מחשבות...

unicorn1a1

New member
מחשבות... ../images/Emo221.gif

לפעמים אני חושבת שיש אנשים שלעולם לא יגיעו לשלמות פנימית. כמוני למשל. כאלה שתמיד שואפים ליותר. שתמיד מפחדים מה פספסו. שתמיד חושבים שאולי היה טוב יותר בדרך אחרת. שתמיד מתלבטים. לא מצליחים להחליט. תמיד מרגישים שלא מיצו את עצמם כמו שצריך. כאלה שחושבים הרבה על הדברים. שסיימו ומייד רצים קדימה לדבר אחר. פרפקציוניסטים כאלה. שונאת את המילה הזאת. שכמה שאני אצליח, תמיד אני אחשוב שאולי הייתי יכולה יותר במקום אחר. שאולי מתאים לי יותר משהו אחר. תמיד מחליטה ומתחרטת. לא מצליחה להרגיש סיפוק עם המקום שבו אני נמצאת כרגע. תמיד עם שאיפות. ותמיד אומרים לי שהחיים הם התפשרות. שאני צריכה להבין את זה סוף סוף. ולא מצליחה להתפשר. מנסה בכוח להגיע למקום שלי. להגשים את החלומות שלי. ואולי גם לחפש את החלומות שלי. ואנשים אומרים- את לא מציאותית. את חושבת שזה מה שיביא לך את האושר? את חיה באשליות. את לא נורמלית. תעצרי. תמצי את המקום שאליו הגעת ורק אחר כך תמשיכי הלאה. מה רע במה שהשגת? למה ללכת למקום אחר? ואולי הם צודקים. אבל אני, עם מין אופי כזה. תמיד חושבת. תמיד לא בטוחה אם זה מה שאני רוצה. אם אני נמצאת במקום הנכון. במקום בו אני רוצה להיות. תמיד מתלבטת. לא מרוצה עד שמרגישה שעשיתי את כל מה שיכולתי כדי להגיע. תמיד משקיעה. ככה עד הסוף. ותמיד כל כך מקנאה באנשים עם אופי אחר. כאלה שברור להם מההתחלה מה הם רוצים. בלי מחשבות. בלי התלבטויות. והם פשוט רצים קדימה בלי לעצור ולחשוב. והחיים שלהם כאילו מסתדרים מעצמם. או מהצד השני- כאלה שיכולים גם להתפשר. שלא מנסים להגיע למקסימום וגם לא כל כך אכפת להם. פשוט נהנים ממה שיש. לוקחים את הדברים בקלות. וחושבת שאנשים עם אופי כזה, פחות פרפקציוניסטי, פחות שאפתני, אולי יותר החלטי, מצליחים יותר להגיע לשלמות פנימית. לא?! מנסה לחשוב על עצמי עוד כמה שנים. מנסה לחשוב אם אי פעם אני אגיע למקום בו אני רוצה להיות. אם אי פעם אני אגיע למצב בו אני אוכל להגיד שאני שלמה עם עצמי ועם מי שאני ונמצאת במקום שהכי מתאים לי. שאני הכי אוהבת. אם החיפושים האלו אחרי המקום שלי יגמרו מתישהו במהלך החיים. ומשום מה, לא מצליחה לראות את עצמי ככה. כזאת שלמה ומאושרת ובטוחה בדרך שלה. תמיד נראה לי שרגשות כאלה שייכים לאנשים אחרים. לא לי. ותמיד כולם מחפשים את השלמות הזו. כותבים עליה ספרים. מדברים עליה כל כך הרבה. מנסים להגיע אליה בכל כך הרבה דרכים. אבל לפעמים אני חושבת שאולי שלמות פנימית, במובן בו אני תופסת אותה, היא לא הדבר הכי טוב. אולי דווקא הדבר החסר הזה שאנחנו מרגישים אותו כל הזמן, דוחף אותנו לרוץ קדימה. דוחף אותנו לחלום, לחשוב, להרגיש, לנסות. עוזר לנו להתחבר לאנשים אחרים. להרגיש ולהבין את החלק החסר שנמצא גם בהם. גורם לנו לחפש מישהו ומשהו שישלים את החלק החסר שקיים בנו. גורם לנו לחפש, לשאול. לנסות למלא אותו כשתוך כדי מתרוקן משהו אחר. אולי אנחנו צריכים את החלק החסר הזה בתוכנו??? כדי להתקדם? כדי לחיות??

אולי ../images/Emo13.gif

ואולי לא. מי באמת יודע ? אני לא בעד להתפשר, בכלל, לכי על מה שאת מרגישה שהוא נכון! אבל אני לא בעד מרדף אחר משהו בעתיד, אני מעדיפה את ההווה, יותר קל לפעול בו, מה גם שהמחר לא מובטח לי. אז אם יש לי הזדמנות עכשיו אנצל אותה, והיא תוביל לשלב הבא
אפשר להמליץ לך על דרך מאוד נחמדה לנסות לענות על התהיות והקושיות האלו ? אני ממליצה עליה מנסיון כי גם אני חשבתי את אותם דברים בעבר: טאי צ'י. זה מחליף את הדיבור בתנועה, ובצורה בלתי נתפסת משנה אותך מבפנים ואת צורת החיים. לפחות אצלי. מומלץ בחום...

unicorn1a1

New member
תודה ../images/Emo20.gif אני אנסה...

