מחשבות 2

נישואין כסף ואישיות

אינני חושב שיהיה מי שיעיז לכזב ולומר שרוב ממון יכול להזיק לזיק ההתאהבות. ברור, כסף ממלא פונקציה חשובה בחיים הנוכחיים בנקודת הזמן בה אנו חיים, ולכן מי שיש לו כסף, יש בידיו יותר כלים המאפשרים לנצל את המנעמים הבלתי ייאמנו שהעולם המודרני מציע. אבל זהו שיקול אחד, אחד בין רבים, ולא החשוב ביניהם ואפילו לא בין החשובים מביניהם. כמובן, עוני עלול לשמש שיקול נגטיבי, ובעל חוב בוודאי ובוודאי, אבל שוב – מימד הכסף הוא שיקול ראוי, אך לא שיקול בחשיבות ראשונה. ואסביר מדוע: אפשר לומר שבאופן כללי, האישיות – וההנאות, והאושר - של האדם בנויים משלושה מעגלים: המעגל הראשון הוא המעגל הבסיסי, החומרי, הבשרי: ההנאה ממאכלים ומשקאות, ממין, ממסיבות, מהווי חברתי וכו'. המעגל השני הוא המעגל הרגשי, האינסטינקטיבי: קשרי משפחה, אהבה לילדים, לאומה, שייכות אתנית, וכדומה. המעגל השלישי הוא המעגל התבוני: זה כולל לא רק מחשבות ומודעות פנימית עצמית, אלא גם בניית השקפת עולם, הסתכלות מעמיקה ואחרת, יצירת פריזמה אישית על בסיס אקלקטי, גיבוש דעות, מאווים ושאיפות בכיוונים תבוניים ומוסריים. לדעתי, סדר זה של המעגלים הוא לינארי שלילי: ככל שעוצמתו הראשונית של המעגל גדולה יותר, כן התוקף והחשיבות שלו פוחתים יותר. ובכן המעגל הראשון, בעוצמתו הראשונית, גובר על המעגלים האחרים. זו הסיבה לכך שכל כך הרבה אנשים, בגלל הנאות אישיות חומרניות, שוברים את שני המעגלים האחרים (הרגשי והתבוני). אחריו בא כמובן המעגל הרגשי שגובר, כמו שכולנו יודעים, על המעגל התבוני. אך לאמיתו של דבר, המעגל החשוב, המשמעותי ובעל פוטנציאל התשואה לאדם ולאישיותו הגבוהה ביותר – הוא המעגל השלישי, התבוני. ולכן, כאשר אני קורא דברי אנשים המדברים על מוסד כה מקיף, מחייב וחשוב כמוסד הנישואין במונחים של המעלג הראשון בלבד, במונחים של הנאות חומרניות, מבלי לזרוק פירורונציק, (או עם לזרוק רק פירור נציק) לעבר המעגלים האחרים הבונים את האדם, (כל אדם! גם אלו שחסרים להם המעגלים הללו, אם במעט אם בהרבה, מאופיינים בכך וד"ל) – אני אומר לעצמי: אחת מן השתיים, או שהם סתם כותבים בלי באמת לחשוב, או ש...

כיון שהדיון היה על

כסף ולא על חיי נישואים אהבה ומה שנידרש אז נידון פה רק מעגל הכסף אם וכאשר יפתח שירשור על חיי נישואים אז יעלו תשובות גם על שאר המעגלים.

למקרה ששכחת, הדיון החל בתגובה להצעה לשדך בינך

ובין ניק אחר. את הגבת שאין מצב, כי אין לו כסף, או משהו כזה. רק מי שמרוויח יותר מעשר. כך זכור לי. ואם אני מבין עברית נכון, שידוך בעברית זה פרוזדור צמוד למוסד הנישואין, הלוא כן?

זה היה תגובה דיי צינית

לניק שלו.ותוך ציון עובדה חשובה שכן אני לא יגש לשידוך עם בחור חסר כסף ובטלן.וסתם ככה הבחור שאתמול ניפגשתי איתו מרויח 15 בחודש וכיון שדעותיו לא מתאימות לי אז הורדתי תשידוך. תכלס הבנתם רק מה שרציתם להבין.

