מחשבות 2

אגס 10

New member
סוגי,כעת הצחקת אותי צחוק גדול

מי שסטודנט יום אחד לא יהיה תפרן? מאיפה את לוקחת את השטות המטופשת הזו? רוצה שאכיר לך כמה אנשים אני מכיר שלמדו וקיבלו תואר ואין להם בכלל כסף(לא רוצה להתבטאות בביטוי שדוחה אותי,תפרן) בכלל המשפט הזה"אני נגד להכיר שכיר בחנות וכדו'"היה עדיף לו שלא יאמר ע"י אחת שאני מעריך כמוך.

mik504

New member
לדעתי המחלוקת היא בין אילו שחוו,

נישואים ללא אהבה ובמשך תקופה ארוכה סבלו בשקט ואז המחשבה שלהם מנותבת בעיקר ללמצוא אהבה ואהבה כנה ואמיתית ללא שום גורם חיצוני ואולי זו אפילו אובססיה מסויימת לבין אילו שלא חוו את זה או שחוו אך ברחו מיד ללא תקופה ארוכה של סבל ואז הם חושבים גם על מנעמי החיים פלוס אהבה ובסך הכל ייתכן שהסערה היא על כלום ,כי גם סוגי ושכמותה, וגם אנחנו ,מסכימים שכסף זה בעצם מדד לאופי נחוש וחזק,ואם כן זה בעצם גם סוג של בחירת אופי אז הלך הוויכוח ובא לציון גואל

אגס 10

New member
לא מסכים לגמרי

אני מסכים איתך ברוב מה שכתבת חוץ מדבר אחד. אני לא חושב שכסף זה מדד לאופי נחוש וחזק. ממש לא ! כסף זה לא מדד לכלום על בעל הכסף אולי רק מראה על מזל. אין שום קשר בין יכולת הכספית של האדם לאופי שלו ! איך בכלל אתה חושב שמי שיש לו כסף זה מראה על האופי שלו? אתה יודע כמה אנשים יש להם כסף בגלל מזל\ירושה\או עוד הרבה סיבות?

סוג ב

New member
דייק בדבריי

דיברתי על סטודנט עם אופי. קח 2 סטודנטים שלמדו אותו דבר ובאותו מקום. אחד יתקבל אחרי חודש לעבודה חדשה והשני מחפש עד היום... זה לא עניין של מזל, זה עניין של אופי! ועל זה אני מדברת. כבר הבאתי את עצמי כדוג' בשרשור אחר: כשעברתי מעיר לעיר, נשארתי ללא עבודה. כל החברות שלי היו מוכרות, הן לא מצאו עבודה, למרות התעודות והתארים שלהם. חודש יחיד בכל חיי כעובדת, עבדתי בחנות וכל היום הייתי שואלת לקוחות שבאים לחנות, אם הם מכירים מישהו שמחפש עובדת. אתה יודע מי סידר לי את העבודה? זה שבא לעזור לי להתניע את הרכב עם כבלים. כן, גם אותו שאלתי. והחברות שלי? רובם מוכרות עד היום ויש להם יותר מתעודה אחת. (אה, אחת מורה מחליפה...) אז כן, זה עניין של אופי. אז עדיין אצעק בקול גדול. רוצה אחד שמתאבד כמוני, שחשוב לו איך חייו יראו וחשוב לו כמה שוקל הארנק. לא צריכה ולא רוצה את הבטלן שמסתכל קרוב לאף שלו בלבד.

mister xy

New member
אבל זה לא שחור לבן

ברור שיש בטלנים ויש חרוצים ו"וורקהוליסטים" שעושים קופה. אבל ביניהם יש הרבה אנשים נורמלים שמנהלים חיים נורמלים ומרוויחים משכורת ממוצעת וטוב להם בחיים.