חשבת את אותם דברים בעבר, ועכשיו לא?

כן ../images/Emo13.gif אפילו לא מזמן...

אני לא אחזור על מה שכתבת ואסתפק בלומר שכל מה שכתבת בהודעה הראשית שלך (וגם חלקים נרחבים ממה שרשמת בהודעות הבאות מתחתיי) הם דברים שהתרוצצו לי בראש, דברים שלעסתי וטחנתי במוח עד שרציתי לזרוק את הכל וללכת להיות נזירה
וגם אני תהיתי מה היא השלמות הזו והאם היא דבר חיובי ? עכשיו אני לא חושבת על כך יותר פשוט כי זה לא מוביל אותי לשום מקום. ראיתי שלחשוב על זה שוב ושוב פשוט לא תורם לי, אז שיניתי צורת פעולה/מחשבה, מה שנקרא-אם הקיר הזה לא זז אני אלך לנסות לדחוף קיר אחר ועוד אחד עד שאמצא דלת. זה לא עזר לי להתחבט ולתהות ולרצות ולהיות מתוסכלת, אז שיחררתי את המחשבות האלו, הרפתי מהן (משהו שלומדים בצ'י-קונג/טאי צ'י), והיום אני מסתכלת על החיים כרגע אחר רגע אם תוכניות כלליות לעתיד ואיזשהו חזון. השלמות הפנימית שלי היא בכל רגע נתון, אני לא מנסה להיות משהו או מישהו יותר, אני פשוט האדם הזה שאני שואפת אליו ברגע זה ממש. קשה לי להסביר יותר טוב. זה נחמד באמת לדעת מההתחלה מה רוצים לעשות ואיזה מסלול רוצים לקחת בחיים אבל אם אני לא יודעת כרגע, אז SO BE IT, להתחבט בזה ללא הרף לא יביא (לי לפחות) תשובה
אז אולי מתוך הרפיה של הכל והתמקדות בפעולה בהווה ובאמונה שהכל קורה לטובה, נמצא את השלמות דווקא כאן ועכשיו. ומתוך זה גם נדע לאן לקחת את הצעד הבא. ודבר אחרון, אין כמעט שום דבר בחברה שלנו שהוא עד כדי כך מחייב (אלא אם יש לך ילדים וכאן זה תחום שזר לי ואני לא יכולה להעיד עליו). גם אם תבחרי להתחיל תואר נוסף ותתחרטי-את תמיד יכולה להחליט לשנות את דעתך ולסגת. גם אם התואר שלך כרגע לא מרגיש בהכרח ה-דבר בשבילך יש הרבה דברים שאפשר לעשות עם תארים, קחי לדוגמא את מקים עמותת אדם, טבע ודין (או אדם דין וטבע ? ?) הוא עו"ד במקצועו אם שמעתי נכון אבל מתוך המקצוע שהוא למד הוא הלך וכיום הוא בראש עמותה מאוד משמעותית וחשובה בישראל למען איכות הסביבה (שוב, זה הכל מזיכרון של איזה מאמר שקראתי מזמן אז אולי אני טועה בפרטים). אי אפשר לדעת מה ייצא ממה שלמדת, וכמו שנאמר כאן, ידע אף פעם לא הולך לשומקום ולדעתי הוא תמיד ימצא דרך להיות שימושי אז גם אל תתחרטי על מה שעשית עד כה. טוב, קצת התפרשתי פה יותר מדי, מקווה שתמצאי את דרכך, או את הדרך אליה

unicorn1a1

New member
../images/Emo140.gif

נשמע כל כך פשוט אבל כל כך קשה ליישום... בכל אופן, מבטיחה לנסות... למרות שלהרפות מהמחשבות זה בעצם אומר- אצלי לפחות- לא להחליט. להמשיך במצב הקיים ולדחות את ההחלטות לפעם אחרת. טוב, אולי זה באמת מה שנכון לעכשיו. ונכון, תואר הוא אמנם לא מחייב (ואין לי ילדים), אבל את משקיעה כסף, זמן ומאמץ בשביל להכנס אליו וקצת קשה אחר כך לצאת. או להודות בכך שטעית. או פשוט להגיע לגיל 30 (למרות שכרגע אני מאוד רחוקה מכך) ולא לדעת מה את רוצה מעצמך ומחייך. מפחיד אותי. חוץ מזה שלי יש בעיה מסוג אחר, שכל דבר שאני מתחילה אני חייבת לסיים. וזה לא תמיד נכון. לפעמים צריך להודות בטעות ולקום וללכת. אבל אני, איכשהו מתוך הרגל, מתוך פחד להכשל, לא מצליחה לאזור אומץ ולצאת. עד שאני כבר מחליטה ונכנסת למשהו- אני הולכת על זה עד הסוף. וברור לי שזו לא הדרך. ואנשים תמיד לוחצים מסביב להמשיך ולגמור. ולפעמים הרבה יותר קשה לקום וללכת מאשר להמשיך כאילו כלום לא קרה. ולא תמיד מבינים את זה. וממשיכים בלי סיבה, רק מהפחד לעזוב. פעם מישהו אמר לי (ואולי זו היתה אלי מקביל, כבר לא זוכרת...) שבסופו של דבר אנחנו מתחרטים יותר על מה שלא עשינו בחיינו מאשר על הדברים שעשינו.