סוג ב

New member
את חושבת בריא ופועלת נכון

אל תתייחסי ליפיי הנפש.. כולם חושבים כך, רק שלהם, אין כרגע אפשרות לבחור שנית. (או ראשונה כמו שלך) מבטיחה לך, אם הייתה להם הזדמנות שניה, אם גם היו בוחרים את האישה העובדת על הבטלנית מושכת הכספים.

mister xy

New member
לכל אחת יש סדר עדיפויות שונה

מי שהכסף תופס אצלה מקום חשוב בחיים צריכה למצוא בן זוג שמשתכר יפה. ומי שחשוב לה יותר האופי ו/או מעדיפה את החיים הרגועים צריכה למצוא בנזוג מתאים. (נכתב בלשון נקבה מטעמי נוחות בלבד)

סוג ב

New member
סיפורי המעגלים שלך

מזכירים לי ספר מסויים שאני מאוד רוצה לשכוח. (ואתה יודע איזה) בחייך, זה ממש אותה גברת בשינוי אדרת. ככה העולם פועל היום. (ותחסוך ממני תיאורים על הנפש...)

נרניה4

New member
../images/Emo45.gif רק מי שעבר משהו בחיים יודע להעריך

את ערכו של הכסף, או יותר נכון את האדם החרוץ ובעל השאיפות, אהבה יחד עם התיבול של תשוקה, ויתור אין סופי וסבלנות עד אין קץ מסתיימת אחרי 2-3 שנים אחרי הנישואים (ושלא יספרו לכם סיפורים....) ונשארים עם הפרקטיקה של להחזיק את העסק הזה שנקרא "נישואים", אם הבן אדם עצלן בקושי מביא כסף לקיום בדוחק ובנוסף גם אימץ את תפקיד ה"שולטן" בבית ולא מזיז צלחת - הוא פשוט סיים את תפקידו במסגרת הנ"ל ואישה חכמה תדע לבעוט אותו שעה יפה אחת קודם. אני חושבת שיש לחדד את מושג הממון, שהרי הנשים שאומרות שחשוב להן העניין הכספי לא מתכוונות למיליונים , אלא לבסיס מסויים שמאפשר קיום בכבוד.

Namespace

New member
10K זה לא הרבה.

משכורת טובה בשביל לחיות על רמה גבוהה (גבוהה, לא ממוצעת) צריכה להתקרב ל 20K חודשי עבור כל אחד מבני הזוג.