sec op

New member
וכאן נכנס ההבדל בינך לבין מורדת

בעוד את סוגי, כבר בוגרת יותר עם ילדים, ועם קריירה משלך שבנית, את מצפה לבן זוג באותה רמה שלך, שיהיה גם כן עם קריירה ומסודר, ולא שתתחילי לפרנס אותו בזמן שיתחיל לבנות את חייו מהתחלה. אך אצל מורדת המצב שונה, מדובר בבחורה צעירה בתחילת החיים שאאל"ט היא עכשיו בלימודים, בכוונה למצוא עבודה טובה יותר בהמשך החיים. ומה שהיא אמרה זה בעצם, שהיא מחפשת מישהו שבנתיים יסדר לה את החיים ויפרנס אותה. לדעתי, זוגות בונים את חייהם ביחד. אם מדובר בזוג צעירים שרק מתחילים את החיים, אין כל רע בזה שכרגע אין להם כסף לחיות ברמת חיים של אנשים מבוגרים שקריירות שלמות כבר מאחוריהם. זה חלק מהיופי של החיים והזוגיות ההישגים ששואפים אליהם ומשיגים ביחד. רוב האנשים שאני מכיר ואינם ממשפחות עשירות, הם אנשים שבתחילת חיים חיו יחסית בצמצום ובנו את עצמם עם הזמן, וכיום חיים ברחבות. לצורך כך אכן חשוב מאד שיהיה בן זוג עם שאיפות דומות, ועם יכולות ואביציות, והכי חשוב שיהיה חרוץ. אבל גם החרוץ ביותר שלא נולד להורים עשירים, צריך לעבוד בשביל הקריירה שלו, וזה גם דבר שלוקח זמן. הרעיון של למצא בחור שמיד יסדר את החיים, משהו מעין האביר על הסוס הלבן, הוא די שטחי וקטנוני, ומראה בעיקר על פינוק.

אז ככה!

אני לומדת מקצוע ולצד זה קורעת תתחת על עבודה שאולי לא ניראת לכם מכניסה אך היא כוללת הכול. יש לי דירה לבד על חשבונם בקמפוס של העבודה. והמשכורת סבירה. זה המירב שאני בתור רוקה שלומדת יכולה ומבחינתי השמים הם הגבול

sec op

New member
אבל

את לא מסתפקת בבחור שעבורו השמיים הם הגבול. את דורשת בחור שכבר נושק לשמיים...

הסכום כסף היתחיל בתור הלצה שדובר

ניכבדות בי ובכסף זה לא הכול בחיים. ואני מחפשת גבר שנמצא במערכת ועובד ומוכיח תצמו לא אחד שעושה תעבודה והולך הביתה אחד שמשקיע ויש לו חזון ועתיד. אך בשום אופן לא אחד ששם זיתים על פיצה ומשתכר מינמום.

pokeret

New member
חולקת עליך

א. בהודעה הקודמת הכנסת חברות במעגל הראשון וזה מוזר בעיני, לפי השקפת עולמך חברות וצדפות הינם באותו מעגל? ב. אין שום פרחחיות או שטחיות בדעתה של סוגי אלא שונות.

גם אני מפחדת להתווכח איתך ../images/Emo8.gif

אני חושבת שמה שאדם עשה והשיג בחייו יכול בהרבה מיקרים ללמד על האישיות שלו, אם הוא התקדם והגיע רחוק זה בד"כ יהיה הודות להשקעה ורצינות ואלו תכונות אופי חשובות. לא חשוב לי בדיוק המספרים, חשוב לי מה שזה אומר עליו, ברור שיש יוצאים מהכלל אבל עדיין הסינון הראשוני בשבילי הוא העיסוק ורמת התפקיד/השכר או לפחות הדרך שעשה עד כה. לדעתי גם אין צורך להסתתר תחת צדקנות מיותרת, העולם שלנו פיזי ורכושני, וכדי להשיג רמת חיים ונוחות יש צורך בכסף ובהרבה. משפט ששמעתי: כסף הוא לא מטרה בחיים, הרבה כסף- זה מטרה.

שיהנו

בסופו של דבר כל אחד עושה את הסינונים והבחירות שלו ותמיד גם יהיה מי שישפוט את הבחירות האלה או את התוצאות שלהם. במקרה הזה אני חושבת שלגובה המשכורת יש קשר ישיר למאמץ ולהשקעה, לכן זה מלמד על האופי של האדם העומד מולך.

בדיוק.וסתם ככה

אם אני יתאהב במישו ויתברר שאין לו כסף אני לא יזרוק אותו אבל אשתדל מלכתחלה לא להיתאהב באחד כזה

למעלה