schlomitsmile

Member
מנהל
זו לא בהכרח "טעות"-לפעמים ממצים משהו, לוקחים ממנו את מה שנכון לנו לקחת, ואז בא הרגע להמשיך הלאה. זו לא היתה טעות להכנס לזה, אבל עם זאת, אין צורך לסחוט את העניין ואת עצמנו עד דוק. ועוד משהו- נראה לי שהסבירות שתגיעי לגיל 30 ולא תדעי מה את רוצה מחייך, תפחת ככל שתרשי לעצמך להתנסות ביותר דברים.

זה פשוט, אבל לא בהכרח קל ../images/Emo8.gif

לדעתי הרפיה זה לא דחיית החלטה, להיפך, זה להחליט לנקוט בשיטת פעולה שונה שאולי תניב תוצאות שונות. במילים אחרות, אם ניסיתי משהו והוא לא הצליח, אולי מתוך ההרפיה יצמח משהו חדש ושונה. בשבילי זה אפילו לא אולי, זה בטוח, דברים זזים ברגע שמרפים מהם ומסתכלים לצדדים. וגם הגיל הוא לא דבר מחייב בעיניי. מה יקרה כשאגיע לגיל 30 ? לא יותר מדי, העולם לא יתהפך, אני לא אשתנה. אולי לאחרים יהיו ציפיות אחרות ממני אבל מבחינתי הם יכולים להמשיך לצפות... אני לא מוצאת את חוסר הידיעה והחלטיות כדבר מפחיד, מבחינתי זה חלק בלתי נפרד מהחיים שלי. וגם אם השקעתי זמן מאמץ וכסף במשהו לא אחשוש לעזוב אם זה לא מיטיב עימי, ואני לא רוצה לתת לפחד להחליט עבורי באיזה מסלול אבחר בחיים. אני תמיד משווה את זה לחפצים שאנשים קונים ומשתמשים בהם רק כי "כבר שילמנו". זה כמו לקנות מכשיר עינויים ואז להתענות בשימוש בו ולהמשיך להשתמש כי "כבר שילמנו, אז לא נשתמש?" אותו דבר עם תואר, אולי כבר עשית והשקעת והתאמצת אבל אם הוא לא יסב לך אושר ולא יעזור לך למצות את עצמך אז שני כיוון ואל תמשיכי איתו "כי כבר..." כי אז זה רק יהיה גרוע יותר. ודבר אחרון, להיכשל, או להפסיק באמצע או לבחור בדבר הלא נכון זה לא טעות. אין טעויות, בחיים הכל קורה מסיבה טובה, בין אם זה ברור לנו או לא (וזה חלק גדול מאמונתי שעוזר לי לקיים את כל השאר) ולכן אם את במצב בו את נמצאת ועברת את מה שעברת, אם תמצי את המיטב, ותבחרי בחירות שיגרמו לך להרגיש נכון וטוב עם עצמך, תראי כבר שגם התקופה הזו לטובה. הכל חלק מהחיים. ואכן, משפט יפה ודי נכון פעמים רבות, זה מה שלא העזנו לעשות שאנו מתחרטים עליו, אז תחליטי מהרגע שאת לא הולכת להתחרט על דבר. גם דרך להחליט

unicorn1a1

New member
קצת מקנאה בך......

באמת! על דרך החשיבה שלך... ותמיד הדברים האלו נשמעים לי כל כך הגיוניים ונכונים ואני שואלת את עצמי למה כולם לא יכולים לחיות ככה? זאת אומרת- בדרך שתיארת אותה עכשיו? למה זה כל כך קשה? לא לפחד, לעזוב כשלא טוב, להאמין שמה שקורה זה מה שצריך לקרות? לא נשמע כל כך קשה...

זה אכן לא קשה, זה קל. אבל מה ?

