אני מקווה

powo

New member
אלונה בכל זאת

אני מבין אותך.אצלנו בבית היה אסור אפילו להזכיר את המילה נאצי. חוץ מיום הזיכרון.בהחלט אין שום הזדהות.ושום רגש.ואפילו תיעוב. אני למשל לא הייתי שום פריט צבאי .בתקווה שתביני אותי

טל ענבר

New member
כל מקרה לגופו - למשל פריטי SS

אני מכיר אספני סכינים שיש ברשותם פגיון SS מקורי, פגיון SA, ותגי זרוע של צלב קרס, שהיו על מדים של אנשי SS. פה כמובן העניין הוא עקרוני - האם מישהו מעוניין לאסוף פריטים נאציים מובהקים שגם שימשו נאצים, חלקם מאלה שעסקו ישירות ברצח - ואין הדבר דומה לאיסוף בול עם דיוקן של היטלר, שא ו ל י ילד גרמני ליקק כשהדביק על המעטפה. (טוב, נו, אולי גם חייל ורמאכט...). אין כללים מוחלטים בעניין וכל אחד יאסוף לפי העניין וההחלטות האישיות שלו (או שלה).

geru

New member
ניסיתי לקנות באיביי.....

3 קסדות של הנאצים ימח שמם , ובנוסף היו גם 3 טלאי צהוב..הגעתי עד 200$ לא כולל משלוח ונשברתי...זה הסתיים ב-350$. חשבתי להעביר זאת ל"יד ושם" אם הייתי זוכה ולא נשבר. המוכר היה אמריקאי שאביו היה לוחם בצבא האמריקאי ששיחרר את אחד המחנות. שרון

לצערנו, טלאים צהובים יש די והותר

במוזיאון, ואני בספק אם היו מוסיפים את הקסדות לאוסף המוצג שם. מן הסתם היו יורדות אחר כבוד למרתפי המוזיאון ונשכחות שם. טוב שלא הצלחת לקנות.

נויקה

New member
אז למה לא?

לתרום את המטבע הזה או בולים או סכינים או כל דבר אחר ל"יד ושם" למשל, או למוזיאון לוחמי הגטאות כדי שכולם יוכלו לראות אותו? לדעתי יש פריטים שהם היסטוריה של עם ולא היסטוריה פרטית ולכן צריך לשתף את כולם עם אותו פריט. נעה

למעלה