מורדת בדרך - ולכולם

בגלל שאני רואה שהניק שלי לא פורש כראוי, ונתתם לו פרשנות שהיא לא נכונה בעליל, ואפילו השידוך שלי עם מורדת נפל בגללו, החלטתי לתת לכם הסבר על הניק. ובכן, הניק נפתח אחרי בליל בלהות, עם המון דמעות, ומהון מחשבות, לאחר שהתכסחתי עם אדם שמאוד קרוב אלי, שחשב שכסף זה הכל בחיים. הוא בגד באשתו, ושם פס על כל המשפחה, ומתנהג כמו איש רע, רע ביותר, צועק, מקלל, וחי כמו שרליל, והכל? בגלל שהכסף עלה לו לראש. ועל זה כשישבתי עצוב, לאחר פגישה איתו, אחרי כמה שנים שלא ראיתי אותו, וראיתי כמה הכסף שינה לו את החיים, פתחתי את הניק הזה "כסף זה לא הכל בחיים". ובאשר אלי אישית? תתפלאי מורדת, ותתפלאו אולי כולם, אני כן חושב שכסף זה הכל בחיים. או לפחות בורג חשוב בחיים. ואני שוב ושוב אסכים עם מורדת, כזה חשוב מאוד לשלום בית. אתם יודעים מה? יש לי לזה ראיה אפילו מברכת "שים שלום" בסוף השמונה עשרה, שאנחנו מזכירים "ברכה ושלום" ביחד, זה מכיוון שכשיש ברכה, ופרנסה, גם יש שלום בית (זה לא המצאה שלי). ועזבו את השים שלום, חברים, זו מציאות אישית שאני יכול להעיד על ההורים שלי, בזמן שהייתה תקופה בבית אמא שלי הייתה מתחרפנת, אחריה אבא שלי, ו... למרות שאצלינו זה נבע לא מהסיבה שאבא שלי עצלן ולא עבד, אלא זה התחיל בצורה קצת אחרת. אבל זה לא משנה, וחוצמזה מה נסגר איתכם? כל הבועה הזאת של הדוסים שלומדים כמו טיפשים ועצלנים ולא עובדים עומדת להתפוצץ מקסימום תוך עשור. מסיבה פשוטה, שהיום כל החכמים שלא עובדים זה בגלל שההורים שלהם חוזרים בתשובה, עם כסף, ועוד עובדים, ולכן גם נותנים דירות לכל המתוקים שלומדים כל היום. אבל מה יהיה או טו טו, כשהילדים של אלו שקיבלו דירות גם ירצו דירות? מאיפה לעזאזאל הם יתנו ל15 ילדים דירה? אתם מבינים שזה משהו שעומד להתפוצץ, וכבר התחיל אגב. איי דוסלעך דוסלעך... שהשם יהיה בעזרכם. צאו, צאו מהתיבה. בשורה התחתונה, אין סיבה שאני לא יעבוד ויקרע את התחת בשביל כסף, או יותר נכון בשביל חיים תקניים. ומורדת, אני בחור שאוהב לקרוע את התחת ולעבוד קשה בשביל להביא לעצמי את השקט הזה. ואמנם אני עדיין לא סוגר עשיריות, אבל זה בתיכנון כשאתקדם, בנתיים אני מסתפק בשבעיות ושמיניות
לסיכום, מורדת, למה לא? שנינו באותו דרך, שנינו רוצים המון כסף. אני יבוא לבית של ההורים שלך עם כובע וחליפה וידבר דברי תורה על השולחן, והם יהיו בעננים. אבל את יודעת, בבית, בשו שו , נחיה את החיים שלנו בכייף. בדרך האמיתית שלנו. התנשאי לי??

עוד חידוד בענייןן אהבה וכסף

לכל החכמים שאומרים שאהבה זה מעל הכסף, שמענו אותכם. לכולכם קל לומר את זה בגלל אחת מ2 הסיבות הבאות. או שאתם פשוט אנשים עם כסף. או בגלל שהמנטליות שלכם היא כזאת שאתם מסוגלים לחיות על קב חרובים משבוע לשבוע. אבל מה לעשות שרוב העולם לא כמוכם? אשה, וזה מציאות, רוצה תכשיט יפה לכבוד יום האהבה, ורוצה שמלה יפה לכבוד ראש השנה. ואם לא תספק לה את זה, אלא רק סקס (כי זה הדבר היחיד שלא עולה כסף) אז איפשהו זה יתפורר. איפה אתם חיים אה? זה כל כך ברור שאהבה תלויה בכסף, ואני מוכן להתווכח על זה, ולהוכיח את זה, מעכשיו עד הבוקר לכל מי שמוכן להתייצב מולי!

mik504

New member
כסף זה לא הכל אבל 2000$ דמי שדכנות לא לשכוח!

וברכות לזוג הצעיר שכל כך הרבה אנשים ניסו להפריע בשידוך, והנה עוד משהו טוב יצא מהפורום המבורך.. ואתה אגס 10 אולי תואיל בטובך לחבר שירה פרוזאית לחיי הזוג הטרי? נדמה לי שתעדיפו את ברכת "עושר ועושר" אז קבלו אותה במלוא חופניים [להחליף טלפונים אצל סוגי]

מיקי מאוס

הפעם האחרונה שהייתי צריך עזרה ממישהי אחרת כדי להחליף מספר עם בחורה היה בגיל 16. תודה על כל האיחולים הלבביים, אתה תקבל הזמנה. חח.. זה במקום ה2000 דולר. או שאתה מעדיף 2000 דולר? או שאתה מעדיף גם 2000 דולר וגם הזמנה? ע"ר שאולי מארץ נהדרת. אין. הוא קורע. יאלה לכבוד ההודעה אני יקפוץ לראות שוב את הקטע מליל שבת. ואכן, עושר ועושר. הלילה התחזק אצלי עוד יותר המושג הזה אחרי שיחה רצינית עם עשיר אחד. תדעו לכם. כסף זה ה כ ל בחיים!

למעלה