זה לא פשוט
לחשוב ככה אפשר, הקושי הוא (וכאן אני שואלת חתימה של מישהו): לא מספיק לדעת, צריך לדעת ליישם. מה שווים כל הכישרונות והידע בעולם אם אין את הידע ליישם? זו טיפשות אמיתית בעיניי. אל תקנאי בי כי אני בעצם הכי טיפשה שיש, עם כל הידע שלי וצורת המחשבה שלי, יכולת היישום והפרקטיות שלי מתחת לאפס. מה שכן, איכשהו פיתחתי את האמונה שהכל יהיה בסדר אם רק אמצה את המיטב מהרגע ולא אלחץ. הכל קורה לטובה הרי, לא ? גם התקופה המעורפלת הזו - אני בטוחה שאם אשאר נאמנה לעצמי ותחושותיי בקצה אמצא את ה ROAD LESS TRAVELED שלי. אצליח ללמוד ולהתפתח בתק' הזו (לכן אני עוברת אותה, לא ?) ולהגיח אף "טובה יותר" בצד השני של התקופה. אני חושבת שזו האמונה שמקלה עליי לחיות ולחשוב כך. לדעתי כל אדם עושה מה שמרגיש לו נכון ולי מרגיש טבעי ונכון להאמין שהכל קורה מסיבה מסוימת, שיש גילגול נשמות, ועוד ועוד. לא כי מישהו חינך אותי כך אלא כי זה פשוט נראה לי הכי טבעי וברור מאליו וזה בכלל מגוחך לחשוב שזו לא האמת. אז אולי תשבי עם עצמך ותשאלי: מה נראה לי הכי נכון וטבעי ביקום ? מה אני מרגישה ויודעת שהוא נכון בלי שום ספק או מחשבות שטחיות של האגו בכלל ? מה יוצא וזורם מהאני הבפנוכו שלי ? מה מעלה לי חיוך על הפנים וגורם לבפנים שלי להרגיש זוהר וחמים ושלם, בלי חורים או מקומות חלולים ? תנסי.. מי יודע מה ייצא מזה ? ולגבי כולם: לא כולם יכולים לחיות ככה כי כנראה שהם פשוט לא מוכנים לזה. מי שמוכן לזה, לשינוי המחשבתי הזה-הוא כבר ימצא אותו. אני מקווה

כן, צריכים את "החסר" הזה כדי לחיות

אילולא ה"חסר" הזה, לא היה טעם לחיים. לא היה למען מה לשאוף על מנת להמשיך הלאה. "חוסר" הוא אינו מושג שלילי. ההתייחסות אל "החוסר" לעומת "שלמות" כשני מושגים של שלילי מול חיובי, היא לא נכונה לדעתי. אם "חסר" לי כסף, אלך לעבוד. אם "חסרה" לי אהבה, אחפש אותה. אם "חסרים" לי חברים, אעשה לי חברים. וכדומה. אילולא ה"חוסרים" האלה בחיינו, אם לא היינו מרגישים בהם, לא היינו זזים ונעים למען הגשמת מטרות ולמען מילוי הצרכים הפיזיים והרוחניים שלנו. ה"חוסר" הוא הדלק שלנו לנוע, לזוז, לא להישאר תקועים במקום אחד. אין בו שום דבר רע, להיפך. אני חושבת שאם אדם מגיע למקום שבו הוא מרגיש שהגיע למנוחה ולנחלה ושמכאן אין לו רצון יותר לשנות, ישנן שתי אפשרויות: או שהוא מת רוחנית. או שהוא מת פיזית. אם מתייחסים למושג "שלמות פנימית" בפירוש של: "איזהו עשיר? השמח בחלקו" אז כן, זה פירוש שמאוד מקובל על תפיסת עולמי. המושג "חמדנות" כשאדם חומד את מה שאין לו ביצר של קנאה ועל ידי כך יכול להגיע למצבים שישבשו את מהלך חייו, אז עליו ללמוד לאהוב את מה ש"כן" יש לו מבלי לקנא באחרים ומבלי להתייחס אל מה שיש לו בזלזול וחוסר הערכה כשהמדדים שלו להצלחה וסיפוק נובעים ממה שיש לאחר. אם אנחנו מונעים כדי לספק את צרכינו ולהגשים את חלומותינו מ"חמדנות" והמדד שלנו להצלחה הוא על פי מה שאחרים השיגו, אז כאן צריכה להיות עבודה על האני הפנימי שלנו, על "השלמות הפנימית" שלנו. אנחנו צריכים לרצות בשביל עצמנו, לחלום בשביל עצמנו, לזוז בשביל עצמנו, לשאוף בשביל עצמנו, לנוע, לנוע, כל הזמן. אבל מתוך הרצונות האמיתיים שלנו. ואם אנחנו מוצאים את עצמנו רצים ורצים ובעצם לא רצים על מנת להגשים את החלומות שלנו, אלא יותר כדי לעמוד בקצב של האחרים סביבנו, או לעמוד בציפיות של הסביבה שלנו, אז צריך לעצור. כאן צריך לעצור ולבדוק מה באמת מניע אותנו, והאם הריצה המטורפת הזו בכלל משרתת את צרכינו. כי גם כשרצים צריכים ליהנות. התהליך עצמו צריך להיות מהנה ומספק ולא רק מייגע. אני לא יודעת אם אני מספיק ברורה, אבל על מנת להמחיש אני אתן דוגמה פשוטה. למה הדבר דומה? נגיד והחלטתי ללמוד קורס מסויים. אני לומדת ונהנית, משקיעה ומתאמצת. בסופו של הקורס אני מקבלת ציון 80. חבריי לקורס מקבלים ציונים גבוהים יותר. האם עכשיו ההנאה שלי מהקורס נפגמת? האם אני מרגישה רע? או שאני עדיין מרגישה טוב ונפלא שלמדתי דברים חדשים, השקעתי, הגעתי להישגים שלי ואני שמחה בחלקי. זו שאלה של בחירה. אם אבחר להרגיש רע, אף פעם לא ארגיש "שלמות" כי בכל תחום אחר בחיי זה יבוא לידי ביטוי. זה יבוא לידי ביטוי במקום העבודה שבחרתי, כי אולי לאחרים יש מקום עבודה מוצלח יותר והם מרוויחים יותר כסף וזה יבוא לידי ביטוי במקום המגורים שלי, כי אולי ארצה בית גדול יותר עם חצר ענקית ובריכה. זה יכול לבוא לידי ביטוי אפילו באהבה שלי, כי האהוב של החברה שלי קונה לה תכשיטים יפים ושלי קונה לי רק פרחים. ואין לזה סוף. "חוסר" ממקום של תחושה פנימית כאשר אני מרגישה שיש משהו מסויים שאני רוצה להגשים על מנת להיות שמחה יותר, זה דבר נפלא. "חוסר" שמונע מתוך חמדנות וקנאה מעיד על כך שאני אפילו לא יודעת מהם הצרכים האמיתיים שלי ובעצם אין לי חלומות בכלל. במצב כזה אנו נמצאים במרדף אחר "משהו" שאין לנו אפילו מושג מהו. זה לרוץ ולרוץ כי כולם רצים. "שלמות פנימית" היא לדעת בשביל עצמנו מה אנחנו באמת רוצים. מה מתאים בשבילנו, מה טוב לנו, מה נכון לנו. זאת העבודה שלנו. ואם לא נרגיש "חוסר" גם לא נדע. חייבים להרגיש "חוסר". ויש לי עוד הרבה לכתוב, אבל כבר מאוחר, ויש לי "חוסר" בשינה
ליל מנוחה

unicorn1a1

New member
מסכימה ../images/Emo142.gif

לא חושבת שאצלי כל המירוץ הזה נובע מהשוואה לאחרים. הוא נובע יותר מחוסר סיפוק שלי בעצמי. בהשוואה לעצמי. כנראה ממשהו באופי שלי. שעדיין לא בטוח. שעדיין לא מרגיש טוב במקום בו אני נמצאת. שתמיד שואף למשהו אחר. אני באמת לא מרגישה שאני יודעת מה הם הצרכים האמיתיים שלי אבל לא מתוך קנאה, אלא כי זהו המצב כרגע. הקנאה היא אולי באנשים שמצאו את עצמם. שמצאו את המקום המתאים להם. ולא עסוקים במחשבות אינסופיות על הנושא הזה. שיודעים מה מתאים להם ומה הם רוצים. ואולי היה מתאים יותר לכתוב את ההודעה הזו בשרשור של זו שכתבה על השלמות פנימית בקריירה כי אני מתוסכלת מאוד מכל הנושא הזה. סיימתי עכשיו תואר ראשון. לא בטוחה שזה מה שאני רוצה. לא בא לי בכלל להתחיל לעבוד במה שלמדתי. וההשוואה לאחרים היא בזה שהם מצאו את עצמם בגיל מוקדם יותר מהגיל בו אני אמצא את עצמי. אם אי פעם זה יקרה... ואם שלמות פנימית היא (מעתיקה ממה שאת כותבת..)- "לדעת בשביל עצמנו מה אנחנו באמת רוצים. מה מתאים בשבילנו, מה טוב לנו, מה נכון לנו..." אז אני בחיפוש אינסופי אחרי השלמות הפנימית הזו. ואיפה מוצאים אותה? ומפחדת לעשות טעות נוספת. מתכננת להתחיל לימודים שניים, אבל שוב- אף פעם לא יודעים באמת עד שמנסים. ותמיד לא בטוחה. לא יודעת מה הכי מתאים לי. לא יודעת איך לחפש. איך למצוא.

יקירתי ,

אני בדבריי לא התייחסתי אלייך דווקא. לא התייחסתי ל"חמדנות וקנאה" בהקשר אלייך. דיברתי באופן כללי מאוד, העליתי הגיגים ומחשבות ואת תפיסת עולמי. אהבתי מאוד את המשפט האחרון בהודעתך שדיבר על "החוסר" כמושג חיובי ולשם התחברתי. אני מאוד מבינה את הדילמה שהעלית בהודעה האחרונה הזו שלך עכשיו. אני מניחה שאת צעירה ממני, ואני לא יודעת אם זה ינחם אותך לדעת, אבל אני החלפתי כמה וכמה מקומות עבודה במהלך חיי. למדתי כמה וכמה תחומים, ועשיתי לא מעט שינויים. היו לימודים שלמדתי שהיו כביכול "טעות" בבחירה המקצועית שלי, אבל בדיעבד, זו לא היתה טעות, זה פשוט היה עוד שלב בסולם שהייתי צריכה לעלות. מלבד זאת, אם מתייחסים לתעודות אקדמאיות, הן תמיד תורמות בצורה כזו או אחרת להמשך לימודים, או לשינוי מסלול אקדמי. זה לא הולך לאיבוד
לימודים וידע לא הולכים לאיבוד אף פעם. חווית הלימוד עצמה, ההתנסות, זה לא הולך לאיבוד. שלא לדבר על כל החברים שאת אוספת לך בדרך. אז אל תפחדי ללמוד. הלוואי ואצל כולם הניסוי והטעיה היו דרך התנסות לימודית אקדמאית
יחד עם זאת, אני רוצה לומר לך עוד משהו ואני מקווה שזה לא יבלבל אותך יותר. לימודים אקדמאים למול התנסות אחר כך בעבודה מעשית עם משכורת חודשית, חברים לעבודה וכו', אלה שני דברים שונים לחלוטין. לפעמים צריך לבדוק האם זה לא "הפחד" שגורם לנו לא לנסות ולהתנסות בסוג העבודה שלמדנו אותה באקדמיה, ואולי אלה חרדות שלא נצליח שגורמות לנו לברוח ללימודים בתחום אחר. במקרה כזה צריכים להיות מודעים. מאוד יכול להיות שישנן חרדות שמשתקות מלנסות ולעסוק באותו תחום. וגם יכול להיות כפי שאת אומרת שזה באמת לא מעניין. אלה דברים שאת תגלי עם הזמן שיעבור ועם כל התנסות שתעברי. אני חושבת שאינך צריכה לערוך השוואות עם בחירות של אנשים אחרים. קודם כל, משום שלכל אדם יש את הקצב שלו והדרך שלו למצוא לעצמו את מה שמתאים לו. דבר שני, אנחנו לא באמת יודעים מהו המניע שמביא אנשים לבחור מקצוע כזה או אחר. ישנם אנשים שיבחרו מקצוע מסויים כי זו תהיה תחושת הייעוד שלהם והם יחושו סיפוק והנאה. וישנם אחרים שיבחרו מקצוע בשל המשכורת הגבוהה וזה יהיה הטריגר שלהם, אולם לא בטוח שהם יאהבו את מה שהם עושים. אין לדעת. וגם אין טעם שתחושי צביטות של חוסר נוחות כי "את" עדיין לא מצאת. אני באופן אישי מאוד מאמינה שאנו יודעים מה אנחנו אוהבים לעשות. אני מאמינה שבתוך תוכנו אנחנו יודעים. אני גם מאמינה שהאהבות שלנו יכולות להשתנות ובמהלך השנים שעוברות נרצה לעשות עוד כמה וכמה דברים בחיינו. את עושה את הדרך שלך עכשיו. אל תעשי אותה מתוך תסכול וחוסר ברירה ותחושה של "אולי אני עושה טעות" עשי אותה בשמחה. עשי אותה כדרך של גילוי. תשמחי על האפשרות שלך ללמוד, להעשיר את עצמך, להתנסות בעוד חוויה. זה כייף! והחיים, את יודעת, זה לא רק "קריירה" אנחנו לא מה שאנחנו עובדים בו. אנחנו כל כך הרבה דברים נוספים. תהני לך, תצברי חוויות, ידע, בני אדם וחברים. כל טוב.

unicorn1a1

New member
תודה... על כל מה שכתבת...

טוב, כנראה שלא הבנתי אותך נכון בהודעה הקודמת...
ובקשר ללימודים- את צודקת. רק כשנמצאים במצב כזה של תסכול מכל העניין, מאוד קשה לחשוב על זה בצורה כזו. ואני באמת מתכננת לנסות לעבוד בכל זאת במה שלמדתי למרות שנראה לי שזה לא זה. בדיוק בגלל מה שכתבת. וכן קיבלתי הרבה במהלך התואר הזה. אני לא אומרת שלא. ובאמת מנסה לזכור את זה. יחד עם כל התסכול שאני מרגישה עכשיו. אני חושבת שגם הדברים הרעים וגם הדברים הטובים שעברתי קידמו אותי הלאה. גרמו לי לחשוב. אולי אפשר לראות את זה בתור התבגרות מסוימת. אבל מעבר לכל זה, אני כל כך רוצה כבר למצוא ולהבין לאן אני שייכת. שיהיה לי את המקום שלי. מפחיד אותי להתחיל הכל מחדש ולגמור תואר בגיל מאוחר. ושוב לנסות. ושוב להשקיע. לא יודעת אם יש לי כוחות. לא יודעת אם זאת הדרך. אם הפעם אני בכיוון. הבעיה אצלי זה שזה לא המשך לימודים או שינוי מסלול אקדמי כך שמה שלמדתי יעזור לי בהמשך. זה ממש תחום אחר לחלוטין! זה להתחיל תואר ראשון מחדש. עוד ארבע שנים עמוסות. ושוב בלי כסף, בלי זמן לנשום... השאלה אם זה כדאי. השאלה אם זה מה שאני רוצה. ומרוב מחשבות, מרגישה שבסוף אני מוותרת. אולי קצת מבזבזת את הזמן על מחשבות. מרגישה שחזרתי לנקודת ההתחלה. ושוב מפחדת. שוב חושבת אולי זה לא זה. לא יודעת אם אני מסוגלת. אם זה שווה. אולי הטעות היא שאז חשבתי יותר עם השכל ופחות עם הלב. אולי הלב יכול לפעמים להראות לנו בצורה יותר נכונה את הדרך. אני גם תמיד האמנתי שאנחנו יודעים מה אנחנו אוהבים, אבל לפעמים בסופו של דבר אנחנו מגלים שרק נדמה לנו שידענו. שאולי בעצם זה לא ממש בשבילנו. ולפעמים יש כמה דברים שאנחנו אוהבים. ולא יודעים מה הכי טוב. הכי מתאים. ולפעמים אוהבים ומפחדים להתחיל ללמוד ולהכשל, או לאבד תוך כדי הלימודים את האהבה הזו... ולפעמים פשוט כל כך מבולבלים שקצת מתייאשים... למרות שאת בטח תגידי שאין ייאוש... טוב, יש לי קצת יותר מידי מחשבות בנושא... וסתם מעניין אותי לדעת- רק אם את בא לך לענות- עכשיו את מרוצה מהמקום בו את נמצאת? ממה שלמדת? ואיך בעצם מצאת את הדרך שלך? דרך ניסיונות? דרך מעברים והחלפות ושינויים? זאת הדרך? אין איזשהו קיצור? בכל מקרה, עושה טוב לקרוא אותך. תודה. את מאוד אופטימית. ואני פשוט עדיין לא שם. מנסה להגיע...

כן, אני מאוד מרוצה

הדרכים שונות מאחד לאחד. ודרך לעולם לא נגמרת
אני עושה את מה שאני עושה כבר כמה שנים ואני מאוד אוהבת את מה שאני עושה. אני לא יכולה לערוב לכך שאעשה זאת כל חיי. יש עוד כמה דברים שהייתי רוצה להתנסות בהם. אני עדיין צעירה והחיים גדולים כמו
הפתעות. ותודה לך

schlomitsmile

Member
מנהל
לעניין הפחד מהתחלה חדשה-- המשורר היהודי-אוסטרי, אריך פריד,שברח ממולדתו מאימת הנאצים, אמר שההגירה הכפויה התגלתה בסופו של דבר, על אף כל הצער והקשיים, כברכה . היא נתנה לו הזדמנות להתחדשות, לגילוי עצמי מרתק.

הרמינה 1

New member
פו הדב ../images/Emo85.gif

אני לא יודעת בת כמה את, אבל כשהייתי צעירה יותר, הרגשתי בדיוק כמוך. וגם היום אני עדיין מרגישה ככה לפעמים. אבל בכל זאת דברים השתנו וזה מה שאני רוצה לומר לך: פעם הסתכלתי מסביבי ותהיתי איך כולם יודעים לאן הם שייכים ומה מתאים להם ואיך כל האנשים סביבי מצאו את מקומם ורק אני לא. ופחדתי מתחושת חוסר-הוודאות שנבעה מאי-הידיעה מי אני והיכן מקומי בעולם. היום אני יודעת שדברים שרואים משם לא רואים מכאן. אנשים אכן התמקמו במגירות - אבל בכלל לא בטוח שטוב להם. בכלל לא בטוח שהם אוהבים את מה שהם עושים. וגם אם הם כן אוהבים את מה שהם עושים - אז האמת היא שלפעמים זה די משעמם לדעת כבר מגיל 25 לאן פניך מועדות וכיצד ייראו שארית חייך. יש משהו מרתק בלא-נודע. כפי שנאמר בסרט "בליפ": "הריק רוחש אינסוף אפשרויות". זו פריבילגיה כשיש את היכולת לבדוק, לחפש, לשנות, לטעות, ללמוד מטעויות, להחליף. לדעת. זה אולי מפחיד, אבל התמודדות עם הפחד משנה אותנו כאנשים, ואפשר לבחור שזה יהיה שינוי לטובה. אסיים בקטע מ"פו הדב" שמתמודד עם מה שכתבת בסוף הודעתך - "לא יודעת איך לחפש. איך למצוא". אל תפסיקי לשאול, אל תפסיקי לחפש, אל תפסיקי לחשוב - וכשתגיעי למקום בו טוב לך (ואף אחד לא מבטיח טוב הרמטי של 100%, לא יודעת אם זה בכלל אפשרי) - תדעי שמצאת, לפחות לאותו רגע נתון, עד הפעם הבאה... - שמע נא! – אמר חזרזיר – מה אתה עושה? - צד ציד – השיב פו. - מה אתה צד? - אני עוקב אחר מישהו – אמר ויני פו בקול מסתורי מאוד. - אחר מי אתה עוקב? – שאלו חזרזיר ונתקרב אליו. - שאלה זו שואל אף אני את עצמי. אף אני שואל: אחר מי? - ומה אתה עונה? - כל זמן שלא השגתי אותו, אינני יודע – אמר ויני פו. (א' א' מילן, פו הדב)

unicorn1a1

New member
מעריצה את פו הדב....../images/Emo99.gif

ומצאת בסופו של דבר את המקום שלך? לפעמים אני חושבת שאפשר לבלות את כל החיים בחיפושים בלי למצוא. החוכמה היא באמת למצוא את הדרך להנות מהחיפושים האלו. וזה לא כל כך קל. להיות באיזשהי דרך ארוכה כשאת חושבת שבסופה אולי תמצאי את המקום אליו את שייכת (וכל הדרך ובעיקר קצת לקראת הסוף לתהות לאן את נוסעת) ולמרות הכל להסתכל ולחשוב על הנוף שעברת בדרך, גם אם הוא לא הוביל אותך למקום שרצית. זו החוכמה לדעת להסתכל גם לצדדים ולא רק קדימה. וקצת קשה לזכור לעשות את זה... מה שכן, אני מאמינה שאף דרך לא מחזירה אותנו אחורה. "פעם הסתכלתי מסביבי ותהיתי איך כולם יודעים לאן הם שייכים ומה מתאים להם ואיך כל האנשים סביבי מצאו את מקומם ורק אני לא. ופחדתי מתחושת חוסר-הוודאות שנבעה מאי-הידיעה מי אני והיכן מקומי בעולם" כל כך כל כך הזדהיתי עם זה. את לא יודעת עד כמה. אני חושבת שבכל דבר בחיים זה ככה- תמיד נראה לנו שזה רק אנחנו. שכל השאר נמצאים במקום אחר. וככל שעובר הזמן פתאום מגלים שבעצם עוד הרבה עברו איתנו את אותה הדרך. שבעצם אנחנו לא כל כך שונים כמו שנדמה לנו מבחוץ. ותמיד קצת מפליא אותי לגלות את זה. שגם לאחרים כואב לפעמים בדיוק במקומות שגם לי כואב. שגם לאחרים לא בדיוק מצליח. וכמה שזה קצת עצוב מצד אחד, שיש עוד אנשים כאלו כמוני, קצת מבולבלים ולא מוצאים, זה קצת מעודד מצד שני. שאני לא לבד. אבל בכל זאת, למרות הכל, איכשהו תמיד נראה לי שהרוב כן הגיע לאנשהו. כן מסודר באיזושהי צורה בחיים. ואולי לדעת לאן מועדות פניך ככה בלי התלבטויות זה יותר משעמם אבל כל כך הרבה יותר בטוח, יותר רגוע, כל כך הרבה פחות מלחיץ!! ואני מנסה להיות אופטימית ולראות גם את הצדדים החיוביים, אבל זה בכל זאת כל כך מתסכל!!! דרך אגב, אני בת 23. גיל בסדר בשביל לחשוב (להרגיש) ככה?

הרמינה 1

New member
הכי טוב פה הדב ../images/Emo85.gif../images/Emo23.gif

אני בת 29 וחצי (עד איזה גיל עוד מחשבים את החצי?...
). ואני עדיין מתעסקת באינטנסיביות רבה עם הנושאים היפים שהעלית כאן. והאמת היא שאני מאחלת לעצמי לעולם לא להפסיק להתעסק איתם ולרקוד סביבם - כי מבחינתי, זו משמעות היותנו כאן בעולם. אישית, אני מאמינה שהסיבה היחידה שאנחנו כאן, היא בשביל ללמוד, לעבור שיעורים. ואם נראה עצמנו כתלמידים, אז כל דבר שקורה סביבנו הוא בעצם שיעור. ואז גם שום דבר לא קורה סתם. שאלת אם מצאתי בסופו של דבר את המקום שלי. רק בשנה האחרונה אני מתחילה למצוא את עצמי ואת המקום שלי - גם מבחינה מקצועית, גם מבחינה רגשית. רק בימים אלה אני מתחילה להרגיש שאני נמצאת במקום שבו מתחיל להיות לי טוב. אבל זה עדיין לא אומר שאני לא מבולבלת, שאני לא בתחתית לפעמים, שגם אני בעצם לא יודעת לאן פניי מועדות מכאן. הצלחתי להגיע למקום הזה, רק בגלל שלא פחדתי לקום וללכת במקומות שהבנתי שלא עושים לי טוב. יותר הפחיד אותי להיתקע במקום מאשר להתחיל לנוע לאנשהו, עד שיהיה לי טוב. ואני חייבת לומר לך, שאני לא רוצה אף פעם לעמוד באותו מקום. הוא אולי בטוח יותר, רגוע יותר ופחות מלחיץ, כמו שכתבת - אבל הוא גם עשוי לשעמם אותי, אני עשויה להירדם שם. אני חושבת שהתלבטויות מגדילות אותנו כאנשים. אני חושבת שיתר וודאות - מקבע אותנו באותו מקום. ואת זה אני לא רוצה. אומר שוב שאני לא חושבת שאחרים בהכרח יודעים מה קורה איתם - זה פשוט נראה לנו ככה מבחוץ. נדמה לנו שכולם רגועים ושלווים כי הם כאילו יודעים. אבל כל-כך הרבה לא יודעים, והם מחפשים - פשוט אנחנו מפענחים את המבטים שלהם כאילו הם מצאו, כשהם בעצם גם מחפשים. ויש כאלה שמצאו, אבל הם לא אוהבים את מה שמצאו - והם פשוט מפחדים לקום ולשנות. זה דורש אומץ - ולא לכולם יש אותו. ויש כאלה שבכלל לא מחפשים - אבל זה לא בהכרח בגלל שהם כבר מצאו, אלא פשוט כי הם מתעצלים או מפחדים להתחיל לחפש. כי לחפש זה לשאול שאלות. ולשאול שאלות זה מטריד. אבל מטריד גורם לחשוב. ואני רוצה לחשוב. וכמו שאמרת - החוכמה היא ליהנות מהנוף במהלך המסע, ולא רק לשבת ולשאול "נו! מתי כבר נגיע?".

למעלה